הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד לפתח מסת שריר?

theskinifat

משתמש מתחיל
5
2
נק' מוניטין:
2
5
2
הסיפור שלי בעייתי מוזר וחריג מאד
אני בן 28 עד גיל 20 הייתי שחיף , שחיף מעצבן כזה עם כרס בירה וידיים של פסנתרן , החלטתי לקחת את עצמי בידיים והופ , מכון פחמימות וחלבונים כל 3 שעות וכו' , בהתחלה עליתי מהר והשגתי גוף נאה (ביחס לזמן ולמאמץ) אני לא יודע לשים את האצבע על מתי ולמה כי לא באמת הפסקתי, מאז מתאמן כמעט 8 שנים (לא רצוף) כמעט 4 שנים רצוף(לאחרונה 6 פעמים בשבוע ) עכשיו אוקי אולי אני לא מושלם בטכניקה ובטוח שאני מפשל פה ושם , אבל אני מגיע למשקלי עבודה מכובדים ביחס לגודל שלי (מכונת דחיקת חזה בישיבה 70 קילו )( יד קדמית במוט בישיבה 60 קילו) מכונת גב בישיבה(120 קילו) פטישים(25 קילו כל יד) אבל התסכול שלי מטורף! אני תמיד נראה קטן , חוץ מקצת חזה שבולט החוצה אני נראה קטן מאד זה כאילו הגוף שלי לא מצליח לפתח מסת שריר לא משנה מה אני עושה , יש לציין אני שוקל 82 מטר שבעים ושלוש וזה כל כך גרוע כי אני גם מגיע לכמעט 200 גרם חלבון (ועוד איכותי - חזה עוף דגים ביצים וקוטג'- פאקינג כל יום במשך אלוהים יודע כמה ) , לאחרונה הפסקתי כמעט לאכול פחמימות (למי שיסביר לי שזאת הסיבה שאני לא עולה בשריר אני רק אומר שגם לפני אכלתי פחמימות בדיוק במידה הנדרשת כולן מורכבות ועדיין נשארתי שמן )(שקלתי 94 , וסתם הייתי נראה ענק אבל לא היו לי בליטות שריר דהיינו זה היה נטו שומן ) ירדתי משמעותית בשומן אבל אז גיליתי את הבלוף שלי : אין לי שריר! הכל היה שומן
מתוך תסכול החלטתי להחליף תוכנית אימון ולהתחיל להתאמן 6 פעמים בשבוע 5 תרגילים על כל שריר(2 שרירים כל אימון ) + חצי שעה אירובי כל יום ושוב... תסכול כלום לא משתנה אני רק יורד בקצת שריר שיש לי אמנם עולה במשקלי עבודה אבל לא שוה מאמץ עילאי כזה גם מבחינת תזונה וגם מבחינת אימונים פרט שאולי חשוב (אבל לא נראלי ) אני ישן כל יום 8 שעות רק בבוקר דהיינו מ7 בבוקר עד 3 בצהריים, ואל תגידו לי שבגלל זה הכל כי זה בולשיט עכשיו אני מבין שבשביל לעלות בשריר צריך פחמימות אבל שאני צורך אותם אני עולה בשומן ואולי גם על הדרך בשריר משהו דפוק בגוף שלי אני נשבע
אני מפחד לקחת סטרואידים בגלל התסמינים אבל נראה לי שאין לי ברירה
עכשיו אולי הבנתם ממה שכתבתי שאני ממש שחיף מת , אז לא זה לא המצב יש לי מסת שריר ושאני בלי חולצה רואים שאני מתאמן אבל ביחס לשנים הרבות לתזונה המדויקת ולמשקלי עבודה , זה פשוט כישלון טוטלי בכל מובן , מצרף תמונה שעוד מחמיאה לי איכשהו
תפריט אכילה
קימה: מעדן חלבון 25 + 5 ביצים /100 גרם סלמון / אבקת חלבון
אמצעי אבקת חלבון 30
ערב : 250 גרם חזה עוף
סה״כ : 170 גרם חלבון
מידי פעם צלחת קטנה של אורז או פחמימה אחרת
משקל נוכחי: 83
גובה: 173

קבצים מצורפים

• IMG_20240312_020839.jpg
    IMG_20240312_020839.jpg
    KB 127.5 · צפיות: 61
נערך לאחרונה:
המשקלים שאתה מרים לבחור שמתאמן קרוב ל6 שנים הם ברמה של "מתחיל".
ממליץ בחום לפנות למאמן ותזונאי שילווה אותך.. חבל שאתה מבזבז זמן בלי תוצאות.

התחלתי להגיב על כל טעות שאתה עושה וכל מידע מוטעה שאתה עובד לפניו וזה לא נגמר, זה גם לא יעזור יש פה פער עצום בהבנה
הגוף שלך לא דפוק, וסטרואידים לא יעזרו לך בכלום כרגע. אתה לא עושה כלום נכון והגנטיקה שלך לא מספיק טובה כדי שהכלום הזה יעבוד - לכן אתה רואה תוצאות מינוריות. הצד החיובי שאם תתחיל לעבוד נכון, תראה בחצי שנה יותר תוצאות מכל השנים שהתאמנת ביחד.
אתה צריך מאמן בדגש על אחד טוב, ממליץ על @OA

שונות גנטית בין אנשים היא ענקית ככה שיש מצב ש"נדפקת" ואם תתחיל להסתכל על אימונים בראייה פחות אובססיבית לגוף בעיני רק תרוויח. בכל אופן אולי כן שווה לבדוק טסטוסטרון בבדיקות דם כדי לשלול.
כמובן גם שלקחת מאמן זה מאוד מומלץ, אך מאמן זה לא קסם ויש הטיית השורד חזק מאוד בתחום וצריך אולי פשוט להפנים שהתוצאות שאתה תקבל חיצונית יהיו קטנות בהרבה משל מישהו אחר )אולי זה גם לא המצב.(

טוב, כתבת פה סוג של פוסט פריקה ובאמת קשה לנתח את כל מה שרשמת פה אבל אתן לך כמה נקודות...

-רוב הקווים שמנחים אותך בפן התזונתי הם לא נכונים ויש להם חלק גדול ב"תקיעה" שלך.
-למשקלי העבודה שלך אין קשר מחייב למסת השריר שלך, גם אם היית מרים חצי מזה היית צריך להיראות במצב טוב יותר.
-אתה לא שחיף, האחוז שומן שלך מאוד גבוה ככה שגם אם יש שיפור קטן סביר להניח שיהיה יותר קשה לראות אותו.
-אתה כנראה עולה בשומן כי אתה לא באמת יודע מה אתה עושה בפן התזונתי, לקחת איזשהם עצות ששמעת איפשהו וניסית לבנות תפריט.
-אין לי טיפת ספק לגבי זה שהתוכנית אימונים שלך והתפריט שלך לא מתאימים לך בשום צורה.
-מבלי להעליב, ל4 שנות אימון רצופות הייתי מצפה להרבה יותר מבחינת פיזיק וגם אתה. אולי באמת זה הזמן לגשת לאיש מקצוע וסוף סוף להתקדם.

נ.ב
קימה: מעדן חלבון 25 + 5 ביצים /100 גרם סלמון / אבקת חלבון
אמצעי אבקת חלבון 30
ערב : 250 גרם חזה עוף
סה״כ : 170 גרם חלבון
מידי פעם צלחת קטנה של אורז או פחמימה אחרת
זה כל כך חובבני שכנראה זה יפגע בך יותר מאשר יועיל לך.
איפה הדיוק?
איפה הגיוון?
מה זה מידי פעם?
איפה ירקות? פירות?
מנות שומן?
למה לצרוך 5 ביצים?
איך המרת לעזאזל קלוריות של מעדן חלבון + 5 ביצים ל100 ג' סלמון / סקופ חלבון?

נ.ב 2
לעלות על חומרים במצבך זה כנראה הדבר הכי גרוע שתוכל לעשות לעצמך.

לדעתי בלבד אתה חייב הכוונה מקצועית וכמה שיותר מהר.

שיהיה המון בהצלחה,
וכמובן אל תתייאש.

• פותח/ת השרשור
שמעו אתם ממש מעודדים אותי
זה כיף לגלות שאני עושה שטויות ואולי זאת הסיבה למה אני כל כך תקוע

• פותח/ת השרשור
אני חושב שעם הכוונה נכונה ורצון טוב ממך אתה יכול להגיע לתוצאות טובות ב 3-4 חודשים..
מבין , הבעיה שכבר כמעט ואין לי כסף להכוונה בשלב הזה מה גם שאני צריך להיות משוכנע שהכוונה וירטואלית באמת תספק לי תוצאות

מבין , הבעיה שכבר כמעט ואין לי כסף להכוונה בשלב הזה מה גם שאני צריך להיות משוכנע שהכוונה וירטואלית באמת תספק לי תוצאות
גם שעושים ליווי באונליין יש פגישות פרונטליות / בזום.
עניין של כסף אני לא נכנס בכלל זה עניין של סדר עדיפויות וכל אחד והסיפור שלו.

יש בפניך 2 אופציות,
-להשקיע כסף
-להשקיע זמן וללמוד את התחום

זה הכל עניין פרספקטיבה...
במידה ואתה הולך למכון וסתם שורף זמן בלי תוצאות(קרוב ל6 שנים.. אתה אמרת) ומרגיש טוב עם זה אז אחלה!! מכבד.
הרבה אנשים הולכים למכון רק בשביל לשבת קצת על מכשירים ולבהות בטלפון...
זה נותן להם תחושה שהם עושים משהו ''בריא''.

אם אתה רוצה תוצאות(כי אתה לא מצליח לבד),
אז שווה לך להיעזר באיש מקצוע, אחרת תבזבז עוד כמה שנים בללכת למכון בלי להשיג את התוצאות שאתה רוצה... ואז חבל על המאמץ והתסכול.

ככה אני רואה את הדברים ואני לא תזונאי או מאמן שמנסה לשווק את התחום.
כשהייתי צריך נעזרתי בתזונאים ומאמנים כי לי זה היה חשוב.

בהצלחה,
אל יאוש! 😎

• פותח/ת השרשור
זה הכל עניין פרספקטיבה...
במידה ואתה הולך למכון וסתם שורף זמן בלי תוצאות(קרוב ל6 שנים.. אתה אמרת) ומרגיש טוב עם זה אז אחלה!! מכבד.
הרבה אנשים הולכים למכון רק בשביל לשבת קצת על מכשירים ולבהות בטלפון...
זה נותן להם תחושה שהם עושים משהו ''בריא''.

אם אתה רוצה תוצאות(כי אתה לא מצליח לבד),
אז שווה לך להיעזר באיש מקצוע, אחרת תבזבז עוד כמה שנים בללכת למכון בלי להשיג את התוצאות שאתה רוצה... ואז חבל על המאמץ והתסכול.

ככה אני רואה את הדברים ואני לא תזונאי או מאמן שמנסה לשווק את התחום.
כשהייתי צריך נעזרתי בתזונאים ומאמנים כי לי זה היה חשוב.

בהצלחה,
אל יאוש! 😎
תודה אח
מעריך

אהלן,

נשמח אם בעת יצירת שרשור חדש בפורום תוכל להזין כותרת עניינית לשרשור כדי שאחרים יבינו על מה מדובר וכך תוכל לקבל יותר התייחסות ותגובות לשאלות שלך.

הכותרת נערכה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית