הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שברי מאמץ

ofir135

משתמש פעיל
728
371
נק' מוניטין:
661
728
371
אהלן לפני חודש בערך עברתי מעבר משמעותי מאימוני כוח לדגש על ריצות. אני רץ פעם בשבוע ריצה ארוכה פעם בשבוע ריצה קצרה ומהירה ופעם בשבוע ספרינטים בעליה. היה לי קצת כאבים ברגליים ולאחרונה טיפה התחזקו, זה לא כואב רצח אבל לפעמים אני צולע בקטנה בעיקר בעליות וירידות. אמרו לי שזה כנראה שברי מאמץ ולא לרוץ בזמן הקרוב אבל אני מתכונן ליום ספציפי ואני לא רוצה לבזבז זמן. לדעתי המצב לא חמור (רופא לא רלוונטי כלכך אלא אם כן זה יהיה ממש מוגזם) אבל אני לא רוצה להחמיר את זה מן הסתם. כמה זמן כדאי לי בערך לנוח? אני יכול אולי לנסות לעשות ריצות קלילות בינתיים במנוחה כדי לא לרדת בביצועים? ובכללי מה דעתכם ועצות יתקבלו בברכה.
תודה רבה לעונים.

מתוך ויקיפדיה: טיפול הראשוני והמיידי בשבר מאמץ (וגם בשין ספלינט) הוא הפסקה מיידית של הפעילות הגופנית הגורמת לכאב מיד עם הופעתו. המשך הפעילות תביא להחמרת הפגיעה.

בכל אופן, אם הריצות הקלילות לא כואבות אז כן תשמר על הכושר בנתיים, אם כל פעילות שמערבת ריצה כואבת אז תנוח עד שזה יעבור.

אם הגעת למצב של שברי מאמץ כנראה שאופן ביצוע הריצות לא מתאים לך והעמסת יותר מידי על עצמך. הייתי ממליץ לך להתחיל בקצת וכל פעם לעלות ולא ישר להתחיל מ200 קמ''ש ואז להפצע..
ריצה ארוכה וספרינטים בעלייה (כמובן תלוי כמה ארוכה וכמה אתה נותן מעצמך בספרינטים) דורשים התאוששות יחסית ארוכה ובסיס מספיק טוב בריצה בשביל לעשות אותם לאורך זמן בלי להפצע

• פותח/ת השרשור
מתוך ויקיפדיה: טיפול הראשוני והמיידי בשבר מאמץ (וגם בשין ספלינט) הוא הפסקה מיידית של הפעילות הגופנית הגורמת לכאב מיד עם הופעתו. המשך הפעילות תביא להחמרת הפגיעה.

בכל אופן, אם הריצות הקלילות לא כואבות אז כן תשמר על הכושר בנתיים, אם כל פעילות שמערבת ריצה כואבת אז תנוח עד שזה יעבור.

אם הגעת למצב של שברי מאמץ כנראה שאופן ביצוע הריצות לא מתאים לך והעמסת יותר מידי על עצמך. הייתי ממליץ לך להתחיל בקצת וכל פעם לעלות ולא ישר להתחיל מ200 קמ''ש ואז להפצע..
ריצה ארוכה וספרינטים בעלייה (כמובן תלוי כמה ארוכה וכמה אתה נותן מעצמך בספרינטים) דורשים התאוששות יחסית ארוכה ובסיס מספיק טוב בריצה בשביל לעשות אותם לאורך זמן בלי להפצע

אז איך אני יכול לחזור ל3 ריצות בשבוע בלי להיפצע שוב?

אז איך אני יכול לחזור ל3 ריצות בשבוע בלי להיפצע שוב?
לנוח עד שיעבור לך הכאבים ואז לחזור לרוץ בהדרגה אבל ההדרגה תלויה ברמת הכושר שלך.
בכל מקרה בעיקר אם נפצעת אז צריך לחזור אפילו בעוד יותר פחות כוח לריצות. תתחיל ב2 ריצות קצרות (שוב קצר בשביל מישהו אחד יכול להיות 10 ק''מ בשביל מישהו אחר 3 ק''מ - זה תלוי ברמת הכושר שלך) בשבוע בקצב לא מהיר.

תזכור שאימונים ראשונים עם כל הרצון לתת הכל זו טעות וזה צריך להיות תהליך ולא להתאבד על ה2-3 אימונים ראושנים כי אתה רואה לאן זה מוביל, אח''כ אתה מושבת לגמריי וצריך לוותר על זה עד ששתוכל לחזור

ופעמים בשבוע זה לא מדד, אתה יכול באותה מידה גם לרוץ כל יום 500 מטר זה נקרא לרוץ.... מנגד אתה יכול לרוץ פעם בשבועיים מרתון - כמות הפעמים זה לא מדד המדד הוא העוצמה של אותה ריצה (ז''א כמה אתה נותן מעצמך בריצה או - כמה היא קשה לך)

• פותח/ת השרשור
לנוח עד שיעבור לך הכאבים ואז לחזור לרוץ בהדרגה אבל ההדרגה תלויה ברמת הכושר שלך.
בכל מקרה בעיקר אם נפצעת אז צריך לחזור אפילו בעוד יותר פחות כוח לריצות. תתחיל ב2 ריצות קצרות (שוב קצר בשביל מישהו אחד יכול להיות 10 ק''מ בשביל מישהו אחר 3 ק''מ - זה תלוי ברמת הכושר שלך) בשבוע בקצב לא מהיר.

תזכור שאימונים ראשונים עם כל הרצון לתת הכל זו טעות וזה צריך להיות תהליך ולא להתאבד על ה2-3 אימונים ראושנים כי אתה רואה לאן זה מוביל, אח''כ אתה מושבת לגמריי וצריך לוותר על זה עד ששתוכל לחזור

ופעמים בשבוע זה לא מדד, אתה יכול באותה מידה גם לרוץ כל יום 500 מטר זה נקרא לרוץ.... מנגד אתה יכול לרוץ פעם בשבועיים מרתון - כמות הפעמים זה לא מדד המדד הוא העוצמה של אותה ריצה (ז''א כמה אתה נותן מעצמך בריצה או - כמה היא קשה לך)
תודה רבה עזרת לי מאוד!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית