הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתחסנים לקורונה?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
אלחנן אף אחד אז לא "תקף" בגלל שאמרת לחכות, אפילו לדעתי כתבתי שאני לא שש להתחסן
ה"תקיפות" באו על רקע האמירות שלך על הרפואה
הנה מה שכתבתי בהתחלה שסיכמה את דעתי
נגיף מנופח, חיסון לא בדוק, בילבול של הגורמים האחראיים, ממשלה של חזירים, המון שהולכים כמו עדר אחרי האופנה החדשה,
והנה מה שקומם אותי
אין שום קשר בין החיסון למוות, סתם צירוף מקרים לא נעים
אני חושב שכל אחד צריך לבצע חישוב של סיכון מול תועלת, זה הכול.

אם אתה בקבוצת סיכון ואתה בא במגע עם אנשים באופן יומיומי,במסגרת העבודה נניח- עדיף שתתחסן, כי אין באמת הגיון לחשוב שהחיסון יגרום יותר נזק מהוירוס עצמו.

אם אתה צעיר/לא בא במגע עם אנשים בעקבות הסגר/פיטורים/עבודה מהבית- מצוין. יש לך את הפריבילגיה לחכות כמה חודשים בהם ילמדו עוד המון על החיסון ועל תופעות לוואי שפספסו במחקר הראשוני.
ועוד יבינו כמה התועלת הייתה נמוכה.

אין לי כח לחזור שוב לדיון ההוא
אבל דברים שאתה כתבת שם עולים ברמת ה"מקומם" או לא הרבה מעל מה שקוצר כתב.
ואכן עדיין לא נמצא קשר כזה.. מה גם שהוא התייחס למקרה ספציפי ולא לחיסון באופן כללי.

והנה מה שקומם אותי

והנה מה שקומם אותי

לגבי המוטצית- לפי מה שקראתי אין ראיות שהחיסון לא יעיל כנגד המוטציות שגילו עד כה, אבל כנראה לא עבר מספיק זמן כדי להסיק מסקנות. כנ"ל לגבי יעילות החיסון באופן כללי- אל תשכח שרוב הציבור נמצא בין המנה הראשונה לשנייה, או קצת אחרי המנה השנייה, ובמחקר של פייזר מצאו שהיעילות עולה דרמטית כמה ימים אחרי המנה השנייה.

לגבי מה שקומם אותך- תשמע, הוא לא יכול לקבוע נחרצות שהחיסון לא גרם לתמותה, אף אחד לא באמת יודע. אבל אם אני זוכר נכון, במחקר הראשוני של פייזר, מתוך 43000 מתו בערך 4. סטיטסטית אפשר באמת להגיד שזה זניח.

נניח היית בן 60+ שבא במגע עם אנשים ברמה כזאת שהסיכוי שלך להדבק מאוד גבוה, לא היית מתחסן? במצב כזה אין באמת היגיון לחשוב שהחיסון פחות יזיק מהמחלה עצמה.

לגבי המוטצית- לפי מה שקראתי אין ראיות שהחיסון לא יעיל כנגד המוטציות שגילו עד כה, אבל כנראה לא עבר מספיק זמן כדי להסיק מסקנות. כנ"ל לגבי יעילות החיסון באופן כללי- אל תשכח שרוב הציבור נמצא בין המנה הראשונה לשנייה, או קצת אחרי המנה השנייה, ובמחקר של פייזר מצאו שהיעילות עולה דרמטית כמה ימים אחרי המנה השנייה.

לגבי מה שקומם אותך- תשמע, הוא לא יכול לקבוע נחרצות שהחיסון לא גרם לתמותה, אף אחד לא באמת יודע. אבל אם אני זוכר נכון, במחקר הראשוני של פייזר, מתוך 43000 מתו בערך 4. סטיטסטית אפשר באמת להגיד שזה זניח.

נניח היית בן 60+ שבא במגע עם אנשים ברמה כזאת שהסיכוי שלך להדבק מאוד גבוה, לא היית מתחסן? במצב כזה אין באמת היגיון לחשוב שהחיסון פחות יזיק מהמחלה עצמה.
אני לא יכול לומר בוודאות שהחיסון לא יעיל, אבל זה חשש מושכל.

אין לי בעיה שימשיכו לחסן גם עם 20 מתים, אבל שיהיה שקיפות. ברגע שהרפואה תטען "צירוף מקרים". קמים רופאים עם טיעונים מפגרים שרמת הבטיחות של החיסון הוא 100%.

קראתי פסק הלכה של רב מאוד גדול עם אמירות מאוד חריפות נגד מי שלא מתחסן, למזלי הוא נימק את הפסק הלכה שלו בכך שהרופאים הסבירו לו שאין בכלל סיכון בחיסון. אני לא אתחסן גם אם רק יהיה לי כאב בכתף כמה ימים, או נפיחות בלימפה.

אני ברוך ה' היום לא סובל בכלל מהקרוהן שאובחנתי בה לפני 8 שנים, בלי שום טיפולים תרופתיים. אם הייתי נופל למה שהרופאים שיכנעו אותי. היום אני הייתי משלשל 8 פעמים ביום, שכל פינוי יקח לפחות חצי שעה. הייתי תלוי עדיין בתרופות שלאט לאט ירסקו לי את הכבד והלבלב, עם סיכוי עצום לסרטן מעי.

הדבר שהרופאים מתעלמים מהם, כמו תזונה, בריאות ומניעה זה פשע. להגיד "אני לא יודע", זה הדבר הנכון, לומר בוודאות שזה בטוח, שאין דרך אחרת, על זה אני מתקומם.

בן אדם בקבוצת סיכון שמסתובב הרבה, אולי בשיקולים שלו זה שווה את הסיכון להתחסן.

אבל מליוני מתחסנים מעידים על אחד משני מצבים. או שלא רק האנשים האלו מתחסנים, אלא גם סתם אנשים שסגורים בבית מחוץ לקבוצת סיכון. או שבאמת יש כל כך הרבה אנשים בקבוצת סיכון כי הרפואה מתעלמת ממניעה ובריאות, כמו במצב שלי.

יש לי עוד הרבה לומר, אבל אעצור כאן.

תודה, סוף סוף מישהו מדבר עם הגיון.

לפני יותר מחודש כולם כאן בפורום אמרו שהם לא יתחסנו, שזה לא בטוח, ואין סיכוי.

שבועיים אחר כך, פתאום כולם מתחסנים ועושים שיימינג למי שמציע לחכות, רמת האמון בחיסון עלתה בצורה הזויה. הרגשתי מותקף כאילו שאני מאמין בצ'יפים או בקונספירציות, בזמן שבסך הכל הצעתי למי שמתאפשר לו לחכות, לחכות.

אני חושב שאנחנו לאט לאט נכנסים לשלב שבו יבינו שהחיסון לא עצרה את הקורונה, בידודים וסגרים. מליוני מחוסנים, ואלפים במנה שניה לא פתחה את הסגר, כי כמות החולים ממשיך לעלות. אם זה לא מעיד על חוסר אפקטיביות, אין לי מושג מה כן.

האם מי שהתחסן כבר ירגיש פראייר? ודאי שלא. האנשים ישכנעו את עצמם שלפחות יש להם חסינות נגד סוג אחד של קורונה מתוך 10 מוטציות, וגם זה יהיה בסימן שאלה ענק, כי כשהם חלילה ידבקו, אף אחד לא יחשוב איזה מוטציה זה. אולי אפילו ימשיכו לחסן במשהו שהוכח לא יעיל בעליל.

המדינה ואנשים צריכים ללמוד לחיות בצל הקורונה. לפתוח מה שאפשר עם הגבלות. המטרה העיקרית צריכה להיות לתת לאנשים להידבק (לא בכוונה, פשוט לשחרר מעט את המשק), אבל להגביל את המשק במעט כדי שלא יהיו יותר מידי נדבקים שבתי החולים יקרסו.

ככה נוצר מעט חסינות עדר, בתי החולים לא קורסים, ויש זמן לחשוב על טיפולים, או מניעה. לא בהכרח חיסון, אולי יגלו שמנות גדולות של וויטמין D עוזר (מה שכנראה לא יקרה, כי זה לא הכיוון בכלל שחוקרים).

המנטליות שאומרת "נחסל את הקורונה מהר", צריכה להיעלם. זה מסוכן, פוגע בכלכלה, גורם לשחיתות, מסכן חיי אנשים, וגורמת לשנאה בין המגזרים.

סבלנות, תבונה, זהירות, והוגנות תשחרר אותנו.
מה שאתה אומר לא סותר את מה שצריך, אם צריך, להיעשות בפאן המדיני.
למה אני מתחסן?
לא יודע מספיק על הקורונה, ולא מספיק על החיסון. מעדיף לסמוך על הרפואה המודרנית מאשר האמונה הפרימיטיבית.
יכול גם לחכות, פשוט לא רואה סיבה שכן, מעדיף לסיים עם זה. איזו מן צביעות זו שפתאום כן אכפת לי מהבריאות שלי(אל תתפס על זה, נסה להבין את המעבר).
מעדיף שכולם יתחסנו, ושכולם ישמרו על ההנחיות, ושלא יסגרו כל יומיים את המדינה.

אני מחכה שאני אוכל להתחסן...
לא רואה סיבה שלא , בנתיים הזמן עובר ומתפתחות מוטציות חריפות יותר!
כולם צריכים להתחסן בלי יוצא מן הכלל!

הדבר שהרופאים מתעלמים מהם, כמו תזונה, בריאות ומניעה זה פשע. להגיד "אני לא יודע", זה הדבר הנכון, לומר בוודאות שזה בטוח, שאין דרך אחרת, על זה אני מתקומם.
אלחנציק אף רופא לא יכחיש (ורובם אפילו עושים פרופוגנדה בנושא) שקודם כל בשביל שיהיה לך יותר סיכויים לשרוד כל דבר, לא רק קורונה, אתה צריך לנהל אורח חיים כמה שיותר בריא.

מה שאתה אומר לא סותר את מה שצריך, אם צריך, להיעשות בפאן המדיני.
למה אני מתחסן?
לא יודע מספיק על הקורונה, ולא מספיק על החיסון. מעדיף לסמוך על הרפואה המודרנית מאשר האמונה הפרימיטיבית.
יכול גם לחכות, פשוט לא רואה סיבה שכן, מעדיף לסיים עם זה. איזו מן צביעות זו שפתאום כן אכפת לי מהבריאות שלי(אל תתפס על זה, נסה להבין את המעבר).
מעדיף שכולם יתחסנו, ושכולם ישמרו על ההנחיות, ושלא יסגרו כל יומיים את המדינה.
אני מבין אותך לחלוטין.
אני אומר שבפן המדיני לא נעשו דברים כמו שצריך, אם זה בסגרים או בחלוקת החיסונים.
אני ממליץ למי שכן איכפת לו מהבריאות שלו לנהוג בתבונה.

למי שלא איכפת מהבריאות שלו, ורק רוצה כרטיס ירוק לחדר כושר, בבקשה. אבל אני גם בספק אם הכרטיס הירוק יהיה רלוונטי אם יראו שהחיסון לא אפקטיבי.
אלחנציק אף רופא לא יכחיש (ורובם אפילו עושים פרופוגנדה בנושא) שקודם כל בשביל שיהיה לך יותר סיכויים לשרוד כל דבר, לא רק קורונה, אתה צריך לנהל אורח חיים כמה שיותר בריא.
כמה רופאים אתה מכיר?
בתור חולה שאושפז חודשיים בשלוש בתי חולים שונים, יצא לי להכיר מעל 20 פרופסורים שמתמחים בגסטרו, ועשרות רופאים.

רק שמעתי משני רופאים שאורח חיים בריא חיוני ומועיל למחלה, וזה היה אחרי שהגעתי אליהם ללא תרופות ובריא בלעדיהם.
ראש מחלקה בעין כרם אמר לי שאין קשר בין מה שאני אוכל למחלה שלי, ולהקשיב לדיאטנית זה מיותר. פרופסור בעין כרם תוך כדי שיושב איתי פסיכולוג מטעם הבית חולים מתווכח עם הפסיכולוג שזה בזבוז זמן.

תשמע, אם הייתי רק מאחורי מסך כמוך בלי נסיון בתחום, כנראה שהייתי נשמע כמוך. אבל הייתי בשטח, אותם רופאים שאתה מדבר עליהם זרים לי.

צוואתו האחרונה בהחלט של הברווזון המכוער:
@דניאלביטון10 - קפאין+מולטי ויטמין
@nlr666 - שק אגרוף+אבקת חלבון
@Dmk - שרשרת למתח
@אני=] - מזרן יוגה+לילה עליו
@LironR - קריאטין
@אביב חזיזה - נעלי בלנסטון+כפפות חדשות
@elchonon - לילה בצימר שלנו הכולל חמין פרווה
@BeN35 משקולות אני משאיר למשפחתי,
אתה תקבל רמקול+אוזניות jbl משומשות.

אוזניות חדשות של jbl תקבל אחותי, המשקולות כמו שאמרתי ישארו אצל המשפחה, כסף להורים, בגדים לתרומה.
את הטלפון שלי+דברים שיש לי בארונות תשמידו.
בול מה שאני צריך, הכפפות נקרעו ועד שהבוס שלי יקנה לא ישארו לי ידיים, לגבי הבלנסטון, אתה מידה 40- 41 במקרה?

בול מה שאני צריך, הכפפות נקרעו ועד שהבוס שלי יקנה לא ישארו לי ידיים, לגבי הבלנסטון, אתה מידה 40- 41 במקרה?
45-46.
אני קרעתי כפפות שמה ללא הפסקה, תדרוש שיקנה לך במיידי. תדרוש עם חיוך.
רגע, אז אין כפפות ובלנסטון?
אתה רציני הפעם או לא?
כבר אי אפשר לדעת
תלוי, אני באמת מוזמן לחתונה?

אני קיבלתי את הנשמה שלו.
מוכן להחליף אותה תמורת סקופ חלבון.. 🤣

כמה רופאים אתה מכיר?
בתור חולה שאושפז חודשיים בשלוש בתי חולים שונים, יצא לי להכיר מעל 20 פרופסורים שמתמחים בגסטרו, ועשרות רופאים.

רק שמעתי משני רופאים שאורח חיים בריא חיוני ומועיל למחלה, וזה היה אחרי שהגעתי אליהם ללא תרופות ובריא בלעדיהם.
ראש מחלקה בעין כרם אמר לי שאין קשר בין מה שאני אוכל למחלה שלי, ולהקשיב לדיאטנית זה מיותר. פרופסור בעין כרם תוך כדי שיושב איתי פסיכולוג מטעם הבית חולים מתווכח עם הפסיכולוג שזה בזבוז זמן.

תשמע, אם הייתי רק מאחורי מסך כמוך בלי נסיון בתחום, כנראה שהייתי נשמע כמוך. אבל הייתי בשטח, אותם רופאים שאתה מדבר עליהם זרים לי.

זה בסוף וויכוח סובקייטיבי. אני חושב שלא ניתן לערער על כך שהרפואה אומרת "אורח חיים בריא - זה טוב", עם זאת שאפשר לתת את הדוגמא של חברות התרופות שממנות מחקרים רופאים וכיו''ב בשביל לדחוף את המוצרים שלהם על חשבון דברים שאתה מדבר עליהם.

לי אישית אין ניסיון, אבל אני מכיר אנשים עם בעיות לא חמורות שלא מצריכות התערבות תרופתית שאמרו להם פשוט "תתחיל לעשות ספורט פדלאה, ותרגיש טוב יותר"

תדרוש עם חיוך
בעייתי, אני לא אוהב לחייך, זה לא מתאים לי
תלוי, אני באמת מוזמן לחתונה?
בעזרת ה', למה לא
אני קיבלתי את הנשמה שלו.
מוכן להחליף אותה תמורת סקופ חלבון.. 🤣
אז אני מבין שאפילו ערך סנטימנטלי אין לדבר הזה

בעזרת ה', למה לא
אתה מקבל גם את התפילין שלי.

שאלת האם הייתי רציני.
יש לי כמה דברים להספיק לפני שאני מתאבד, אז גם אם זה יצא לפועל זה לא יהיה בזמן הקרוב.
ולכן,
גם לא הכפפות שהצוואה מורה שתקבל.
באסה, אה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית