הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אריח לרצפה

• פותח/ת השרשור wwq10
  • פורסם בתאריך

wwq10

משתמש מתחיל
76
12
נק' מוניטין:
15
76
12
היי חברה

אני מחפש לקנות משהו שימנע רעשים לשכנים וימנע שברים מהמרצפות.
מתאמן עם משקולות מתברגות בלבד. לא משקלים גבוהים (משהו כמו 15 ק"ג).
רציתי להזמין משהו בסגנון הזה מחנות אחרת אבל המוכר היה מספיק הגון לומר שהמשטח ספוגי ולכן לא ישרת את המטרות שלי:
עבור לדף המבוקש

מחפש להזמין משהו בלי להגיע פיזית לחנות.
אשמח להמלצה

יכול להיות שספוג דווקא כן מתאים לך בהתחשב בזה שמדובר על 15 ק"ג, אבל תלוי באופן השימוש שלך. כדי להעריך צריך יותר פרטים.

הוא צודק, אריח סופג פאזל לא מתאים למשקולות, זה רק יהרס.

בתור אחד ששבר את הריצוף כבר פעם, ושילם על כך מחיר, הייתי ממליץ לך לקנות באותו מחיר כמעט אריחי גומי
משטח גומי פרימיום | סאל ספורט | Sal Sport
מלבד זאת, תשים שכבה אחת של עץ בעובי לפחות 2 ס"מ מתחת לגומי.
זה לא רק המלצה, זה די חובה.

גם משקל נמוך יכול להזיק לריצוף, זה תלוי איך מניחים את המשקל, ואיך הריצוף נעשה מלכתחילה.

לכן אני ממליץ על שכבת עץ, ומעליו שכבת גומי.

אריחי גומי של 1.5 ס״מ ומעלה אמורים לעשות את העבודה.

אני עם כאלו של 2 ס״מ וזה עושה את העבודה מעל המצופה עם דאמבלים מתברגים של 45 ק״ג.

למרות מה שאלחנן אמר אני לא שמתי עץ מתחת אבל גם לא ריצוף, פשוט יצקתי בטון פילסתי ושמתי את המשטחים, אז אולי כן כדאי לך לשים עץ ליתר ביטחון.

אוקיי
איזה פרטים נוספים צריך?

מה האינטרקציה הצפויה בין המשקולות לספוג/אריח?

אם אתה בסך הכל רוצה להניח את המשקולות אחרי שעשית קצת curls אין שום בעיה עם ספוג. השאלה אם הן הולכות להתנגש בחוזקה או לא.

• פותח/ת השרשור
הוא צודק, אריח סופג פאזל לא מתאים למשקולות, זה רק יהרס.

בתור אחד ששבר את הריצוף כבר פעם, ושילם על כך מחיר, הייתי ממליץ לך לקנות באותו מחיר כמעט אריחי גומי
משטח גומי פרימיום | סאל ספורט | Sal Sport
מלבד זאת, תשים שכבה אחת של עץ בעובי לפחות 2 ס"מ מתחת לגומי.
זה לא רק המלצה, זה די חובה.

גם משקל נמוך יכול להזיק לריצוף, זה תלוי איך מניחים את המשקל, ואיך הריצוף נעשה מלכתחילה.

לכן אני ממליץ על שכבת עץ, ומעליו שכבת גומי.

תודה רבה על המענה.
מהיכן משיגים עץ?

אין משטח כמו בחדר כושר שמספיק עבה?

מה האינטרקציה הצפויה בין המשקולות לספוג/אריח?

אם אתה בסך הכל רוצה להניח את המשקולות אחרי שעשית קצת curls אין שום בעיה עם ספוג. השאלה אם הן הולכות להתנגש בחוזקה או לא.

רק להניח. הן לא הולכות להתנגש בחוזקה.

תודה רבה על המענה.
מהיכן משיגים עץ?

אין משטח כמו בחדר כושר שמספיק עבה?

בחדר כושר אין ריצוף מתחת.
אם אתה רוצה לשמור על הריצוף, גומי לבד לא מספיק.
עץ אתה יכול לקנות ממחסן עצים.

נפילה קטנה של משקולת יכולה לעלות לך אלף שקל אם נשבר הריצוף.

• פותח/ת השרשור
בחדר כושר אין ריצוף מתחת.
אם אתה רוצה לשמור על הריצוף, גומי לבד לא מספיק.
עץ אתה יכול לקנות ממחסן עצים.

נפילה קטנה של משקולת יכולה לעלות לך אלף שקל אם נשבר הריצוף.

אוקיי. אני אבדוק בנוגע לעץ.
ביום ראשון אדבר סאל ואבדוק את המחיר שלהם.

אז לדעתי אין צורך מיוחד לקנות משטח גומי. היתרון של משטח גומי זה שגם אם מפילים עליו משקל בחוזקה הכל יהיה בסדר (עד גבול מסוים, לפעמים צריך יותר חיזוקים), אבל זה פשוט לא רלוונטי לשימוש שלך.

כל עוד אתה רק מניח משקולות של 15 ק"ג על ספוג, הכל יהיה בסדר. אני אומר את זה אחרי ששנים השתמשתי במשטח ספוג כדי להניח עליו משקולות יד כאלה והכל היה בסדר. כמובן שאם אתה תרצה לקנות מוט ופלטות ולעשות איתם דדליפט זה כבר יהיה סיפור אחר..

• פותח/ת השרשור
אם גם ככה המחיר דומה לפי מה שאלחנן רשם, אז אני אלך על מה שיותר טוב (משטח גומי)

אז לדעתי אין צורך מיוחד לקנות משטח גומי. היתרון של משטח גומי זה שגם אם מפילים עליו משקל בחוזקה הכל יהיה בסדר (עד גבול מסוים, לפעמים צריך יותר חיזוקים), אבל זה פשוט לא רלוונטי לשימוש שלך.

כל עוד אתה רק מניח משקולות של 15 ק"ג על ספוג, הכל יהיה בסדר. אני אומר את זה אחרי ששנים השתמשתי במשטח ספוג כדי להניח עליו משקולות יד כאלה והכל היה בסדר. כמובן שאם אתה תרצה לקנות מוט ופלטות ולעשות איתם דדליפט זה כבר יהיה סיפור אחר..

נפלה לי מכלום גובה משקולת יד של חמש קילו ושברה את הרצפה.

לא מבין למה אתה מתעקש על ספוג שעדיף בכל מקרה להביא גומי

• פותח/ת השרשור
אני רואה שהמרצפות נשברות הרבה יותר בקלות ממה שחשבתי.

אם אני שם שני משטחי גומי אחד על השני, זה משפר את הסיכוי למניעת שבר?
אפשר לקפל את האריחים האלה (אני לא צריך מטר על מטר, גם חצי מטר יספיק)

נפלה לי מכלום גובה משקולת יד של חמש קילו ושברה את הרצפה.

לא מבין למה אתה מתעקש על ספוג שעדיף בכל מקרה להביא גומי

נפלה על ספוג?

אני לא מתעקש על ספוג, שיעשה מה שבא לו, משתף מהניסיון שלי שספוג זה בסדר גמור להנחת משקולות יד ואני מדבר על שימוש של שנים.

אין לך סיבה לשבור את הראש על כמה רצפות גומי. פלטת OSB פשוטה בגודל 2.44x1.22 (אם מספיק לך שטח קטן תגיד לו לחתוך לך כמה ריבועים וזה יהיה לך אפילו כמה שכבות) עולה 100-150 שקל, זה יותר זול מלהביא אקסטרה רצפת גומי

• פותח/ת השרשור
אין לך סיבה לשבור את הראש על כמה רצפות גומי. פלטת OSB פשוטה בגודל 2.44x1.22 (אם מספיק לך שטח קטן תגיד לו לחתוך לך כמה ריבועים וזה יהיה לך אפילו כמה שכבות) עולה 100-150 שקל, זה יותר זול מלהביא אקסטרה רצפת גומי

אני לא חושב שעץ לבד יספיק. אולי זה ימנע שברים, אבל בטוח זה יהיה מאוד רועש לשים משקולות עליו.
אני שם מאוד בעדינות על הרצפה וזה עדיין מרעיש מאוד.

נתת לי רעיון לחפש עץ שלא מונח על הרצפה. אולי מן שולחן כזה. השאלה אם זה יהיה מסוגל להחזיק גם משקולות שמונחות על הרצפה + המוט שאני עובד איתו (משהו כמו 70 קילו בסה"כ)

אני לא חושב שעץ לבד יספיק. אולי זה ימנע שברים, אבל בטוח זה יהיה מאוד רועש לשים משקולות עליו.
אני שם מאוד בעדינות על הרצפה וזה עדיין מרעיש מאוד.

נתת לי רעיון לחפש עץ שלא מונח על הרצפה. אולי מן שולחן כזה. השאלה אם זה יהיה מסוגל להחזיק גם משקולות שמונחות על הרצפה + המוט שאני עובד איתו (משהו כמו 70 קילו בסה"כ)
אולי לא הייתי ברור מספיק, הכוונה היא לשכבת עץ מתחת לשכבת גומי.

שני משטחי גומי בהחלט מספיק כדי לשמור על הריצוף מנפילות קטנות, אבל לא לדדליפט.
אבל אולי יהיה יותר זול שכבה אחת מעץ ושכבה אחת של גומי, זה גם הכי בטוח.

אני עושה דדליפט על 3 שכבות גומי, ומניח בעדינות, וזה בסדר גמור, אבל אני חייב להניח בעדינות.

אני עושה דדליפט על 3 שכבות גומי, ומניח בעדינות, וזה בסדר גמור, אבל אני חייב להניח בעדינות.

עם פלטות ברזל או הבמפרים הפנימיים?
זה נשמע מעצבן כי זה מצמצם את טווח התנועה ולעמוד על 3 שכבות גומי לא נשמע כזה נוח.

חושב שכדאי להסביר משהו על פלטפורמות

המטרה של הגומי היא לפזר את העומס לאורך הזמן, כך שהזריקה של המשקל לא תעמיס על הריצוף בצורה חדה ופתאומית. אלא לאורך הזמן שיקח לגומי לשקוע. כמו ספוג, רק שספוג לא יאט בכלל משקלים סבירים.

המטרה של העץ היא לפזר את העומס לאורך שטח פנים יותר גדול מהפלטות עצמם. זה עובד בעצם כמו פטיש, רק ההפך. במקום שהעומס יהיה מאוד ממוקד וישבור את הרצפה בקלות העומס מפוזר לאורך משטח של 1.20 על 2.40.

השילוב של השניים זה מה שמגן על הריצוף.

וזה גם מאוד וזול. 300 שקל אתה יוצא עם פלטפורמה סבירה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית