הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה| מציאת אחוז השומן האמיתי

Hamberbar

משתמש מתחיל
10
2
נק' מוניטין:
2
10
2
איפה הכי זול לעשות בדיקת דקסה/בוד פוד? ומשמה משהו אם יש לי כללית פלטינום?
תודה לעונים.

למה אתה צריך לדעת את אחוז השומן המדויק שלך ועוד לשלם עליו סכום מטורף?

• פותח/ת השרשור
למה אתה צריך לדעת את אחוז השומן המדויק שלך ועוד לשלם עליו סכום מטורף?
כי נראה לי השומן אצלי מתחלק קצת שונה והמדידה של הבטן והצוואר לא עוזרת לי הבטן שלי תמיד די שטוחה לעומת איזורים אחרים בוא נגיד אני חושד שאצלי ״גנים תוניסאים״ עובדים...

כי נראה לי השומן אצלי מתחלק קצת שונה והמדידה של הבטן והצוואר לא עוזרת לי הבטן שלי תמיד די שטוחה לעומת איזורים אחרים בוא נגיד אני חושד שאצלי ״גנים תוניסאים״ עובדים...
ומה יעזור לך לדעת את המידע הזה? זה ישנה משהו באיך להתמודד עם העניין?
זו בעיה של אבחון יתר, לגלות משהו שלא משפיע עליך אבל סתם גורם לך להרגיש רע.
לרדת בשומן זה אפשרי גם אם הגנטיקה שלך אומרת שאתה צובר שומן רק בלחי שמאל או עקב ימין. התהליך הוא אותו תהליך אצל כולם. אתה סתם תוציא כסף כדי לגלות כלום

• פותח/ת השרשור
ומה יעזור לך לדעת את המידע הזה? זה ישנה משהו באיך להתמודד עם העניין?
זו בעיה של אבחון יתר, לגלות משהו שלא משפיע עליך אבל סתם גורם לך להרגיש רע.
לרדת בשומן זה אפשרי גם אם הגנטיקה שלך אומרת שאתה צובר שומן רק בלחי שמאל או עקב ימין. התהליך הוא אותו תהליך אצל כולם. אתה סתם תוציא כסף כדי לגלות כלום
יעזור לי כשאני רוצה להגיע לעשר אחוז ולהתחיל מסה וכרגע אני לא בטוח עד כמה אני בדרך לשם

יעזור לי כשאני רוצה להגיע לעשר אחוז ולהתחיל מסה וכרגע אני לא בטוח עד כמה אני בדרך לשם
למה 10 זה מספר הקסם? מה עם 11? 12 גם לא טוב?
המספר לא אומר כלום, תעבוד לפי המראה, זה הדבר היחיד שקובע. אם תהיה על 10% ותיראה ממש רע, הגעת למטרה שלך? ואם ב-12 אלה כבר נראה ממש טוב?
מספרים זה שטויות, וגם לדקסא יש סטיות, ככה שגם שם אתה לא תדע מה המספר המדויק, אתה רק תהיה קרוב יותר למציאות

איפה הכי זול לעשות בדיקת דקסה/בוד פוד? ומשמה משהו אם יש לי כללית פלטינום?
תודה לעונים.

תתקשר לקופת החולים שלך ותגלה.
בלי הפנייה לתזונאי/תזונאי ספורט אתה תצטרך לשלם, עם הפלטינום אולי לא מחיר מלא, אבל יעלה לך כסף.
אבל נניח שנבדקת ואתה 15% שומן. איך תדע מתי אתה 10%? אתה מבין שתצטרך לקבוע שוב תורים כל X זמן ולהגיע לתזונאי כדי לדעת, ככה שזה מיותר לחלוטין.
אחוז שומן זה חרטה, אני תמיד אומר שהחלטות צריכים לקבל מול המראה.
אם אתה מתעקש לעבוד לפי אחוזי השומן, תוכל לעשות הערכה בחינם בסגנון נוסחת YMCA ודומיה.
זו הערכה גסה אבל כזאת שיכולה לשמש לך אינדיקציה ולעזור לך בתהליך.

10% שומן לא יכול להיות מטרה, מהסיבה הפשוטה שאתה לא יודע איך זה בכלל נראה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית