הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש לי קול מתאים לשירה? (צריך דעה כנה ואובייקטיבית מאדם זר)

יושב_על_הכס

משתמש פעיל
450
283
נק' מוניטין:
466
450
283
אני מנגן הרבה שנים על פסנתר וגיטרה, והיום עלה לי הרעיון המבריק לדחות בעוד יום את העבודה שהייתי אמור לסיים לפני שבועיים כדי לנסות לשיר משהו בלי לזייף. מי יודע, אולי אני כישרון מבוזבז? -(אני לא).
אני יודע שקול שירה זה דבר מולד ואין יותר מדי מה לעשות עם זה. אני יודע שאפשר לא לזייף ועדיין להישמע נוראי. בכל מקרה, צריך לשמוע את האמת הקשה בפנים מאדם לא משוחד, יש כאן פוטנציאל, או שעדיף לי לפרוש בשיא? (4 שורות קצרות- לא הולך לענות אנשים עם שיר שלם. טיפה זיופים)

Vocaroo | Online voice recorder

שירה זה לא....
2677185-46.jpg

אני דווקא חושב שיש לך אחלה קול
אבל אתה צריך יותר ביטחון, אתה ממלמל חלק מהמילים וזה יוצא לא ברור, גם המיקרופון שהקלטת בעזרתו לא משהו

אני יודע שקול שירה זה דבר מולד ואין יותר מדי מה לעשות עם זה.
זה פשוט לא נכון.
תשאל כל מי שתרצה שבאמת מבין בשירה, ויגידו לך שכל אחד יכול לשיר.

יש את סוג הקול, והצליל של הקול שלך שאין לך איך לשנות. אבל הטון ושליטה בקול זה דבר שגם הטובים ביותר צריכים לתרגל ולפתח.

אני די בסיסי עם שירה, אני מגיע ממשפחה ששרים ויודעים לשיר.

יש לך קול מאוד יפה, אני לא סתם אומר, יש לך בסיס מאוד טוב.
אתה לא יודע איך לנשום ראוי, איך להחזיק את הבטן ולשיר.
אפשר לשמוע שאתה שר עם צוור מתוח קדימה כדי להגיע לטונים שניסת להגיע אליהם, יש לך זיופים קלים. אבל זה שום דבר שאי אפשר לסדר.

אם אתה רציני, תלך למפתח קול ותתחיל ללמוד איך לשיר.
יש לי גיס שממש אהב חזנות, רק שהוא היה גרוע בטירוף, היינו מתחננים שישתוק כל פעם שהוא פתח את הפה. הוא התחיל עם שיעורים, והשבוע הוא סיפר לי שאחד החזנים הגדולים בעולם שמע את הקול שלו ואמר לו שיש לו פוטנציאל אדיר והוא התחיל ללמד אותו אישי.
מדובר באדם עם 50 תלמידים מכל העולם, רובם חזנים מפורסמים עם מעל עשור נסיון.

בקיצור, כל אחד יכול לשיר, יש לך קול יפה, שליטה בקול שלך וידע איך לשיר ממוצע, ואם זה חלום אתה חייב לפתח את זה.
אני גם מנגן בגיטרה, אישתי פסנתר.
מוזיקה זה דבר מדהים, אני חושב שלכל אחד כדאי שיהיה קצת ידע בתחום הזה.

אחי שר בחתונה שלי (ביקשתי ממנו), יש לו קול מדהים, אבל גם הוא עבד קשה בשביל זה.

אני מנגן הרבה שנים על פסנתר וגיטרה, והיום עלה לי הרעיון המבריק לדחות בעוד יום את העבודה שהייתי אמור לסיים לפני שבועיים כדי לנסות לשיר משהו בלי לזייף. מי יודע, אולי אני כישרון מבוזבז? -(אני לא).
אני יודע שקול שירה זה דבר מולד ואין יותר מדי מה לעשות עם זה. אני יודע שאפשר לא לזייף ועדיין להישמע נוראי. בכל מקרה, צריך לשמוע את האמת הקשה בפנים מאדם לא משוחד, יש כאן פוטנציאל, או שעדיף לי לפרוש בשיא? (4 שורות קצרות- לא הולך לענות אנשים עם שיר שלם. טיפה זיופים)

Vocaroo | Online voice recorder

במקרה אני מבינה ממש קצת בנושא. ממש סיקרנת , אז הקשבתי.
צבע הקול שלך (הדבר המולד ההוא שדיברת עליו) סבבה לגמרי!
צבע קול עדין ורך. נכון שהוא לא עמוק ומסוקס, אבל לזה נגיע עוד מעט.
הבעיה העיקרית ששמעתי היה שימוש לא נכון בקול.
הפקת הצליל שלך מגיעה מאיזור הגרון, כיווץ חזק של מיתרי הקול שיוצר גם כאב (אם תשיר מספיק זמן תשים לב) ושחיקה (לא כיף. אומרת לך בתור מורה)
והכי גרוע - זיופים.
בכל עלייה שלך שמעו את הכיווץ החזק.
ולכן אני ממליצה לך בחום - לך תלמד שיעורי פיתוח קול!
יעני, פתח יוטיוב עחי. והרחק מסביבך יצורים חיים למען לא יאשפזוך במחלקה למוזרי נפש חחחחחח
אכן, פיתוח קול זה כל הג'יפה שהזמרים הגדולים מסתירים מאיתנו.... אבל זה הכרחי.
שם תלמד איך להפיק צלילים נכון, איך לנשום נכון, ואיך להשתמש בקול שלך.
אגב, ייתכן מאוד שאתה שר כאן עם קול הדיבור שלך וצבע הקול שלך בשירה שוונה לחלוטין.

דבר שני - אתה חייב לדעת לשער בסולם הטונאלי שלך.
הקטע הזה היה לך גבוה. ממממש ממש גבוה, אללה ייסטר.
אתה גבר, רד לנמוכים.
אבל קודם תלמד לשיר. ואשכרה לומדים את זה, לא נולדים עם זה.
תהנה!! 😄

-וואלה @elchonon רק עכשיו קראתי את ההודעה שלך - בול ;)

נערך לאחרונה:
זאת לא הקלטה שמאפשרת לשמוע את היכולות הווקאליות שלך.
יכול להיות שאתה ביצועיסט מדהים שמסלסל בטונים הגבוהים ביותר, וגם אם לא - זמר יכול להצליח גם אם לא ניחן במתנה הזאת.
קח לדוגמה את שלמה ארצי ואריק איינשטיין.
שני זמרים ענקיים שעשו קריירה מוסיקלית מדהימה והם שם ודבר במוסיקה הישראלית, על אף שהם לא ניחנו בגרון הזה שתיארתי קודם.
באופן היפותטי אם נביא לאחד מהם, גם בשיא הקריירה, לבצע את Adagio של לארה פביאן או 'נולדת בשבילי' של אייל גולן, לא יישאר להם אוויר אחרי שני משפטים.
לכן השירה וההגשה הם מפתח חשוב.
טיפ ממני, תעבוד הרבה על דיקציה, כך גם תשמע יותר טוב, וזה ימנע ממך זיופים.
אם תקליט את עצמך באולפן גם תשמע הרבה יותר טוב - הקלטה נקייה עם קצת reverb (שנמצא בכל שיר), יעשו לך מאסטרינג ובטוח שהתוצאה בסוף תהיה יפה מאוד, וכולנו כאן נלחץ על הכפתור ונסובב את הכיסאות.

בתור משהו מולד יש לך קול סבבה,
אם אתה רציני לגבי זה תתחיל לעשות שיעורים לפיתוח קול.
נכון יש כאלה עם קול זוועה שבאלי לזרוק להם סיר אורז לפנים, אבל יש כאלה שיש להם קול סביר ועם שיעורי פיתוח קול אפשר לפתח קול מטורף,
זה הרבה גם תלוי בניסיון, בבטחון .

לפי דעתי זה ממש טוב, פשוט הקול ממש לא מפותח
כדאי לנסות להתחיל קצת פיתוח קול (בנוסף לפיתוח השרירים שכבר עושה)

רואים שיש לך בסיס טוב, אבל הטכניקה עדיין דורשת הרבה עבודה ולכן מצטרף להמלצה של פיתוח קול.
נראה שאתה עדיין לא יודע ליצור תהודה טובה מעומק הגרון ושומעים שהתהודה שלך היא בעיקר בפה ובאף

זה פשוט לא נכון.
תשאל כל מי שתרצה שבאמת מבין בשירה, ויגידו לך שכל אחד יכול לשיר.

יש את סוג הקול, והצליל של הקול שלך שאין לך איך לשנות. אבל הטון ושליטה בקול זה דבר שגם הטובים ביותר צריכים לתרגל ולפתח.

אני די בסיסי עם שירה, אני מגיע ממשפחה ששרים ויודעים לשיר.

יש לך קול מאוד יפה, אני לא סתם אומר, יש לך בסיס מאוד טוב.
אתה לא יודע איך לנשום ראוי, איך להחזיק את הבטן ולשיר.
אפשר לשמוע שאתה שר עם צוור מתוח קדימה כדי להגיע לטונים שניסת להגיע אליהם, יש לך זיופים קלים. אבל זה שום דבר שאי אפשר לסדר.

אם אתה רציני, תלך למפתח קול ותתחיל ללמוד איך לשיר.
יש לי גיס שממש אהב חזנות, רק שהוא היה גרוע בטירוף, היינו מתחננים שישתוק כל פעם שהוא פתח את הפה. הוא התחיל עם שיעורים, והשבוע הוא סיפר לי שאחד החזנים הגדולים בעולם שמע את הקול שלו ואמר לו שיש לו פוטנציאל אדיר והוא התחיל ללמד אותו אישי.
מדובר באדם עם 50 תלמידים מכל העולם, רובם חזנים מפורסמים עם מעל עשור נסיון.

בקיצור, כל אחד יכול לשיר, יש לך קול יפה, שליטה בקול שלך וידע איך לשיר ממוצע, ואם זה חלום אתה חייב לפתח את זה.
אני גם מנגן בגיטרה, אישתי פסנתר.
מוזיקה זה דבר מדהים, אני חושב שלכל אחד כדאי שיהיה קצת ידע בתחום הזה.

אחי שר בחתונה שלי (ביקשתי ממנו), יש לו קול מדהים, אבל גם הוא עבד קשה בשביל זה.
במקרה אני מבינה ממש קצת בנושא. ממש סיקרנת , אז הקשבתי.
צבע הקול שלך (הדבר המולד ההוא שדיברת עליו) סבבה לגמרי!
צבע קול עדין ורך. נכון שהוא לא עמוק ומסוקס, אבל לזה נגיע עוד מעט.
הבעיה העיקרית ששמעתי היה שימוש לא נכון בקול.
הפקת הצליל שלך מגיעה מאיזור הגרון, כיווץ חזק של מיתרי הקול שיוצר גם כאב (אם תשיר מספיק זמן תשים לב) ושחיקה (לא כיף. אומרת לך בתור מורה)
והכי גרוע - זיופים.
בכל עלייה שלך שמעו את הכיווץ החזק.
ולכן אני ממליצה לך בחום - לך תלמד שיעורי פיתוח קול!
יעני, פתח יוטיוב עחי. והרחק מסביבך יצורים חיים למען לא יאשפזוך במחלקה למוזרי נפש חחחחחח
אכן, פיתוח קול זה כל הג'יפה שהזמרים הגדולים מסתירים מאיתנו.... אבל זה הכרחי.
שם תלמד איך להפיק צלילים נכון, איך לנשום נכון, ואיך להשתמש בקול שלך.
אגב, ייתכן מאוד שאתה שר כאן עם קול הדיבור שלך וצבע הקול שלך בשירה שוונה לחלוטין.

דבר שני - אתה חייב לדעת לשער בסולם הטונאלי שלך.
הקטע הזה היה לך גבוה. ממממש ממש גבוה, אללה ייסטר.
אתה גבר, רד לנמוכים.
אבל קודם תלמד לשיר. ואשכרה לומדים את זה, לא נולדים עם זה.
תהנה!! 😄

-וואלה @elchonon רק עכשיו קראתי את ההודעה שלך - בול ;)
סתם חשבתי עכשיו בעקבות הפוסט ומעניין אותי מה אתם חושבים כי נראה ששניכם קצת מבינים בעניין השירה, באופן תאורטי, נגיד ניקח אדם דימיוני כלשהו, נגיד בן 37 ונגיד שאין לו שום יכולת לשיר בכלל אבל בכלל, ונגיד שהוא מנגן קצת על גיטרה, אם הוא רוצה ללמוד לשיר בקטנה כזה, ברמה בסיסית ממש נגיד בלי לזייף, לדעתכם יש לי לו סיכוי כלשהו? או שזה משהו שצריך להתחיל בגיל צעיר?
יש דברים ביוטיוב שיתאימו למישהו שתיארתי קודם? זה יכול לעזור באמת?
(יש לי תחושה שאישתי תתחיל לחפש אותך בקרוב מאוד אם היא תדע מאיפה קיבלתי את הרעיון לנסות לשיר בבית עם יוטיוב, כדאי שתמצאי מקום מסתור)

סתם חשבתי עכשיו בעקבות הפוסט ומעניין אותי מה אתם חושבים כי נראה ששניכם קצת מבינים בעניין השירה, באופן תאורטי, נגיד ניקח אדם דימיוני כלשהו, נגיד בן 37 ונגיד שאין לו שום יכולת לשיר בכלל אבל בכלל, ונגיד שהוא מנגן קצת על גיטרה, אם הוא רוצה ללמוד לשיר בקטנה כזה, ברמה בסיסית ממש נגיד בלי לזייף, לדעתכם יש לי לו סיכוי כלשהו? או שזה משהו שצריך להתחיל בגיל צעיר?

תשמע מדונה בת 60 והיא עדיין חושבת שהיא יודעת לשיר..
אני אומר לך על זה!!

אני אומר לך על זה!!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
נזכרתי באיזה חבר שממש ממש אהב לשיר ולנגן על גיטרה/ גיטרה בס, ושר עם ביטחון מלא, הבעיה שהוא לא ידע לשיר בכלל, לא היה לו קול והיה מזייף נורא. חשבתי שהוא מודע לזה ופשוט לא אכפת לו כי סה"כ זה היה ככה בין החבר'ה, עד שראיתי מודעה של שיעורי פיתוח קול ושאלתי אותו אם מעניין אותו ללכת לזה (חשבנו מזמן לעשות להקה, אני על גיטרה, הוא על בס, להביא מתופף וחשבתי שהוא יזרום על ללמוד לשיר גם) אז הוא בא ביציאה "מה פתאום, אני יודע לשיר מה אני צריך את זה"

@yujinius תעלה הקלטה שלך שר!! אף פעם לא מאוחר 😃

נזכרתי באיזה חבר שממש ממש אהב לשיר ולנגן על גיטרה/ גיטרה בס, ושר עם ביטחון מלא, הבעיה שהוא לא ידע לשיר בכלל, לא היה לו קול והיה מזייף נורא. חשבתי שהוא מודע לזה ופשוט לא אכפת לו כי סה"כ זה היה ככה בין החבר'ה, עד שראיתי מודעה של שיעורי פיתוח קול ושאלתי אותו אם מעניין אותו ללכת לזה (חשבנו מזמן לעשות להקה, אני על גיטרה, הוא על בס, להביא מתופף וחשבתי שהוא יזרום על ללמוד לשיר גם) אז הוא בא ביציאה "מה פתאום, אני יודע לשיר מה אני צריך את זה"

קוראים לו אביב גפן?
אני אומר לך על זה!!

לכלכת חח
מילא תגיד מרגול, אבל מדונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית