חוות דעת תוספים

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
שלום לכולם, אני מתגייס במרץ לסיירת קרבית, אז לפני שאני מבצע קנייה ב-iherb שתספיק לי ליותר מחצי שנה, אשמח לדעת מה אתם חושבים על התוספים והמינון היומי ...

מגנזיום ציטארט - 400 mg
אבץ פיקולנט - 25 mg
ויטמין IU 2000 - D3
ויטמין סי שחרור מושהה - 1000 mg

אני לא חובב של מולטי ויטמין, אולי עדיף לי בכל זאת לקנות גם מולטי?
ואולי כדאי להוסיף גם סידן, אני לא יודע איך התפריט בצבא , אבל חושב שאין מצב שאני אעבור את הגרם סידן ביום

שלום לכולם, אני מתגייס במרץ לסיירת קרבית, אז לפני שאני מבצע קנייה ב-iherb שתספיק לי ליותר מחצי שנה, אשמח לדעת מה אתם חושבים על התוספים והמינון היומי ...

מגנזיום ציטארט - 400 mg
אבץ פיקולנט - 25 mg
ויטמין IU 2000 - D3
ויטמין סי שחרור מושהה - 1000 mg

אני לא חובב של מולטי ויטמין, אולי עדיף לי בכל זאת לקנות גם מולטי?
ואולי כדאי להוסיף גם סידן, אני לא יודע איך התפריט בצבא , אבל חושב שאין מצב שאני אעבור את הגרם סידן ביום

מה?
עשית בדיקות וחסר לך משהו מהם?

• פותח/ת השרשור
לא עשיתי בדיקות דם, אין לי שום חוסר וודאי, את כל התוספים אני לוקח כי התזונה שלי לא מספיק טובה ובחודש האחרון נחשפתי לשמש אולי שעה במצטבר... רק מבקש חוות דעת , כי אני אקח את התוספים גם בצבא...

לא עשיתי בדיקות דם, אין לי שום חוסר וודאי, את כל התוספים אני לוקח כי התזונה שלי לא מספיק טובה ובחודש האחרון נחשפתי לשמש אולי שעה במצטבר... רק מבקש חוות דעת , כי אני אקח את התוספים גם בצבא...

לא מצליח להבין על מה אתה רוצה חוות דעת, למה לקחת תוספים שאתה לא צריך?

תבדוק מה אתה צריך באמת ותיקח כדי להשלים מה שבחוסר.

השיטת מצליח הזו במקסימום תגמור לך את הכסף לפני שתשפר לך משהו בפן הבריאותי.

כמו שאתה לא לוקח אדוויל כל בוקר כדי להימנע מכאבי ראש במהלך היום אני לא רואה סיבה לקחת
ויטמנים / מינרלים "ליתר ביטחון".

אני לא חושב שיש צורך בכל אלה
ויטמין די - כן יכול ל היות אם לא יצא לך להיחשף לשמש, לרוב האוכלוסייה יש מחסור בזה
מגנזיום ואבץ לא הייתי הולך על זה ישר בלי שום תסמינים ובלי שום בדיקות דם או רופא שיקבע שבאמת יש לך חוסר, או לפחות תזונאי שיעבור על התפריט שלך ויראה לכמה מיקרוז אתה מגיע
ויטמין סי 1000 מג זה פשוט בזבוז, תאכל פלפל אחד ביום וזה מכסה אותך מבחינת ויטמין C ליום

• פותח/ת השרשור
התוספים מאוד זולים, עם תופעת לוואי אפסיות... אני יודע שיש כאן בפורום את קוצר ואלחנן שחושבים שדווקא שעדיף לתסף, טוב לדעת שיש כאלו שהולכים עם גישה יותר שמרנית

התוספים מאוד זולים, עם תופעת לוואי אפסיות... אני יודע שיש כאן בפורום את קוצר ואלחנן שחושבים שדווקא שעדיף לתסף, טוב לדעת שיש כאלו שהולכים עם גישה יותר שמרנית

זה לא רלוונטי,
אני יכול להשליך את הדוגמא הזו על עוד עשרות דברים.

וגם לא קוצר ולא אלחנן יגידו לך לתסף משהו שאין בו צורך.

יש דברים ספציפיים שאולי עדיף לתסף OVER מאשר שיהיה מחסור בגוף אבל אני בטוח
שחלק מכובד מהרשימה שלך מיותר.

אם תוכל להגיד לי מה אתה רוצה להשיג מזה אולי אוכל יותר לכוון אותך,
פשוט מבחינתי "שלא יהיה חסר" זו לא סיבה לתסף.

• פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי תודה רבה
מגנזיום ואבץ אני לוקח להתאוששות, אני מתאמן פעמיים בשבוע בכושר קרבי אימונים אינטנסיביים
ויטמין D וגם C אני לוקח כי אני בטוח שאני לא משיג ביום יום כמות מינימלית אפילו
מה דעתך

אוקיי הבנתי תודה רבה
מגנזיום ואבץ אני לוקח להתאוששות, אני מתאמן פעמיים בשבוע בכושר קרבי אימונים אינטנסיביים
ויטמין D וגם C אני לוקח כי אני בטוח שאני לא משיג ביום יום כמות מינימלית אפילו
מה דעתך

זה יותר כסת"ח מאשר סיבה מוצדקת.

אולי על ויטמין D עוד אפשר להתווכח.

מה שאני אומר זה שאני לא מכיר אותך ואת התזונה שלך אז האידיאל יהיה להתייעץ עם תזונאי קליני/רופא משפחה
כדי שיתנו לך מינונים נכונים לצרכים שלך במידה ואתה באמת נמצא בחוסר.

אולי התזונאים פה מהפורום יוכלו לתת לך תשובה יותר מספקת.
@Yuval Maimon
@Ayelet Kurztband

כשאתה מנסה לחשוב מה כדאי לתסף כדאי להתחשב ב-3 משתנים:
- מה אתה אוכל וכמה מיקרונוטריינטים אתה מקבל מהמזון?
- מה חסר במזון שאתה אוכל?
- קצובות יומיות מומלצות לחיילים (כן, יש דבר כזה כמו שיש לאוכלוסייה הכללית)

שני המשתנים הראשונים האלה הולכים להשתנות דרסטית עם הגיוס שלך. המשתנה האחרון דומה מאוד לקצובות המומלצות של האוכלוסייה הכללית (רק - טיפה יותר מגנזיום ואבץ). כלומר, הזמנה מראש של תוספים זה לא הדבר הכי יעיל שאתה יכול לעשות. קודם כל תתגייס, תראה מה אתה מקבל לאכול, מה אתה בוחר לאכול מהמבחר העשיר והטעים שיש לך שם... רק אז תחליט מה לקנות.

במקביל, אפשר לקחת קצת מידע ממחקרים (לא הכי מדויקים אבל אולי יעזרו לך קצת) על חיילים. הם מדגימים כמה בעיות:
- צריכה קלורית נמוכה מדי ביחס להוצאה (במיוחד בטירונות קרבית)
- צריכת סידן מועטה מדי (מחקר אחד שנעשה על מתגייסות לקרקל, אבל אולי מייצג את המטבח הצה"לי)
- צריכה נמוכה של ויטמין D מהמזון (מדאיג אם אתה לא נחשף לשמש).
____

איך לסדר את זה בתשובה ברורה יותר? קודם כל תדאג לצריכה קלורית וחלבונית מספקת (משמע 1.5 גרם חלבון\ק"ג לפחות) ותנסה להשתמש באמצעים שיש לך בצבא כדי להבטיח את זה (פריסות, תוספות לארוחה, מנות קרב...). באופן טבעי אם אתה צורך יותר קלוריות (שהן לא 100% ממזון זבל) אתה צורך גם יותר מיקרונוטריינטים. אחרי זה תתחיל לדאוג לחסרים בעיקר לפי איך שאתה אוכל ובדיקות הדם.

לגבי התוספים שהצגת - ויטמין C בשחרור מושהה זה מיותר, מספיק ויטמין C רגיל אם כבר אתה מחליט לקנות.

בלי קשר, אני חושב שכל מתאמן צריך סידן+מגנזיום+וויטמין D.
וכמובן וויטמין C.
אפשר גם אבץ, וויטמין B קומפלקס, ומולטי וויטמינים.

• פותח/ת השרשור
nlr666 - עדיין לא ידוע לאן אתגייס סופית , הגיבוש שלי נדחה קצת בגלל הסגר , תודה רבה

יש לי שאלה ל - elchonon ול- Yuval Maimon , אני מעוניין לדעת מה כל אחד חושב

במקום להתחיל לדאוג לחסרים בעיקר לפי איך שאני אוכל , האם יש מניעה בלקיחת סידן/מגנזיום/מולטי ויטמין/ויטמין C/ויטמין D במינונים ממוצעים , מבלי לדאוג לחוסרים ספציפיים , כדי לחסוך כאב ראש ולהיות סוג של "מבוטח מבחינה בריאותית" , בייחוד בצבא שהדרישות הגופניות גדולות יותר ויש יותר חשיבות לויטמינים ולמינרלים ?

nlr666 - עדיין לא ידוע לאן אתגייס סופית , הגיבוש שלי נדחה קצת בגלל הסגר , תודה רבה

יש לי שאלה ל - elchonon ול- Yuval Maimon , אני מעוניין לדעת מה כל אחד חושב

במקום להתחיל לדאוג לחסרים בעיקר לפי איך שאני אוכל , האם יש מניעה בלקיחת סידן/מגנזיום/מולטי ויטמין/ויטמין C/ויטמין D במינונים ממוצעים , מבלי לדאוג לחוסרים ספציפיים , כדי לחסוך כאב ראש ולהיות סוג של "מבוטח מבחינה בריאותית" , בייחוד בצבא שהדרישות הגופניות גדולות יותר ויש יותר חשיבות לויטמינים ולמינרלים ?
ברור שכדאי ומומלץ, ואין נזק.
RDA לוויטמין C הוא 90 מ"ג. אבל גם עם 10,000 מ"ג לא תהיה לך שום נזק. אולי ב100,000 יתחילו קצת שילשולים לא מזיקים.
למה לחיות על המינימום, במיוחד אם אתה לא יודע כמה אתה צורך? ברור שכדאי לצרוך תוספים ברמה הגיונית ובטוחה.

איך תדע אם יש לך חסרים? אין בדיקות לזה.
אם תיקח מינון הגיוני שרשום על הבקבוק, הכל בסדר גם אם נגיד שאתה לא צריך את התוסף.

וזה בלי קשר לדעתי שאדם צריך להתרחק מהמינימום במיוחד אם הוא פעיל, ובמיוחד אם התזונה לקויה.

לדעתי אתה עושה דבר נכון שאתה לוקח תוספים.

מקום להתחיל לדאוג לחסרים בעיקר לפי איך שאני אוכל , האם יש מניעה בלקיחת סידן/מגנזיום/מולטי ויטמין/ויטמין C/ויטמין D במינונים ממוצעים , מבלי לדאוג לחוסרים ספציפיים , כדי לחסוך כאב ראש ולהיות סוג של "מבוטח מבחינה בריאותית" , בייחוד בצבא שהדרישות הגופניות גדולות יותר ויש יותר חשיבות לויטמינים ולמינרלים ?
לא הייתי שש לקחת תוספים ללא צורך וכבר אמרתי שזה כנראה לא יהיה האישיו העיקרי. עם זאת, לרוב לא יהיה נזק במינונים שפויים.
כן יכול להיות נזק לכיס שלך או אינטראקציה עם ספיגה של מינרלים\ויטמינים אחרים אבל משער שלא יותר מכך. למשל - סידן יכול להפריע לספיגה של ברזל (צריך להפריד), כמות גבוהה של אבץ (כתוסף) לאורך זמן תוכל להוביל לחוסר נחושת (האחרון לא ריאלי במיוחד).

לא הייתי שש לקחת תוספים ללא צורך וכבר אמרתי שזה כנראה לא יהיה האישיו העיקרי. עם זאת, לרוב לא יהיה נזק במינונים שפויים.
כן יכול להיות נזק לכיס שלך או אינטראקציה עם ספיגה של מינרלים\ויטמינים אחרים אבל משער שלא יותר מכך. למשל - סידן יכול להפריע לספיגה של ברזל (צריך להפריד), כמות גבוהה של אבץ (כתוסף) לאורך זמן תוכל להוביל לחוסר נחושת (האחרון לא ריאלי במיוחד).
סידן משפיע על ברזל רק באופן אקוטי, לא באופן כרוני
כלומר אם זה קורה כמה פעמים הגוף מפתח אדפטציה

ניסיתי פעם לקחת אבץ ומגנזיום קרוב לשינה וראיתי שזה משפיע לטובה על השינה שלי ולדעתי גם על ההתאוששות, מאז אני לוקח בקבוע (כשאני מתאמן סדיר), מרגיש בבוקר כשאני קם שאני יותר רענן, כאילו הגוף "נח יותר טוב" או משהו כזה, איכות השינה טובה יותר.
לאחרונה נגמר לי האבץ אז אני לוקח רק מגנזיום ולא בטוח שיש שינוי בהשפעה.
אבל תכלס מה שאמרתי זה די ברו-סיינס כי זה הרגשה שלי ויכולים להתווכח אם זה משהו פיזי או פסיכולוגי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית