הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם קיים מחקר...

• פותח/ת השרשור
הוא חשב שאין לו 200 אבל הוא כן הרים את זה באמונה שזה 190
לא, הוא חשב שיש לו 200, הבין שאין לו במהלך האימון ובדיעבד גילה כי טעה והיה לו, בדיוק כמו שחשב.
כנראה ה190 היה לו כבד כמו ה200 שתחילה חשב שיש לו.
אני מדבר על סיטואציה ובה, למשל, הייתי נותן לו 190 קילו ואומר לו שאלו "רק" 180.

לא, הוא חשב שיש לו 200, הבין שאין לו במהלך האימון ובדיעבד גילה כי טעה והיה לו, בדיוק כמו שחשב.
הוא לא חשב, הוא רצה להתחמם, לטפס בסינגלים ולראות בסינגלים היותר כבדים אם הוא יילך על 200
כנראה ה190 היה לו כבד כמו ה200 שתחילה חשב שיש לו.
הוא לא הרים 190, הוא חשב שהרים 190 עד שאמרתי לו שזה 200
אני מדבר על סיטואציה ובה, למשל, הייתי נותן לו 190 קילו ואומר לו שאלו "רק" 180.
נו, זה בדיוק זה
אחרי שהרים כבר

• פותח/ת השרשור
התכוונתי מבחינתו.
כלומר, שלא היה הבדל.
עכשיו הוספת שלא ידע האם היה 200, אולי זה משנה משהו איכשהו.
אולי
משהו
איכשהו.

מצד אחד נכון ונשמע הגיוני, מצד שני אם יש מקרים שתרופות פלצבו עזרו לאנשים כי האמינו שהם מקבלים תרופה אז זה נראה שיש כוח למנטליות ולאמונה.
כמו שאם תבוא לעשות PR בחפיף יש סיכוי גבוה שלא תרים אותו אבל אם תתרכז טוב טוב, או תשמע שיר שמכניס אותך לעניין או כל דבר ש"עושה לך את זה" סיכוי הרבה יותר גבוה שתרים את זה. היה לי ככה לפני כמה שנים כששבוע לפני תחרות באתי להרים את האופנר המתוכנן בדדליפט במכון והוא לא עלה, ישבתי 5 דקות, שמעתי שיר שמכניס אותי למצב רוח, התרכזתי וזה עף למעלה כמו שישיית מים.
עוד מקרה במכון לפני כמה שנים, מישהו טיפס לסינגל בסקוואט בשאיפה ל 200, ראה שהסטים שמתקרבים כבדים לו והחליט שזה לא היום של 200 אז הוא שם 190 והחליט לעצור. הוא מאוד התפלא כשאמרתי לו שהוא הרגע הרים 200 כי הוא התבלבל בחישוב.
השאלה, מה היה המשקל האמיתי של הבחור?
האם הוא באמת יכל רק 190, ובגלל טעות הוא הצליח יותר משחשב?
או שמא הוא יכל 200, אבל הוא חשש לחינם.

מנסיון, בתור אחד שעושה המון טעויות במשקל, וכל מי שעוקב אחרי הלוג שלי יודע.
אני בדרך כלל עולה על הטעות מיד כשהמשקל מרגיש מוזר.

לפני כמה שבועות בטעות שמתי 165 ק"ג במקום 175, והיה ממש קל, לא גיליתי עד סוף האימון.
אבל היו פעמים שהמשקל היה כבד מידי, לא בPR אמנם, אבל קצת כבד מידי, ומרגישים את זה.
מי שמיומן, לא צריך שיגידו לו כמה משקל על המוט, הגוף מרגיש.

אני מסכים, שכוח תלוי במצב רוח, והרבה משתנים.
האם "לעבוד" על עצמך היא דרך טובה להרים כבד? לא יודע.
אני מעדיף דמיון, ווריכוז.

לא זכור לי שהצלחתי להרים משקל כבד מידי כשחשבתי שזה קל יותר. ההיפך קרה לי. ששמתי בטעות משקל כבד מידי, ונכשלתי עם זה.

השאלה, מה היה המשקל האמיתי של הבחור?
האם הוא באמת יכל רק 190, ובגלל טעות הוא הצליח יותר משחשב?
או שמא הוא יכל 200, אבל הוא חשש לחינם
פיזית עובדה שהוא יכל 200 כי הוא הרים את זה, האם הוא היה מרים את זה אם היה יודע שזה 200? לעולם לא נדע.
האם "לעבוד" על עצמך היא דרך טובה להרים כבד? לא יודע.
אני לא חושב שזו דרך טובה.
אני מעדיף דמיון,
כנ"ל

בגלל זה צריך לנהוג בזהירות בטכניקות בסגנון RPE. מתאמנים לא מנוסים מספיק ינצלו את הטקטיקה הזאת להקל על עצמם ולהתחמק ממשקלים שבאמת כבדים, בטענה שהיום הם לא בשיאם.

כל עוד התוכנית הגיונית וניהול העומס נכון, גם ביום שמרגיש חרא והחימום לא זורם, נכנסים מתחת למה שיש על המוט ועושים את מה שצריך. הרבה פעמים הראש יאותת להפסיק למרות שהגוף יכול להמשיך ולדחוף למעלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית