הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט,לג פרס,Pendulum Squat .הקשתת יתר גב תחתון

• פותח/ת השרשור waynow
  • פורסם בתאריך

waynow

משתמש מתחיל
85
9
נק' מוניטין:
9
85
9
בן 44,מתאמן הרבה זמן ויש כמה שרשורים שונים שלי פה בפורום.
סובל מHyper-Lordosis.

סהכ עשיתי עד לא מזמן סקוואט ודד ליפט ללא כאבים חדים או משהו כזה אבל התהלכתי די קבוע עם גב תחתון נוקשה ותפוס.בהמלצת אחד החברים כאן ולאחר שהבנתי שלא כולם קבוע מסתובבים עם נוקשות בגב הורדתי עומסים ועברתי ללג פרס וזה די פתר את הנוקשות.

בתחילת החודש שעבר החדר כושר שלי נסגר ובעצם העבירו את כולנו לחדר כושר אחר ואני סהכ מרוצה אבל מאז לא מוצא את עצמי מבחינת אימון רגליים.
הלג פרס שיש במכון עם זווית הרבה יותר חדה .הפלטה של הרגלים מכוון כלפי התקרה בזויות חדה יותר ושוב הכאב גב חזר.

אפשר לבצע אימון רגלים ללא דחיפות כלל ?רק מבודדים?יש דבר כזה?

יש תרגיל דחיפה מומלץ ששומר על הגב?
יש לנו במכון Pendulum Squat

נערך לאחרונה:
בכללי סקוואט זה מלך תרגילי הרגליים. אין משהו שמנצח אותו כתרגיל בודד.
רוב הבאדיבילדרים עושים מבודדים בגלל שסקוואט זה תרגיל מסוכן עקב זה שהמשקלים שלהם גבוהים, והם מעדיפים לא להסתכן.
לדעתי תמיד עדיף סקוואט ודדליפט, אבל אפשר גם עם מבודדים. להבנתי leg press & pendulum squat תרגילים מאוד טובים.

אישית אני לא רואה בעיה בגב תחתון תפוס. כל עוד אין לך חוסר נוחות משמעותית או כאב חד, לדעתי זה בסדר.

סובל מHyper-Lordosis.
היי, זו אבחנה של איש מקצוע?

בכל אופן, לפני שאני עונה אני ממליץ לך לפנות לפיזיותרפיסט כדי שתקבל מענה מקצועי ושיבנה לך תוכנית אימונים (כולל לפלג הגוף התחתון). פיזיותרפיסט טוב ידע להתאים לך את התרגילים וטווחי התנועה.

יש לנו במכון Pendulum Squat
זה מכשיר שבו אתה יכול לשמור את הגב זקוף. אם כאבי הגב התחתון נובעים מ"גלגול" הגב התחתון בלג פרס, אז אתה יכול לנסות את המכשיר הזה.
או שתקצר את טווח התנועה בלג פרס.

אתה גם יכול לנסות לאנג'ים או סקוואט בולגרי

• פותח/ת השרשור
לא מאובחן.
כן יש קשת גדולה יותר מרוב האנשים שמבליטה את הבטן(אשתי מאשרת).
ויש רגישות או חולשה כללית באיזור הגב תחתון.
לדוגמא אני ירים את התינוק שלי הבטן מיד תצא החוצה/איזור המותנים כדי לפצות על המשקל.

אתמול עשיתי אימון ראשון לג פרס בישיבה(מין מכשיר שדוחפים את המשקל במקביל לרצפה) 4 סטים.
3 סטים כפיפת רגלים בישיבה.
3 סטים פשיטת רגלים בישיבה.

את הנ"ל עושה פעמיים בשבוע במטרה לאמץ פחות גב תחתון.

לדוגמא אני ירים את התינוק שלי הבטן מיד תצא החוצה/איזור המותנים כדי לפצות על המשקל.
נשמע כמו חולשה בשרירי הליבה.

את הנ"ל עושה פעמיים בשבוע במטרה לאמץ פחות גב תחתון.
זה יגרום לבעיה להחמיר עם הגיל (רק לבצע לג פרס, כפיפת+פשיטת ברכיים)

עדיף לחזור לבעיה המקורית:
סהכ עשיתי עד לא מזמן סקוואט ודד ליפט ללא כאבים חדים או משהו כזה אבל התהלכתי די קבוע עם גב תחתון נוקשה ותפוס.בהמלצת אחד החברים כאן ולאחר שהבנתי שלא כולם קבוע מסתובבים עם נוקשות בגב הורדתי עומסים ועברתי ללג פרס וזה די פתר את הנוקשות.
לאבחן מה היה לא בסדר ולתקן - טכניקה, משקל מתאים ליכולת שלך, גמישות, תכנית האימונים, אולי לבחור וריאציה אחרת לתרגילים.

• פותח/ת השרשור
לא לגמרי הבנתי את התשובה.
מקבל לגבי שרירי ליבה למרות שהרבה זמן עשיתי מורכבים סקוואט דד ליפט בנץ וכו' ומשקלים די גבוהים יחסית מה שהיה אמור לחזק את הליבה.
בטן לא עשיתי בכלל.
למה מעבר לתרגילי רגלים שכתבתי יהיו בעייתים עם הגיל?
ונניח שאעבוד במקביל על שרירי בטן פלאנק וכו?

נערך לאחרונה:
למה מעבר לתרגילי רגלים שכתבתי יהיו בעייתים עם הגיל?
בגלל שזה נחמד שפעם אימנת את השרירים האלה:
מקבל לגבי שרירי ליבה למרות שהרבה זמן עשיתי מורכבים סקוואט דד ליפט בנץ וכו' ומשקלים די גבוהים יחסית מה שהיה אמור לחזק את הליבה.
אבל ברגע שאתה מפסיק להתאמן השרירים נחלשים. כבר עכשיו אתה מציין שהתנוחה שלך מתעקמת כשאתה מחזיק תינוק.

ונניח שאעבוד במקביל על שרירי בטן פלאנק וכו?
יעזור. בכל זאת זה לא רעיון טוב לוותר על תרגילים מורכבים. זה לא חייב להיות אימוני פאוור ליפטינג ואתה לא צריך להעמיס פלטות בסקוואט חופשי עמוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית