הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מבולבל כ"כ, חוות דעת שלכם על התוכנית שבניתי לעצמי, תודה

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
אני לא מוצא תוכנית שמתאימה לי, אם זה מבחינת נפח ואם זה מבחינת מנוחה ובחירת תרגילים. חיפשתי ביו טיוב, אין משהו שעונה על מה שאני רוצה. איך שאתם קוראים את זה, אני בדיוק יוצר אחת כזו. אשמח לשמוע מה דעתכם עליה.
המטרה שלי היא להתקדם ולשלוט בכל התרגילי בסיס בקליסטניקס - מתח, מקבילים, שכיבות סמיכה. אתם יודעים, להצליח כמות חזרות גבוהה מאוד (גבוהה בשבילי לדוגמא במתח זה מעל 12). מצרף לכם שני תמונות בסיום התוכנית על האופן שאני מבצע את התרגילים.

מתח - 4 סטים, 6 חזרות
מקבילים - 4 סטים, 6 חזרות.

*דרופסט*

חתירה - 3 סטים 10-12 חזרות
שכיבות סמיכה - 3 סטים 10-12 חזרות.

פיסטול סקוואט - 4 סטים, 6-8 חזרות.
כפיפות נורדיות - 3 סטים, 10-12 חזרות.

*דרופסט*

פייספול - 3 סטים, 12-15 חזרות.
טאק אל סיט - 3 סטים, 10-20 שניות החזקה.

אני חושב שהתוכנית לא מזניחה כמעט אף שריר, בעיניי היא בסדר גמור, חושב שאני צריך להתקדם לארצ'ר פושאפס אבל אני ממש גרוע בזה. בינתיים אעבור לשכיבות סמיכה ברוחב כתפיים על - מנת לתת מקום לחזה.

התקדמות: חשבתי על כך, לכתוב לאחר כל אימון עדכון לוג כאן (כבר התחלתי). נגיד שעשיתי במתח 4 סטים והחזרות הלכו כך: 6-6-5-5 אז אימון הבא יהיה
6-6-6-5 או לפחות אייחל לכך. מה דעתכם על זה? זו סתם דוגמא, זה יחול על כל התרגילים.

זמני מנוחה: אגיד לכם מה אני חושב, ע"פ הטבלה הזו:
upload_2020-11-18_11-11-32.png

לדוגמא בתרגיל המתח שאני משער שאעשה בין 5-6 ל4 סטים. אני נמצא בדיוק בגבול הכוח להיפרטרופיה, אין לי מושג כמה זמן לנוח. אתמול, למיטב זכרוני עשיתי 3 סטים של מתח, המטרה הייתה 6 חזרות בכל סט. סט ראשון היה בסדר גמור, השני היה 5.5. הייתי אמור לעצור אחרי ה5 כדי להימנע מהכשל הדפוק הזה. לא חשוב. נחתי בערך שתי דק'. להמשיך ככה? מה טווח המנוחה שאתם ממליצים לי?.

אני לא יודע כמה אני אתקדם בתוכנית הזו, אני כבר מבואס מכל המצב, עובד חודשיים ומאוד קשה לי להתקדם. מבחינת הטכניקה אני בסדר לגמרי, עבדתי על זה וביקשתי חוות דעת של מאמנים ואנשים שמבינים בתחום. תודה.

חתירה:
upload_2020-11-18_11-15-58.png

טאק אל סיט:
beginners-guide-to-l-sits-1-700xh.jpg

אם תוכלו לתייג מישהו שמבין בקליסטניקס ויוכל לתת חוות דעת נוספת, שוב, אשמח.
תודה רבה!

קבצים מצורפים

• upload_2020-11-18_11-11-26.png
    upload_2020-11-18_11-11-26.png
    KB 17.9 · צפיות: 37
  • upload_2020-11-18_11-15-56.png
    upload_2020-11-18_11-15-56.png
    KB 259.2 · צפיות: 35
  • פותח/ת השרשור
אם הטכניקה שלך נכונה אתה לא אמור להרגיש את הידיים יותר מדי. בקושי עובדות בגב וחזה.תחשיב נטו נפח מהתרגילים שאתה עובד עליהם ספציפית.

אוקיי, זה ככה:
21 סטים שבועיים לגב
21 סטים שבועיים לחזה
12 סטים שבועיים לקוואדס
9 סטים שבועיים להמסטרינג
9 סטים מבודדים לכתפיים (פייספול, לא יודע במדויק את השרירים)
שים שוב לב לתוכנית, לדעתי היא לא מזניחה אף שריר חשוב.

אוקיי, זה ככה:
21 סטים שבועיים לגב
21 סטים שבועיים לחזה
12 סטים שבועיים לקוואדס
9 סטים שבועיים להמסטרינג
9 סטים מבודדים לכתפיים (פייספול, לא יודע במדויק את השרירים)
שים שוב לב לתוכנית, לדעתי היא לא מזניחה אף שריר חשוב.
בתקופה שיש מכון - איכות הסטים לפי דעתי הרבה יותר חשובה מכמות. 15 סטים זה מספיק לגמרי לשרירים הגדולים אם אתה עובד נכון וחזק ומדוייק.

שים לב לכל מה שרשמתי בתגובה הראשונה ללמה תוכנית אימונים צריכה להיות הרבה יותר מפורטת מזה. לא רשמת הרבה יותר מאיזה תרגיל אתה עושה לכמה סטים וחזרות.

כמות הנפח שרשמתי בתגובה הקודמת תתאים לך פחות או יותר.

• פותח/ת השרשור
בתקופה שיש מכון - איכות הסטים לפי דעתי הרבה יותר חשובה מכמות. 15 סטים זה מספיק לגמרי לשרירים הגדולים אם אתה עובד נכון וחזק ומדוייק.

שים לב לכל מה שרשמתי בתגובה הראשונה ללמה תוכנית אימונים צריכה להיות הרבה יותר מפורטת מזה. לא רשמת הרבה יותר מאיזה תרגיל אתה עושה לכמה סטים וחזרות.

כמות הנפח שרשמתי בתגובה הקודמת תתאים לך פחות או יותר.

אני אסתכל שוב אבל אני לא הולך לחזור למכון, אני מתכוון להישאר בתחום הזה..

אני אסתכל שוב אבל אני לא הולך לחזור למכון, אני מתכוון להישאר בתחום הזה..
אני לא רואה סיבה שלא תעשה קליסטניקס במכון.
משקלים למתח שכיבות סמיכה מקבילים (כשתהיה ברמה)

תוכל אשכרה לעלות התנגדות במשקלים ברגליים ולא לעשות 3×12 כפיפות ברך נורדיות מבלי להתקדם לשום מקום

לנסות עוד תרגילים מורכבים שאתה אוהב ולשלב גם אותם (פרס דדליפט סקוואט )

מה רע בדני קגנוביץ?
אחלה של מאמן יש המון מה ללמוד ממנו
בהחלט אחלה מאמן, אבל מכל האנשים בעולם, לא הייתי בוחר בו כדי שידריך אותי איך להתקדם במתח ופלאנץ'.
לחשוב שבגלל שמישהו מוכשר בתחום אחד, אזנ בהכרח שהוא מבין בתחום אחר, זה ילדותי.

• פותח/ת השרשור
בהחלט אחלה מאמן, אבל מכל האנשים בעולם, לא הייתי בוחר בו כדי שידריך אותי איך להתקדם במתח ופלאנץ'.
לחשוב שבגלל שמישהו מוכשר בתחום אחד, אזנ בהכרח שהוא מבין בתחום אחר, זה ילדותי.

אתם לא הבנתם. ממש לא מתאמן לפיו ולא מקשיב לו. אני רואה אנשים באנגלית שהם אנדרייטדים (כמו דני קגנוביץ' בישראל) שיש להם המון ידע אבל בקושי צופים. @Shem

אתם לא הבנתם. ממש לא מתאמן לפיו ולא מקשיב לו. אני רואה אנשים באנגלית שהם אנדרייטדים (כמו דני קגנוביץ' בישראל) שיש להם המון ידע אבל בקושי צופים. @Shem
אתה לא מקשיב לו אבל אתה צופה בו?
אתה חייב ללמוד להתבטא אחי לא פלא שאנחנו לא מבינים אותך

בכל מקרה קליסטניקס זה לא הקטע שלי אני אפילו לא יכול להגיד לך למי להקשיב ומי טוב כי אני לא מתעסק בזה

• פותח/ת השרשור
אתה לא מקשיב לו אבל אתה צופה בו?
אתה חייב ללמוד להתבטא אחי לא פלא שאנחנו לא מבינים אותך

בכל מקרה קליסטניקס זה לא הקטע שלי אני אפילו לא יכול להגיד לך למי להקשיב ומי טוב כי אני לא מתעסק בזה

אני צריך ללמוד להתבטא?
תלמד הבנת הנקרא

אם אתה מנסה ללמוד תחום מסוים, בוא נצא מנקודת הנחה שבשלב הזה אתה עדיין לא מבין בתחום.
אז איך אתה יודע אם אותו יוטובר הוא אנדרייטד בגלל שהוא גרוע? או סתם מסיבה אחרת?
זה שמישהו עושה 100 מתח לא בהכרח אומר שהוא יכול לעזור לך להגיע לשם גם כן.
ובמיוחד אם אתה לא משלם לו.

יש מצב שבאמת מצאת הדרכה מעולה ממישהו אנדרייטד, אבל קשה לדעת, אתה מבין?

• פותח/ת השרשור
אם אתה מנסה ללמוד תחום מסוים, בוא נצא מנקודת הנחה שבשלב הזה אתה עדיין לא מבין בתחום.
אז איך אתה יודע אם אותו יוטובר הוא אנדרייטד בגלל שהוא גרוע? או סתם מסיבה אחרת?
זה שמישהו עושה 100 מתח לא בהכרח אומר שהוא יכול לעזור לך להגיע לשם גם כן.
ובמיוחד אם אתה לא משלם לו.

יש מצב שבאמת מצאת הדרכה מעולה ממישהו אנדרייטד, אבל קשה לדעת, אתה מבין?

חרשתי על הערוצים של הגדולים, תודה על הטיפ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית