הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקולות מתברגות

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
יצא לי להסתכל על משקולות מתברגות של טיאוקס. מוצר גנרי משהו באיכות שנדמית בינונית עד מפוקפקת. כמובן רק מהסתכלות ברשת, לא ראיתי אותן.

אנשים שמחזיקים במוצר כזה או דומה ויודעים לספר על חוויית השימוש?

גם, נניח בסט של עד ארבעים, אני מניחה שאוכל כמו בתמונה להעמיס ארבע פלטות לצד, ואז להגיע עד 25 קג לצד. אבל אולי הנחת היסוד חלשה ויתברר שאי אפשר להעמיס באמת עד הסוף, בפרט שהסוגר לא נראה משהו.. יודעים לומר?
חשבתי שאם המוצר סביר אקנה, ואנסה להשיג עוד כמה פלטות של 5 וכך להגדיל את המשקל האפשרי. השאלה - האם כל משקולת ביתית (לא אולימפית) אמורה לכאורה להתאים? וגם, המוט שוקל קילו אחד בלבד, איך אפשר לדעת עד כמה ניתן להעמיס עליו?

אשמח לשמוע חוות דעת כללית, ואם מישהו יודע לענות על השאלות זה יהיה מבורך..

יצא לי להסתכל על משקולות מתברגות של טיאוקס. מוצר גנרי משהו באיכות שנדמית בינונית עד מפוקפקת. כמובן רק מהסתכלות ברשת, לא ראיתי אותן.

גם, נניח בסט של עד ארבעים, אני מניחה שאוכל כמו בתמונה להעמיס ארבע פלטות לצד, ואז להגיע עד 25 קג לצד. אבל אולי הנחת היסוד חלשה ויתברר שאי אפשר להעמיס באמת עד הסוף, בפרט שהסוגר לא נראה משהו.. יודעים לומר?
חשבתי שאם המוצר סביר אקנה, ואנסה להשיג עוד כמה פלטות של 5 וכך להגדיל את המשקל האפשרי. השאלה - האם כל משקולת ביתית (לא אולימפית) אמורה לכאורה להתאים? וגם, המוט שוקל קילו אחד בלבד, איך אפשר לדעת עד כמה ניתן להעמיס עליו?

אני זוכר שנסעתי שבת אחת למלון וביום שישי הייתי במכון כושר שם והיה משקולות מתברגות, כל האימון היה מעצבן, להכניס כל פלטה למוט זה 15 שניות, והסוגר הוא 20-25 שניות להכנסה בערך. כלומר לכוון משקל במשקולות אחת לוקח בין דקה ומשהו לשתיים.

כל כך לא היה לי כיף שסיימתי עם אימון משקל גוף, זה מצחיק כי זה קרה לפני שנתיים ומרוב שלא היה לי סבלנות למשקולות האלו נחקק הסיפור עד היום... לפני חודשיים בזכות הסיפור קניתי ציוד אולימפי ולא מתברג, וזאת ההחלטה הכי טובה שקיבלתי (ללכת על אולימפי) בכל הקשור להכנת חדר כושר בבית.

@OA יש לו מתברגות אם אני זוכר נכון.

נערך לאחרונה:
יש לי סט דומה. כן ההברגה והחלפת המשקלים עשויה להיות מעצבנת אבל ברגע שמתרגלים לזה, הגמישות שהוא מאפשר נוחה מאוד. גם מי מתלונן על 10 שניות של החלפת פלטות והברגה בזמן שהחדרי כושר סגורים וזו הברירה היחידה במחיר סביר.
אני מניחה שאוכל כמו בתמונה להעמיס ארבע פלטות לצד
אצלי אני מצליח להעמיס 4 פלטות בכל צד, נשאר מעט מקום בשביל הסוגר אבל הוא תופס חזק. עם זאת, אני לא יודע מה איכות הסוגר בסט הספציפי הזה ולא הייתי ממליץ לך לעשות תרגילים מעל הראש עם ארבע פלטות בכל צד.

4 פלטות כל צד, כאשר 2 פלטות יחסית עבות בכל צד.
IMG_20201009_130407.jpg

המקום שנשאר לסוגר
IMG_20201009_130427.jpg

עם סוגר
IMG_20201009_130445.jpg

הרמתי את המשקולת, סובבתי אותה הפכתי אותה והכל נעול כמו שצריך. גם הייתי עושה ככה חתירה עד שקניתי פלטות גדולות יותר והכל היה בסדר אבל זה לא משהו שהייתי ממליץ לעשות.

האם כל משקולת ביתית (לא אולימפית) אמורה לכאורה להתאים?
פלטות עם קוטר של 30 מ"מ.

נערך לאחרונה:

תקני אולימפיות. לא תצטערי..
אם את קונה כבר אולימפי את יכולה לקנות את המוט הכי זול והפלטות הכי זולות, כל עוד את לא סביב ה150 קג כל מוט יעשה את העבודה מעולה.

שלי מתברגות אבל רגילות הכי פשוטות שיש,
עמדו במבחן של 45 ק״ג כל אחת בלי שום בעיה.

תוכלי לקנות פלטות יותר כבדות פשוט (יש לי של 20,10,5,2.5)

מבחינת סוגר אם עושה תרגיל מעל הראש מחבר 2 סוגרים בצד היותר מפחיד או גם וגם (עם סוגרים של המוט הגדול המתברג)

חוץ מזה שלא חייב לשים את אותו משקל ב2 הצדדים אם את עושה תרגיל שהאחיזה היא אנכית.

זאת אומרת למשל בפשיטה מאחורי הראש עם משקולת אני שם 20 בצד אחד ועוד 10 בצד השני, זה נחמד דווקא.

חוץ מעניין ההקפצה שלהם במשקלים כבדים כי אי אפשר לשים אותם על הירך לפני בגלל הסוגר הבולט זה עושה חורים בקוואדס וזה לא נעים.

לי גם יש מתברגות.
חשוב לשים לב שבסוגר יש גומי שחור
ולאחר שסוגרים את המוט,להפוך ולסובב על מנת לנעול! את המשקולות שלא יזוזו!!

עושה איתם פארמר וולק של 50 קילו לערך,אם נועלים כמו שצריך זה כמו בטון.

• פותח/ת השרשור
תקני אולימפיות. לא תצטערי..
אם את קונה כבר אולימפי את יכולה לקנות את המוט הכי זול והפלטות הכי זולות, כל עוד את לא סביב ה150 קג כל מוט יעשה את העבודה מעולה.
זה יקר בהרבה. רק המוט (מוט אחד קצר 50 סמ) עולה 200 ויותר. והפלטות. מה גם שהזמינות נמוכה מאוד, ברוב המקומות שבדקתי אין מלאי.
לטווח ארוך בהנחה שכן ארצה לבנות חד"כ ביתי קטן זה וודאי עדיף. מסכימה לחלוטין. אבל המחירים מטורפים, וכרגע אני רק מחפשת משהו שיקיים במידת האפשר את נוסחת הקסם של מקסימום אפשרויות במינימום ציוד. אז משקולות יד מתברגות/מתכווננות נראות לי האופציה הכי סבירה כרגע.. השאלה העיקרית שלי היא מה איכות המוצר וכמה נוח או לא הוא. אם זה לא יחזיק את הכמה שנים לפחות, עם כמה שזה זמין כרגע וגם לא מאוד יקר, זו השקעה מפוקפקת מבחינתי
שלי מתברגות אבל רגילות הכי פשוטות שיש,
עמדו במבחן של 45 ק״ג כל אחת בלי שום בעיה.

תוכלי לקנות פלטות יותר כבדות פשוט (יש לי של 20,10,5,2.5)

מבחינת סוגר אם עושה תרגיל מעל הראש מחבר 2 סוגרים בצד היותר מפחיד או גם וגם (עם סוגרים של המוט הגדול המתברג)

חוץ מזה שלא חייב לשים את אותו משקל ב2 הצדדים אם את עושה תרגיל שהאחיזה היא אנכית.

זאת אומרת למשל בפשיטה מאחורי הראש עם משקולת אני שם 20 בצד אחד ועוד 10 בצד השני, זה נחמד דווקא.
מגניב. מה אורך המוט? כמה הוא שוקל?

זה יקר בהרבה. רק המוט (מוט אחד קצר 50 סמ) עולה 200 ויותר. והפלטות. מה גם שהזמינות נמוכה מאוד, ברוב המקומות שבדקתי אין מלאי.
לטווח ארוך בהנחה שכן ארצה לבנות חד"כ ביתי קטן זה וודאי עדיף. מסכימה לחלוטין. אבל המחירים מטורפים, וכרגע אני רק מחפשת משהו שיקיים במידת האפשר את נוסחת הקסם של מקסימום אפשרויות במינימום ציוד. אז משקולות יד מתברגות/מתכווננות נראות לי האופציה הכי סבירה כרגע.. השאלה העיקרית שלי היא מה איכות המוצר וכמה נוח או לא הוא. אם זה לא יחזיק את הכמה שנים לפחות, עם כמה שזה זמין כרגע וגם לא מאוד יקר, זו השקעה מפוקפקת מבחינתי

מגניב. מה אורך המוט? כמה הוא שוקל?

כמעט בטוח שזה זה.
אני חושב שהאורך השלם של המוט הוא 50-53 ס״מ

קבצים מצורפים

• F1FEE591-3218-475A-980B-79117964A909.png
    F1FEE591-3218-475A-980B-79117964A909.png
    KB 22 · צפיות: 61
לי יש סט עד 70 קילו שמשמש אותי נאמנה כבר כמה שנים. יחד עם ספה ומתח אני לא צריך יותר מזה. כמה דברים לשקול:

1. היתרון בציפוי גומי זה הגנה לרצפות. אבל יש גם ציפויים שמוציאים צבע שחור מלכלך, בררי עם החנות. אני לא זוכר אם המשקולות שלי ליכלכו ככה כשקניתי אותם או שזה התחיל לקרות אחרי חודשים של חשיפה לשמש וגשם.

2. משקל מקסימלי ליחיד, ומשקל מקסימלי שאפשר להעמיס על זוג. לפי התמונה בקישור ששלחת נראה שעל כל מוט יהיה מקום לשניים מכל סוג, שזה יוצא 20 קילו לדאמבל. אני לא חושב שזה משקל שיספיק לך לעבודה על שרירים גדולים כמו חזה או רגליים.

3. רזולוציה בקפיצות- בסט שלי אני יכול לעלות משקל בקפיצות של 2.5 קילו עד 35 קילו(לדאמבל). המשקלים בסט שקישרת לדאמבל הם במבט מהיר (תבדקי אותי) 1 4 5 6 8 9 11 12 13 16 17 20.

הרבה אופציות, אבל הקפיצות הקטנות האלה די חסרות תועלת בתרגילים מורכבים. והאמת, גם בתרגילים של שרירים קטנים, אפשר לעלות נניח מ 7 ל 10 חזרות מאשר לעלות את המשקל מ 4קילו ל 5 קילו.

במקומך הייתי הולך על סט של 70 קילו עם קפיצות יותר גדולות ומשקיע גם בספה.

מה התקציב שלך? בכל אופן אני אספר לך שבסגר הראשון לא רציתי להוציא הרבה כסף, קניתי מתח למשקוף, מקבילי אוקלייזר ניידים, משקולת אחת של 15 kg וכמה גומיות התנגדות. סה״כ עלה לי 700₪.

האימונים עם הציוד הזה הרבה פחות כיפים, המקבילים הניידים לא יציבים, עם גומיות התנגדות ממש קשה ליישם פרוגרסיב אוברלאוד, ועם דאמבל 1 של 15 ק״ג לא פשוט לעבוד. (לפעמים אני צריך לעשות בין 8-12 חזרות בסט, ויוצא לי רק 5-6, ובתרגיל אחר שצריך לעשות 6-8 חזרות לפעמים יוצא 10 בקלות...)

הייתי בידיוק באותו הראש, הציוד שהכי יעזור לאימון בכמה שפחות כסף.

ב״ה בסגר הראשון הרווחתי יפה, ובסגר השני קניתי כבר מוט אולימפי, ו60 קג פלטות.
סה״כ יצא בערך 1000₪,
(ספה וראק בניתי לכיף,כפרוייקט; אמנם עלה יקר, אבל את יכולה להשיג הרבה יותר בזול,)

עכשיו האימונים הם ממש כיפים, אמנם אין את החברים מהמכון כושר אבל חוץ מזה אני עושה את כל התרגילים שאני אוהב הציוד מעולה ועושה רושם שיישאר לעוד המון זמן.

בעיני לא צריך לחשב כמה עולה ציוד אולימפי בפני עצמו, תחשבי
(עלות הציוד האולימפי - עלות הציוד המתברג) = מספר הפעמים שאשתמש בציוד * ההבדל בהרגשה.

אם המשוואה מקיימת את ההבדל, (ובעיני היא תמיד) אז תקני כבר אולימפי.

*ד״א יש גם ביד 2 ציוד של מלא מכוני כושר שנסגרו.

לא מכיר את המוצר ששאלת עליו. יש לי מתברגות כמו של painandgain1. המוט עם הסוגרים שוקל 2.5 ק"ג והאורך שלו 35 ס"מ. יש לו כושר נשיאה עצום והוא יחזיק לכל החיים עם טיפול נכון. כמה אפשר לשים תלוי בעובי הפלטה. אבל זה לא נוח לשים פלטה של 20 ולעשות בייספס או דברים קטנים כי זה פוגע באמה. לסקווט בולגרי, רומני וכאלה זה סבבה כי אין תנועה, את רק מחזיקה. אבל לא צריך הרבה משקל גם ככה, צריך לדעת מה עושים. אפשר להתחיל בקטן עם דאמבלים ואיזה 40-50 קילו בטוטל ולקנות בהמשך אם תראי שסבבה לך ואז להתקדם למוט (לא יקר, עלה 150 אם אני זוכר נכון), סטנדים, ספה. הקוטר הוא 30 ממ. אם את רוצה לעשות דדליפט רגיל אז זה כן בעייתי כי זה לא בגובה המתאים. תמיד טוב שיהיה ציוד מינימלי בבית. מתח, טבעות, קצת משקל.

בהתחלה הייתי קונה את הפלטות היותר קטנות בשביל ההתקדמות ושומר את הגדולות לאחר כך.

מוט + מוט= 5 ק"ג
4x1.25=5
4x2.5=10
4x5=20

נערך לאחרונה:
אני ארשום הניסיון שלי (חיפשתי גם חוות דעת בסגר הקודם).

יצא לי לרכוש 3 מוטות והיה הבדלים ביניהם (חשבתי שכל המוטות זהים).
למה צריך לשים לב?
לא כל המוטות עם עובי זהה.
יצא לי לרכוש מוט מקליי ספורט, מגה ספורט ועוד חנות מאשדוד.
המוט של קליי הגיע מאוד דק ולכן פלטות שהיו לי ממש "רקדו" עליו כל עוד הן לא היו נעולות. לכן אם ההברגה משתחררת קצת תוך כדי אימון, זה כנראה ייצור מצב לא הכי נעים.
צריך גם לשים לב לקוטר של המשקולות. לכאורה הוא אמור להיות זהה, אבל פלטות שרכשתי מקליי ספורט לא עלו על מוטות שנרכשו במקום אחר.

האורך - מסתבר שגם האורך לא זהה. במוטות היותר סטנדרטים, כשעושים כתפיים, לעיתים המוטות נתקעים אחד בשני, לכן מוט קצת ארוך יותר אמור ליצור בעיה בתרגילים של כתפיים.

בנוגע להברגה - רשמו כאן שזה נועל ממש טוב. אצלי המון פעמים באימון ההברגה נפתחת. האם יש למישהו מושג מדוע?
שמתי לב שזה בעיקר קורה עם פלטות ספציפיות שרכשתי (פלטות ברזל בצורת הגה).

אני ארשום הניסיון שלי (חיפשתי גם חוות דעת בסגר הקודם).

יצא לי לרכוש 3 מוטות והיה הבדלים ביניהם (חשבתי שכל המוטות זהים).
למה צריך לשים לב?
לא כל המוטות עם עובי זהה.
יצא לי לרכוש מוט מקליי ספורט, מגה ספורט ועוד חנות מאשדוד.
המוט של קליי הגיע מאוד דק ולכן פלטות שהיו לי ממש "רקדו" עליו כל עוד הן לא היו נעולות. לכן אם ההברגה משתחררת קצת תוך כדי אימון, זה כנראה ייצור מצב לא הכי נעים.
צריך גם לשים לב לקוטר של המשקולות. לכאורה הוא אמור להיות זהה, אבל פלטות שרכשתי מקליי ספורט לא עלו על מוטות שנרכשו במקום אחר.

האורך - מסתבר שגם האורך לא זהה. במוטות היותר סטנדרטים, כשעושים כתפיים, לעיתים המוטות נתקעים אחד בשני, לכן מוט קצת ארוך יותר אמור ליצור בעיה בתרגילים של כתפיים.

בנוגע להברגה - רשמו כאן שזה נועל ממש טוב. אצלי המון פעמים באימון ההברגה נפתחת. האם יש למישהו מושג מדוע?
שמתי לב שזה בעיקר קורה עם פלטות ספציפיות שרכשתי (פלטות ברזל בצורת הגה).
בדקת אם יש בתוך הסוגר יש טבעת גומי?
היא אחראית ״לנעילה״
אבל תקפיד לאחר שסגרת את שני הצדדים,לסובב נגד הכיון לייצור סגירה הרמטית

בדקת אם יש בתוך הסוגר יש טבעת גומי?
היא אחראית ״לנעילה״
אבל תקפיד לאחר שסגרת את שני הצדדים,לסובב נגד הכיון לייצור סגירה הרמטית

יש גומי. בתרגילים ספציפיים ועם פלטות ספציפיות זה קורה יותר.
אני שואל את עצמי אם יתכן שהבעיה בפלטות.

למה הכוונה לסובב נגד הכיוון? לסגור ואז לפתוח קצת?

לסגור רגיל את הסוגרים עד הסוף
ואז לתפוס בשני הצדדים,ולסובב לכיון הנגדי
אתה תרגיש איך זה ננעל בצורה חזקה מאוד

לסגור רגיל את הסוגרים עד הסוף
ואז לתפוס בשני הצדדים,ולסובב לכיון הנגדי
אתה תרגיש איך זה ננעל בצורה חזקה מאוד

סבבה. אני אבדוק את זה.
בדקתי יותר מוקדם את הגומי, ונראה שהוא מתחיל להישחק.
יש אופציה להחליף אותו?

אני חושב שמוכרים בחניות בנפרד.
תבדוק בשגל,מגה ספורט,דקלטון

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת - יצא למישהו להתנסות עם מוט אולימפי קצר כבסיס למשקולת יד מתפרקת?
זה 50 ס"מ, מה שנשמע לי המון, בעיקר עבור רוב הלחיצות..

@elchonon אם אני לא טועה אתה החזקת כאלו, כמה זה נוח/שימושי לדעתך מחוץ לכפיפת מרפק?

@yanivgoft גם לך, לא?

נערך לאחרונה:
שאלה נוספת - יצא למישהו להתנסות עם מוט אולימפי קצר כבסיס למשקולת יד מתפרקת?
זה 50 ס"מ, מה שנשמע לי המון, בעיקר עבור רוב הלחיצות..

@elchonon אם אני לא טועה אתה החזקת כאלו, כמה זה נוח/שימושי לדעתך מחוץ לכפיפת מרפק?

@yanivgoft גם לך, לא?
לי יש, עושה איתם הכל, נכנסות 2 פלטות גדולות או 2 גדולות ו1 קטנה בכל צד (מבחינת עובי כאילו)

זה עדיין קצת מציק להרכיב כל פעם משקולת, אבל לעומת מתברגות זה עולם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית