הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיטת וולקן

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
." הזמן להוסיף את החגורה או לעבור לסקואט הקלאסי כבר יגיע בשלב העצימות (או אצל שיטת וולקן: בעבודת הנפח הסמוכה לתחרות)"
הציטוט הזה הוא תגובה של אליהו הנקין באחד הפוסטים.
זה נשמע לי מאוד מוזר, משום שזה מפר שני עקרונות (לפחות על פי צאד ווסלי סמית') הראשון הוא ספציפיות- כהכנה לתחרות תתרגל סינגלים, והדבר השני (או יותר נכון לומר תת סעיף של הראשון) זה התשישות שמגיעה כתוצאה מהנפח.
מצד שני לפסול שיטה כזאת רק כי זה נראה לי מוזר זה דבר אווילי, בעיקר לאור העובדה שכמות נכבדה של אנשים עברו אותה.
אשמח להבין את ההיגיון שעומד מאחורי השיטה
@PowerLifting
@yanivgoft הבנתי שיצא לך להתאמן איתה?
לאחר זמן מה ראיתי גם את זה
"מתודת העבודה בכוח מירבי, כפי שנידונה עוד לפני שנים רבות בידי מדעני ספורט ומאמנים, דוגמת זטסיאורסקי או ספאסוב, נמצאת שם כפרק משמעותי וחשוב בתורת האימון. אני חושב שזו טעות לוותר עליה לאורך זמן, ותוצאות של ספורטאי שמשתמש בה ובכל פרט אחר של תורת האימון, יהיו עדיפות משל ספורטאי שישאר במסגרת מתודה מצומצמת אחת."

נערך לאחרונה:
הי
אליהו כתב: "או אצל שיטת וולקן: בעבודת הנפח הסמוכה לתחרות"
אני זוכר הרבה אשכולות שפתחת לגבי סקוואט 5X5 דדליפט 5X5 אז אולי בגלל זה חשבתי, בכל אופן מה שאני מנסה להבין זה את העיקרון, אליהו כתב ששיטת וולקן זה עבודת נפח לפני התחרות, בעוד שאם הייתי נתקל בזה בFXP הייתי מגחך וממשיך הלאה, כאשר מדובר במאמן עם ניסיון אני אנסה להבין מה עומד מאחורי זה גם אם לי זה לא נשמע הגיוני...
ממה שידוע לי (וכנראה לעוד הרבה בפורום) עיקרון הספציפיות אמור להיות במקום הראשון לפני התחרות משמע- משקל כבד לחזרה אחת עם כמה שפחות עייפות, הייתי שמח להבין למה לנהוג אחרת.
נ.ב. ברור לי לחלוטין ש"שיטת וולקן" זה לא קובץ אקסל וברור לי שיש הבדל עצום בין היישום של מתאמן משהשורה את עקרונות אלו ליישום על ידי המאמן
תודה רבה על התגובה

איך כימיה משפיעה על הס]ציפיות?
פוורליפטרים לפני תחרות שנוגעים בעיקר בטרן
אוראלי למינהם וכ'ו ..
גם אם לא עובדים באופן מאוד ספציפי של סינגלים עדיין יהיה לך הרבה יותר כוח מאשר אחד שלא נגע בזה , עכשיו שוב אני חושב שמתחרה שיש לו וותק באימונים ומשקלים לא של 150 או 200 סקוואט
צריך לתת בלוק של עצימות לפני תחרות ולא לעבוד רק 5×5

אז כדאי שתשאל את אליהו אם ככה.

לפני התחרות משמע- משקל כבד לחזרה אחת עם כמה שפחות עייפות
כמעט אף אחד לא יורד לחזרה אחת לפני תחרות, אלא יותר לכיוון ה2 ו3 חזרות.

בתחילת דרכי כפאוורליפטרים הגעתי ל2-3 תחרויות הראשונות שלי עם טקסס מת'וד (כלומר עצימות של טריפלים כל שבוע) והגעתי לתוצאות נחמדות, לדעתי בגלל שהנפח היה סביר.
אחר כך התכוננתי ל2 תחרויות עם סינגלים, שהביאו אותי לזוועות.
האמת שלתובנה ש5x5 כבד קרוב לתחרות מביא אותי לתוצאות הכי אידיאליות הגעתי במבט לאחור של שנה, כשאחרי התחרות הראשונה שלי התחלתי סבב בן 5 שבועות נפח לדדליפט שהסתיים ב210 5x5, ובגלל חוסר זמן לבצע שלב עצימות לפני פיק (ניתוח מחיצות באף), חתכתי ישר לסינגל מקסימלי שיצא 270 (שיא של 25 ק"ג ב6 שבועות).
האמת שחשבתי שזה ישתנה עם הזמן ויהיה עדיף לי לבצע עצימות כלשהי בפיקים לתחרות,
אבל גם כשעבדתי עם אליהו 6 שנים אחרי,
גילינו יחד שככל שאני מתרחק מהנפח הכבד, אני מאבד המון כוח.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז כדאי שתשאל את אליהו אם ככה.

כמעט אף אחד לא יורד לחזרה אחת לפני תחרות, אלא יותר לכיוון ה2 ו3 חזרות.

בתחילת דרכי כפאוורליפטרים הגעתי ל2-3 תחרויות הראשונות שלי עם טקסס מת'וד (כלומר עצימות של טריפלים כל שבוע) והגעתי לתוצאות נחמדות, לדעתי בגלל שהנפח היה סביר.
אחר כך התכוננתי ל2 תחרויות עם סינגלים, שהביאו אותי לזוועות.
האמת שלתובנה ש5x5 כבד קרוב לתחרות מביא אותי לתוצאות הכי אידיאליות הגעתי במבט לאחור של שנה, כשאחרי התחרות הראשונה שלי התחלתי סבב בן 5 שבועות נפח לדדליפט שהסתיים ב210 5x5, ובגלל חוסר זמן לבצע שלב עצימות לפני פיק (ניתוח מחיצות באף), חתכתי ישר לסינגל מקסימלי שיצא 270 (שיא של 25 ק"ג ב6 שבועות).
האמת שחשבתי שזה ישתנה עם הזמן ויהיה עדיף לי לבצע עצימות כלשהי בפיקים לתחרות,
אבל גם כשעבדתי עם אליהו 6 שנים אחרי,
גילינו יחד שככל שאני מתרחק מהנפח הכבד, אני מאבד המון כוח.
כלומר אין דבר כזה "שיטת וולקן", או שאליהו סתם כתב?

כלומר אין דבר כזה "שיטת וולקן", או שאליהו סתם כתב?
אליהו זה דבר 1 אליהו הוא מאמן בשיטה שונה ממה שיש כאן בארץ בדכ

שיטת וולקן הכוונה מה שאושר היה נותן למתאמנים שלו ובעצמו אני מאמין שזה 5×5 סקוואט ודדליפט בעיקר
לא יודע ספציפיות בדיוק אבל זה העיקרון

יש שיטה בארץ?
מהי?
מה זה משנה?
אתן לך 3X6 ואקרא לזה 'שיטת המנעולן'

עדיף להתעסק באיך להתחזק ולשפר את האגרוף מאשר להתעסק בשיטות כאלה ואחרות..

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית