הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שבוע ללא אימונים בחיטוב

• פותח/ת השרשור Tokyo
  • פורסם בתאריך

Tokyo

משתמש פעיל
360
302
נק' מוניטין:
561
360
302
היי, אני בחיטוב של 1300 קלוריות ליום (מאזן ניטרלי כנראה 1700 או משהו באיזור).
אני בדרך כלל מתאמנת 4 פעמים בשבוע, השבוע הזה הרגשתי עייפה וחסרת חשק אז לראשונה ב7 חודשים החלטתי שלא להתאמן למשך שבוע שלם.
מה אתם חושבים בנוגע לזה? האם זה יפגע בתוצאות שלי או יכול להפחית משמעותית את הירידה שלי במשקל השבוע?
תודה רבה
(2 אימוני אירובי של 50 דקות ו2 אימוני כוח 40 דקות עם משקל גוף בשבוע, אין לי ציוד בבית וכידוע לכם - חדרי הכושר סגורים)

בדרך כלל אני רואה ירידה של קילו בשבוע בממוצע אם זה משנה
59 קג
1.60 גובה
ירדתי כבר 25 קילו. 😃

כל הכבוד על הירידה המשמעותית

לטווח הארוך כמובן ששבוע אחד לא משפיע. לטווח הקצר כן באותו שבוע שרפת פחות קלוריות מאשר שבוע עם 2 אימוני אירובי (את האימונים כוח אין באמת מה לספור) בהנחה והכנסת את אותה כמות של קלוריות כמו בשבוע עם אימונים. לצורך העיניין את שורפת באימון 250 קלוריות x2 זה 500 קלוריות באותו שבוע שאם לא קיזזת אותם בתזונה הם לא ירדו מעצמם, אך זה מאוד מינורי.

עם זאת אין לדעתי לייחס חשיבות כלשהי לשבוע 1 של "נפילה. קורה לכולם וזה יכול היה לקרות מסיבות אחרות כמו פציעה חס וחלילה או דברים אחרים. אבל לדעתי לא להתאמן כי אין חשק זו טעות, כמה פעמים לא היה לך כוח בכלל להתאמן ואחריי האימון הרגשת טוב? זה כי פעילות גופנית משחררת אנדורפינים במוח מה שגורם לתחושת סיפוק וכיף. לכן לדעתי חוסר חשק / עייפות / מצב רוח ירוד הם דווקא סיבות להתאמן, גם בהתחלה האימון מרגיש קשה וחסר טעם - בסופו של דבר את ככול הנראה תרגישי הרבה יותר טוב לאחריו.

לפעמים מנוחה של שבוע יכולה רק לעשות טוב
לעזור לשרירים לגוף ולמערכת העצבים להתאושש יותר טוב ולהיות מוכנים לתקופה שבאה
וגם מבחינה שכנראה תיהיה לך יותר מוטיבציה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לשניכם.
ואכן, זה רק שבוע באופן חד פעמי. מחר מתחיל עוד שבוע בחיטוב שלי ואני עומדת לחזור בכל הכוח. הרגשתי ממוטטת פיזית פשוט ואני חושבת שזה עשה לי די טוב, אבל עדיין לא מפסיקה להאשים את עצמי
וביג אתה צודק, זה תמיד מה שקורה, אבל השבוע הרגשתי שאני באמת לא מסוגלת. לרוב אני מנחמת את עצמי בזה שאנ מזכירה לעצמי שהתחושה של אחרי שווה הכל, אבל השבוע הזה פשוט לא היה לי כוח לקום מהמיטה.
אני עדיין בגרעון קלורי (כנראה ש100 גרם התפספסו להם השבוע), בכל אופן אשתדל להמשיך כרגיל ממחר ולהכריח את עצמי. הבטחתי לעצמי שזה יקח רק שבוע ולא מעבר
כל הכבוד על הירידה המשמעותית

לטווח הארוך כמובן ששבוע אחד לא משפיע. לטווח הקצר כן באותו שבוע שרפת פחות קלוריות מאשר שבוע עם 2 אימוני אירובי (את האימונים כוח אין באמת מה לספור) בהנחה והכנסת את אותה כמות של קלוריות כמו בשבוע עם אימונים. לצורך העיניין את שורפת באימון 250 קלוריות x2 זה 500 קלוריות באותו שבוע שאם לא קיזזת אותם בתזונה הם לא ירדו מעצמם, אך זה מאוד מינורי.

עם זאת אין לדעתי לייחס חשיבות כלשהי לשבוע 1 של "נפילה. קורה לכולם וזה יכול היה לקרות מסיבות אחרות כמו פציעה חס וחלילה או דברים אחרים. אבל לדעתי לא להתאמן כי אין חשק זו טעות, כמה פעמים לא היה לך כוח בכלל להתאמן ואחריי האימון הרגשת טוב? זה כי פעילות גופנית משחררת אנדורפינים במוח מה שגורם לתחושת סיפוק וכיף. לכן לדעתי חוסר חשק / עייפות / מצב רוח ירוד הם דווקא סיבות להתאמן, גם בהתחלה האימון מרגיש קשה וחסר טעם - בסופו של דבר את ככול הנראה תרגישי הרבה יותר טוב לאחריו.

לפעמים לקיחת שבוע של דילואו עושה פלאייייייייייים לאימונים ולתחושה הכללית!!!!
בייחוד אם את מתאמנת ברציפות כבר ככ הרבה זמן.

אגב,
בדרך כלל אני רואה ירידה של קילו בשבוע בממוצע אם זה משנה
הקנאה 🤯
אני בשבוע של קיצוץ 500 קל' (עם אימונים עצימים) יורדת 300 גרם במקרה הטוב 🤦‍♂️

ירדתי כבר 25 קילו. 😃
ושאפו על זה!!!
מעריצה!!! 🙌

אם את בגרעון קלורי את תמשיכי לרדת, וככל שתרדי יותר המשימה תהיה פחות קלה, ותדרוש ממך קצת יותר.
שמתי לב שאת בת 14, הגוף שלך מתבגר ומתפתח, וגרעון קלורי ארוך טווח עלול להביא לחוסרים מסוימים וכתוצאה מזה פגיעה בהורמונים, שחיוניים עבור התפתחות הגוף.
מכיוון שה-BMI שלך תקין ואת לא נמצאת בעודף משקל, אולי כדאי לשקול לפנות לייעוץ אצל תזונאי/ת

אם את בגרעון קלורי את תמשיכי לרדת, וככל שתרדי יותר המשימה תהיה פחות קלה, ותדרוש ממך קצת יותר.
שמתי לב שאת בת 14, הגוף שלך מתבגר ומתפתח, וגרעון קלורי ארוך טווח עלול להביא לחוסרים מסוימים וכתוצאה מזה פגיעה בהורמונים, שחיוניים עבור התפתחות הגוף.
מכיוון שה-BMI שלך תקין ואת לא נמצאת בעודף משקל, אולי כדאי לשקול לפנות לייעוץ אצל תזונאי/ת

הממ יש בזה משהו. בהחלט. לא שמתי לב שהיא בת 14...

• פותח/ת השרשור
לפעמים לקיחת שבוע של דילואו עושה פלאייייייייייים לאימונים ולתחושה הכללית!!!!
בייחוד אם את מתאמנת ברציפות כבר ככ הרבה זמן.

אגב,

הקנאה 🤯
אני בשבוע של קיצוץ 500 קל' (עם אימונים עצימים) יורדת 300 גרם במקרה הטוב 🤦‍♂️

ושאפו על זה!!!
מעריצה!!! 🙌

תודה רבה מהממת!
ולגבי היותי בת 14, זה נכון, אני סמשקל תקין אבל עדיין לא מרגישה טוב עם הגוף שלי. התכנון הוא לרדת ל50 ואז להגיע לניטרלי ולהסכים לעצמי קצת יותר (ויותר קלוריות בתפריט כמובן, תודה לאל).

תודה רבה מהממת!
ולגבי היותי בת 14, זה נכון, אני סמשקל תקין אבל עדיין לא מרגישה טוב עם הגוף שלי. התכנון הוא לרדת ל50 ואז להגיע לניטרלי ולהסכים לעצמי קצת יותר (ויותר קלוריות בתפריט כמובן, תודה לאל).

חושבת משקל יפה לגובה שלך יהיה בסביבות ה54-55. את יותר גבוהה ממני, ואת רק בת 14! את עוד תגבהיי וזה ישב עליך מהמם! בייחוד אם פיתחת גם מסת שריר בתקופה הזו 🤩
דבר נוסף שהייתי ממליצה לך - לקחת יעוץ והכוונה מאיש מקצוע שינחה אותך איך לצאת מהגירעון בצורה טובה ונכונה. זה החלק הכי קריטי לדעתי 😃
אם את ממשיכה בקצב ירידה של קילו לשבוע, תוך חודש- חודש וחצי כבר תוכלי להוסיף לאט לאט קלוריות ולהתאזן לניטרלי על המשקל שתרצי 😛

• פותח/ת השרשור
חושבת משקל יפה לגובה שלך יהיה בסביבות ה54-55. את יותר גבוהה ממני, ואת רק בת 14! את עוד תגבהיי וזה ישב עליך מהמם! בייחוד אם פיתחת גם מסת שריר בתקופה הזו 🤩
דבר נוסף שהייתי ממליצה לך - לקחת יעוץ והכוונה מאיש מקצוע שינחה אותך איך לצאת מהגירעון בצורה טובה ונכונה. זה החלק הכי קריטי לדעתי 😃
אם את ממשיכה בקצב ירידה של קילו לשבוע, תוך חודש- חודש וחצי כבר תוכלי להוסיף לאט לאט קלוריות ולהתאזן לניטרלי על המשקל שתרצי 😛

לצערי לא חושבת שאגבה יותר (הורים נמוכים בטירוף חח) ואת צודקת, כבל אני כנראה אעשה רברס דיאט. אמא שלי מאמינה רק בתזונאיות של קופת חולים וכשאני אומרת לה שהן די גרועות היא לא מקשיבה, אז אאלץ להסתדר בעצמי אבל אצא מזה!

אבל עדיין לא מפסיקה להאשים את עצמי
כלל לחיים.
אם זה לא תורם, זה מיותר.
תפסיקי להאשים את עצמך, עצמך לא עשתה שום דבר רע.
נסי לגלות איך את הופכת את התחושה של האימונים לפני ובמהלך שווים גם כן, אין טעם לסבול אם אפשר גם לא, וכנראה שאפשר.

אולי תנסי לקחת יותר משבוע, או לחזור לאימונים בהדרגה . ז"א אימון של 50% כח ואז 75% כח ואז תחזרי ל100% שלך ותעופי עם זה.
הגוף חייב לנוח. הוא מאותת לך שהוא תשוש. ואת לא מתאמנת לתחרות או משהו, אז אף אחד לא רודף אחרייך.
תקשיבי, שנה שעברה רצחתי את עצמי עם האימונים עם עומסים מפגרים בלי הכרה.... באיזשהו שלב הייתי כלכך סחוטה שהאימון היה ממש עינוי בשבילי... אל תגיעי למצב הזה.
יש עצלנות ויש תשישות, צריך לדעת להבדיל בניהם ולדעת מתי לנוח קצת. הכל טוב, השריר לא יתמוסס לך כלכך מהר 😃

• פותח/ת השרשור
כלל לחיים.
אם זה לא תורם, זה מיותר.
תפסיקי להאשים את עצמך, עצמך לא עשתה שום דבר רע.
נסי לגלות איך את הופכת את התחושה של האימונים לפני ובמהלך שווים גם כן, אין טעם לסבול אם אפשר גם לא, וכנראה שאפשר.

צודק. אימוני האירובי שאני עושה הם הבעיה. הם מלאים בקפיצות וריצות וזה סופר קשה, אז חשבתי לעבור להליכות. ישרוף פחות קלוריות אבל לפחות לא אסבול.
ואנסה שלא להאשים את עצמי. מחר שבוע חדש, ושבוע אחד לא יהרוס עבודה של 7 חודשים כבר 😃
אולי תנסי לקחת יותר משבוע, או לחזור לאימונים בהדרגה . ז"א אימון של 50% כח ואז 75% כח ואז תחזרי ל100% שלך ותעופי עם זה.
הגוף חייב לנוח. הוא מאותת לך שהוא תשוש. ואת לא מתאמנת לתחרות או משהו, אז אף אחד לא רודף אחרייך.
תקשיבי, שנה שעברה רצחתי את עצמי עם האימונים עם עומסים מפגרים בלי הכרה.... באיזשהו שלב הייתי כלכך סחוטה שהאימון היה ממש עינוי בשבילי... אל תגיעי למצב הזה.
יש עצלנות ויש תשישות, צריך לדעת להבדיל בניהם ולדעת מתי לנוח קצת. הכל טוב, השריר לא יתמוסס לך כלכך מהר 😃

תודה רבה. אנסה להתאמן מחר ואעדכן איך הלך, מקווה שבסדר. בכל זאת רק שבוע אחד הפסקתי ;)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית