הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בוקס סקוואט מול היי באר סקוואט רגיל

Lidor Hayu

משתמש מתחיל
38
21
נק' מוניטין:
34
38
21
שלום לחברי הפורום היקרים.
כרגע מתחיל בלוק חדש ורוצה שהתרגיל המרכזי יהיה בוקס סקוואט.
רציתי לדעת מה ההבדל בינו לבין סקוואט רגיל מהבחינה של האם באופן הביצוע אני נדרש לשבת באופן מוחלט על המיטה,או לעבוד בשיטת touch and go?
האם הוא באמת נותן דגש ל4 ראשי יוצר מסקוואט חופשי כפי שיצא לי לקרוא?
האם הוא יכול להוות תרגיל מרכזי מבחינת דרגת קושי והתקדמות?(המטרה היא היפרתרופיה)

התנועה היא אותה התנועה, ההבדל העיקרי הוא שמקופסה אתה יכול להרפות את שרירי הרגלים, ומשם לנוע בצורה מתפרצת (relaxed to dynamic/static to dynamic)

אתה רוצה לשבת, להוריד מתח מהרגליים, ומשם להתפרץ מעלה.

דווקא אין סיבה שהוא יתן דגש לשריר מסויים על השני, זה פשוט סקואט עם הרפייה בתחתית.

חד וחלק תרגיל שאפשר להתקדם בעזרתו - רק כמו כל דבר תלוי מה המטרה שלך.

אם אתה חושב שזה יעזור לארבע ראשי פחות, חלק מההגיון של לשבת אחורה על קופסה נובע מרצון לטעון את השרשרת האחורית (hamstrings glutes)

אם הייתי אתה הייתי עושה במקום front squats

• פותח/ת השרשור
התנועה היא אותה התנועה, ההבדל העיקרי הוא שמקופסה אתה יכול להרפות את שרירי הרגלים, ומשם לנוע בצורה מתפרצת (relaxed to dynamic/static to dynamic)

אתה רוצה לשבת, להוריד מתח מהרגליים, ומשם להתפרץ מעלה.

דווקא אין סיבה שהוא יתן דגש לשריר מסויים על השני, זה פשוט סקואט עם הרפייה בתחתית.

חד וחלק תרגיל שאפשר להתקדם בעזרתו - רק כמו כל דבר תלוי מה המטרה שלך.

אם אתה חושב שזה יעזור לארבע ראשי פחות, חלק מההגיון של לשבת אחורה על קופסה נובע מרצון לטעון את השרשרת האחורית (hamstrings glutes)

אם הייתי אתה הייתי עושה במקום front squats
מעניין מאוד מה שאמרת,תודה רבה
אם כך אתה אומר שאין הבדל מבחינת דגש לשריר מסויים אם אני עובד בוריאציה של בוקס סקוואט לעומת סקוואט רגיל,אבל ממיטב ניסיוני על עצמי הוא מעט יותר ידידותי לברכיים,מסכים עם זה?
כמו שאמרתי , המטרה שלי היא היפרתרופיה , אבל משהו בתוכי אומר שבגלל הpause בתחתית אני מרמה את עצמי,ולכן לא מפיק את המיטב כמו בסקוואט חופשי

מעניין מאוד מה שאמרת,תודה רבה
אם כך אתה אומר שאין הבדל מבחינת דגש לשריר מסויים אם אני עובד בוריאציה של בוקס סקוואט לעומת סקוואט רגיל,אבל ממיטב ניסיוני על עצמי הוא מעט יותר ידידותי לברכיים,מסכים עם זה?
כמו שאמרתי , המטרה שלי היא היפרתרופיה , אבל משהו בתוכי אומר שבגלל הpause בתחתית אני מרמה את עצמי,ולכן לא מפיק את המיטב כמו בסקוואט חופשי
יותר ידידותי לברכיים כי יש פחות כיפוף בברך, שביחס לתרגילים כמו high bar או front יערב פחות ארבע ראשי.

אתה ממש לא מרמה את עצמך. זה אפילו יהיה לך יותר קשה מאשר סקואט רגיל.

אתה יכול לנסות לעשות box front squat, ולראות איך זה עובד.

אבל זה סוג של נסיון להצדיק את השימוש בתרגיל שלמטרות היפרטרופיה, וספציפית ארבע ראשי מספיק לך לעשות front squat רגיל לדעתי.

לדעתי, בוקס סקוואט מעולה לתרגל כוח מתפרץ, פחות בשביל היפרטרופיה.
אין כאן time under tension.
הייתי ממליץ עבור היפרטרופיה פאוז סקוואט, או טמפו סקוואט, זה ישחט לך את הרגליים.

גם פאוז, וגם טמפו יותר ידידותיים לברכיים, כי המשקל נמוך בהרבה מהרגיל בגלל הקושי בתרגיל עצמו.

שאין הבדל מבחינת דגש לשריר מסויים אם אני עובד בוריאציה של בוקס סקוואט לעומת סקוואט רגיל

נכון שהם עובדים על אותם שרירים, אבל היי באר למשל יעבוד לך הרבה יותר על הגלוטס, וכמו שאמרו פה למעלה יתן לך תוצאות יותר טובות מבחינת היפרטרופיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית