הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבדל במה מלוכלכת

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
שמעתי לא פעם שבמסה מלוכלת למרות שעולים יותר בשומן אז ההתקדמות יותר מהירה.
אבל נגיד אחד שאוכל בפלוס קלורי של 200-300 וצורך כ2.2 גרם חלבון על כל קילו ואחד אחר שבפלוס קלורי של 800 וצורך.גם 2.2 חלבון אז מהבחינה של שריר הם לא יעלו אותו דבר? הרי בכל מקרה לבן אדם ללא חומרים יש גבול מסוים של כמה שריר נקי הוא יכול לעלות? באמת מעניין אותי איך זה עובד

ככל שאתה מתקרב לגבול הגנטי שלך ההתקדמות יותר איטית

אז לכאורה זה תלוי בנקודת פתיחה מקרה לגופו

• פותח/ת השרשור

זה אני כבר יודע אבל השאלה שלי אם מישהו במסה מלוכלת עולה יותר בשריר מאשר מישהו בנקייה? בוא נעזוב רגע תשומן אני מדבר רק על השריר בהנחה ששניהם אוכלים כ2-2.2 גרם חלבון ממשקל גופם

אגב שאלה לא קשורה , איך בן אדם יודע שהוא הגיע לגבול הגנטי שלו ? יש כאילו שלב שאני לא יוכל להשיג עוד מסת שריר נגיד? שכל משקל שאני יעלה יהיה רק שומן?

שמעתי לא פעם שבמסה מלוכלת למרות שעולים יותר בשומן אז ההתקדמות יותר מהירה.
אבל נגיד אחד שאוכל בפלוס קלורי של 200-300 וצורך כ2.2 גרם חלבון על כל קילו ואחד אחר שבפלוס קלורי של 800 וצורך.גם 2.2 חלבון אז מהבחינה של שריר הם לא יעלו אותו דבר? הרי בכל מקרה לבן אדם ללא חומרים יש גבול מסוים של כמה שריר נקי הוא יכול לעלות? באמת מעניין אותי איך זה עובד
שלא תעז

התשובה לשאלה היא שההתקדמות מהירה יותר כביכול מכמה סיבות . א - בבסיס אתה במאזן קלורי גדול יותר = יותר כוח להתקדם ולהחלים מהאימון הקודם . ב - לרוב עלייה בנוזלים מהפחמימה שתורם למראה שריר מלא יותר וגדול יותר מעבר לעניין המולקולות מים קרי חמצן שתורמות את שלהן במהלך סט.

• פותח/ת השרשור
התשובה לשאלה היא שההתקדמות מהירה יותר כביכול מכמה סיבות . א - בבסיס אתה במאזן קלורי גדול יותר = יותר כוח להתקדם ולהחלים מהאימון הקודם . ב - לרוב עלייה בנוזלים מהפחמימה שתורם למראה שריר מלא יותר וגדול יותר מעבר לעניין המולקולות מים קרי חמצן שתורמות את שלהן במהלך סט.
כן אבל דיברתי רק מבחינת מסת שריר בלבד לא שום דבר אחר

הכל תלוי במאזן הקלורי ובקצב העלייה במשקל, ואני אסביר:

נניח שלאדם מסוים יש פוטנציאל לעלות קילו שריר בחודש.
אם הוא יעשה "מסה נקייה" שקצב העלייה במשקל הוא חצי ק"ג בחודש, אז הוא לכאורה מפסיד שריר שיכל לצבור אם היה עולה יותר במשקל.
אם הוא יעשה "מסה מלוכלכת" שקצב העלייה במשקל הוא 3 ק"ג בחודש, אז מבחינתו הוא ניצל את צבירת השריר הפוטנציאלית.
וכאן זה פחות או יותר מסתכם.

רבים נוטים לעלות בהגזמה ב"מסה המלוכלכת" שלהם, וצוברים הרבה יותר מדי שומן, ואז מבזבזים זמן חיטוב ארוך.
לכן הרבה פעמים מעדיפים לעשות "מסה נקייה", לאט ובטוח, ולהישאר חטובים ברוב הגדול של הזמן.

בקיצור,
צריך לדעת לעשות את זה נכון ובדרך שהכי מתאימה לכל אחד

• פותח/ת השרשור
הכל תלוי במאזן הקלורי ובקצב העלייה במשקל, ואני אסביר:

נניח שלאדם מסוים יש פוטנציאל לעלות קילו שריר בחודש.
אם הוא יעשה "מסה נקייה" שקצב העלייה במשקל הוא חצי ק"ג בחודש, אז הוא לכאורה מפסיד שריר שיכל לצבור אם היה עולה יותר במשקל.
אם הוא יעשה "מסה מלוכלכת" שקצב העלייה במשקל הוא 3 ק"ג בחודש, אז מבחינתו הוא ניצל את צבירת השריר הפוטנציאלית.
וכאן זה פחות או יותר מסתכם.

רבים נוטים לעלות בהגזמה ב"מסה המלוכלכת" שלהם, וצוברים הרבה יותר מדי שומן, ואז מבזבזים זמן חיטוב ארוך.
לכן הרבה פעמים מעדיפים לעשות "מסה נקייה", לאט ובטוח, ולהישאר חטובים ברוב הגדול של הזמן.

בקיצור,
צריך לדעת לעשות את זה נכון ובדרך שהכי מתאימה לכל אחד
עד פה אני יודע אבל אם נגיד הוא עולה 1.5 קילו בחודש וכאילו הוא ניצל את זה והוא יעלה פחות שומן מ2-3 קילו בחודש אבל אותו שריר לא?
אני עולה בערך קילו בחודש אולי קצת יותר
אין מצב שיש לי פוטנציאל של להשיג יותר מקילו שריר בחודש.

עד פה אני יודע אבל אם נגיד הוא עולה 1.5 קילו בחודש וכאילו הוא ניצל את זה והוא יעלה פחות שומן מ2-3 קילו בחודש אבל אותו שריר לא?
אתה דבר ראשון לא יודע מה הפוטנציאל שיש לך באותו חודש

ואתה לא יכול לדעת כמה מזה יהיה שריר או שומן, במסה מלוכלכת אתה תעלה יותר שריר גם כי אתה בוודאות תעבור את הפוטנציאל שלך
וגם כי יהיה לך התאוששות טובה יותר מאימונים והאימונים יוכלו להיות יותר עצימים כתוצאה מכך

מה עדיף? זה כבר אתה צריך לשאול את עצמך

כדי לדעת להעריך מספרים כאלה צריך המון המון המון ניסיון וידע.
הערכות הן בגדר הערכות, זה הרבה יותר מורכב.

• פותח/ת השרשור
אתה דבר ראשון לא יודע מה הפוטנציאל שיש לך באותו חודש

ואתה לא יכול לדעת כמה מזה יהיה שריר או שומן, במסה מלוכלכת אתה תעלה יותר שריר גם כי אתה בוודאות תעבור את הפוטנציאל שלך
וגם כי יהיה לך התאוששות טובה יותר מאימונים והאימונים יוכלו להיות יותר עצימים כתוצאה מכך

מה עדיף? זה כבר אתה צריך לשאול את עצמך
אה עכשיו הבנתי כאילו אין מצב להגיע ל100% גדילת שריר בחודש אז ככל שהמאזן הקלורי יהיה יותר ככה אני ינצל יותר מה100%
זה באמת תלוי מה אני מעדיף כרגע אין שום בעיה בהתאוששות ובחדר כושר הייתי מתקדם יפה אז אני ישאר ככה

וואלה לא הבנתי הרבה מהתגובות אז אזרוק פה את דעתי,

למקסם גדילת שריר יהיה לך יותר קל במסה מלוכלכת, מה זה יותר קל? פשוט תשיג את הX בזמן יותר מהיר.
במסה נקייה התהליך יהיה הרבה יותר קשה ומייגע כדי להגיע לאותו הX.

• פותח/ת השרשור
וואלה לא הבנתי הרבה מהתגובות אז אזרוק פה את דעתי,

למקסם גדילת שריר יהיה לך יותר קל במסה מלוכלכת, מה זה יותר קל? פשוט תשיג את הX בזמן יותר מהיר.
במסה נקייה התהליך יהיה הרבה יותר קשה ומייגע כדי להגיע לאותו הX.
כן ניראה לי שפחות או יותר הבנתי את העקרון
מה שמסקרן אותי הוא הרי גם ככה צריך חיטוב בסוף גם בנקייה וגם במלוכלכת אז איפה התוצאה הסופית תהיה יותר טובה באותו זמן
נגיד מי ישקול יותר על אותו אחוז שומן

כן ניראה לי שפחות או יותר הבנתי את העקרון
מה שמסקרן אותי הוא הרי גם ככה צריך חיטוב בסוף גם בנקייה וגם במלוכלכת אז איפה התוצאה הסופית תהיה יותר טובה באותו זמן
נגיד מי ישקול יותר על אותו אחוז שומן

שמע אתה קצת לא יורד לסף דעתי.

בוא נגיד שמי שעושה מסה מלוכלכת יצטרך x זמן כדי להגיע לתוצאה z.

מי שיעשה מסה נקייה יצטרך y זמן כדי להגיע לאותה תוצאת z.

עכשיו, התוצאה זהה (z). השאלה היא כמה זמן יקח להגיע אליה במסה המלוכלכת (החיטוב יהיה החלק הארוך) וכמה זמן יקח להגיע אליה במסה הנקייה (המסה תהיה החלק הארוך).

זאת אומרת שבסופו של דבר, השאלה היא מי יותר גדול x / y,
שזו שאלה אחרת לגמרי שאין לי תשובה לגביה לצערי.

• פותח/ת השרשור
שמע אתה קצת לא יורד לסף דעתי.

בוא נגיד שמי שעושה מסה מלוכלכת יצטרך x זמן כדי להגיע לתוצאה z.

מי שיעשה מסה נקייה יצטרך y זמן כדי להגיע לאותה תוצאת z.

עכשיו, התוצאה זהה (z). השאלה היא כמה זמן יקח להגיע אליה במסה המלוכלכת (החיטוב יהיה החלק הארוך) וכמה זמן יקח להגיע אליה במסה הנקייה (המסה תהיה החלק הארוך).

זאת אומרת שבסופו של דבר, השאלה היא מי יותר גדול x / y,
שזו שאלה אחרת לגמרי שאין לי תשובה לגביה לצערי.
כן אני הבנתי חח השאלה מי ישיג אותה תוצאה בפחות זמן
אבל אני מניח שיש פה עוד משתנים שאי אפשר באמת לחשב או לדעת כמו גנטיקה שמשתנה אצל כל אחד ועוד דברים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית