הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון שיטת אימון מעניינת average broz

• פותח/ת השרשור kobi
  • פורסם בתאריך

kobi

משתמש מתחיל
68
0
נק' מוניטין:
46
68
0
שיטת אימון שונה שנראה שסותרת את כל מה שמאמינים לגבי תיכנון דילאוד אימון יתרפציעות ונפח באימון.
המאמן John Broz דוגל בשיטה שכל יום עושים squat למקסימום משקל ונ"ל לגבי שאר ההרמות עם נפח אימון ענק, עובדים גם ביום שהגוף מותש.
ראיון איתו כדאי גם להכנס ליוטיוב שלהם , הם מרימים משקלים הלוואי עלי, הוא עונה לשאלות בדיון בפורום ובהחלט רחוק מרוב שיטות האימון המקובלות.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=121212081

מי שהוא ניסה פעם להתאמן ככה, או חושב שזה אפשרי ללא "חומרים"?

זאת כנראה פחות או יותר הצורה בה עובדים בכל או לפחות ברוב המדינות שעושות תוצאות טובות בהרמת משקולות (אולי בחלק מהמקומות יש קצת שוני בתרגילי עזר ואולי כן יותר וריאציה מתוכננת בעומסים, אבל בסה"כ כנראה די דומה).

ראיתי שיש שם אנשים שניסו לעבוד ככה בלי חומרים וטוענים שהצליחו, באופן אישי אני חושב שגם עם חומרים זה כנראה יקח די הרבה זמן להגיע ליכולת להתאמן ככה (לצורך העניין, ממה שראיתי המרחק בין היכולת של אנשים עם חומרים מכזאת שיטת אימונים לא שונה מהותית מהמרחק של אנשים בלי חומרים מהיכולת הזאת..).

גם פנדליי עובד בצורה די דומה עם החבר'ה שלו שברמה גבוהה והוא מדבר על סיפור של כמה וכמה שנים עד שמגיעים לצורך וליכולת לעבוד ככה. עד כמה שהבנתי ברוז מנסה להגיע לזה די מהר (סדר גודל של שנה אולי) בגלל שהוא מאמין שזאת הדרך היחידה ששווה להתאמן בה.

פנדליי עובד דומה, אבל לא בדיוק מסכים איתו.

This type of training works. Lots of people do it. I have been up to 15 sessions a week before with my athletes, thats 3 per day on mon wed and fri, and two per day on tue thur and sat. In fact Donny was doing about that when he beat the defending world champion, Klokov, at the 2006 Arnold. Donny did a pretty heavy workout in the morning at that meet, when he competed in the afternoon, just to feel normal. including front squatting up to a bit over 500lbs. Thats how good of shape he was in. He had to do that just to be normal, less than that would have thrown him off.

But its not magic. Its not simply a case of work harder and you will get better, like a straight line from A to B. Case in point... Abajiev... who was Krastevs coach (Krastev was the bulgarian super who snatched 216kg and coached/taught Broz) coached Donny for almost a year. Donny worked hard, very hard, but did not improve over the lifts he had done with me a year earlier.

Sometimes when "bulgarian" training is brought up, I feel like people end up with the take home message that you just train, train, train, train when you are tired, train when you are hurt, then go back and train some more and you magically get stronger. and the more you train, and hurt, the stronger you get. This is not the case. Maybe it is the case when the cure for everything is just to take more Dianabol, I dont know. But real people do get tired, injured, etc. I am not sure about the overtraining thing. I do know that you can get in a zone, and people can do amazing things. I have watched kids make PR lifts when they limped into the gym for their 5th traihing session in 2 days, and complained that it was hard to walk up the stairs to the gym. But they started lifting and went for it and it was there.

The human body is a wonderful machine. And coaching is an art, more an art at this point than a science. We just dont know enough. Caleb was sore and tired this morning from a competition on saturday, yet he overhead squatted with a clean grip 190kg, or 419lbs. Who could have predicted that kind of lift the monday after competing? Donny did not compete, was rested, and made no memorable lifts. Who knows why? Not me for sure.

I personally think there is a fine line, a fine line you have to balance on. train enough to spur adaptation, but, not get injured, at least not too bad. Broz mentions watching every lift of his lifters and adjusting based on physical and emotional factors. This is probably the single most important thing in that whole thread that was linked in the OP. That is the art of coaching, and is why some are successful and some are not, IMO.

glenn

וכן, לכל ילדי ה-rage כאן, מדובר במקסימום יומי, שאפשר לעשות בלי לצעוק שלריפ כואב יותר. מקסימום יומי זה מדד יותר טוב מאחוזים, אם יש לך מאמן טוב. הרי בסופו של דבר זו המטרה לשמה נועדו האחוזים.

וכן, לכל ילדי ה-rage כאן, מדובר במקסימום יומי, שאפשר לעשות בלי לצעוק שלריפ כואב יותר. מקסימום יומי זה מדד יותר טוב מאחוזים, אם יש לך מאמן טוב. הרי בסופו של דבר זו המטרה לשמה נועדו האחוזים.
[/LEFT]

אווץ׳.

מקסימום יומי, כלומר לא באמת מקסימום.
ולהכנס לסטים בלי שום הכנה מנטלית רק מראה שזה באמת לא המקסימום שלהם.

מי אמר שהם נכנסים בלי הכנה מנטלית? אולי הם עושים מדיטציה לפני הסט. לא חייבים לנפנף בהכנה מנטלית, לפחות לדעתי.

מי אמר שהם נכנסים בלי הכנה מנטלית? אולי הם עושים מדיטציה לפני הסט. לא חייבים לנפנף בהכנה מנטלית, לפחות לדעתי.

כל אחד וההכנה המנטלית שלו.
וזה העניין של הOT שדיברתי עליו, אי אפשר לשמור על רמת ריכוז כזאת גבוהה לאורך זמן.

מה הנקודה עידן? אצל אנשים מתקדמים מקסימום יומי אשכרה תלוי ביום. מה אתה רוצה להגיד בזה?

מה הנקודה עידן? אצל אנשים מתקדמים מקסימום יומי אשכרה תלוי ביום. מה אתה רוצה להגיד בזה?

גם אצל אנשים לא מתקדמים זה תלוי ביום.
אני רוצה להגיד שזה מטעה להגיד שהם הולכים כל יום על המקסימום, אבל כן אתה צודק זה ויכוח מפגר.

אני רק חושב אבל נראה לי שהוא מתכוון שבלתי אפשרי לתת מקסימום אמיתי ויומיים אחר כך שוב לתת מקסימום גבוהה יותר מפעם קודמת
בהנחה וזה מקסימום

אני רק חושב אבל נראה לי שהוא מתכוון שבלתי אפשרי לתת מקסימום אמיתי ויומיים אחר כך שוב לתת מקסימום גבוהה יותר מפעם קודמת
בהנחה וזה מקסימום

אף אחד לא אמר שהוא צריך להיות גבוה מפעם קודמת. תקרא את הראיון.

כן, אני מכיר את הדעה שלו בעניין וגם יצא לי לקרוא במקום אחר תאור שלו של התהליך שעובר מתאמן אצלו עד שהוא מגיע לשלב שאימונים כאלה מתאימים לו. נראה לי שאחת הסיבות העקריות שהוא חושב קצת אחרת מברוז היא שהחבר'ה שמגיעים אליו ברובם (הילדים בטוח, לגבי האחרים אני סקפטי) בלי רקע מוקדם של חומרים ואי אפשר להתחיל להפציץ ישר (או בכלל, הוא אומר שהם נקיים והאמת שהילד השמן שלו לא נראה משתמש כמו מנדז - יש למנדז אפילו תמונה בפייסבוק שהוא על פודיום ליד קיילב ומישהו שם הגיב לו משהו בסגנון - מי זה הילד השמן לידך, הוא לא נראה אפילו כאילו הוא מתאמן 🤡).

כן, זה גם הרושם שמקבלים מכל מי שבענף שם. קשה לי להעריך את הנכונות של זה כי אני מניח שמאמנים או בעלי תפקידים באיגוד של כל מדינה היו מתבטאים באופן דומה בפורומים ציבוריים ואני יכול להגיד לך בוודאות שזה בולשיט בחלק מהמקרים, אז קשה לדעת. אני מניח שיותר קשה שם לעבור בדיקות מאשר אצלנו, לא יודע אם בלתי אפשרי.
החבר'ה של ברוז בכל מקרה לא בתוכנית שם ונראה לי שדי ברור למה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית