עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לפי איזה הגיון? הגיוני שתעלה במסת השריר לפי כמה שתתקדם באימונים ואיך מסה מלוכלכת תתרום לכך יותר?אני די בטוח שבמסה "מלוכלכת" אתה תעלה יותר מהר בשריר אבל אתה גם תעלה הרבה יותר בשומן
כשאתה במסה מלוכלכת אתה הולך על בטוח מבחינת ניצול הקלוריות לבניית שריר אבל מן הסתם מה שלא ילך לבניית שריר ילך לשומןלפי איזה הגיון? הגיוני שתעלה במסת השריר לפי כמה שתתקדם באימונים ואיך מסה מלוכלכת תתרום לכך יותר?
אם אתה בוחר לעשות מסה מלוכלכת זה צריך להיות במקביל לתוכנית אימונים מתאימה.
כלומר אתה לא פצוע/סובל מכאבים, שולט בטכניקה של התרגילים, יש לך זמן להתאמן לנוח ולאכול .
בנוסף זה לא מתאים לדעתי לשלב התחלתי, כדי להעלות בסקווט מ 40 קילו ל 70, זה בזבוז לעשות מסה מלוכלכת.
כדי לעבור מ 100 ל 160 הייתי כבר שוקל בחיוב.
דבר אחרון, במרבית המקרים החיטוב אחרי מסה מלוכלכת יהיה קשה וארוך ותרד משמעותית בגודל.
תחפש פוסטים של @shum_klum שהתמחה בנושא והיום נוהג אחרת לגמרי.
נשמע חלוםעלתה פה השאלה הזו לא מזמן,
בכל מקרה למיטב הבנתי בהליך של מסה מלוכלכת ואז חיטוב תוכל להשיג יותר תוצאות
ובטווח יותר קצר מאשר בהליך של מסה נקייה.
למה שלא ישאר הרבה? אם אני אשמר משקלי עבודה, איזו סיבה יש לי לרדת במסת השריר?מה שרבים וטובים הבינו, כמוני וכמו שוםכלום, שיותר אידיאלי לעלות לאט ואז אם צריך לחטב, אז בקטנה, מעט זמן ומאבדים מעט שריר אם בכלל. ברגע שעושים מאסה מלוכלכת, נכון עולים שריר וכוח, אבל אחרי החיטוב לא נשאר הרבה (יחסית).
תיאורטית אפשר, לעשות חיטוב איטי ו״עדין״ גם גרעון מתון שישמר יחסית הרבה מאסת שריר. אבל אחרי מאסה ״מלוכלכת״ יהיה לך המון משקל להוריד והתהליך יקח הרבה זמן.למה שלא ישאר הרבה? אם אני אשמר משקלי עבודה, איזו סיבה יש לי לרדת במסת השריר?
כי זה פשוט לא קורה. בהנחה שמשקלי העבודה הם משמעותיים. סקווט משקל גוף כפול 2 וצפונה אתה תתקשה לשמור עליהם בזמן חיטוב .למה שלא ישאר הרבה? אם אני אשמר משקלי עבודה, איזו סיבה יש לי לרדת במסת השריר?
תיאורטית אפשר, לעשות חיטוב איטי ו״עדין״ גם גרעון מתון שישמר יחסית הרבה מאסת שריר. אבל אחרי מאסה ״מלוכלכת״ יהיה לך המון משקל להוריד והתהליך יקח הרבה זמן.
אם ניקח לדוגמא את שי (שוםכלום) הוא היה מגיע בזמנו אם אני זוכר נכון לכמעט 100 קילו על 1.70~, הוא היה בהחלט גדול מאוד באופן יחסי וחזק מאוד, אבל היה מחטב לסביב 70-75, עם ריצות, אירובי וכו׳ והיה יורד המון במשקלי עבודה וויזואלית גם בגודל. בשנים האחרונות שאני עוקב אחריו הוא נראה יותר גדול, עדיין חטוב וזה בזמן שהוא לא מרים את אותם משקלים כמו פעם (אני מניח בגלל אילוצים בלוח זמנים).
בקיצור, הוא אחת הדוגמאות המעולות למישהו שלמד וניסה את שתי השיטות. באופן כללי, אתה לא תמצא כמעט אף מאמן / תזונאי שימליץ על מאסה מלוכלכת חוץ מריפטו.
השילוב האידיאלי - כל הכבוד!הגעתי בשיא ל102 קילו על 1.70 🙄
כיום סביב ה75 קילו, משמר מסת שריר לא רעה בכלל, מרים לא מאוד כבד (סקוואט 120-140, דדליפט 170-180, בנץ 100-110).
בנוסף משלב גם ריצות ארוכות (עשיתי את מרתון ת"א - 42.2 ק"מ, ורץ בשגרה 15-20 ק"מ).
מצורפת תמונת גב עדכנית:
צפה בקובץ המצורף 54433
כמה ריצות וכמה אימוני כח אתה משלב בשבוע?הגעתי בשיא ל102 קילו על 1.70 🙄
כיום סביב ה75 קילו, משמר מסת שריר לא רעה בכלל, מרים לא מאוד כבד (סקוואט 120-140, דדליפט 170-180, בנץ 100-110).
בנוסף משלב גם ריצות ארוכות (עשיתי את מרתון ת"א - 42.2 ק"מ, ורץ בשגרה 15-20 ק"מ).
מצורפת תמונת גב עדכנית:
צפה בקובץ המצורף 54433
כמה ריצות וכמה אימוני כח אתה משלב בשבוע?
כשהעולם יחזור לשפיות וגם המשקל שלי אני רוצה לחזור ל 2 כח ו 3 ריצה.בשותף 3 כוח, 2 ריצה.