הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההתעללות בכלב

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך
במצב הקיים היום, רוב הבשר שמגיע לצלחת שלך עבר התעללות.
להגיד זה הדרך העולם זה לא נכון, אתה אמנם בעל חיים, אבל יש לך מודעות והיכולת לבחור,
בני אדם לא אמורים להגיע לירח או למאדים, אבל עם הזמן הצלחנו.
אתה לא יכול להשוות בין אדם לבעל חיים ללא מודעות, התנאי פשוט שונה
אני ועוד איך יכול להשוות.
ובתור יצור עם תבונה גדולה יותר, אני בחרתי בדת שבעיני הומנית. ולדעתי היא רצון בורא שלי ושל כל היצורים בעולם שאנהג על פי הדת הזאת.
בדת שלי אין שום בעיה לאכול בשר.
גם מנקודת מבט לא דתית, לאכול בעל חי, או להגן על עצמי זאת לא אכזריות.

התעללות בבעלי חיים, זה נורא, ולא אצדיק את זה.
נטען שהאדם הוא חיה מפותחת (הרבה) יותר מהנחש, ובגלל זה עליו האחריות למצוא דרכים אחרות להזין את עצמו בצורה הומנית, ככל הניתן.
"ככל הניתן" זה שם המשחק.
האם עלי לוותר על קבוצת מזון, ומקור חלבון מעולה דל בקלוריות?
האם לוותר על מה שטעים לי?
האם לוותר על מה שעומד בתקציב שלי, או שנוח לי לאכול?
בסופו של דבר, אם זה לא לצורך, אין טעם להרוג בעל חי, זה סתם שחיתות.
והמושג "ככל הניתן" די רחב.
אני באמת נמנע מאילת בשר בקר כמעט לגמרי (לפעמים קצת בחגים), מעדיף עוף אורגני על פני מה שכנראה עבר התעללות.
ניסיתי טבעונות, ולדעתי בעלי חיים, זה טעים, בריא, קל, מחיר סביר, ונוח.
אילולי הסיבות האלו, הייתי עכשיו טבעוני.
לא רק אני, כל בעל חי טורף גם כן.
נראה לך שזאב יטרוף אם דשה היה תחליף עבורו?

מניח שכולכם שמעתם על זה, רציתי לשמוע את דעתכם.. אני מניח שכל בן אדם בריא נפשו ירגיש צביטה בלב מצפייה בסרטון, אבל מה ההבדל בין האדם שהתעלל לתעשיית הבשר?
אני טבעוני כבר כמה שנים, וזה דיי סותר ש99% מהאנשים שהלכו ל"הפגנה" הזו לאחר מכן חוזרים לבית ועושים שניצל.
מעניין אותי מה אתם חושבים בדגש על הקרניבורים

כל הכבוד צדיק טבעוני אני קרניבור חולני אוכל בשר.

אוי הצביעות שלי שאני מתנדב בעמותות לבעלי חיים, עושה אומנות לכלבים וכו כו'.

אבל אני אוכל בשר אז הכל בטל.

כל הכבוד לך על זה שבחרתה להיות טבעוני, כמה מוסרי ממך.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד צדיק טבעוני אני קרניבור חולני אוכל בשר.

אוי הצביעות שלי שאני מתנדב בעמותות לבעלי חיים, עושה אומנות לכלבים וכו כו'.

אבל אני אוכל בשר אז הכל בטל.

כל הכבוד לך על זה שבחרתה להיות טבעוני, כמה מוסרי ממך.
בדר''כ שלאנשים אין מה לענות, קל לדבר מהרגש.
מבין שכנראה נפגעת, בסופו של יום לתמוך בתעשייה מתעללת ולהתנדב בעמותה זה סותר אחד את השני.
כמו רופא שממליץ על עישון.

מניח שכולכם שמעתם על זה, רציתי לשמוע את דעתכם.. אני מניח שכל בן אדם בריא נפשו ירגיש צביטה בלב מצפייה בסרטון, אבל מה ההבדל בין האדם שהתעלל לתעשיית הבשר?
אני טבעוני כבר כמה שנים, וזה דיי סותר ש99% מהאנשים שהלכו ל"הפגנה" הזו לאחר מכן חוזרים לבית ועושים שניצל.
מעניין אותי מה אתם חושבים בדגש על הקרניבורים
מה לגבי פרשת האונס הקבוצתי באילת? אני מניח שכל אדם בריא בנפשו ירגיש צביטה בלב מהפרשה אבל חלק מהאנשים שהזדעזעו מזה הלכו לעשות סקס עם הבת זוג שלהם והחלק הנותר הלכו לראות פורנו ולאונן, זה לא צביעות?

מה לגבי פרשת האונס הקבוצתי באילת? אני מניח שכל אדם בריא בנפשו ירגיש צביטה בלב מהפרשה אבל חלק מהאנשים שהזדעזעו מזה הלכו לעשות סקס עם הבת זוג שלהם והחלק הנותר הלכו לראות פורנו ולאונן, זה לא צביעות?
אני חושב שהחלק הכי מגעיל בזה שחלק באמת חיפשו את הסרטון.
כאילו אני רציני בעבודה מישהו סיפר לי שמלא אנשים את הסרטון הזה ובהתחלה לא האמנתי לו, ואז דברו על זה בחדשות
בושה.

אני חושב שהחלק הכי מגעיל בזה שחלק באמת חיפשו את הסרטון.
כאילו אני רציני בעבודה מישהו סיפר לי שמלא אנשים את הסרטון הזה ובהתחלה לא האמנתי לו, ואז דברו על זה בחדשות
בושה.
אתה מדבר על האונס או על ההתעללות בכלב? לא ראיתי לא את זה ולא את זה

אתה מדבר על האונס או על ההתעללות בכלב? לא ראיתי לא את זה ולא את זה
אני מדבר על האונס
מסתבר שמישהו צילם את המעשה ושיתף את זה ברשתות החברתיות.
איך לעזאזל זה לא עילה למאסר עולם זה It's beyond me

קיצור תולדות האנושות של יובל נח הררי, הוא מסביר כמה דברים בהסטוריה ומאיפה באנו..
יש גם פודקאסט.
@Forest
אני מאמין שלאדם יש את אותו הזכות.
אתה לא חי בזמן בו אתה חייב לאכול בשר כדי להתקיים, יש לך את הידע והכלים כדי להיות טבעוני יחסית בקלות.
מה ההבדל ביני לנחש?
שוב, כלים ללא לאכול ומוסר.

בדר''כ שלאנשים אין מה לענות, קל לדבר מהרגש.
מבין שכנראה נפגעת, בסופו של יום לתמוך בתעשייה מתעללת ולהתנדב בעמותה זה סותר אחד את השני.
כמו רופא שממליץ על עישון.

יש ויש.
הלוואי והנורמה תהיה שחיטה כשרה (או כמו כשרה) ושלא יתעללו באפרוחים.
הכל קיים, אתה צודק. זאת תעשייה דפוקה.

אבל צריך לשאול מה מונע מטבעוני לצרוך בשר, הצורה שבה התעשייה מתנהלת, או בגלל שהאדם הוא למעשה טבעוני ואכילת פרות זה מיותר?

אציין שאני אוכל בשר.
אני פשוט לא מכניס לי בולשיט לראש, אוכל בשר כי לא אכפת לי מספיק, כנראה.
אין לי מושג למה לא.
כלבים ביתיים הם מושלמים בעיניי.
יש אחד במושב שלי שגורם לי להנאה כל כך גדולה עד שאני מרגיש כאילו אני שוב ילד.
כלב, בניגוד לאדם, לא יפגע בך.
אני לא רואה סיבה לפגוע בחיות והייתי רוצה שיחיו בנועם אם זו האלטרנטיבה(עד שימותו לפני שהם נכנסים לי לצלחת, כמובן).

יש הבדל ענק בין לאכול מזון מהחי ולהתקיים מערכיו התזונתיים שלא תמצא בשום מקור תזונה אחר לבין להכות ולפגוע ביצור חי רק לשם הנאה או גרימת סבל לחיה והמון טבעונים לא מסוגלים לצאת מהקיבעון שלהם ולראות אותו.
אני אוכל בשר וחלב כצורך קיומי ולא רק לשם הנאה, לא סתם להמון טבעונים יש מחסור בויטמינים וערכים תזונתיים אחרים, חלק מזה בגלל שהתזונה הטבעונית היא תזונה לקויה שלא מספקת לגוף את כל מה שהוא צריך.
מצד שני אני לעולם לא אפגע ביצור חי או אפילו אשתמש במוצרים שאין בהם שום צורך קיומי ובעלי חיים סבלו בשביל לייצר אותם כמו פרוות או סבונים שנוסו על בעלי חיים, כי אין ספק שאפשר לחיות גם בלי הדברים האלה.

אף טבעוני/ צמחוני פה לא ישתכנע לאכול בשר ואף אוכל בשר פה לא ישתכנע להפסיק.
אני מציע לגלבוע, מישל, ושאר האנשים שמייצגים חיות לקפוץ ליהודה ושמרון ולהציל שם חיות מהתעללות,גורים שנזרקים לבורות כדי למות, חמורים שעוברים התעללות, צבואים ועוד חיות בר שניצודות.
הכי קל לקפוץ לבת ים

• פותח/ת השרשור
יש הבדל ענק בין לאכול מזון מהחי ולהתקיים מערכיו התזונתיים שלא תמצא בשום מקור תזונה אחר לבין להכות ולפגוע ביצור חי רק לשם הנאה או גרימת סבל לחיה והמון טבעונים לא מסוגלים לצאת מהקיבעון שלהם ולראות אותו.
אני אוכל בשר וחלב כצורך קיומי ולא רק לשם הנאה, לא סתם להמון טבעונים יש מחסור בויטמינים וערכים תזונתיים אחרים, חלק מזה בגלל שהתזונה הטבעונית היא תזונה לקויה שלא מספקת לגוף את כל מה שהוא צריך.
מצד שני אני לעולם לא אפגע ביצור חי או אפילו אשתמש במוצרים שאין בהם שום צורך קיומי ובעלי חיים סבלו בשביל לייצר אותם כמו פרוות או סבונים שנוסו על בעלי חיים, כי אין ספק שאפשר לחיות גם בלי הדברים האלה.
יש המון טבעונים שלא צורכים ויטמינים כתוסף ואין להם שום בעיה והם מתקיימים כרגיל, הטענה שלך לגבי צורך קיומי פשוט לא נכונה, מספיק אדם אחד שלא אוכל בשר וחי כאדם בריא.
כל מה שקיים בבעל חיים, קיים בטבע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית