הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם קיים מחקר...

הברווזון המכוער

משתמש משקיע
3,222
2,324
נק' מוניטין:
3,331
3,222
2,324
האם קיים מחקר בו הביאו לאנשים משקלים גבוהים יותר ממה שכתוב עליהם ושמו לב לשינויים בכוח של האדם? לקשר בין המנטליות לכוח האמיתי של האדם?..

יש מחקר שהביאו לאנשים כדורים שהיו פלצבו ועבדו עליהם שזה סטרואידים, האנשים האלה התקדמו בצורה מאוד מרשימה, מי שזוכר שייתן רפרנס

@elchonon
זה הזמן לשפוך את הגישה של אליהו בנושא...
"המתחיל במצווה, אומרים לו גמור"😁
האם קיים מחקר בו הביאו לאנשים משקלים גבוהים יותר ממה שכתוב עליהם ושמו לב לשינויים בכוח של האדם? לקשר בין המנטליות לכוח האמיתי של האדם?..
לא ידוע לי, אבל רוב המחקרים על כוח נעשים על אנשים שלא מודעים כמה הם מסוגלים להרים, ולכן מחקרים כאלו לא שווים הרבה לאדם שניסה אי פעם להרים PR אמיתי.

ביל סטאר כותב על הקשר בין המחזורים השונים של הכוח המנטלי והנפשי של המתאמן, דבר שנשמע שטות גמורה, אבל תכלס הוא היה אחד האגדות, אז אני לא פותח את הפה.

ברור שיש הרבה משפיעים על הכוח של האדם, וכדי להגיע למה שאדם מסוגל להרים, צריך פיק מתאים.

קשה לי לדעת כמה אפשר להרים יותר אם מאמינים נניח שיש פחות משקל על המוט. מנסיון, מה שאני מאמין לא משנה את כוח המשיכה.

אבל יש מצב שזה יהיה משמיותי למתאמן מתחיל.

• פותח/ת השרשור
"המתחיל במצווה, אומרים לו גמור"😁

לא ידוע לי, אבל רוב המחקרים על כוח נעשים על אנשים שלא מודעים כמה הם מסוגלים להרים, ולכן מחקרים כאלו לא שווים הרבה לאדם שניסה אי פעם להרים PR אמיתי.

ביל סטאר כותב על הקשר בין המחזורים השונים של הכוח המנטלי והנפשי של המתאמן, דבר שנשמע שטות גמורה, אבל תכלס הוא היה אחד האגדות, אז אני לא פותח את הפה.

ברור שיש הרבה משפיעים על הכוח של האדם, וכדי להגיע למה שאדם מסוגל להרים, צריך פיק מתאים.

קשה לי לדעת כמה אפשר להרים יותר אם מאמינים נניח שיש פחות משקל על המוט. מנסיון, מה שאני מאמין לא משנה את כוח המשיכה.

אבל יש מצב שזה יהיה משמיותי למתאמן מתחיל.
הכול בראש עוד חודש יש לי 20 קילו צין אפס.

אני לא רואה איך זה קשור למנטליות

היה מחקר לאחרונה שסקר מתאמנים חובבנים/תחרותיות כדי לראות אם יש הבדלים בגישות שלהם כלפי אימונים, והתקדמות. סיפוק עם תוצאות וכו'.

אני יכול לנסות לחפש אותו אם יש ביקוש

איזה מחזורים?
האם תוכל להרחיב?

מנסיון, מה שאני מאמין לא משנה את כוח המשיכה.
מצד אחד נכון ונשמע הגיוני, מצד שני אם יש מקרים שתרופות פלצבו עזרו לאנשים כי האמינו שהם מקבלים תרופה אז זה נראה שיש כוח למנטליות ולאמונה.
כמו שאם תבוא לעשות PR בחפיף יש סיכוי גבוה שלא תרים אותו אבל אם תתרכז טוב טוב, או תשמע שיר שמכניס אותך לעניין או כל דבר ש"עושה לך את זה" סיכוי הרבה יותר גבוה שתרים את זה. היה לי ככה לפני כמה שנים כששבוע לפני תחרות באתי להרים את האופנר המתוכנן בדדליפט במכון והוא לא עלה, ישבתי 5 דקות, שמעתי שיר שמכניס אותי למצב רוח, התרכזתי וזה עף למעלה כמו שישיית מים.
עוד מקרה במכון לפני כמה שנים, מישהו טיפס לסינגל בסקוואט בשאיפה ל 200, ראה שהסטים שמתקרבים כבדים לו והחליט שזה לא היום של 200 אז הוא שם 190 והחליט לעצור. הוא מאוד התפלא כשאמרתי לו שהוא הרגע הרים 200 כי הוא התבלבל בחישוב.

• פותח/ת השרשור
עוד מקרה במכון לפני כמה שנים, מישהו טיפס לסינגל בסקוואט בשאיפה ל 200, ראה שהסטים שמתקרבים כבדים לו והחליט שזה לא היום של 200 אז הוא שם 190 והחליט לעצור. הוא מאוד התפלא כשאמרתי לו שהוא הרגע הרים 200 כי הוא התבלבל בחישוב.
איך זה מוכיח משהו? אני חושב שאני או אתה מתבלבלים.

הוא חשב שאין לו 200 אבל הוא כן הרים את זה באמונה שזה 190
הוא חשב שאין לו 200 אבל הוא כן הרים את זה באמונה שזה 190
אולי לא בדיוק מה ששאלת (לכתוב על פטות משקל אחר מה שבאמת) אבל נראה לי יש כאן קשר בין מנטליות לכוח אמיתי של הבן אדם.
בכל אופן מקרה יחיד לא באמת מוכיח משהו אבל אין לי מחקר להביא לך אז זה מה שיש 😉

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית