הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההתעללות בכלב

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך
אני רק אסיים בדבר אחד ואני נוטש את השירשור הזה כי הספיק לי.
יכול להיות שאתה כאינדיבידואל לא מגיב טוב לבשר. קורה, לא כולם נולדו שווים. לא מבחוץ ולא מבפנים.
אני רוצה שתגיד לחבריך שלא ייכנסו לי לצלחת, ושלא ינסו לגרום לי להרגיש לא טוב עם עצמי כשאני אוכל בשר.
לא תמונות זוועתיות של עגל שערפו את ראשו, ולא הטפות מוסר באמצע ביס.

ושלא ינסו לגרום לי להרגיש לא טוב עם עצמי כשאני אוכל בשר. כואב לי לראות בע״ח סובל.
ולא כי אני בוחר להתעלם באופן חלקי - אלא כי זה מה שטבעי לנו בתור בני אדם. לאכול בשר. לרובנו בעצם.
ועד לא תמציא תחליף ראוי (אפשר גם במעבדה, רק שיהיה ראוי) אל תנסה בכלל.
אבל רשמתי למה זה לא טבעי. טוב נו. בהצלחה
יעיל כמו להגיע לכמות חלבון יומית רק מבמבה, עם כל הכבוד.
מבלי להיכנס לעובי הקורה של מה חסר וכמה צריך (דיון בפני עצמו), כדי להגיע לערכים רצויים תוך שמירה על מכסת הקק"ל (ואני לא מדבר רק על חלבון/שומן/פחמימה)
זו משימה מאוד קשה ברמה היומית ובהחלט מאתגרת, קל וחומר אם אתה ספורטאי או עוסק בפיתוח גוף.
בנוסף, נדרש הרבה ידע והרבה הבנה כדי לחיות מתזונה טבעונית מבלי לתסף, שזה משהו שאי אפשר לצפות מהאנושות כולה - עוד סיבה למה התזונה הזו רחוקה מלהיות האידיאל הטבעי, פשוט מתאימה לאחוז מאוד מאוד קטן מכלל האוכלוסיה
מה הבעיה להגיע לכמות חלבון מספקת בלי לבדוק ערכים? יש לך המון חלבון מהצומח, בין אם זה אורז או עדשים או טחינה
מה ההבדל בין לאכול סויה או חזה עוף מבחינת ערכים, הרי זה ההבדל היחיד בין אנשים ממוצעים

מה הבעיה להגיע לכמות חלבון מספקת בלי לבדוק ערכים? יש לך המון חלבון מהצומח, בין אם זה אורז או עדשים או טחינה
מה ההבדל בין לאכול סויה או חזה עוף מבחינת ערכים, הרי זה ההבדל היחיד בין אנשים ממוצעים

באמת זה מה שלקחת מההודעה שלי? לגמרי פספסת את המסר.
חלבון לא מעניין, בתזונה טבעונית זו ממש לא בעיה

באמת זה מה שלקחת מההודעה שלי? לגמרי פספסת את המסר.
חלבון לא מעניין, בתזונה טבעונית זו ממש לא בעיה
טענת שזו משימה קשה כי דורש המון ידע להתאים את התזונה ללא חוסרים
הראתי שזה לא נכון כי ההבדל לא משפיע
בהצלחה עם זה.
תודה, מתקדם לא רע 😃

טענת שזו משימה קשה כי דורש המון ידע להתאים את התזונה ללא חוסרים
הראתי שזה לא נכון כי ההבדל לא משפיע

א. זה לא סותר את עניין הידע וההבנה הנדרשים, ואת זה שאי אפשר לצפות זאת מהאנושות כולה, מה שאומר שתזונה טבעונית היא לא האידיאלית לבני אדם.
ב. ציינת בתגובתך כמה מילים על חלבון, ובתור טבעוני אתה צריך לדעת שההבדל הוא לא החלבון, ככה שלא הוכחת שום דבר.

א. זה לא סותר את עניין הידע וההבנה הנדרשים, ואת זה שאי אפשר לצפות זאת מהאנושות כולה, מה שאומר שתזונה טבעונית היא לא האידיאלית לבני אדם.
ב. ציינת בתגובתך כמה מילים על חלבון, ובתור טבעוני אתה צריך לדעת שההבדל הוא לא החלבון, ככה שלא הוכחת שום דבר.
א. זה כן, כי הגורמים זהים אז למה שהמסקנה תהיה שונה? זה כמו שאגיד שאין הבדל בין אורז עם 10 גרם חלבון לבין עדשים עם 10 גרם חלבון, אז למה שפתאום צריך חישובים, הערכים זהים
ב.להוכיח מה?? אתה זה שטוען

א. זה כן, כי הגורמים זהים אז למה שהמסקנה תהיה שונה? זה כמו שאגיד שאין הבדל בין אורז עם 10 גרם חלבון לבין עדשים עם 10 גרם חלבון, אז למה שפתאום צריך חישובים, הערכים זהים
ב.להוכיח מה?? אתה זה שטוען

על הכיפאק,
ראש אולי לא אצא איתך כי אתה לא מתמקד במה שאני רוצה שתתמקד. (עזוב את זה, המשכנו הלאה)

אבל בוא תתקן אותי עם הידע הטבעוני שלך ותגיד לי אם טעיתי במשהו:

ויטמין B12
אפשר לקבל B12 בתור טבעוני? כן.
להגיע לרמות סבירות/מומלצות של B12? מאוד קשה.

אומגה 3
אי אפשר לקבל אם לא אוכלים דגים או מתוסף תזונה.
בעייתי? בוודאי.

יוד
בהנחה שאתה מבין את החשיבות של יוד -
אפשר לקבל יוד בתור טבעוני? כן.
להגיע לרמות סבירות/מומלצות של יוד? מאוד קשה.

ברזל
אפשר לקבל ברזל בתזונה טבעונית? כן.
להגיע לרמות מומלצות? הספיגה של ברזל מן הצומח לעומת ברזל מן החי היא בעייתית מאוד, וכדי להגיע לרמות מומלצות בתזונה טבעונית תצטרך לצרוך הרבה יותר, וכשמגוון האוכל שלך הוא מוגבל יותר אזי המשימה היא מתאגרת עוד יותר.

אבץ
אפשר לקבל אבץ מתזונה טבעונית? כן.
להגיע לרמות סבירות/מומלצות? קל זה לא.

על הכיפאק,
ראש אולי לא אצא איתך כי אתה לא מתמקד במה שאני רוצה שתתמקד. (עזוב את זה, המשכנו הלאה)

ויטמין B12

אומגה 3
בעייתי? בוודאי.

יוד

ברזל
להגיע לרמות מומלצות? הספיגה של ברזל מן הצומח לעומת ברזל מן החי היא בעייתית מאוד, וכדי להגיע לרמות מומלצות בתזונה טבעונית תצטרך לצרוך הרבה יותר, וכשמגוון האוכל שלך הוא מוגבל יותר אזי המשימה היא מתאגרת עוד יותר.

אבץ
אומגה 3 - זרעי צ'יה, ואפילו יותר טוב מדגים.
אבץ - טחינה, חומוס, סויה, דגנים, גרעיני חמניה יש המון וכו'
ברזל - סויה, דגנים, והספיגה מספיק טובה, לפי מחקר ששלחו פה קל להגיע לעודף מבשר.
יוד - תפוחי אדמה, שעועית ירוקה ועוד סוגים של צמחים, מה גם שרוב אוכלי בשר לא מגיעים לצריכת יוד מספיקה.
ויטמין B12 - זה הדבר היחיד שיש עליו טיעון טוב, שלחתי באשכול פה צמח חדש שגילו שמכיל B12, בכ''מ בכל דבר היום מוסיפים B12 אז אין בעיה להגיע בקלות.

מה גורם לך לחשוב שאתה יותר עליון מפרה? הרי אתה צריך אותה ולא היא אותך..
כי אני יכול לכלוא אותו, להרוג ולאכול אותו.
האם זאב עליון יותר מכבש?
לא יודע ולא משנה, נקודה תחתונה הכבש הוא האוכל.
הזאב מסוגל לתפוס אותו, מסוגל לעכל ולזון ממנו, וגם אני.
יוד - תפוחי אדמה, שעועית ירוקה ועוד סוגים של צמחים, מה גם שרוב אוכלי בשר לא מגיעים לצריכת יוד מספיקה.
ויטמין B12 - זה הדבר היחיד שיש עליו טיעון טוב, שלחתי באשכול פה צמח חדש שגילו שמכיל B12, בכ''מ בכל דבר היום מוסיפים B12 אז אין בעיה להגיע בקלות.
אני דווקא חושב שיותר קל להגיע לחסרים מתזונה בשרית.
אתה מפספס וויטמינים, סיבים תזונתיים וים מינרלים.
ורוב בני האדם הטורפים, לא אוכלים מספיק צמחים. לכן הוויכוח מול איזה תזונה עדיפה היא שגויה בעיני.
לא צריך להגיע לחסרים בתזונה טבעונית.
זה מגוכח לטעון את זה.

האם אתה חושב שלמרות הבעייתיות והקשיים להגיע לערכים מסוימים, תזונה טבעונית היא הנכונה והטובה ביותר?
באמת מעניין אותי מה דעתך בתור טבעוני.

עוד דבר, חשוב אף יותר -
בתזונה מערבית "רגילה" לדוגמה, רוב האנשים לא מודעים לדברים כמו יוד, אבץ, ויטמינים וברזל בתזונה שלהם, ובכל זאת רובם לא סובלים מחוסרים.
מצד שני בתזונה טבעונית, לטבעונים רבים יש רמות דם נמוכות והרבה מהם סובלים מחוסרים, וכמובן שרבים מהם משתמשים בתוספי תזונה.
אני מדבר על הכלל שמייצג את רוב רובם ולא על יוצאים מן הכלל.
מודעות, הבנה, ידע והתמדה הם מפתח בתזונה טבעונית. אתה לא חושב שזה בעייתי כדי להאמין שזו התזונה האידיאלית לבני האדם?

האם זאב עליון יותר מכבש?
בני אדם לא טורפים נקודה. הלסתות שלנו פועלות בצורת טחינה ולא כמו אריה.
אי אפשר לקחת פעולה אחת שטורפים עושים ולחקות רק אותה, הרי אריות לפעמים הורגים את הצאצאים שלהם, למה בני אדם לא עושים זאת?
ואם לדוגמה אני הורג את הצאצא, מה אני אגיד בבית משפט כי אריה עשה את זה אז גם אני?
תתן לילד בן 2 ארנב ותפוח, אם מה הוא ישחק ואת מה הוא יאכל? 75% מבעלי החיים צמחוניים כולל אנחנו.
תשים במקום אושוויץ בעלי חיים וקיבלת את מה שקורה היום, לקח 400 שנה לאדם הלבן להבין שאדם שחור הוא לא רכוש...
אני יותר חזק מאישה, אני עליון? שחורים היו עבדים באמריקה, אנחנו עליונים? זה טמטום לחלוטין.
האם אתה חושב שלמרות הבעייתיות והקשיים להגיע לערכים מסוימים, תזונה טבעונית היא הנכונה והטובה ביותר?

עוד דבר, חשוב אף יותר -
בתזונה מערבית "רגילה" לדוגמה, רוב האנשים לא מודעים לדברים כמו יוד, אבץ, ויטמינים וברזל בתזונה שלהם, ובכל זאת רובם לא סובלים מחוסרים.
מצד שני בתזונה טבעונית, לטבעונים רבים יש רמות דם נמוכות והרבה מהם סובלים מחוסרים, וכמובן שרבים מהם משתמשים בתוספי תזונה.
מודעות, הבנה, ידע והתמדה הם מפתח בתזונה טבעונית. אתה לא חושב שזה בעייתי כדי להאמין שזו התזונה האידיאלית לבני האדם?
כן, בני אדם הוא לא בעל חיים טורף (הסברתי תגובה לפני), זה בפיזיולוגיה שלנו, וכמו שאמרתי אין בעיה להגיע לערכים הדרושים, מירב הפחמימות / שומנים משותפים גם בתזונה הטבעונית וגם בתזונה ה'בשרית'
בתזונה מערבית גם אוסטאופורוזיס יותר נפוצה למרות שיש צריכה גדולה יותר של חלב, אז האם חלב באמת מועיל או לא?
אני לא יודע כמה טבעונים אתה מכיר, אבל אלו שאני מכיר, בדר''כ יותר בריאים מאדם ממוצע שאוכל בשר עם כרס בירה, אבל זה דבר שהוא לא מוחלט, כי זה תלוי עוד כמה גורמים. אני כן יכול לספר על עצמי אם זה מעניין אותך

האם זאב עליון יותר מכבש?

אני דווקא חושב שיותר קל להגיע לחסרים מתזונה בשרית.
אתה מפספס וויטמינים, סיבים תזונתיים וים מינרלים.
ורוב בני האדם הטורפים, לא אוכלים מספיק צמחים. לכן הוויכוח מול איזה תזונה עדיפה היא שגויה בעיני.
לא צריך להגיע לחסרים בתזונה טבעונית.
זה מגוכח לטעון את זה.
התגובה שציטטת הייתה רלוונטית לתגובה שלו תסתכל אחורה

כן, בני אדם הוא לא בעל חיים טורף (הסברתי תגובה לפני), זה בפיזיולוגיה שלנו.
בתזונה מערבית גם אוסטאופורוזיס יותר נפוצה למרות שיש צריכה גדולה יותר של חלב, אז האם חלב באמת מועיל או לא?
אני לא יודע כמה טבעונים אתה מכיר, אבל אלו שאני מכיר, בדר''כ יותר בריאים מאדם ממוצע שאוכל בשר עם כרס בירה, אבל זה דבר שהוא לא מוחלט, כי זה תלוי עוד כמה גורמים. אני כן יכול לספר על עצמי אם זה מעניין אותך

בטוח שאתה מכיר יותר ממני.
לשמור על תזונה מאוזנת, ללא חוסרים ועם רמות דם טובות זה ראוי להערכה אז שאפו.
מה לגבי השאלה השניה? (אם לא בא לך להיכנס לזה אז גם בסדר)

בטוח שאתה מכיר יותר ממני.
לשמור על תזונה מאוזנת, ללא חוסרים ועם רמות דם טובות זה ראוי להערכה אז שאפו.
מה לגבי השאלה השניה? (אם לא בא לך להיכנס לזה אז גם בסדר)
זאת השאלה? 'מודעות, הבנה, ידע והתמדה הם מפתח בתזונה טבעונית. אתה לא חושב שזה בעייתי כדי להאמין שזו התזונה האידיאלית לבני האדם?'
אני חושב שפשוט זה הרגל של בני אדם וקושי לסגל הרגל חדש, אבל ברגע שאתה נפתח ומבין את ההיצע בתזונה הטבעונית אתה רואה שאתה לא באמת מוגבל בגיוון, אני עברתי לטבעונות נטו מהעניין הבריאותי, לאחר מכן שנכנסתי לעניין הבנתי גם את כל העניין המוסרי ומה שקורה מאחורי הקלעים.
אבל מבחינת בריאות, אפשר פשוט להסתכל בבתי חולים, איך זה שיש כל כך הרבה חולי סוכרת, בעיות לב, אוסטאופורוזיס, אם כל מה שאנחנו אוכלים אמור להגן עלינו מפני זה.. הדבר תמוה בעיני, הרופאים ממליצים לאנשים לאחר צנטור להמעיט בבשר כמה שאפשר ועוד ועוד
אני עדיין לא חושב שצריך איזשהו ידע מיוחד, הרי כולם יודעים שירקות ופירות זה דבר בריא, בחיים לא פגשתי מישהו שאמר שחומוס לא בריא, אבל על בשר, חלב, ביצים יש מחלוקת. נראה לי שקצת סטיתי בכיוון השאלה מקווה שעניתי
אני דוגל בנסיון אישי, לאחר זמן שראיתי שאין לי בעיה מבחינת הרגשה, בדיקות דם, ספורט הבנתי שאין לי צורך במוצרים מהחי, ואפילו אני מרגיש הרבה יותר טוב

בני אדם לא טורפים נקודה. הלסתות שלנו פועלות בצורת טחינה ולא כמו אריה.
אי אפשר לקחת פעולה אחת שטורפים עושים ולחקות רק אותה, הרי אריות לפעמים הורגים את הצאצאים שלהם, למה בני אדם לא עושים זאת?
ואם לדוגמה אני הורג את הצאצא, מה אני אגיד בבית משפט כי אריה עשה את זה אז גם אני?
תתן לילד בן 2 ארנב ותפוח, אם מה הוא ישחק ואת מה הוא יאכל? 75% מבעלי החיים צמחוניים כולל אנחנו.
תשים במקום אושוויץ בעלי חיים וקיבלת את מה שקורה היום, לקח 400 שנה לאדם הלבן להבין שאדם שחור הוא לא רכוש...
אני יותר חזק מאישה, אני עליון? שחורים היו עבדים באמריקה, אנחנו עליונים? זה טמטום לחלוטין.
אני לא סובל משום תופעות לואי מלאכול בעלי חיים, וזה מזין אותי.
בדומה לחזירים, וקופים מסוימים, אנחנו יכולים לזון גם מבעלי חיים.
הריגת כל יצור, גם צאצאים, לא מוצדקת בלי סיבה. לאריה יש סיבה שאמנם לא רלוונטית אלי, אבל כן אליו. לכן אי אפשר להשוות.
אם אתה רואה שוויון בין בעלי חיים ובני אדם, זכותך, תהנה.
אני רואה האדם נזר הבריאה, בהסתכלות דתית, אני רואה האדם מחויבות לדאוג לעולם כולו, כולל בעלי חיים. אך בכל זאת להשתמש בהם לצורך.
התגובה שציטטת הייתה רלוונטית לתגובה שלו תסתכל אחורה
כי אני לא נגד טבעונות. אני נגד ראש בקיר.

עוד דבר, חשוב אף יותר -
בתזונה מערבית, הרבה סובלים מחסרים, לא פחות מטבעונים.
אחד לא טוב יותר מהשני.
בשניהם צריך ללמוד לאזן את התזונה.

על הכיפאק,

ויטמין B12

אומגה 3
בעייתי? בוודאי.

יוד

ברזל

אבץ
B12 - מתספים

אומגה 3 - לא הוכח שזה באמת עוזר במשהו במחקרים ושזה באמת חיוני, בכל מקרה יש לך זרעי צ'יה ואגוזי מלך ועוד כמה מקורות לזה, יש גם אצות

יוד- אם יש לך תזונה מגוונת מספיק אתה תגיע

ברזל - קל מאוד להגיע למספיק ברזל עם תזונה טבעונית, הברזל הוא non heme אז הספיגה אכן קצת יותר בעייתית, אבל כשמשלבים את זה עם ויטמין סי זה לא משנה כלום והכל נספג

אבץ יש גם המון מקורות מהצומח אין לי ממש כוח לחפש עכשיו

אני אגב לא טבעוני, רק אומר שאפשר לקבל מספיק מכל הויטמינים והמינרלים בתזונה כזו

יש המון טבעונים שלא צורכים ויטמינים כתוסף ואין להם שום בעיה והם מתקיימים כרגיל, הטענה שלך לגבי צורך קיומי פשוט לא נכונה, מספיק אדם אחד שלא אוכל בשר וחי כאדם בריא.
כל מה שקיים בבעל חיים, קיים בטבע.
האמת שאני טבעוני תקופה קצרה וזה כיף
סתם לא
B12 - מתספים

אומגה 3 - לא הוכח שזה באמת עוזר במשהו במחקרים ושזה באמת חיוני, בכל מקרה יש לך זרעי צ'יה ואגוזי מלך ועוד כמה מקורות לזה, יש גם אצות

יוד- אם יש לך תזונה מגוונת מספיק אתה תגיע

ברזל - קל מאוד להגיע למספיק ברזל עם תזונה טבעונית, הברזל הוא non heme אז הספיגה אכן קצת יותר בעייתית, אבל כשמשלבים את זה עם ויטמין סי זה לא משנה כלום והכל נספג

אבץ יש גם המון מקורות מהצומח אין לי ממש כוח לחפש עכשיו

אני אגב לא טבעוני, רק אומר שאפשר לקבל מספיק מכל הויטמינים והמינרלים בתזונה כזו
חרא תזונה לפיתוח גוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית