הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איזה שמן הכי טוב ובריא לטיגון רגיל?

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך

Devil

משתמש קבוע
1,490
454
נק' מוניטין:
575
1,490
454
מחפש גם מאמרים כלשהם שתומכים בטענות
זה קצת מוזר לי שמחשיבים שמן זית וקוקוס כבריאים לטיגון לאור הנתונים הבאים:

image1.jpg

• פותח/ת השרשור
חפרתי הרבה בנושא + התייעצות עם נטורופתית ועדיין לא הגעתי לתשובה ברורה

צריך לעשות הפרדה בין "טוב" ל"בריא".

שמן טוב לטיגון הוא שמן שעמיד בטמפרטורות חום גבוהות (נקודת העישון היא נקודת ה"שבירה").
בד"כ שמנים עם רמות גבוהות של שומנים רוויים + שומנים חד בלתי רוויים יהיה יציבים יותר בחום.
שמן זית למשל פצצה לטיגון מפני שהוא מכיל המון חומצות שומן בלתי רוויות.
זה רלוונטי בעיקר לטיגון עמוק, גם יש טיגון של חביתה שהיא דקה וחצי במחבת ויש טיגון עמוק וממושך.

שמן "בריא" לעומת זאת הוא שמן שדל בשומן רווי ועשיר בשומן חד בלתי רווי.
שמן קנולה לדוגמה עונה על ההגדרה הזאת, והוא אפילו מתאים לרוב הטיגונים, זו כנראה הסיבה שהוא כזה פופולרי ומועדף על רבים.

• פותח/ת השרשור
צריך לעשות הפרדה בין "טוב" ל"בריא".

שמן טוב לטיגון הוא שמן שעמיד בטמפרטורות חום גבוהות (נקודת העישון היא נקודת ה"שבירה").
בד"כ שמנים עם רמות גבוהות של שומנים רוויים + שומנים חד בלתי רוויים יהיה יציבים יותר בחום.
שמן זית למשל פצצה לטיגון מפני שהוא מכיל המון חומצות שומן בלתי רוויות.
זה רלוונטי בעיקר לטיגון עמוק, גם יש טיגון של חביתה שהיא דקה וחצי במחבת ויש טיגון עמוק וממושך.

שמן "בריא" לעומת זאת הוא שמן שדל בשומן רווי ועשיר בשומן חד בלתי רווי.
שמן קנולה לדוגמה עונה על ההגדרה הזאת, והוא אפילו מתאים לרוב הטיגונים, זו כנראה הסיבה שהוא כזה פופולרי ומועדף על רבים.
כן מחפש לטיגון קצר של חביתה וכו'

כמו שנאמר מעלי, שמן קוקוס הוא רווי, אז הוא לא משתנה בטיגון.
ושמן זית משתנה הכי מעט בבישול מבין כל השמנים הבלתי רווים.

שמן קנולה אולי עדיף לחביתה, אבל שים לב שזה כנראה מזוכך, שזה בעצם אומר שזה כבר עבר חימום, אז אתה משתמש בשמן מטוגן כבר.
אם תמצא שמן קנולה בקבישה קרה, זה אולי יהיה עדיף, אחרת שמן קוקוס וזית לדעתי עדיפים.

חפרתי הרבה בנושא + התייעצות עם נטורופתית ועדיין לא הגעתי לתשובה ברורה
היא לא למדה מספיק כימיה כדי להבין משהו בשמני טיגון.

בנוגע לשאלה שלך, צא מהחשיבה של "השמן הכי טוב", אין ממש דבר כזה. יש דבר כזה שמן מתאים. אם אתה מתכוון להגיע לטמפ' גבוהות לך אלו עם נקודות העישון הגבוהות יותר. אם אתה מתכוון לטגן משהו פשוט (חביתה כמו שאמרת) אתה יכול להסתכל על התכונות הנוספות של השמן (רווי\חד בלתי רווי, חומרים נוספים שיש בשמן, טעם רצוי ועוד...) ולהחליט.
אישית ניסיתי קנולה בכבישה קרה והתאכזבתי נורא, איך שמדליקים את האש היא מתחילה לעשן והטעם פשוט לא טוב.

לפי מה שאני יודעת גם שמן זית וגם שמן קנולה זאת אפשרות טובה לטיגון,אבל בשמן זית יותר חומצות שומן חד בלתי רוויות, ובשמן קנולה יותר רב בלתי רוויות ויותר קשרים כפולים ויותר מועד להתחמצנות (שזה פחות טוב)
וצריך לקחת בחשבון גם נ'ק עשן של השמנים.
בכל אופן ההייתי הולכת על שמן זית אם כבר טיגון

זה לא בידיוק נכון, בנקודת העישון השמן מתחיל להתפרק, ובין השאר לשחרר רדיקלים חופשיים, ככה שחוץ מלהרוס את הטעם זה לא הכי בריא

• פותח/ת השרשור
לך על הקנולה
קנולה אורגני גם טוב? כי ניסתי לטגן עם זה וזה יוצא כמו פופקורן
ושמן זית משתנה הכי מעט בבישול מבין כל השמנים הבלתי רווים.

שמן קנולה אולי עדיף לחביתה, אבל שים לב שזה כנראה מזוכך, שזה בעצם אומר שזה כבר עבר חימום, אז אתה משתמש בשמן מטוגן כבר.
אם תמצא שמן קנולה בקבישה קרה, זה אולי יהיה עדיף, אחרת שמן קוקוס וזית לדעתי עדיפים.
אבל יש בעיה, יש לשמן זית את טמפרטורת השריפה הנמוכה ביותר

היא לא למדה מספיק כימיה כדי להבין משהו בשמני טיגון.

בנוגע לשאלה שלך, צא מהחשיבה של "השמן הכי טוב", אין ממש דבר כזה. יש דבר כזה שמן מתאים. אם אתה מתכוון להגיע לטמפ' גבוהות לך אלו עם נקודות העישון הגבוהות יותר. אם אתה מתכוון לטגן משהו פשוט (חביתה כמו שאמרת) אתה יכול להסתכל על התכונות הנוספות של השמן (רווי\חד בלתי רווי, חומרים נוספים שיש בשמן, טעם רצוי ועוד...) ולהחליט.
אישית ניסיתי קנולה בכבישה קרה והתאכזבתי נורא, איך שמדליקים את האש היא מתחילה לעשן והטעם פשוט לא טוב.
הטעם לא מעניין אותי מנסה לחשוב נטו על מה שיותר בריא בשמן לטיגון. אני באמת לא מרגיש הבדלים כי אני שם ממש מעט שמן רק שלא ידבק למחבת. ואז מעמיס על החביתה גבינה ובשר שיש להם טעם דומיננטי במילא
זה לא בידיוק נכון, בנקודת העישון השמן מתחיל להתפרק, ובין השאר לשחרר רדיקלים חופשיים, ככה שחוץ מלהרוס את הטעם זה לא הכי בריא
על איזה שמן אתה ממליץ?

מבחינת רדיקלים חופשיים, אין הבדל בין כל השמנים.
אבל יש בעיה, יש לשמן זית את טמפרטורת השריפה הנמוכה ביותר
שמן קנולה בקבישה קרה כנראה עדיפה לך אם כן.
אבל שמן זית משתנה הכי פחות מהטיגון לעומת שמנים אחרים, ורוב השמנים הם מזוככים בכלל.

מבחינת רדיקלים חופשיים, אין הבדל בין כל השמנים.
למה אין הבדל?
ההבדל נובע מנקודת העישון, בנקודת העישון מתחילים להיווצר רדיקלים חופשיים, ככה שאם תבשל עם שמנים שונים בטמפרטורות זהות אתה תקבל כמות שונה של רדיקלים חופשיים

למה אין הבדל?
ההבדל נובע מנקודת העישון, בנקודת העישון מתחילים להיווצר רדיקלים חופשיים, ככה שאם תבשל עם שמנים שונים בטמפרטורות זהות אתה תקבל כמות שונה של רדיקלים חופשיים
במידה והטיגון קצר ובטמפרטורות נמוכות, יהיה הבדל.
אבל אין הרבה שמנים בקבישה קרה וטעימים בשוק מלבד שמן זית, ככה שלא נראה לי שיש אלטרנטיבה בריאה כל כך לטיגון מלבד שמן זית.

במידה והטיגון קצר ובטמפרטורות נמוכות, יהיה הבדל.
אבל אין הרבה שמנים בקבישה קרה וטעימים בשוק מלבד שמן זית, ככה שלא נראה לי שיש אלטרנטיבה בריאה כל כך לטיגון מלבד שמן זית.
אני חושב שהתכוונת הפוך, שטיגון קצר וטמפרטורות נמוכות לא יהיה הבדל, ואני נוטה להסכים איתך, ההבדל אם בכלל יהיה קיים יהיה לא משמעותי.
אבל בטיגון עמוק וארוך יותר בהחלט יהיה הבדל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית