הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההתעללות בכלב

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך
אתה צודק, אם כי כל דעותיי נכונות וצודקות ללא יוצא מן הכלל. אני יודע שזה קשה להכיל, קשה לקבל, קשה להתמדד, אבל יש מציאות אחת.

200.gif

מציאות בה אני צודק, אתה טועה. מציאות בה הדוגמה שלי מתקבלת, שלך לא. מציאות בה אתה נכנס לבאן, אני לא.
הוא כל כך קשיח עכשיו.

מה גורם לך לחשוב שאתה יותר עליון מפרה? הרי אתה צריך אותה ולא היא אותך..
עשרות אלפי שנים זה אפילו לא 0.00001 בהיסטוריה שלנו.
בכל חלקי העולם - לא נכון.
יש מקומות שהכלבים הם כן חיות עבודה, ובעבר אפילו היו משתמשים בהם לצייד.
למה? מה האדם הממוצע תורם לעולם יותר מפרה שהוא יותר שווה?
היררכיה - גם הנאצים קיטלגו את גזעי האדם ככה
הקונוטציה השלילית נובעת מאוכלי הבשר שלא מסוגלים להתמודד עם האמת ומפתחים מגן רגשי כמו אישה במחזור.

אין בעיה לתעדף חיות מסוימות על פני אחרות, זה טבעי. יש בעיה עם הנושא של ההתעללות כמו שציינת.
אתה יודע שמזון לאוכל *מורכב* בחלק מהמקרים מכלבים?
בנוסף, מתים כל כך הרבה כלבים ע''י המדינה בכל יום, אז על מה המהומה על כלב אחד?

לא יודע מה ההגדרה שלך לעליונות, אני דיברתי על ערך. גם לך יש היררכיה בראש - אתה מן הסתם לא מאמין שחיים של חרק שווים לחיים של בן אדם, אחרת היית בוחן את הקרקע עם זכוכית מגדלת לפני כל צעד.

חוק גודווין, מישהו?

tumblr_nmz5yfT7or1sna39no1_500.gif

יש הבדל. אסביר, אתה יכול לתעדף חיות מסוימות על פני חיות אחרות, בדיוק כמו שאתה יכול לתעדף קבוצות בני אדם מסוימות על פני אחרות. קח לדוגמה את @elchonon הנכבד. במידה ומישהו יתעלל באלחנן זה מאוד יציק לי בלב, ארגיש רע וארצה לעזור לו. בכדי לעזור לו יש מצב מאוד טוב שאצא מדרכי הרגילות ואעשה משהו שאני לא מורגל לעשות, משהו שלא הייתי עושה כלפי בן אדם סיני רנדומלי שאינני מכיר, למרות ששניהם בני אדם. אני יכול לצפות ברשת בסרטונים לא נעימים (באופן כללי) מבלי לחוש צביטה או תחושת הפרעה רצינית, אין לי שום חיבור עם מה שאני רואה, בזמן שאני יכול לראות את אותו הדבר רק בקונטקסט שונה (קורבנות שונים) ומיד אני אחוש את הצביטה.

במילים אחרות, לא כולם שווים (אצלנו) המוח שלנו מסווה כאב לא נחוץ בכדי שנוכל לחיות בלי רמות קורטיזול לא נורמליות, אם אתה מתעדף כלב על פני פרה, לא הייתי אומר שזה לא בסדר. אנשים מקטלגים את זה כ''חיות'' ולכן אם אכפת לך מחיה X בהכרח אתה אמור לחוש את אותו הדבר או משהו קרוב כלפי חיה Y למרות שזה בכלל לא המקרה, כמו עם בני אדם. ככה שאם בן אדם מתעלל בכלב וההמון הזועם אוהב כלבים בגלל סיבה כזו או אחרת, זה לא לא בסדר להתעצבן בגלל זה, ומצד שני זה כן ''צבוע'' בעיני הצד השני, צודק ולא צודק. כולם עושים הכחשות ו''מחליקים'' דברים שסותרים את המוסר שלנו.

אם מדברים מבחינת מוסר נטו (חופרים ממש עמוק) הרוב המוחלט של האנשים צבועים כי *כן* אכפת להם מהפרות / כבשים / תרנגולים בלה בלה משום שלרוב האנשים קשה לראות תכנים כאלו, למה? לא זכור לי שיש להם בעיה לשרוף מקקים עם האקס ומצית. אבל עניין ההעדפות הוא לגיטימי, זה ''בסדר'' להעדיף כלב (להתעצבן מפני התעללות בכלבים) ולא להתעצבן מהתעללות בפרה, כלב זה לא פרה ופרה זה לא כלב. אני לא רואה פרות מטיילות ברחובות עם בני אדם.

הקטע הוא, כל זה בהנחה והרגשות כנים, רוב בני האדם מכחישים, כן כואב להם על החיות שהם אוכלים, הם פשוט לא מודעים לזה כי הם מחביאים את המוסר שלהם. האירוניה האמיתית הייתה אם הם היו מתעצבים מההתעללות בכלב ואז היו הולכים הביתה ומכינים כלב בתנור, לא שניצל. כלב לא הופך לשניצל.
או שאולי המצב יותר פשוט והוא- כאשר אני צריך לאכול ולמלא את צרכי אני אעשה את זה על חשבון בעלי חיים אחרים וגם אז אני אעשה את זה בצורה הכי פחות כואבת שאני יכול, כאשר אני לא צריך מהם כלום אני אכאיב להם סתם, ולכן לראות אדם מכאיב סתם זה מצער, הסיפור היה שונה לחלוטין אם הכלב היה אמסטף שתוקף ילדה קטנה...

כאשר אני צריך לאכול ולמלא את צרכי אני אעשה את זה על חשבון בעלי חיים אחרים וגם אז אני אעשה את זה בצורה הכי פחות כואבת שאני יכול,

אתה לא צריך לאכול חיות בכדי לשרוד ולמלא את צרכיך, מה עכשיו? או שהצורך שלך זה טעם? אם כן, טעים לי זה מוצדק בכדי לשחוט חיה?

אתה לא צריך לאכול חיות בכדי לשרוד ולמלא את צרכיך, מה עכשיו? או שהצורך שלך זה טעם? אם כן, טעים לי זה מוצדק בכדי לשחוט חיה?
חד משמעית כן, אני לא רואה א עצמי ניזון מירקות ופירות...האם תאורטית אני יכול? כן, פרקטית לא, וגם אתה מתנהל ככה בחייך, אני בבון אם כשיש לך נמלים/תיקנים בבית אתה לא הורג אותם, האם הם מאיימים על חייך? לא (אלא אם כן אתה נשוי ואז כן:79nb:) ובכל זאת אתה הורג אותם, למה? כי זה מפריע לך.
וככה נוהג כל טבעוני באשר הוא טבעוני מאז ימי המצאת הטבעונות, מי שסותרים את עצמם הם הטבעונים לא הקרניבורים.
לא יודע מה ההגדרה שלך לעליונות, אני דיברתי על ערך. גם לך יש היררכיה בראש - אתה מן הסתם לא מאמין שחיים של חרק שווים לחיים של בן אדם, אחרת היית בוחן את הקרקע עם זכוכית מגדלת לפני כל צעד.

חוק גודווין, מישהו?
אני משתדל לעשות את זה...

חד משמעית כן, אני לא רואה א עצמי ניזון מירקות ופירות.

אל תבלבל את המוח, טבעוניים לא חיים רק על פירות וירקות, יש עולם. תירוצים.

כי אתה מעדיף טעם ונוחות על פני ערך החיות
אני בבון אם כשיש לך נמלים/תיקנים בבית אתה לא הורג אותם

אבל אני גם אוכל חיות, זו לא הדוגמה. אני פשוט מודע למאחורי הקלעים לעומת אחרים, מודע לכך שאנשים מכחישים ולפרדוקס.
וככה נוהג כל טבעוני באשר הוא טבעוני מאז ימי המצאת הטבעונות, מי שסותרים את עצמם הם הטבעונים לא הקרניבורים.

אין לך הרבה שם בקופסא אז לא יודע כמה מועיל זה יהיה להתווכח איתך, אני אומר את זה בצורה הכי תמימה שאני מסוגל.

אל תבלבל את המוח, טבעוניים לא חיים רק על פירות וירקות, יש עולם. תירוצים
אז ממה? מבשר משובט?
כי אתה מעדיף טעם ונוחות על פני ערך החיות
חד משמעית
אבל אני גם אוכל חיות, זו לא הדוגמה. אני פשוט מודע למאחורי הקלעים לעומת אחרים, מודע לכך שאנשים מכחישים ולפרדוקס
אין פרדוקס- אני עושה כל מה שצריך כדי לספק צרכי תוך כדי מינימום כאב לבעלי החיים
אין לך הרבה שם בקופסא אז לא יודע כמה מועיל זה יהיה להתווכח איתך, אני אומר את זה בצורה הכי תמימה שאני מסוגל
איך אתה לא מתבייש לפגוע ככה ביצור אנושי שיש לו רגשות ותחושות?!😭

אז ממה? מבשר משובט?

טופו? אורז? חומוס? עדשים? זיבי?

אז לא היית צריך להיכנס איתי לדיון הזה
אין פרדוקס- אני עושה כל מה שצריך כדי לספק צרכי תוך כדי מינימום כאב לבעלי החיים

אין ספק שאתה אדם רחום וחנון כלפי בעלי החיים שרק נמצאים בתאים חצי מטר על חצי מטר ומחרבנים על עצמם כשהם מחכים לשחיטה לצלחת של מר אלפא123 בזמן שהוא תורם להם חי שקלים בראש חודש. תגיד שאין לך עניין לגרום להם סבל, אבל שהם גם לא מעניינים לך את הזין, זה משפט מתאים.

איך אתה לא מתבייש לפגוע ככה ביצור אנושי שיש לו רגשות ותחושות?!

עושה מה שאני יכול

אין ספק שאתה אדם רחום וחנון כלפי בעלי החיים שרק נמצאים בתאים חצי מטר על חצי מטר ומחרבנים על עצמם כשהם מחכים לשחיטה לצלחת של מר אלפא123 בזמן שהוא תורם להם חי שקלים בראש חודש. תגיד שאין לך עניין לגרום להם סבל, אבל שהם גם לא מעניינים לך את הזין, זה משפט מתאים
מסכים אתך, את התנאים האלה צריך להפסיק
טוב למען הגינות אנחנו הורגים תיקנים בגלל שהם בדרך מעבירים מחלות , נמלים פוגעים לנו במקורות האוכל עם זיהומים שונים וזה למה אנחנו הורגים אותם
לא ידעתי את זה עד עכשיו...

מעניין אם עוד 200 שנה אבא יספר לילדיו המבוהלים: ״אתה יודע שלפני שנים רבות אכלו חיות?״
מצד שני, יכול להיות שבאותה העת man boobs כבר יהיה נורמלי ויפה בחברה, גברים יהיו חלשים פיזית
ואוי למי שיפצה על זה פה
לשם אתם לוקחים אותנו עם הסויה שלכם. אולי מוטב לסרס כימית כבר עכשיו

איזה באסה זה להיות בלי מוח, תהיה טבעוני. אם אתה ''רוצה להפחית כאב'' אבל בסדר עם התנאים הנוכחיים (בכך שאתה אוכל = תומך)
ממש לא, אם היה אופציה אחרת ואני הייתי בוחר ב"תעשיית הבשר" אז הייתי תומך...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית