הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון - אתם מתכוונים להתחסן נגד הקורונה ?

• פותח/ת השרשור Stark
  • פורסם בתאריך
אם מדובר בחיסון של אסטרה זינקה או של המכון הביולוגי שמבוססים על שיטות חיסון נפוצות כנראה שאתחסן דיי מהר
אם מדובר בחיסוני mRNA כנראה שאחכה עוד כמה חודשים לפחות, אבל בגדול, נראלי שאני מעדיף תופעות לוואי של החיסון מאשר תופעות לוואי לטווח ארוך של קורונה

אם זה יהיה חיסון של MRNA אז כן.

(גילוי נאות : קניתי אתמול מניות שלהם)

• פותח/ת השרשור
לא.

למרות שיש מצב שיחייבו אותי
אף אחד לא יכול לחייב אותך, אבל כן ייתכנו פריוילגיות למי שמתחסן כמו פטור ממסכה, כניסה (או אל מדינה אחרת) ויציאה מהמדינה ואולי עוד.

מה שכן, אני אישית לא בטוח אם להתחסן או לא.. יש מצב אחכה קצת זמן.

לא, יש תפראיירים שירצו ישר להתחסן, אני אחכה לראות שאין איזה תופעות לוואי, לא באלי זנב
החיסונים האלה נוסו על עשרות ומאות אלפי אנשים ללא שום תופעות לוואי רציניות, לא רואה למה עוד לחכות. אתה רוצה ניסוי על מיליונים? מיליארדים?

לא כי אני פשוט לא מאמין בהמצאת הקורונה ולדעתי זה בלוף אחד גדול שבגללו הרסו למליוני אנשים את החיים הפרנסה העתיד והחופש, לקחו מאיתנו את הזכות הבסיסית לנשום אוויר על ידי מסכות של כלבים בטענה שניהיה חולי קורונהב, אנשים מתים יותר מתאונות ושפעת רגילה מקורונה וגם האלו שמתו מקורונה הם לא מתו מקורונה הם מתו ממשהו אחר וטענו פשוט שזה הקורונה בקיצור גם אם הקורונה קיימת לא היה צריך לסגור אותנו לסגור תעסקים לקחת,לנו תחופש הבסיסי ביותר ולהרוס לאנשים את החיים, כי אנשים ימותו מדיכאון לפני שימותו מהקורונה, אנשים מתים מתאונות דרכים שפעת רגילה יותר מהקורונה אם ככה מגיבים על "שפעת" מה עם התאונות דרכים??, שיגידו ויוציאו הנחייה שאסור לנהוג כי יש סיכוי שיהיה תאונה ונמות, זה ההיגיון של הקורונה.
טוב אחי, אנשי הלטאה השתלטו על כל אמצעי תקשורת רשמי, לא רשמי, וכל הנהגה של כל מדינה כדי לסגור אותנו בבתים וככה הם יוכלו לפלוש אל קליפת כדור הארץ מתחתית האדמה, כי אין ליבה באמת לכדור הארץ והוא בכלל שטוח, אבל בצד השני יש אנשי לטאה ואלביס פרסלי ששולט עליהם

המדינה לא תחייב אותך מבחינת החוק. זה לא בר חקיקה.
הבעייתיות תתחיל ברגע בו החיסון יהפוך ל״אישור״ כניסה לכל מדינה, עיר(אילת לדוגמא) מוסד ואפילו קניון.
ואני לא רוצה לומר כמו מה זה יראה.

לנושא - לא.
יש מוסדות או עבודות שאולי יחייבו, כמו למשל עובדי מערכת הבריאות

החיסון הזה פותח בכלום זמן, בדכ לוקח המון שנים לאישור חיסון, לא סתם הם מאשרים אותו בהליכי חירום.
אם אחטוף קורונה רוב הסיכויים שבגילי אשרוד את זה, אולי שיעול, שלשולים וכו.
בחיסון אין לי מושג אילו תופעות יכולות להתפתח.
לא מתחסן בשיט הזה
פיתוח חיסון לוקח שנים בגלל סחבת בירוקרטית ומחסור במשאבים, כשכל אלה נפתרים אפשר לפתח את החיסון בכלום זמן

אם מדובר בחיסון של אסטרה זינקה או של המכון הביולוגי שמבוססים על שיטות חיסון נפוצות כנראה שאתחסן דיי מהר
אם מדובר בחיסוני mRNA כנראה שאחכה עוד כמה חודשים לפחות, אבל בגדול, נראלי שאני מעדיף תופעות לוואי של החיסון מאשר תופעות לוואי לטווח ארוך של קורונה
מה הבעיה עם חיסוני MRNA?

לאור הדיווחים שחיסונים יוזרמו לישראל כבר בחודש הבא בסדר גודל של 200 עד 500 אלף מנות.

N12 - פרסום ראשון: מאות אלפי החיסונים הראשונים יגיעו לישראל...

האם אתה מתכוונים להתחסן ? נשאיר רגע בצד את סדרי עדיפויות לאוכלוסיות מסויימות (צוותי רפואה וקבוצות סיכון כאלו או אחרות).
שום סיכוי שיגיעו כל כך הרבה מנות כבר חודש הבא, בהתחשב בעובדה שאף חברה אפילו לא קיבלה אישור לייצור, עוד לא התחילה לייצר, עד חודש הבא לא בטוח שיספיקו לייצר כל כך הרבה מנות, וישראל נמצאת בתחתית הרשימה, ככה שבמקרה הטוב חודשיים רק בשביל לקבל כמה עשרות אלפי מנות

לפי דעתי זו לא רק סחבת ובירוקרטיה.
כמובן שהמון כסף מונח פה על הכף ולכן ישנו המרוץ לחיסון.
ממה שאני מכיר, במצב מלחמה הבירוקרטיה יורדת ובהתאם הסיכון לכשל כלשהו גדל.
אצטרך לקרא את נהלי אישור החיסון בשגרה ובחירום כדי להיות בטוח.

לפי דעתי זו לא רק סחבת ובירוקרטיה.
כמובן שהמון כסף מונח פה על הכף ולכן ישנו המרוץ לחיסון.
ממה שאני מכיר, במצב מלחמה הבירוקרטיה יורדת ובהתאם הסיכון לכשל כלשהו גדל.
אצטרך לקרא את נהלי אישור החיסון בשגרה ובחירום כדי להיות בטוח.
יש מלא סחבת, הרבה וועדות שמתכנסות פעם ב.. ורק שם מקבלים את האישורים הדרושים ובמקום זאת במצב הנוכחי הן מתכנסות מתי שצריך. רק על לחכות לאישורים מאבדים מינימום שנה

• פותח/ת השרשור
שום סיכוי שיגיעו כל כך הרבה מנות כבר חודש הבא, בהתחשב בעובדה שאף חברה אפילו לא קיבלה אישור לייצור, עוד לא התחילה לייצר, עד חודש הבא לא בטוח שיספיקו לייצר כל כך הרבה מנות, וישראל נמצאת בתחתית הרשימה, ככה שבמקרה הטוב חודשיים רק בשביל לקבל כמה עשרות אלפי מנות
הבנתי שהם מייצרים כבר, רק מחכים לחלק של האישור מצד ארגוני הבריאות. פייזר טענה שברגע שיש להם אישור, הם יוכלו להפיץ כבר 20 מיליון מנות.

הבנתי שהם מייצרים כבר, רק מחכים לחלק של האישור מצד ארגוני הבריאות. פייזר טענה שברגע שיש להם אישור, הם יוכלו להפיץ כבר 20 מיליון מנות.
קשה לי להאמין שכבר מייצרים לפני אישור

מה הבעיה עם חיסוני MRNA?
כולי תקווה שלא תהיה בעיה, מה שמטריד אותי זה שזה עדיין ניסיוני וזה למיטב הבנתי החיסון mRNA הראשון שימצא בשימוש המוני, אז דוגרי, לא ארוץ להתחסן ראשון.

כולי תקווה שלא תהיה בעיה, מה שמטריד אותי זה שזה עדיין ניסיוני וזה למיטב הבנתי החיסון mRNA הראשון שימצא בשימוש המוני, אז דוגרי, לא ארוץ להתחסן ראשון.
MRNA זה אמור להיות בטוח מאוד, כי גם בצורה הטבעית אין לו אינטראקציה עם הגוף, אז בתור חיסון בכלל לא אמורה להיות בעיה

חיסון הMRNA פשוט גאוני, דרך הפעולה שלו היא גאונית.
יחד עם זה עדיין לא ברור אם החיסון מגן על אנשים שכבר נחשפו לנגיף, לכמה זמן בגוף נשארת התגובה הנוגדנית ועד כמה הוא מגן על האוכלוסייה המבוגרת

• פותח/ת השרשור
יחד עם זה עדיין לא ברור אם החיסון מגן על אנשים שכבר נחשפו לנגיף, לכמה זמן בגוף נשארת התגובה הנוגדנית ועד כמה הוא מגן על האוכלוסייה המבוגרת
אלו שנחשפו לנגיף יהיו האחרונים שיקבלו את החיסון.

מאמין שהעדיפות תהיי לאנשי צוות רפואה, אנשים צעירים בגילאי עבודה שמוגדרים בקבוצת סיכון, אחריהם פינסיונרים ואחרי זה כלל האוכלוסיה שלא נחשפו לנגיף.

זה בכללי לכול החיסונים לקרונה
מה שכן אני לא חושב שבחיים אני יקח את החיסון הרוסי(שבו נהיה כנים זה כנראה מי סודה במזרק)
והעובדה שקנינו אלפות כאלה מהרוסים זה כבר מחדל מבחנתי

MRNA זה אמור להיות בטוח מאוד, כי גם בצורה הטבעית אין לו אינטראקציה עם הגוף, אז בתור חיסון בכלל לא אמורה להיות בעיה
אני באמת לא מתמצה בביולוגיה של הדבר, תוכל להרחיב או לספק חומר קריאה מומלץ?

מהשפעת העונתית, לפי הערכה מ 2017 (הערכה ישנה, אז ללא הפוליטיקה של הקורונה), נפטרו בין 291K ל 646K אנשים ברחבי העולם בשנה.

מהקורונה, בתקופה של 10-11 חודשים, נפטרו בעולם מיליון ו 400 אלף איש. וזה בנוסף לעובדה שמדובר על וירוס חדש שלקח לו זמן עד שהתפשט מסין לרחבי העולם, בנוסף לכל הסגרים שעשו, בנוסף לכך שהוירוס לא הגיע להמון מקומות בעולם, בניגוד לשפעת העונתית שמשתוללת כל שנה בכל יבשת.

זאת אומרת שאם היינו מתייחסים לקורונה כמו שפעת עונתית רגילה, מספר המתים יכל להיות גבוה הרבה יותר. אם פי 5 או פי 20, אי אפשר לדעת.

מצד שני, יש טענות שמספר המתים מנופח והרבה זקנים שנפטרו ממחלות רקע לא קשורות נספרו כקורבנות קורונה.

אלה גורמי המוות הדומיננטיים ביותר בשנה, בעולם: (שוב נתונים ישנים, בשביל אמינות)

upload_2020-11-25_15-41-11.png

לפי מספרים אבסולוטיים, אי אפשר לטעון שמספר המתים מקורונה "זניח" , כי אפילו לאחר כל הסגרים, אמצעי המניעה שנקטו בהם, והעובדה שהוירוס עוד לא התפשט לכל העולם, עדיין 1.4 מיליון זה מספר משמעותי של מתים לפי הגרף הזה, וזה עוד אני מזכיר בתקופה של פחות משנה. זה נכנס לגורם התמותה ה 9 במספר המתים בגרף, ועוד חודשיים כשתעבור תקופה של שנה זה כנראה גם יטפס עוד כמה מקומות.

אז להגיד ש "קורונה זה סתם שפעת" פשוט לא מתיישב עם הנתונים, קרי, מספר המתים האבסולוטי.

למרות זאת, צריך לציין שבניתוח הזה לא התייחסתי לגיל המתים. הדמוקרטים בארהב אוהבים להזכיר שהקורונה הרגה יותר אמריקאים משתי מלחמות העולם, אבל כמובן, במלחמות העולם מתו בחורים צעירים שרק התחילו את חייהם, ומה לעשות, בלי להיות פוליטקלי קורקט זה הרבה יותר טרגדי ממוות של זקנים בני 90 עם מחלות רקע.

אגב, אני נגד סגרים וחושב שהפגיעה בכלכלה תגרום באופן עקיף להרבה יותר סבל ממה שהוירוס יכול לגרום לו, אבל כן יש וירוס, והוא כן גורם תמותה משמעותי לפי הנתונים היבשים.

ומה לגבי תופעות לוואי? הרבה מחלימים מדווחים על עייפות כרונית, איבוד טעם וריח, כאבי ראש, שממשיכים חודשים אחרי החלמה מלאה. כלומר זה וירוס חדש ויש לו פוטנציאל לסיכונים ארוכי טווח שאנחנו עדיין לא מכירים ומבינים. גם זה עניין שצריך לשקול.

אני לא הולך להתחסן ככל הנראה. לפייזר ולמודרנה היו "פאדיחות" ענקיות בעבר, וזה בתקופה שלא היה מירוץ עולמי ענקי לייצור המוצר. עדיף לחכות שנה שנתיים.

אני באמת לא מתמצה בביולוגיה של הדבר, תוכל להרחיב או לספק חומר קריאה מומלץ?
צריך קצת הבנה בביולוגיה, אבל אני מקווה שהסבר על רגל אחת יספיק.
mRNA זו מולקולת שליח בין DNA לחלבונים. כל מה שמתורגם מה-DNA מתורגם בסופו של דבר לחלבונים, אבל האנזימים שבונים את החלבונים לא יודעים לקרוא DNA, אלא רק RNA, ולכן ה-DNA מתורגם ל-mRNA, ואותה מולקולה היא התבנית לבניית חלבונים. היא לא יכולה להפוך חזרה ל-DNA ולכן הסיכון במולקולה הזאת נמוך מאוד, עם תוצאה זהה שהוירוס לא יכול להשתכפל

מצד שני, יש טענות שמספר המתים מנופח והרבה זקנים שנפטרו ממחלות רקע לא קשורות נספרו כקורבנות קורונה.
אלה לא אנשים שמתו היום מקורונה ובלעדיו היו מתים מחר, הם מתו כמה שנים מוקדם מדי, זה מוות מהוירוס.
וגם הרבה צעירים ללא מחלות רקע מתו מהוירוס, ככה שאי אפשר להאשים רק את מחלות הרקע בקטלניות של הוירוס

אני לא הולך להתחסן ככל הנראה. לפייזר ולמודרנה היו "פאדיחות" ענקיות בעבר, וזה בתקופה שלא היה מירוץ עולמי ענקי לייצור המוצר. עדיף לחכות שנה שנתיים.
איזה פאדיחות?

צריך קצת הבנה בביולוגיה, אבל אני מקווה שהסבר על רגל אחת יספיק.
mRNA זו מולקולת שליח בין DNA לחלבונים. כל מה שמתורגם מה-DNA מתורגם בסופו של דבר לחלבונים, אבל האנזימים שבונים את החלבונים לא יודעים לקרוא DNA, אלא רק RNA, ולכן ה-DNA מתורגם ל-mRNA, ואותה מולקולה היא התבנית לבניית חלבונים. היא לא יכולה להפוך חזרה ל-DNA ולכן הסיכון במולקולה הזאת נמוך מאוד, עם תוצאה זהה שהוירוס לא יכול להשתכפל

אלה לא אנשים שמתו היום מקורונה ובלעדיו היו מתים מחר, הם מתו כמה שנים מוקדם מדי, זה מוות מהוירוס.
וגם הרבה צעירים ללא מחלות רקע מתו מהוירוס, ככה שאי אפשר להאשים רק את מחלות הרקע בקטלניות של הוירוס

איזה פאדיחות?

יש על זה הרבה מאמרים עכשיו, בטח נתקלת. גם בדף של ויקיפדיה של פייזר אפשר למצוא הרבה מידע. בגדול ממה שאני זוכר מהקריאה שעשיתי לפני כמה שבועות, פייזר חברה יחסית מלוכלכת. היו מעורבים בתקריות בהן 500 אנשים מתו בפגמים של שסתומי לב, ניסויים לא אחראיים באפריקה שגרמו לתמותה רבה, עובדת שנדבקה בוירוס מעבדה קטלני שהם פיתחו, פירסום מטעה לשימושי off-lable שגרר שתי תביעות ענק, סחיטה של מדינות רבות בעולם. אלה רק הדברים שאני זוכר.

בסופו של דבר זה חיסון בטכנולוגיה חדשה שפותח במהירות עצומה במירוץ עולמי, ואנחנו עדיין לא יודעים את ההשפעות לטווח הרחוק שלו.

עריכה: וכמובן שאנחנו לא יודעים גם את ההשלכות לטווח הארוך של הקורונה, אז כל אחד שיעשה את השיקולים שלו.

לא. לא בשלב הזה.
אם אתחסן, אחכה זמן מסויים אחרי שהחיסון יצא באופן רשמי.
אני לא מתלהבת מזה. בכלל לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית