הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוות דעת על התפריט

• פותח/ת השרשור soniko
  • פורסם בתאריך

soniko

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום לכולם

עשיתי בדיקות דם ויצא לי המוגלובין נמוך וtsh גבוה
אני צמחוני ומתסף עם מולטי ויטמין, ברזל קומפלקס, אומגה 3 מקס, כורכום, מגנזיום ציטרט אשווגנדה וכמובן קראטין.
שותה על הבוקר כוס מים עם כפית מלח הימאליה ולימון.

עד לא מזמן הייתי מתאמן 6 אימוני כוח, הורדתי ל4 עם אירובי.
ברגע שאני נכנס לתפריט הזה עם גירעון קלורי מתחיל להיות לי לחץ דם ממש נמוך.

משקל: 80
גובה: 1.74
אחוז שומן: 12-13%

ארוחה 1:
30 גרם פייבר 1 + שייק חלבון 140 קלוריות

ארוחה 2:
לחמנייה מקמח מלא+ 2 גבנ״צ 15%

ארוחה 3:
יוגורט פרו+תפוח+10 שקדים

ארוחה 4:
400 גרם עדשים+4 טבעול חלבון

ארוחה 5:
4 פרוסות לחם מקמח מלא+ 4 ביצים (צהוב 1) + כף חומוס

ירקות: בין 5-10 ביום

נערך לאחרונה:
עשיתי בדיקות דם ויצא לי המוגלובין נמוך וtsh גבוה
ברגע שאני נכנס לתפריט הזה עם גירעון קלורי מתחיל להיות לי לחץ דם ממש נמוך.
לפנות לרופא ולתזונאי קליני

אני צמחוני ומתסף עם מולטי ויטמין, ברזל קומפלקס, אומגה 3 מקס, כורכום, מגנזיום ציטרט
גורם רפואי המליץ לך להשתמש בתוספים האלה או שזה על דעת עצמך?

שותה על הבוקר כוס מים עם כפית מלח הימאליה ולימון.
מה הסיבה לזה? אין משהו מיוחד במים על לימון ובטח שאין משהו מיוחד במלח הימלאיה.

• פותח/ת השרשור
תזונאי קליני - או דרך קופת חולים או באופן פרטי.
ולא ממש הבנתי מה הקשר למפתח גוף מקצועי.

רופא המליץ לך על כורכום, מגנזיום וברזל כי אתה לא אוכל בשר ודגים? זה באמת רופא שלמד רפואה?
דרך אגב, במולטי ויטמין שאתה לוקח יש ברזל?

מי שאמר לך שמלח הימלאיה עוזר לשמור על לחץ דם מאוזן - תפסיק להקשיב לו.

• פותח/ת השרשור
תזונאי קליני - או דרך קופת חולים או באופן פרטי.
ולא ממש הבנתי מה הקשר למפתח גוף מקצועי.

רופא המליץ לך על כורכום, מגנזיום וברזל כי אתה לא אוכל בשר ודגים? זה באמת רופא שלמד רפואה?
דרך אגב, במולטי ויטמין שאתה לוקח יש ברזל?

מי שאמר לך שמלח הימלאיה עוזר לשמור על לחץ דם מאוזן - תפסיק להקשיב לו.
כי המטרה שלי היא פיתוח גוף

בגלל שיש לי אנמיה הרופא המליץ לי לתסף עם ברזל קומפלקס שזה כדור שיש בו ברזל, b12 , חומצה פולית וויטמין c, לא הבנתי כל כך מה הבעיה..
במולטי ויטמין יש ברזל במינון נמוך

כי המטרה שלי היא פיתוח גוף
לא ברור איזו תשובה אתה מחפש,
איך מפתח גוף יפתור לך תוצאות חריגות בבדיקות דם?
בגלל שיש לי אנמיה הרופא המליץ לי לתסף עם ברזל קומפלקס שזה כדור שיש בו ברזל, b12 , חומצה פולית וויטמין c, לא הבנתי כל כך מה הבעיה..
הוא לא דיבר על דווקא על הברזל אלא על המגנזיום והכורכום שאני בספק שרופא ימליץ לך עליהם בלי הסבר הגיוני.
במולטי ויטמין יש ברזל במינון נמוך
הוא שואל כי במולטי לגברים בדר"כ אין ברזל / מינון נמוך בגלל שלגברים אין צורך בצריכה גדולה
של ברזל ובמקרה שלך יש תיסוף כפול שעלול לגרום לסיבוכים.
צריך לוודא את המינונים.

ככלל, לבוגרים עם תפקוד תקין של מערכת העיכול אין סיכון משמעותי לצבירת מאגרים עודפים של ברזל בגוף, מאחר והעודפים מופרשים החוצה, אולם צריכה של מעל ל-20 מ"ג ברזל לכל ק"ג משקל גוף בתוספים או תרופות עשויה להוביל לתסמינים במערכת העיכול שמאפיינים עודף בברזל, לרבות כאבי בטן, גזים, עצירות, בחילות, הקאות ואף עילפון, בעיקר כשנצרך תוסף ברזל ללא מזון במקביל. צריכה עודפת של ברזל בתוספים גם עשויה לפגוע בספיגת מינרל האבץ ולהוביל לחסר באבץ.

• פותח/ת השרשור
לא ברור איזו תשובה אתה מחפש,
איך מפתח גוף יפתור לך תוצאות חריגות בבדיקות דם?

הוא לא דיבר על דווקא על הברזל אלא על המגנזיום והכורכום שאני בספק שרופא ימליץ לך עליהם בלי הסבר הגיוני.

הוא שואל כי במולטי לגברים בדר"כ אין ברזל / מינון נמוך בגלל שלגברים אין צורך בצריכה גדולה
של ברזל ובמקרה שלך יש תיסוף כפול שעלול לגרום לסיבוכים.
צריך לוודא את המינונים.
המאמן שלי בנה לי את התפריט הזה, הוא מפתח גוף ולמד קורס של תזונה.

מגנזיום אני צורך במינון נמוך של 250 מג , ובקשר לכורכום יש יותר יתרונות בצריכה שלו מאשר חסרונות.

במולטי ויטמין יש 10 מ״ג ברזל, ובברזל קומפלקס 36 מ״ג

אני לא אמור לנחש שאבחנו לך אנמיה...
מוזר שהוא נתן לך קומפלקס שמכיל גם ברזל, גם b12, חומצה פולית וויטמין C. חוץ מ-B12, את השלושה האחרים אפשר לצרוך בכמות מספקת גם תחת תזונה צמחונית. כנ"ל מגנזיום.

קשר לכורכום יש יותר יתרונות בצריכה שלו מאשר חסרונות.
איז יתרונות יש לו? מה אתה מצפה להרוויח? כנ"ל לגבי אשווגנדה

תשמע, הסיפור שלך לא מובן. אתה אומר שיש לך אנמיה, מה הגורם לאנמיה, האם זה מחוסר בברזל? B12 או חומצה פולית או עקב סיבה אחרת?
ובהנחה והאנמיה נובעת מחוסר באחד משלושת הנ"ל, האם הגורם לחוסר זה צריכה לא מספקת? לצורך העניין, אנמיה מחוסר בברזל לא בהכרח נגרמת מצריכה נמוכה, אלא יכולה לנבוע משלל סיבות אחרות.

המאמן שלי בנה לי את התפריט הזה, הוא מפתח גוף ולמד קורס של תזונה.
אתה סובל מאנמיה, יש לך TSH גבוה ולחץ דם נמוך, ומי שמלווה אותך תזונתית זה מפתח גוף? אין קשר לזה שהוא למד קורס בתזונה. עם כל הכבוד למאמן שלך, "ההתמחות" של תזונאים קליניים זה לטפל תזונתית באנשים עם מחלות ומצבים רפואיים שונים.

תעשה לעצמך טובה ותפנה לתזונאי/ת קליני/ת. זה יכול להיות דרך קופת חולים או באופן פרטי. על הדרך גם תקבל תפריט שככל הנראה יותר יתאים לך ויתן לך מענה על חוסרים כאלה ואחרים שיש לך.

וזה מאוד מוזר שהרופא שלך המליץ לך על כורכומין ועל מגנזיום

• פותח/ת השרשור
אני לא אמור לנחש שאבחנו לך אנמיה...
מוזר שהוא נתן לך קומפלקס שמכיל גם ברזל, גם b12, חומצה פולית וויטמין C. חוץ מ-B12, את השלושה האחרים אפשר לצרוך בכמות מספקת גם תחת תזונה צמחונית. כנ"ל מגנזיום.
רשמתי במפורש שיש לי המוגלובין נמוך=אנמיה.
הרופא נתן לי את הקומפלקס בשביל לא לקחת סיכון שבמקרה ובתזונה שלי אין כמות מספקת.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

איז יתרונות יש לו? מה אתה מצפה להרוויח? כנ"ל לגבי אשווגנדה
אשווגנדה:

יתרונות:

• הפחתת מתח וחרדה: אשווגנדה ידועה בתור אדפטוגן שעוזר לגוף להתמודד עם מתח, חרדה, ועייפות כרונית.
• שיפור ביצועים גופניים: מחקרים מראים שאשווגנדה יכולה לשפר את סיבולת השרירים, הכוח, והביצועים הספורטיביים.
• שיפור איכות השינה: אשווגנדה עשויה לסייע בשיפור איכות השינה ובהפחתת נדודי שינה.
• שיפור תפקוד המוח: האשווגנדה עשויה לשפר את הזיכרון ואת התפקוד הקוגניטיבי.
• תמיכה במערכת החיסון: אשווגנדה מחזקת את מערכת החיסון ויכולה לעזור במניעת מחלות.

כורכומין:

יתרונות:

• נוגד דלקת טבעי: כורכומין, החומר הפעיל בכורכום, ידוע כבעל תכונות נוגדות דלקת חזקות, והוא יכול לסייע בהפחתת דלקות כרוניות בגוף.
• נוגד חמצון עוצמתי: כורכומין פועל כנוגד חמצון שמסייע לנטרל רדיקלים חופשיים ולהפחית את הנזק החמצוני לתאים.
• שיפור תפקוד המוח: מחקרים מראים שכורכומין עשוי לעודד את הצמיחה של תאי עצב חדשים ולשפר את תפקוד המוח.
• הגנה על הלב: כורכומין עשוי לשפר את תפקוד האנדותל, השכבה הפנימית של כלי הדם, ולהפחית את הסיכון למחלות לב.
• הקלה על דלקת פרקים: כורכומין יכול לסייע בהקלה על הסימפטומים של דלקת פרקים בזכות תכונותיו נוגדות הדלקת.

תשמע, הסיפור שלך לא מובן. אתה אומר שיש לך אנמיה, מה הגורם לאנמיה, האם זה מחוסר בברזל? B12 או חומצה פולית או עקב סיבה אחרת?
ובהנחה והאנמיה נובעת מחוסר באחד משלושת הנ"ל, האם הגורם לחוסר זה צריכה לא מספקת? לצורך העניין, אנמיה מחוסר בברזל לא בהכרח נגרמת מצריכה נמוכה, אלא יכולה לנבוע משלל סיבות אחרות.
לפי הבדיקות דם אין לי מחסור בברזל , b12 וחומצה פולית.
הרופאה אמרה שזה בזכות הויטמינים שצרכתי.
אז כנראה שהאנמיה מהסיבה שאני לא אוכל בשר ודגים כבר שנים.

אתה סובל מאנמיה, יש לך TSH גבוה ולחץ דם נמוך, ומי שמלווה אותך תזונתית זה מפתח גוף? אין קשר לזה שהוא למד קורס בתזונה. עם כל הכבוד למאמן שלך, "ההתמחות" של תזונאים קליניים זה לטפל תזונתית באנשים עם מחלות ומצבים רפואיים שונים.

תעשה לעצמך טובה ותפנה לתזונאי/ת קליני/ת. זה יכול להיות דרך קופת חולים או באופן פרטי. על הדרך גם תקבל תפריט שככל הנראה יותר יתאים לך ויתן לך מענה על חוסרים כאלה ואחרים שיש לך.

וזה מאוד מוזר שהרופא שלך המליץ לך על כורכומין ועל מגנזיום
בתור דיאטן קליני ותזונאי ספורט, אתה רואה שיש משהו לא בסדר עם התפריט תזונה שלי?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית