הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליית מסת שריר בחיטוב

• פותח/ת השרשור Niv122
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Niv122

משתמש מתחיל
6
1
נק' מוניטין:
1
6
1
שלום לכולם.
אני מתאמן כבר 4 חודשים בתהליך מסה, עולה יפה במסת השריר אך לצערי גם בשומן בכמות נכבדת.
השאלה היא כזאת, במידה ועובר כרגע לחיטוב,
האם הגוף שלי יכול להגיע למצב שהוא יגדל במסת השריר למרות שריפת השומן?

אני מתאמן מתחיל-בינוני
התאמנתי באופן לא רציף בשנים באחרונות אך בשנה שחלפה לא התאמנתי בכלל.

עלית בכמות נכבדת בשומן?
כנראה היית בפלוס קלורי גדול מידי

לשאלתך:
עליית מסת שריר בחיטוב אכן אפשרית וזה קצת יותר מסובך מאשר עלייה ב״מסה״

בעיקרון כל עוד אתה שומר על גרעון קטן, אוכל מספיק חלבון, לא יורד באימונים מבחינת עצימות , מתאושש מספיק אתה יכול לשמר ואפילו לעלות במסת שריר בחיטוב
כמובן שעליית מסת שריר בחיטוב זאת לא הדרך הכי אידיאלית אבל אכן אפשרית ולוקחת יחסית זמן
תחכה לעוד תגובות

• פותח/ת השרשור
עלית בכמות נכבדת בשומן?
כנראה היית בפלוס קלורי גדול מידי

לשאלתך:
עליית מסת שריר בחיטוב אכן אפשרית וזה קצת יותר מסובך מאשר עלייה ב״מסה״

בעיקרון כל עוד אתה שומר על גרעון קטן, אוכל מספיק חלבון, לא יורד באימונים מבחינת עצימות , מתאושש מספיק אתה יכול לשמר ואפילו לעלות במסת שריר בחיטוב
כמובן שעליית מסת שריר בחיטוב זאת לא הדרך הכי אידיאלית אבל אכן אפשרית ולוקחת יחסית זמן
תחכה לעוד תגובות

קודם כל תודה על התגובה.
בקשר לשומן, זה יותר קשור לאחוז השומן ההתחלתי שהיה דיי גבוה ולכן עניין השומן די מציק לי כרגע.
אני אוכל בפלוס קלורי לא גדול מידי לדעתי 300-400 מעל המאזן.

מה לדעתך ולדעת הגולשים יותר נכון כרגע, להמשיך ב״מומנטום״ של תהליך בניית מסת השריר ולהתעלם מהשומן, או להתחיל חיטוב ואז לחזור למסה?

קודם כל תודה על התגובה.
בקשר לשומן, זה יותר קשור לאחוז השומן ההתחלתי שהיה דיי גבוה ולכן עניין השומן די מציק לי כרגע.
אני אוכל בפלוס קלורי לא גדול מידי לדעתי 300-400 מעל המאזן.

מה לדעתך ולדעת הגולשים יותר נכון כרגע, להמשיך ב״מומנטום״ של תהליך בניית מסת השריר ולהתעלם מהשומן, או להתחיל חיטוב ואז לחזור למסה?

תלוי מה האחוז השומן שלך כרגע
אם אתה באחוז שומן גבוה יחסית אז אני מציע לך חיטוב או אפילו נייטרלי, כי אם תמשיך במסה רוב העלייה תיהיה בשומן וכמעט לא בשריר

בחיטוב אתה תוכל לשמר את השריר ואפילו לעלות קצת תוך כדי שאתה יורד בשומן

זה נטו תלוי בך ואיך אתה מרגיש עם המראה שלך, איך כאן נכון ולא נכון.

שלום לכולם.
אני מתאמן כבר 4 חודשים בתהליך מסה, עולה יפה במסת השריר אך לצערי גם בשומן בכמות נכבדת.
השאלה היא כזאת, במידה ועובר כרגע לחיטוב,
האם הגוף שלי יכול להגיע למצב שהוא יגדל במסת השריר למרות שריפת השומן?

אני מתאמן מתחיל-בינוני
התאמנתי באופן לא רציף בשנים באחרונות אך בשנה שחלפה לא התאמנתי בכלל.

טוב, קיבלת פה כמה תשובות שאני לא מסכים איתן אז אנסה לתת את דעתי בעניין.

כמות "נכבדת" זה לא משהו שאפשר לתת עליו את הדעת.
תמונה / מספרים יוכלו לעזור להבין את מצבך.

כמה זמן אתה מתאמן? מה המטרה שלך? מה הגובה - משקל? היקפים?

במידה ואתה מתאמן מעט זמן, בלי מסת שריר, אימוני התנגדות עם התקדמות בנפח עבודה + צריכת חלבון מספקת (לתת דגש שהגירעון לא גדול מידי) אמור לתת לך הפוש כדי להשיג את המטרה שלך ותוכל לצבור מסת שריר גם ב"חיטוב".

במידה ויש עלייך כבר מסת שריר ואתה מחפש לגדול עוד, יהיה מאוד מאוד קשה להשיג את זה בחיטוב.

לעניות דעתי (ואין לי מושג איך אתה נראה) אתה יכול להישאר על ניטרלי, לשמור על הכללים הנ"ל לגבי שמירה על מסת שריר עד שהגוף יקבל צורה.

לא רואה סיבה שתעשה מסה אם יש עלייך כמות שומן "נכבדת" כי כמובן שזו לא המטרה שלך ונראה שאתה פשוט לא יודע מה אתה עושה.

לא רואה סיבה שתעשה חיטוב אם אתה מצפה לעלות במסת שריר. (למה להקשות? למה לפדל בעליה במקום לרכב במישור?)

מאוד מאוד מאוד קשה למתאמן שהוא לא בחיתוליו להעלות מסת שריר בחיטוב.
לעומת זאת מסת שריר אפשר לבנות בלי שום בעיה בניטרלי, חוץ מזה שזה נשמע שאתה מחפש קיצורי דרך וזה סתם יעכב אותך.

• פותח/ת השרשור
טוב, קיבלת פה כמה תשובות שאני לא מסכים איתן אז אנסה לתת את דעתי בעניין.

כמות "נכבדת" זה לא משהו שאפשר לתת עליו את הדעת.
תמונה / מספרים יוכלו לעזור להבין את מצבך.

כמה זמן אתה מתאמן? מה המטרה שלך? מה הגובה - משקל? היקפים?

במידה ואתה מתאמן מעט זמן, בלי מסת שריר, אימוני התנגדות עם התקדמות בנפח עבודה + צריכת חלבון מספקת (לתת דגש שהגירעון לא גדול מידי) אמור לתת לך הפוש כדי להשיג את המטרה שלך ותוכל לצבור מסת שריר גם ב"חיטוב".

במידה ויש עלייך כבר מסת שריר ואתה מחפש לגדול עוד, יהיה מאוד מאוד קשה להשיג את זה בחיטוב.

לעניות דעתי (ואין לי מושג איך אתה נראה) אתה יכול להישאר על ניטרלי, לשמור על הכללים הנ"ל לגבי שמירה על מסת שריר עד שהגוף יקבל צורה.

לא רואה סיבה שתעשה מסה אם יש עלייך כמות שומן "נכבדת" כי כמובן שזו לא המטרה שלך ונראה שאתה פשוט לא יודע מה אתה עושה.

לא רואה סיבה שתעשה חיטוב אם אתה מצפה לעלות במסת שריר. (למה להקשות? למה לפדל בעליה במקום לרכב במישור?)

מאוד מאוד מאוד קשה למתאמן שהוא לא בחיתוליו להעלות מסת שריר בחיטוב.
לעומת זאת מסת שריר אפשר לבנות בלי שום בעיה בניטרלי, חוץ מזה שזה נשמע שאתה מחפש קיצורי דרך וזה סתם יעכב אותך.

קודם כל תודה על המענה.
מבין שיש לך בעיה להעריך את המילה "נכבדת" כי זה יכול להיות כל אחוז שומן גדול כלשהוא
לא מדדתי את האחוז שומן שלי אני מעריך את עצמי בערך 20%-21% א"ש
הייתי צריך לרשום שכמות השומן הייתה בגוף שלי מלכתחילה ובתהליך המסה העליתי
בשומן קצת באופן טבעי בגלל המסה (לא מסה נקייה)
אז זה קצת מפריע לי כמובן
רציתי בסך הכל לדעת אם מבחינת הזמן שאני מתאמן יהיה אפשרי לעלות במסה תוך כדי חיטוב
בכל מקרה במקרה שלי צריך להמשיך במסה ואז בחיטוב

תודה על התשובות לכולם אני קיבלתי את העזרה שלי.

• אהבתי
Reactions: OA
זה קשור מאוד לעד כמה הגרעון הקלורי נמוך. פחות נמוך יותר סיכוי להשיג את זה.

אם אתה בערך קלורי שלילי האפשרות להגדיל את מסת השריר היא מאוד מוגבלת

היי מצטרפת לשאלה
זה אפשרי לעלות מסת שריר בניטרלי?מעוניינת להתחיל חיטוב וכדיין אל הגעתי לשיא המטרות שלי מהמסה, להמשיך בניטרלי( השאלה היא אם בניטרלי יתן לי משהו כלומר אם אפשרי לבנות שריר במאזן ניטרלי)

היי מצטרפת לשאלה
זה אפשרי לעלות מסת שריר בניטרלי?מעוניינת להתחיל חיטוב וכדיין אל הגעתי לשיא המטרות שלי מהמסה, להמשיך בניטרלי( השאלה היא אם בניטרלי יתן לי משהו כלומר אם אפשרי לבנות שריר במאזן ניטרלי)
שימי לב שהגבת על נושא ישן, כדאי לפתוח אחד חדש.

פוטנציאל העלאת מסת שריר בניטרלי תלוי בעיקר בנקודת ההתחלה.
ככלל, יהיה יותר פוטנציאל גדילה במסה מאשר בניטרלי.
אם את במסה הייתי ממשיך במסה פשוט בתהליך עדין ומפוקח עם אימונים מתאימים.
לכוון לעלייה של 0.5-1 אחוז ממשקל גוף בחודש יהיה כיוון טוב.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית