הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ לאנשים

• פותח/ת השרשור RNT
  • פורסם בתאריך

RNT

משתמש מתחיל
61
11
נק' מוניטין:
11
61
11
אני בן 17, עזרתי לחבר להתחיל את כל העניין של התזונה והאימונים
בהתחלה עזרתי לו עם התזונה ובסוף הוא הלך לתזונאית אז זה חסך לי את הקטע הזה ומבחינת תכנית אימונים
נעזרתי בזה המדריך השלם לאימון עם משקל גוף נתתי לו תרגיל לכל חלק בגוף עם טווח חזרות מסוים וההתקדמות נובעת מהוספה של חזרות ואז החלפה לווריאציה של תרגיל קשה או יותר או להוסיף 2.5 קילו אני עוזר לו כמה שיותר וכמה שאני יכול עם הטכניקה ובכלל עוזר לו עם הבסיס השינה וכל מה שמעבר.

ועכשיו קפצו עוד 2 3 חברים שרוצים שאני אעזור להם להתחיל ובאמת שאני אוהב את זה ואני עושה את זה בכיף למרות שזה טיפה קשה להסביר לכל אחד וכל אחד צריך משהו שונה

אז מה שאני עושה אני נותן לכל אחד את הכמות קל' שהוא צריך לאכול פחות או יותר חלבון 2 ממשקל גוף שומן 1 ממשקל הגוף והשאר פחמימה (מסה)
אני אומר להם לעשות שקילה שבועית וככה אני מקפיד איתם שהם יעלו בין אחוז ל0.5 אחוז ממשקל הגוף שלהם בשבוע
הבאתי להם מקורות מסוימים של אוכל לכל אחד מאבות המזון, מקפיד שהם ישתו מספיק מים יאכלו מספיק ויטמנים ומינרלים מירקות
מקפיד שהם ישנו בין 8-10 שעות

ומבחינת אימונים אני נותן לכל אחד להתאמן שלוש פעמים בשבוע עם הציוד המסוים שיש להם עם תרגיל לכל חלק בגוף עם טווח חזרות מסוים ועם מספר אפשרויות של התקדמות אם זה במשקל או בחזרות וכו ואני מנסה לעזור כמה שיותר בטכניקה כמה שאני יודע או יכול לבדוק

השאלה שלי באמת אם אני עושה משהו לא טוב אולי? אולי אני צריך להדגיש עוד דברים?

חוץ מזה אחת מהאנשים שאני עוזר להם היא בחורה, יש דברים שונים אצל נשים שאני צריך לדעת? אולי כמות חלבון אחרת אימונים מסוימים וכו?

וגם החלטתי שזה מה שאני רוצה לעבוד בו בעתיד ואני רוצה ללמוד את כל העניין של התזונה והאימונים איך אפשר להתחיל? יש קורסים שאפשר לקחת בתשלום סרטים או ספרים מסוימים? אשמח שתמליצו וגם מבחינת טכניקה זה משהו שאני רוצה ללמוד לתת ביקורת לאנשים על הטכניקה כמו על דדליפט או בנץ' לדעת מה נכון ומה גורם לכאבים באיזור מסוים איך אפשר ללמוד את זה?

קודם כל הכבוד על הנכונות לעזור, זה לא מובן מאליו.
לדעתי כדאי לייעץ בעניינים שאתה מבין בהם. משער שהם כן יתקדמו, ושעשית להם קצת סדר בראש, ושלא צריך לדעת כל דבר קטן בשביל להתקדם עד רמה לא קטנה, ואין עליך, אבל תמיד תרגיש בנוח לומר להם שאתה לא הכי מבין בתחום ושילמדו בעצמם. כבר עכשיו.

חוץ מזה אחת מהאנשים שאני עוזר להם היא בחורה, יש דברים שונים אצל נשים שאני צריך לדעת? אולי כמות חלבון אחרת אימונים מסוימים וכו?
נשים, גברים, הכול אותו דרעק. יכולה להתאמן אותו דבר.

וגם החלטתי שזה מה שאני רוצה לעבוד בו בעתיד ואני רוצה ללמוד את כל העניין של התזונה והאימונים איך אפשר להתחיל? יש קורסים שאפשר לקחת בתשלום סרטים או ספרים מסוימים? אשמח שתמליצו וגם מבחינת טכניקה זה משהו שאני רוצה ללמוד לתת ביקורת לאנשים על הטכניקה כמו על דדליפט או בנץ' לדעת מה נכון ומה גורם לכאבים באיזור מסוים איך אפשר ללמוד את זה?
יש בארץ את מכללת וינגייט, לא יודע מה עוד.
לגבי לדעת טכניקה אז אפשר להיות אצל מאמן נחשב וללמוד...

@elchonon חמוד, תמליץ לחמוד על ספרים.

תקנה את הספר Starting strength basic barbell training 3rd edition

תקרא אותו בין 3 ל4 פעמים עד שדברים יחלחלו. בו זמנית תתמקצע על עצמך בתרגילי הבסיס. זה בסיס טוב להתחלה.

תקנה את הספר Starting strength basic barbell training 3rd edition

תקרא אותו בין 3 ל4 פעמים עד שדברים יחלחלו. בו זמנית תתמקצע על עצמך בתרגילי הבסיס. זה בסיס טוב להתחלה.
לקרוא ספר פעם אחת זה... אז 3-4? הייתי משתגע. מקווה שהוא מאוד מעניין.

לקרוא ספר פעם אחת זה... אז 3-4? הייתי משתגע. מקווה שהוא מאוד מעניין.

בשבילי זה לא רלוונטי אם הוא מעניין. הוא רוצה להתמקצע, זה ההמלצה שלי. מעניין זה סלקטיבי. לפעמים בשביל ללמוד משהו צריך לעשות גם דברים משעממים.

• פותח/ת השרשור
בשבילי זה לא רלוונטי אם הוא מעניין. הוא רוצה להתמקצע, זה ההמלצה שלי. מעניין זה סלקטיבי. לפעמים בשביל ללמוד משהו צריך לעשות גם דברים משעממים.

קראת את הספר 3-4 פעמים? זה 420 עמודים
וואלה קניתי את הספר מקווה שאני אצליח להבין את האנגלית נראה טוב

קראת את הספר 3-4 פעמים? זה 420 עמודים
וואלה קניתי את הספר מקווה שאני אצליח להבין את האנגלית נראה טוב

קראתי, ועדיין חוזר אליו מידי פעם לחדד דברים. בשנים האחרונות קראתי אותו לפחות 3 פעמים. זה לוקח זמן, יכול לקחת לך חצי שנה לסיים אותו פעם ראשונה, אבל לדעתי זה המקור הטוב ביותר שיש לך בחוץ, ולקרוא אותו פעם אחת זה נחמד אבל לדעתי לא מספיק כדי שהכל יכנס. בסוף בחירה שלך, זה מה שאני ממליץ. אם תבין אותו לעומק, סביר להניח שהרמה שלך תיהיה כבר גבוהה יותר משל רוב מאמני הכושר בחוץ. אחרי זה יש כמובן עוד דברים שחשוב לקרוא.

קראתי, ועדיין חוזר אליו מידי פעם לחדד דברים. בשנים האחרונות קראתי אותו לפחות 3 פעמים. זה לוקח זמן, יכול לקחת לך חצי שנה לסיים אותו פעם ראשונה, אבל לדעתי זה המקור הטוב ביותר שיש לך בחוץ, ולקרוא אותו פעם אחת זה נחמד אבל לדעתי לא מספיק כדי שהכל יכנס. בסוף בחירה שלך, זה מה שאני ממליץ. אם תבין אותו לעומק, סביר להניח שהרמה שלך תיהיה כבר גבוהה יותר משל רוב מאמני הכושר בחוץ. אחרי זה יש כמובן עוד דברים שחשוב לקרוא.
מה נראה לך יותר סביר לעשות, לקרוא את אותו עמוד 3 פעמים ואז לעבור להבא או לקרוא את כל הספר, ושוב, ושוב?
האופציה הראשונה דווקא נשמעת לי הגיונית.

מה נראה לך יותר סביר לעשות, לקרוא את אותו עמוד 3 פעמים ואז לעבור להבא או לקרוא את כל הספר, ושוב, ושוב?

מה שנוח לך, מה אני מבין בזה...

ממש לא. אני לא יודע אם אמרת את זה בציניות, אבל באופציה הראשונה כמובן אין שום הגיון. לעומת זאת לחזור לקרוא ספר פעם שנייה או שלישית אחרי כמה זמן דווקא מאוד הגיוני - המוח שלך צריך זמן לעבד ולעכל את מה שקראת, ורק אחרי זמן מה שרוב הדברים מוטמעים כדאי לשוב ולקרוא שוב, לרענן את הדברים ועל הדרך נופלים עוד אסימונים ודברים מתחדדים.
לא עצה כזאת רעה לקרוא את הספר פעמים או שלוש, אבל כמובן דורש רצון

ממש לא. אני לא יודע אם אמרת את זה בציניות, אבל באופציה הראשונה כמובן אין שום הגיון. לעומת זאת לחזור לקרוא ספר פעם שנייה או שלישית אחרי כמה זמן דווקא מאוד הגיוני - המוח שלך צריך זמן לעבד ולעכל את מה שקראת, ורק אחרי זמן מה שרוב הדברים מוטמעים כדאי לשוב ולקרוא שוב, לרענן את הדברים ועל הדרך נופלים עוד אסימונים ודברים מתחדדים.
לא עצה כזאת רעה לקרוא את הספר פעמים או שלוש, אבל כמובן דורש רצון
מצאתי היגיון בלחזור על הנאמר כדי לוודא שהבנתי,
כנראה התאמתי את זה בראשי לראשי המאובחן בבעיות קשב קשות.😁

אני בן 17, עזרתי לחבר להתחיל את כל העניין של התזונה והאימונים
בהתחלה עזרתי לו עם התזונה ובסוף הוא הלך לתזונאית אז זה חסך לי את הקטע הזה ומבחינת תכנית אימונים
נעזרתי בזה המדריך השלם לאימון עם משקל גוף נתתי לו תרגיל לכל חלק בגוף עם טווח חזרות מסוים וההתקדמות נובעת מהוספה של חזרות ואז החלפה לווריאציה של תרגיל קשה או יותר או להוסיף 2.5 קילו אני עוזר לו כמה שיותר וכמה שאני יכול עם הטכניקה ובכלל עוזר לו עם הבסיס השינה וכל מה שמעבר.

ועכשיו קפצו עוד 2 3 חברים שרוצים שאני אעזור להם להתחיל ובאמת שאני אוהב את זה ואני עושה את זה בכיף למרות שזה טיפה קשה להסביר לכל אחד וכל אחד צריך משהו שונה

אז מה שאני עושה אני נותן לכל אחד את הכמות קל' שהוא צריך לאכול פחות או יותר חלבון 2 ממשקל גוף שומן 1 ממשקל הגוף והשאר פחמימה (מסה)
אני אומר להם לעשות שקילה שבועית וככה אני מקפיד איתם שהם יעלו בין אחוז ל0.5 אחוז ממשקל הגוף שלהם בשבוע
הבאתי להם מקורות מסוימים של אוכל לכל אחד מאבות המזון, מקפיד שהם ישתו מספיק מים יאכלו מספיק ויטמנים ומינרלים מירקות
מקפיד שהם ישנו בין 8-10 שעות

ומבחינת אימונים אני נותן לכל אחד להתאמן שלוש פעמים בשבוע עם הציוד המסוים שיש להם עם תרגיל לכל חלק בגוף עם טווח חזרות מסוים ועם מספר אפשרויות של התקדמות אם זה במשקל או בחזרות וכו ואני מנסה לעזור כמה שיותר בטכניקה כמה שאני יודע או יכול לבדוק

השאלה שלי באמת אם אני עושה משהו לא טוב אולי? אולי אני צריך להדגיש עוד דברים?

כדי לעזור לאנשים, צריך באמת ובאובייקטיביות לראות מה עובד ומה לא. אם הצלחת לעזור, אתה כבר ביתרון ענק על מאמנים ותזונאים מוסמכים רבים.

איך להתחיל? אתה יכול לעשות קורס מאמנים בווינגייט, או במקומות אחרים (אני לא זוכר שמות). לא כי את הידע שם מיוחד או נדיר. פשוט בשביל התעודה והביטוח.
בשביל הידע אני חושב שזה מאוד תלוי לאיזה תחום ספציפי אתה רוצה להיות מקצוען בו. בתור פאוורליפטר ומאמן כוח, יש לי המון ספרים להמליץ לך לפאוורליפטינג וכוח. אבל אם תרצה ללמוד על פיתוח גוף, אירובי, או כל ספורט אחר, יש את הספרים המתאימים להם.
כנ"ל לגבי סרטונים. יש המון סרטונים שאשמח להמליץ לך אם תרצה ללכת לכיוון הכוח, אבל אני פחות מכיר בתחומים אחרים.

לגבי תזונה, אני שומע דברים טובים על הקורס של מייק כאן בפורום, תוכל לקבל תעודה בסיסית לעבוד בזה, ויש גם את הספר של מייק ישראטל, ואני בטוח שיש עוד הרבה.

ואולי כאן המקום לומר שאם האנגלית שלך חלשה, כדאי לשפר ולעבוד עליה, קשה לקרוא חומר איכותי בעברית.

אני לא יודע אם אתה לא מדגיש דברים מסוימים, אבל זה בכלל לא רלוונטי אם אתה רואה תוצאות. אולי ככל שתלמד, וכלל שתתנסה יותר תלמד לשפר הכל, אבל פרפקציוניזם זה האוייב של טוב. אם אתה עוזר לאנשים, אל תחשוב יותר מידי, תעזור.

אצל נשים משקל הגוף יכול להשתנות בגלל נוזלים בתקופת מחזור, וגם לפעמים החשק להתאמן, אבל כל אחת אינדבדואלית, ועדיף שתציין שאתה צריך לדעת מתי יש לה ווסת, כדי שתדעו אם יש שינויים בזמן הזה וכמה.
אם נגיד בתקופה הזאת היא פיזית חלשה יותר, כדאי להתאים את הנפח והעצימות לתקופה הזאת. אם יש לה יותר נוזלים אז, לא לחתוך קלוריות סתם, כדאי להיות סובלני ולהבין שזה עלול שבוע מטעה.

והכי חשוב, סבלנות ונסיון. נסיון רוכשים עם סבלנות וזמן, אין קיצורי דרך לזה. ותעודה לא תתן לך את זה, וגם לא ספרים או סרטונים. תהיה תמיד פתוח ללמוד, ואם יש לך מה לתת לאנשים, תן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית