הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מירי קפונה

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
וואלה ראיתי עכשיו את המטומטמת מגיבה בשידור חי, מדהים שנותנים לדבר הזה לנהל משהו משהו בממשלה שהוא לא נקיון חלונות.
אשכרה הראו לה נתונים של רמת הסגר בישראל ואיך אנחנו מדורגים במקום שישי( או רביעי לא זוכר בדיוק) ברמת הסגר בעולם והמטומטמת אשכרה שאלה אותה ''אה?! למה אתם שמים מדינות כמו אומן ברשימה?! למה לא את אנגליה למשל?! הא?!''
זה כי אנחנו מדורגים במקום גרוע הרבה יותר מאנגליה יא מטומטמת, למה לעזאזל צריך להסביר לך איך רשימה או בכלל מספרים עובדים .

זאת באמת התגלמות של ''מדהים שהיא מצליחה לנשום ולדבר באותו זמן''
לא מבין למה אתה נטפל אליה.
היא בסהכ שרה מתורבתת, עדינה, עשירה בידע ועשייה כלפי הציבור.
אה, בעצם לא.

אני יגיד עוד משהו בתור מזרחי(אולם לא באמת כי אני פרסי אבל גם ככה כולם רואים אותנו בתור מזרחים )
את לא מייצגת אותי ואני מאוד מקווה שלא את השאר המזרחים.
את סטראופיט מהלך של כול קללה,עלילות שווא, ולעג שאי פעם הופנה לעם המזרחי.
את מתלהמת כול פעם שפוגעים במפלגה שלך וטוענת שככה פוגעים במכוון במזרחים , כי זה מה שנוח לך,לא כי באמת אכפת לך מהקיפוח שאנחנו סובלים כבר שנים.
למה מה המפלגה הזאת עשתה בזמן האחרון למזרחים?
יודעת מה , מה את עשית בזמן האחרון למזרחים? היית שרת התרבות אבל חוץ מלדואג שישמו קצת יותר שירי מזרחית בפאקניג רדיו עשית משהו?
טיפלת בפערי המעמד בין האוכלוסיות? לא
טיפלת למזעור הסטראוטיפים נגד מזרחים? לא
הדגשת לשים דגש על אישים ודמוית מזרחים חיוביות כול שהם ברקע הציבורי? לא
פשוט צעקת והדגשת לכולם שאת מזרחית ,כול הכבוד עשית מה שילד בן 10 יכול לעשות שהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה.
אני רק מקווה שיבואו היום שאני יוכל להתנער מכול קשר שיש לי אליך יחד עם שאר האוכלוסייה המזרחית.
(שוב אני יודע שאני לא באמת נחשב מזרחי, אבל בחייאת ראבק כול אשכנזי שקרא את הודעה הזאת עד עכשיו חשב שאנחנו כן אז מה זה משנה)

היא לא בפורום כפרע
יש לי תחושה שהיא תצטרף בקרוב לפורום סטרואידים
121307899_3401172159979575_193630107423748490_o.jpg

• פותח/ת השרשור
קשה לשמוע אותה מתנסחת אבל
טוב שיש מישהי שמעמידה במקום ואומרת הכל בפנים!
אחרי הכל היא חוד החנית של ראש הממשלה,היא מחויבת להיות מיוחצנת(כדי להישאר במקומות ראליים,וג׳ובים עתידים)

קשה לשמוע אותה מתנסחת אבל
טוב שיש מישהי שלא יודעת חשבון פשוט!
אחרי הכל היא חוד החנית של ראש הממשלה,היא מחויבת להיות מיוחצנת(כדי להישאר וללקק לו את התחת)

(שוב אני יודע שאני לא באמת נחשב מזרחי, אבל בחייאת ראבק כול אשכנזי שקרא את הודעה הזאת עד עכשיו חשב שאנחנו כן אז מה זה משנה)

טיפלת בפערי המעמד בין האוכלוסיות? לא
טיפלת למזעור הסטראוטיפים נגד מזרחים?
זה נראה לי מהתגובה שלך שפערי המעמד והסטריאוטיפים הם יותר בחשיבה שלך מאשר קיימים באמת.

לא כי באמת אכפת לך מהקיפוח שאנחנו סובלים כבר שנים.
על איזה קיפוח אתה מדבר? אולי זה היה נכון לפני 40-50 שנה (דגש על אולי), לא היום.

זה מזכיר לי איזה מישהו שלמד בטכניון ודיבר באיזה פוסט בקבוצה שדיברו על אשכנזים-מזרחים וכו' (הוא היה מזרחי), אז הוא סיפר שכל פעם שהוא בא לסופש להורים היו מתעניינים ושואלים אותו איך היה לו שם עם כל האשכנזים, וזה לטענתו ממחיש את הגזענות והאפליה נגד מזרחים (הוא לא סיפר שהוא באמת הרגיש גזענות או אפליה)... וואלה לא, זה ממחיש את הגזענות של ההורים שלו כלפי אשכנזים אם כבר.
אפרופו טכניון, בטקס סיום שלי כשהקריאו שמות לבוא לקבל את התעודה היו לפחות חצי שמות משפחה מזרחיים, אני לא שמתי לב, אישתי שמה לב כי היא חשבה שיש רוב של רוסים בטכניון (היא לא ידעה כי הכרתי אותה כשסיימתי את התואר וחיכיתי לטקס סיום), ואלה שאני מכיר התברגו יופי במקומות עבודה, אלה שיש להם ידע וכישורים בין אם הם רוסים מרוקאים תימנים רומנים או לא יודע מה.
מי שלא מסתדר בחיים הכי קל להאשים משהו חוץ מעצמו, וזה קיים בכל מיני עדות, הכרתי לא מעט חבר'ה שלא מסתדרים בחיים וטענו שזה בגלל שהם רוסים, זה לא הופך את זה לנכון.

נערך לאחרונה:
ל איזה קיפוח אתה מדבר? אולי זה היה נכון לפני 40-50 שנה (דגש על אולי), לא היום.

זה מזכיר לי איזה מישהו שלמד בטכניון ודיבר באיזה פוסט בקבוצה שדיברו על אשכנזים-מזרחים וכו' (הוא היה מזרחי), אז הוא סיפר שכל פעם שהוא בא לסופש להורים היו מתעניינים ושואלים אותו איך היה לו שם עם כל האשכנזים, וזה לטענתו ממחיש את הגזענות והאפליה נגד מזרחים (הוא לא סיפר שהוא באמת הרגיש גזענות או אפליה)... וואלה לא, זה ממחיש את הגזענות של ההורים שלו כלפי אשכנזים אם כבר.
אפרופו טכניון, בטקס סיום שלי כשהקריאו שמות לבוא לקבל את התעודה היו לפחות חצי שמות משפחה מזרחיים, אני לא שמתי לב, אישתי שמה לב כי היא חשבה שיש רוב של רוסים בטכניון (היא לא ידעה כי הכרתי אותה כשסיימתי את התואר וחיכיתי לטקס סיום), ואלה שאני מכיר התברגו יופי במקומות עבודה, אלה שיש להם ידע וכישורים בין אם הם רוסים מרוקאים תימנים רומנים או לא יודע מה.
מי שלא מסתדר בחיים הכי קל להאשים משהו חוץ מעצמו, וזה קיים בכל מיני עדות, הכרתי לא מעט חבר'ה שלא מסתדרים בחיים וטענו שזה בגלל שהם רוסים, זה לא הופך את זה לנכון
אתה מבין שזה כמו להגיד בחיים לא ראיתי בחורה נאנסה משמע אין כנראה דבר כזה נכון?
יש עדיין פערים חברתים , אולי ברמה נמוכה יותר אבל עדיין.
הפערים העדתיים עדיין כאן: "האשכנזים בקומות העליונות, המזרחים בכניסה"
דור שלישי לשד העדתי: פי 1.5 אשכנזים עם תואר ממזרחים
פערים בין אשכנזים למזרחים מתבטאים גם בבריאות הנפש
גם אחרי דור בארץ, הפער העדתי בהשכלה הגבוהה נשמר
ומכוון שאנחנו אוהבים לדבר על ניסיון אישי אני יספר לך חלק מין מהחוויות שלי בתור מזרחי אולי כדיי שתבין מה הבעיה:
להיות מזרחי זה אומר שאתה לא יכול לצאת החוצה עם זקן בלי שהמשטרה נעצור אותך לשנייה לתחקור כי בואו נודה באמת גבר שחום עם זקן רחב כתפיים זה התיאור המושלם לפושע בארץ.
כבר קרה לי כמה פעמים שיצאתי פעמים עם בחורה אשכנזיה דברתי עם ההורים שלה וקבלתי משפטים כמו ''מאוד מעניין שאתה עובד במקצוע הזה לרוב אצלכם זה עבודת כפיים''
(נכון זה גזענות אבל נא)
שהייתי קטן היו כמה מורים שהיאשמו את הדסיגרפיה שלי בעובדה שאני מזרחי וסרבו לתת סיוע בעניין (עד היום אני זוכר את המשפט את כולכם שחומים עצלנים)
אני אשכרה מכיר אנשים ששינו את המשפחה שלהם לשם כדיי להתקבל לעבודה וזה עבד, סתם לעבודה הזאת שלחתי קורות חיים תחת השם האמיתי שלי (יצחק) ולא בשם היותר נפוץ שלי(אייזיק) לאחר חודש שלא התקשרו עליי שלחתי קורות חיים שוב הפעם תחת אייזיק
בום יום למחרת חזרו עליי והשיחה הייתה בערך חצי שעה על זה שקוראים לי אייזיק (זה גם היה ראיון טלפוני ראשוני אז היא לא ראתה שאני שחום )

הא וכמעט שחכתי אם אני הולך לשדה התעופה אני צריך לחכות בבדיקה איזה כמה דקות בזמן שרוב האנשים הלבנים פשוט לא

אבל כול זה פשוט ניסיון אישי שלי זה אולי מעיד על בעיה אבל לא מוכיח הרבה אני מעדיף לא כמוך, להסתמך על זה.
ותן לי לחדד בבקשה משהו אני תוקף אשכנזים בעמדה הזאת , זה לא ''איש לבן רע''
זה להגיד יש לנו היסטוריה שיצרה מצב שנתן היתרון לקבוצות מסוימות ודעה קדומה שצריך להלחם נגדה.
משום מה גם שמדברים על הדברים האלו כולם קופצים ואומרים שהמזרחים פשוט בוכים , ודורשים מהאשכנזים שיוון (גם שמדברים על האתיופים שנמצאים במצב גרוע פי יותר משום מה)
אני מניח שזה נוצר בגלל טעם רע שהשמאל השאיר בפה. אבל זה לא מה שאנחנו אומרים
מה שאומרים שיש פה גזענות יש פה בעיה אנחנו כולנו ביחד צריכים לטפל בזה .(מה שדבר אגב אומר לטפל גם בגעזנות מכול הסוגים גם על אשכנזים וגם על רוסים)
הבעיה היא שאנשים כמו מירי רגב לא עושים את זה , היא פשוט מסיתה את כול העדה נגד כול מה שהיא רואה כטיפה אשכנזי(שמאל,התקשורת,ובמקרים איומים נצגי תקשורת ברגע שהיא מגלה שהם אשכנזים)
ממש לכו תקפו אותם יקרים הם האויב רק על זה שהם נושמים. במקום לעזור לבעיה היא מנצלת אותה .
שתלך לפריפריה שתלך לשכונות שבהם אלפי בין העדות המזרח תקועים כי סבא רבא שלהם לא היה בעל מזל לצאת ממקום שבו דחפו אותו כדיי לשמור על קו האויב. ותתחיל להשקיע בו כספים במפעלים ומוסדות לימוד במקום פאקניג לשים לי מזרחית ברדיו.

שהמשבר יגמר ו''הגיבורים'' האלו שלכם ידפקו אותכם יותר חזק מאיך שמירי רוצה לדפוק את ברקבויץ
אני לא רוצה לפתוח פה לשטן אבל נראה לי שיש משהו שאנחנו מסכימים עליו:79nb:
הממשלה פשוט שמה פס על האזרחים, היא עושה מה בראש שלה, עצם זה שהממשלה הטילה סגר וגם הרמטכ"ל גם ראש השב"כ וזכור לי עוד אחד מארחים באמצע הסגר, נציגי הציבור צריכים להוות דוגמה אישית, העיקר אחרי זה ראש השב"כ אומר "אני לוקח את כל האחריות", והכי מעצבן שבקלפי הנוסחה הרגילה תתקיים- X+3=מספר המנדטים שיהיו לביבי, כאשר הערך של X הוא המנדטים של בחירות שעברו

אני לא רוצה לפתוח פה לשטן אבל נראה לי שיש משהו שאנחנו מסכימים עליו:79nb:
הממשלה פשוט שמה פס על האזרחים, היא עושה מה בראש שלה, עצם זה שהממשלה הטילה סגר וגם הרמטכ"ל גם ראש השב"כ וזכור לי עוד אחד מארחים באמצע הסגר, נציגי הציבור צריכים להוות דוגמה אישית, העיקר אחרי זה ראש השב"כ אומר "אני לוקח את כל האחריות", והכי מעצבן שבקלפי הנוסחה הרגילה תתקיים- X+3=מספר המנדטים שיהיו לביבי, כאשר הערך של X הוא המנדטים של בחירות שעברו
lol דוגמא אישית מאנשי הציבור , ניסקורן נתפס לפני כמה זמן בלי מסכה התנצל ואמר משהו בסגנון ''הגיע הזמן לקחת את הקרונה ברצינות''
יא חרא של אדם מה דעתך לשחרר את המדינה מהמאפיה הזאת שנקראת נמלי ישראל? מה דעתך להבין שבמשבר הכלכלי הנוכחי צריך לדבר עם המחליף שלך באגדות המסודרים ולהגיד שבכמה השנים הקרובות אי אפשר ליצור טרור כלכלי במשק אגב שיטת ה''הבא לי כסף '' שלכם?
(וכן אני יודע שהוא לא ראש הסתדרות אבל ראבק בבחירות הקודמות הציעו אותו בתור שר האוצר שזה שווה ערך לחתול לשמור על השמנת )
ורק כדיי שזה לא היה רנט קבלו טבלה שמוכיחה כמה המצב בחרא.
121282634_10219842320992002_1029551351322131247_n.jpg

• פותח/ת השרשור
אמרתי את זה באחד הפוסטים,ראש הממשלה רק יתחזק! ההפגנות האלו הרימו לו.
אני נמצא די הרבה ברשתות החברתיות,הפילוג והשיסוע כבר ענקי,בין המחנות,אני חושב שאם לא היתה הקורונה,הרבה ימניים היו מצטרפים למחאה.
אבל בחירת הזמן,והאצבע המאשימה נגד הראש ולא נגד כל חברי הכנסת,מביאים לו רק יותר קולות והתחזוקות פוליטית.

אמרתי את זה באחד הפוסטים,ראש הממשלה רק יתחזק! ההפגנות האלו הרימו לו.
אני נמצא די הרבה ברשתות החברתיות,הפילוג והשיסוע כבר ענקי,בין המחנות,אני חושב שאם לא היתה הקורונה,הרבה ימניים היו מצטרפים למחאה.
אבל בחירת הזמן,והאצבע המאשימה נגד הראש ולא נגד כל חברי הכנסת,מביאים לו רק יותר קולות והתחזוקות פוליטית.
יכול להגיד לך שמימה שאני רואה בחוגים הימנים זה ההפך הרבה עוזבים אותו ונוטים או לבנט או לליברמן
הוא בכול מקרה איבד הרבה מהכוח שהיה לו אגב המשבר הזה

lol דוגמא אישית מאנשי הציבור , ניסקורן נתפס לפני כמה זמן בלי מסכה התנצל ואמר משהו בסגנון ''הגיע הזמן לקחת את הקרונה ברצינות''
יא חרא של אדם מה דעתך לשחרר את המדינה מהמאפיה הזאת שנקראת נמלי ישראל? מה דעתך להבין שבמשבר הכלכלי הנוכחי צריך לדבר עם המחליף שלך באגדות המסודרים ולהגיד שבכמה השנים הקרובות אי אפשר ליצור טרור כלכלי במשק אגב שיטת ה''הבא לי כסף '' שלכם?
(וכן אני יודע שהוא לא ראש הסתדרות אבל ראבק בבחירות הקודמות הציעו אותו בתור שר האוצר שזה שווה ערך לחתול לשמור על השמנת )
ורק כדיי שזה לא היה רנט קבלו טבלה שמוכיחה כמה המצב בחרא.
121282634_10219842320992002_1029551351322131247_n.jpg
תיזהר שלא תואשם כבוגד בדמוקרטיה 😆
Inked121282634_10219842320992002_1029551351322131247_n_LI.jpg

בנט אני מוכן,רק לא השני.
"השני", מזה וולדמורט?😆😆😆

אתה מבין שזה כמו להגיד בחיים לא ראיתי בחורה נאנסה משמע אין כנראה דבר כזה נכון?
זה לא. אם לזה אתה משווה אז יותר כמו להגיד "אני מכיר מקרים של תלונות שווא של בחורה/בחורות ששכבו עם מישהו ואמרו שהוא אנס אותן, אז אני לא מאמין אוטומטית לכל תלונה על אונס"
דור שלישי לשד העדתי: פי 1.5 אשכנזים עם תואר ממזרחים
בוא נדבר רגע על הכותרת של הקישור, נניח שזה נכון (לא טרחתי לבדוק), למה לדעתך יש פי 1.5 אשכנזים עם תואר? יש אפליה באוניברסיטאות ולא מקבלים מזרחים? אני אחזיר אותך שוב לדוגמא של הטכניון בטקס סיום שלי, ואין אפליה שם בקבלה שלא תטעה, אם כבר שמעתי על העדפה מתקנת לאוכלוסיות מסויימות שנחשבות חלשות. לאוכלוסיות במצב סוציו-אקונומי נמוך יש הרבה יותר סיכוי לקבל מלגות סיוע, הלוואות ללא ריבית וכו' (אם תרצה להגיד שמזרחים מקופחים על גבי דורות והם מראש באים מאזורים טובים וכו' וכו'). אז מישהו שלא עושה תואר זה לא כי הוא מזרחי.

לא קראתי את שאר הקישורים (התחלתי את הראשון והפסקתי כי זה פשוט נראה כמו התבכיינות של מישהו שלא הצליח לו ומאשים את היקום)...
יצא לי לעבוד בכמה מקומות, בתור מהנדס מכונות הרוב זה מפעלי ייצור, ועכשיו שחשבתי על זה חלק קטן מהמהנדסים שעבדו איתי הם מזרחים, אבל מה, הרוב המוחלט של המנהלים מעלינו והמנהלי מחלקות הם מזרחים, ברוב המקומות שעבדתי. וכמעט כל עובדי הייצור הם רוסים, ערבים ודרוזים, אין כמעט לגמרי מזרחים בתור "עובדים פשוטים" בעבודות כאלה. ואגב לא שמעתי אף רוסי/אשכנזי מתלונן על אפליה, ולמה יש יותר מזרחים מנהלים, באף אחד מהמקומות האלה.

להיות מזרחי זה אומר שאתה לא יכול לצאת החוצה עם זקן בלי שהמשטרה נעצור אותך לשנייה לתחקור כי בואו נודה באמת גבר שחום עם זקן רחב כתפיים זה התיאור המושלם לפושע בארץ.
פה כבר צריך לראות מה הפרופיל החזותי הנפוץ יותר של פושעים בארץ. אם רוב הפושעים בפועל הם גברים שחומים רחבי כתפיים ומזוקנים אי אפשר להתפלא נראה לי (דגש על אם, לא בדקתי את הנושא כן?) בנוסף מה לעשות שאנשים שיכולים להוות איום בטחוני (מחבלים וזה) זה תמיד ערבים והם גברים שחומים לרוב עם זקן ולפעמים כתפיים רחבות.
זה מזכיר לי שהייתה תקופה שהיו עושים בדיקות אלכוהול פה ושם גם באמצע היום באזור שלי, ואני שמעתי רק מרוסים שעשו להם (אולי לא רק אבל לא שמעתי אף פעם על אחרים), עכשיו וואלה אפשר לצעוק גזענות ואפליה ומה חושבים שכולנו שתיינים, אבל אם בפועל קרה יותר שרוסים נמצאו שתויים באמצע היום אז טבעי שיבדקו אותנו יותר. מה שנקרא facts can't be racist.
משום מה גם שמדברים על הדברים האלו כולם קופצים ואומרים שהמזרחים פשוט בוכים , ודורשים מהאשכנזים שיוון
אני בא ממעלות (פריפריה וזה), זו עיר שהתושבים ה"מקוריים" בה זה מרוקאים שבאו בשנות ה 60 בעליה ממרוקו, עכשיו זה הצאצאחם שלהם. בשנות ה 90 עם העליה הגדולה מברית המועצות באנו לשם ואז פתאום היית יכול לשמוע מאנשים שהם עשרות שנים לא עובדים, לשמוע אותם מתלוננים ש"באו הרוסים האלה ולקחו לנו את העבןדות הטובות, נהיו רופאים וכו'". זה היה לפני כמעט 30 שנה. היום המזרחים שהכרתי לפחות בלימודים לא דורשים שוויון אלא מתקדמים והכל טוב כי אין חוסר שוויון.

אני לא אומר שאין גזענות, אבל היא קיימת באופן פרטני אצל אנשים, לא בצורה גלובלית כמו שאתה מתאר, ואני משוכנע שאם אתה רואה אחרת זה בראיה שלך
מה שכן, מירי רגב עם הזיוני שכל שלה והדיבור הבהמתי שלה, עדיף שהיא לא תייצג שום עדה, שום קבוצה ובכלל אף אחד כי נראה לי היא עושה רק ההפך
אגב "רגב" זה שם משפחה די אשכנזי אאל"ט, זתומרת היא התחתנה עם אשכנזי ומתבכיינת שאשכנזים דופקים את המזרחים, כנראה יש לו גדול מדי בשבילה אז קשה לה עם זה
אני מגיב על חלקים כי אתמול היה 12 בלילה ולא קראתי הכל וגם לא נוח מהטלפון
אני מניח שזה נוצר בגלל טעם רע שהשמאל השאיר בפה.
השמאל? אתה מתכוון למפא"י, כי המהפך היה בשנת 77, לפני 43 שנה.
שתלך לפריפריה שתלך לשכונות שבהם אלפי בין העדות המזרח תקועים כי סבא רבא שלהם לא היה בעל מזל לצאת ממקום שבו דחפו אותו כדיי לשמור על קו האויב. ותתחיל להשקיע בו כספים במפעלים ומוסדות לימוד
סבא רבא שלהם לא היה בר מזל... אני לא אכנס למה קרה שם עם סבא רבא כי שמעתי גרסאות לכאן ולכאן, אבל אני שוב אחזור לדוגמא שלי של רוסים שעלו בתחילת שנות התשעים - ההורים שלי עלו בשנות ה 40 לחייהם לכאן ב 91, אתה יודע מה הם עשו במקום להתמרמר שברוסיה אמא שלי הייתה מהנדסת כימית עם תואר שני ואבא שלי היה אחראי על בוחני הרכב של האוטובוסים בחברה מסויימת? הם באו ועבדו במה שהיה, אם זה ניקיון, אם זה לנגב תחת לקשישים בבית אבות, אם זה לעבוד בתור פועל ייצור במפעל עם חרא תנאים וכו׳, וזה ממש לא מקרה מיוחד, זה מה שעשו הרבה עולים שעלו איתנו אז. והילדים שלהם לא נשארו "חסרי מזל" אלא מי שרצה ללמוד, או להתפתח בצורה אחרת, עשינו את זה.
לגבי מפעלים בפריפריה, אני מהפריפריה, יש מלא מוסדות לימוד בפריפריה, אני מניח שאתה מכיר איפה יש אוניברסיטאות בארץ (ואני לא מדבר עוד על מכללות) אז מי שרוצה ללמוד יכול, אני מקווה שאתה לא מתכוון שיש קיפוח כי לא בונים אוניברסיטה בתוך כל שכונה שיש בה הרבה יוצאי עדות המזרח ובגלל זה הם מקופחים ולא לומדים.
אגב חברים שלי ממעלות (צפון די רחוק כן?) למדו באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע, ולא מעט טכניונים היו מהמרכז ומהדרום, אז הטענה שלך על מוסדות לימוד בפריפריה קצת מגוכחת הייתי אומר.
לגבי מפעלים, דווקא בפריפריות יש לא מעט, לפחות בצפון, ידוע לי שמפעלים בצפון הרחוק מקבלים הטבות וכאלה בדיוק בשביל זה, לעודד אותם לפתוח בפריפריה.

בוא נדבר רגע על הכותרת של הקישור, נניח שזה נכון (לא טרחתי לבדוק), למה לדעתך יש פי 1.5 אשכנזים עם תואר? יש אפליה באוניברסיטאות ולא מקבלים מזרחים? אני אחזיר אותך שוב לדוגמא של הטכניון בטקס סיום שלי, ואין אפליה שם בקבלה שלא תטעה, אם כבר שמעתי על העדפה מתקנת לאוכלוסיות מסויימות שנחשבות חלשות. לאוכלוסיות במצב סוציו-אקונומי נמוך יש הרבה יותר סיכוי לקבל מלגות סיוע, הלוואות ללא ריבית וכו' (אם תרצה להגיד שמזרחים מקופחים על גבי דורות והם מראש באים מאזורים טובים וכו' וכו'). אז מישהו שלא עושה תואר זה לא כי הוא מזרחי.

לא קראתי את שאר הקישורים (התחלתי את הראשון והפסקתי כי זה פשוט נראה כמו התבכיינות של מישהו שלא הצליח לו ומאשים את היקום)...
יצא לי לעבוד בכמה מקומות, בתור מהנדס מכונות הרוב זה מפעלי ייצור, ועכשיו שחשבתי על זה חלק קטן מהמהנדסים שעבדו איתי הם מזרחים, אבל מה, הרוב המוחלט של המנהלים מעלינו והמנהלי מחלקות הם מזרחים, ברוב המקומות שעבדתי. וכמעט כל עובדי הייצור הם רוסים, ערבים ודרוזים, אין כמעט לגמרי מזרחים בתור "עובדים פשוטים" בעבודות כאלה. ואגב לא שמעתי אף רוסי/אשכנזי מתלונן על אפליה, ולמה יש יותר מזרחים מנהלים, באף אחד מהמקומות האלה.
לקרוא לזה התבכיינות שיש מגובה במחקר זה חסר טעם, בקשר למה שאמרתה זה בכלל לא השווה, הדרוזים והערבים סובלים מיותר גזענות ואפלייה מהמזרחים אז ברור שהם היו במקומות נמוכים.
ובואו תהיה איתי רציני י הרוסים שאתה מדבר עליהם הם לרוב אם בכלל עולים יחסית טריים בלי השכלה והמזרחים שאני מדבר הם דור שלישי - שני בארץ.

אני בא ממעלות (פריפריה וזה), זו עיר שהתושבים ה"מקוריים" בה זה מרוקאים שבאו בשנות ה 60 בעליה ממרוקו, עכשיו זה הצאצאחם שלהם. בשנות ה 90 עם העליה הגדולה מברית המועצות באנו לשם ואז פתאום היית יכול לשמוע מאנשים שהם עשרות שנים לא עובדים, לשמוע אותם מתלוננים ש"באו הרוסים האלה ולקחו לנו את העבןדות הטובות, נהיו רופאים וכו'". זה היה לפני כמעט 30 שנה. היום המזרחים שהכרתי לפחות בלימודים לא דורשים שוויון אלא מתקדמים והכל טוב כי אין חוסר שוויון.

אני לא אומר שאין גזענות, אבל היא קיימת באופן פרטני אצל אנשים, לא בצורה גלובלית כמו שאתה מתאר, ואני משוכנע שאם אתה רואה אחרת זה בראיה שלך
--- עידכון הודעה, היום ב- 00:02, תאריך ההודעות המקורית: אתמול ב- 23:59 --- מה שכן, מירי רגב עם הזיוני שכל שלה והדיבור הבהמתי שלה, עדיף שהיא לא תייצג שום עדה, שום קבוצה ובכלל אף אחד כי נראה לי היא עושה רק ההפך
--- עידכון הודעה, היום ב- 00:04 --- אגב "רגב" זה שם משפחה די אשכנזי אאל"ט, זתומרת היא התחתנה עם אשכנזי ומתבכיינת שאשכנזים דופקים את המזרחים, כנראה יש לו גדול מדי בשבילה אז קשה לה עם זה
--- עידכון הודעה, לפני 33 דקות --- אני מגיב על חלקים כי אתמול היה 12 בלילה ולא קראתי הכל וגם לא נוח מהטלפו
שוב נסיון אישי אני מזמין אותך להביט בדוגמאות שלך. , הדוגמה שהבאתי מהפרפריה היא על אלו שלא הצלחו לברוח מהפרפריה ונחש מה יש מלא כאלה.
ונשמע שיש לך ניסיון מר עם מזרחים. אני יגיד את זה ככה גם רוסים התנהגו עליי חרא ובגזענות בחיי. אבל אני לא מטיל את זה על העדה השאלה וקוראים בכיינים, אני יכול להגיד''למה אתם רוצים להתחתן בישראל לכו תחתנו במדינה אחרת ותחזרו אתם סתם מתבכיינים'' אבל לא אני מכבד אותם וממשיך להיות פעיל בנושא כי אני מעדיף לכבד את העדה ולפחות לנסות להבין את המצוקה שלהם.
וברור שזאת גזענות פרטית אבל מה זה משנה זאת עדיין גזענות

ובואו נסכם שמירי זונה
השמאל? אתה מתכוון למפא"י, כי המהפך היה בשנת 77, לפני 43 שנה.
אני מדבר על מפאי מרץ העבודה ,וכו' בשמאל יש נטייה נוראית להתנאשות על אנשים להשתמש ''בגזענות הפוכה''(שזאת פשוט גזענות) וזה פוגע בכול המאמץ שלהם בתקופה המודרנית.
סבא רבא שלהם לא היה בר מזל... אני לא אכנס למה קרה שם עם סבא רבא כי שמעתי גרסאות לכאן ולכאן, אבל אני שוב אחזור לדוגמא שלי של רוסים שעלו בתחילת שנות התשעים - ההורים שלי עלו בשנות ה 40 לחייהם לכאן ב 91, אתה יודע מה הם עשו במקום להתמרמר שברוסיה אמא שלי הייתה מהנדסת כימית עם תואר שני ואבא שלי היה אחראי על בוחני הרכב של האוטובוסים בחברה מסויימת? הם באו ועבדו במה שהיה, אם זה ניקיון, אם זה לנגב תחת לקשישים בבית אבות, אם זה לעבוד בתור פועל ייצור במפעל עם חרא תנאים וכו׳, וזה ממש לא מקרה מיוחד, זה מה שעשו הרבה עולים שעלו איתנו אז. והילדים שלהם לא נשארו "חסרי מזל" אלא מי שרצה ללמוד, או להתפתח בצורה אחרת, עשינו את זה.
לגבי מפעלים בפריפריה, אני מהפריפריה, יש מלא מוסדות לימוד בפריפריה, אני מניח שאתה מכיר איפה יש אוניברסיטאות בארץ (ואני לא מדבר עוד על מכללות) אז מי שרוצה ללמוד יכול, אני מקווה שאתה לא מתכוון שיש קיפוח כי לא בונים אוניברסיטה בתוך כל שכונה שיש בה הרבה יוצאי עדות המזרח ובגלל זה הם מקופחים ולא לומדים.
אגב חברים שלי ממעלות (צפון די רחוק כן?) למדו באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע, ולא מעט טכניונים היו מהמרכז ומהדרום, אז הטענה שלך על מוסדות לימוד בפריפריה קצת מגוכחת הייתי אומר.
לגבי מפעלים, דווקא בפריפריות יש לא מעט, לפחות בצפון, ידוע לי שמפעלים בצפון הרחוק מקבלים הטבות וכאלה בדיוק בשביל זה, לעודד אותם לפתוח בפריפריה.
אתה יודע שיש הבדל ענק בין היחס העליית עולי המזרח לבין ברית המועצות לשעבר, זה לא עניין ל לבן כנגד שחור , זה עניין של מדינות שונה שלחה אותם למעבורות וניסתה את כור היתוך , בזמן שבשני אמרו להם תעשו מה שבזין שלהם רק התעודות שלכם לא תקפות פה.
אם אתה מהפרפריה אני מקווה שאתה יודע שדפקו אותכם וממשיכים לדפוק אותכם כי זה באמת ידע נפוץ בימנו.
https://www.bizportal.co.il/marketopionion/news/article/766010
https://law.acri.org.il/he/wp-content/uploads/2018/05/health-periphery-060518.pdf
וזה שיש תוכנית למשפחות סוציו אקנוימות רק אומר שהם יכולים להיכנס השקעה במערכת החינוך בפרפריה גרועה וכמות הנושרים בה ולא זכאים היא מטורפת
פה כבר צריך לראות מה הפרופיל החזותי הנפוץ יותר של פושעים בארץ. אם רוב הפושעים בפועל הם גברים שחומים רחבי כתפיים ומזוקנים אי אפשר להתפלא נראה לי (דגש על אם, לא בדקתי את הנושא כן?) בנוסף מה לעשות שאנשים שיכולים להוות איום בטחוני (מחבלים וזה) זה תמיד ערבים והם גברים שחומים לרוב עם זקן ולפעמים כתפיים רחבות.
זה מזכיר לי שהייתה תקופה שהיו עושים בדיקות אלכוהול פה ושם גם באמצע היום באזור שלי, ואני שמעתי רק מרוסים שעשו להם (אולי לא רק אבל לא שמעתי אף פעם על אחרים), עכשיו וואלה אפשר לצעוק גזענות ואפליה ומה חושבים שכולנו שתיינים, אבל אם בפועל קרה יותר שרוסים נמצאו שתויים באמצע היום אז טבעי שיבדקו אותנו יותר. מה שנקרא facts can't be racist.
יש הבדל עצום במראה לבין מזרחי ולבין ערבי....אבל עזוב בואו לא ניכנס לזה
אני כן יגיד ומודה שבחלט יש לחלק מין המזרחים חלק מזה בהתנהגות חלק קוראים לזה מסורת חלק קוראים לזה להישאר נאמן לשורשים(שזאת התבכיינות האמתית)
העניין הוא שאני לא רוצה בתור מזרחי לקחת אחריות על יחידים בקבוצה הזאת שמטילים עלי צל רע.
אותו דבר עם הרוסים אתה יכול גם להגיד לי שאין רוסים שעוצרים אותם רק בגלל שהם רוסים על שתייה?
אתה חושב שזה הוגן שהם יסבלו מתדמית שמישהו אחר אצלהם ומישהו אחר מסרב להלחם נגדה?

ובואו תהיה איתי רציני י הרוסים שאתה מדבר עליהם הם לרוב אם בכלל עולים יחסית טריים בלי השכלה והמזרחים שאני מדבר הם דור שלישי - שני בארץ.
התחילו לעבוד בתור עולים טריים, חלק עם השכלה משם, אבל כן, לא עשו כאן מבחנים לאשר וכו' אז נניח בלי השכלה בארץ, ועובדים עשרות שנים במפעלים אז כבר לא עולים טריים.
ולא הבנתי מה אתה מוכיח בזה שאתה מדבר על מזרחים דור שני-שלישי בארץ, במיוחד שדיברת על השכלה, אני רואה את זה הפוך, הם דור שני-שלישי בארץ לא עולים חדשים ממדינות המזרח אלא ישראלים צברים, מי הפריע לאחד כזה לרכוש השכלה דיברתי בתגובה שלי על לימודים, עבודה, פריפריה וכו', מי שרוצה להמשיך ולהגיד שהוא מקופח כי הוא מזרחי בעיה שלו.
נשמע שיש לך ניסיון מר עם מזרחים.
לא יודע למה זה נשמע לך ככה אבל לא. ראיתי אנשים מעדות שונות שמתבכיינים שהם מקופחים בגלל עדה, צבע עור, שפה, מבטא ועוד, וראיתי אנשים אחרים מאותם עדות שבמקום להתלונן הלכו ופיתחו את עצמם ומצליחים לא רע
אני יגיד את זה ככה גם רוסים התנהגו עליי חרא ובגזענות בחיי
כן, יש הרבה רוסים גזענים, אני לא יכול להתכחש לזה.
מצד שני גם אני שמעתי ממזרחים דברים כמו "רוסי מסריח תחזור לרוסיה" וכו', אז וואלה יש גזענות מכל הצדדים (כמו "איכס מה אתה אשכנזי" וכו') אבל גם, זה כמעט תמיד היו אנשים אפסים שחיים על ביטוח לאומי ויושבים במרכז עם גופיה כל היום אז אני לא משליך את זה על העדה אלא על הלוזריות של אותם אנשים
אני יכול להגיד''למה אתם רוצים להתחתן בישראל לכו תחתנו במדינה אחרת ותחזרו אתם סתם מתבכיינים''
לא קשור בכלל, זה לא על יוצאי עדה מסויימת אלא על כאלה שלא יהודים, לא משנה מאיזה עדה, אז לא יכולים להתחתן כאן. נכון בפועל זה יוצאי ברה"מ לשעבר כי אין עולים מעדות אחרות לא יהודים, אבל זה נושא אחר כבר, דת, רבנות וכו'.
וברור שזאת גזענות פרטית אבל מה זה משנה זאת עדיין גזענות
משנה מאוד, כי יש גזענות אצל אנשים פרטיים לעדות, מינים וכו', זה לא אומר שבני עדה מסויימת לא יכולים להתקדם בחיים בארץ.
ובואו נסכם שמירי זונה
טוב על זה אנחנו מסכימים 😆
אני מדבר על מפאי מרץ העבודה ,וכו' בשמאל יש נטייה נוראית להתנאשות על אנשים להשתמש ''בגזענות הפוכה''(שזאת פשוט גזענות) וזה פוגע בכול המאמץ שלהם בתקופה המודרנית.
טוב עם החלק המודגש אני פשוט לא מסכים.
אתה יודע שיש הבדל ענק בין היחס העליית עולי המזרח לבין ברית המועצות לשעבר, זה לא עניין ל לבן כנגד שחור , זה עניין של מדינות שונה שלחה אותם למעבורות וניסתה את כור היתוך , בזמן שבשני אמרו להם תעשו מה שבזין שלהם רק התעודות שלכם לא תקפות פה.
נגיד שאכן היחס היה שונה, אבל לא יודע אם זה בגלל העדות או בגלל המצב של המדינה בשנות ה 90 לעומת שנות ה 50-60.
אבל בכל מקרה אני מדבר על התקופה הנוכחית, כמו שגם אתה אמרת אתה מדבר על מזרחים שדור שני-שלישי כאן, אני לא מקבל את העניין של "אני לא מתקדם בחיים כי אני מקופח. למה אני מקופח? כי דפקו את סבא שלי כשהוא בא לפני 60 שנה לארץ"
אם אתה מהפרפריה אני מקווה שאתה יודע שדפקו אותכם וממשיכים לדפוק אותכם כי זה באמת ידע נפוץ בימנו.
אוקיי, ו? אתה די סותר את עצמך ומאשש את מה שאני אומר לא? אני מהפריפריה, דפקו את ההורים שלי, דופקים אותי, ועדיין השגתי דברים שאני רוצה בחיים, הכיצד?
וזה שיש תוכנית למשפחות סוציו אקנוימות רק אומר שהם יכולים להיכנס השקעה במערכת החינוך בפרפריה גרועה וכמות הנושרים בה ולא זכאים היא מטורפת
אז שוב, אני וכל המכרים שלי מהפריפריה והצלחנו לא לנשור.
שוב, העניין ש"מזרחים מקופחים כי הם התיישבו ונשארו בפריפריה ואין לימודים ואין עבודה וכו' וכו'" פשוט לא נכון, כי איכשהו יש המון דוגמאות של אנשים מהפריפריה (מכל מיני עדות) שכן למדו וכן עבדו וכן התקדמו בעבודות וכן התקדמו בחיים.
יש הבדל עצום במראה לבין מזרחי ולבין ערבי....אבל עזוב בואו לא ניכנס לזה
אני כן יגיד ומודה שבחלט יש לחלק מין המזרחים חלק מזה בהתנהגות חלק קוראים לזה מסורת חלק קוראים לזה להישאר נאמן לשורשים(שזאת התבכיינות האמתית)
העניין הוא שאני לא רוצה בתור מזרחי לקחת אחריות על יחידים בקבוצה הזאת שמטילים עלי צל רע.
אותו דבר עם הרוסים אתה יכול גם להגיד לי שאין רוסים שעוצרים אותם רק בגלל שהם רוסים על שתייה?
אתה חושב שזה הוגן שהם יסבלו מתדמית שמישהו אחר אצלהם ומישהו אחר מסרב להלחם נגדה?
אני לא יכול להגיד שזה הוגן אבל זו המציאות, וכן כמו שנראה לי כתבתי, עצרו רוסים לבדיקת שתיה רק בגלל שהם רוסים (לפחות ככה נראה לי), אז אני יכול לצעוק גזענות, אפלייה, לא הוגן וכו', אבל אני מבין שסיכוי לא קטן שזה בא ממקרים שקרו, אם בפועל שוטרים תפסו הרבה יותר רוסים שתויים באמצע היום מאשר אחרים זה טבעי שיעצרו אותם ואני לא רואה את זה כגזענות, אז וואלה זה באסה שאני רוסי שלעולם לא נוהג ולא אחראי על אחרים אבל פשוט ככה זה, ואם יעצרו אותי יבדקו ויראו שאין לי אלכוהול אני אמשיך לדרכי זה לא שיגידו בגלל שהוא רוסי הוא שיכור ובוא נעצור אותו.
כנ"ל מה שאתה מדבר עליו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית