ייעוץ אצל מאמנים מוכרים בעולם הכושר

• פותח/ת השרשור Lior98
  • פורסם בתאריך

Lior98

משתמש פעיל
345
17
נק' מוניטין:
20
345
17
שלום
יש לי שאלה שמסקרנת אותי.
לגבי כל המאמנים שעוזרים להתחטב/ לגדות במסה (תלוי בתקופה שאתה בוחר)

למה אצל "יועץ" יהיה לך באמת יותר התקדמות?

ובמידה ואתה לא גדל בשריר מסויים למה שדווקא בתוכנית אימונים שתקבל אצל היועץ אתה כן תשתפר במשקל / תבנה מסת שריר?

אני תקופה מתאמן לבד אחרי תקופה שחזרתי
ואני מתחיל להיתקע (תרתי משמע)
גם בתקופת מסה שעשיתי לא צברתי מספיק בשר כמו שרציתי
וכנל להתחלת חיטוב כרגע .
למה דווקא יועץ יצליח יותר לשפר את עצמי אם אני יודע את היסודות של מאזן קלורי,נפח אימונים וכדומה?

נניח יש לי בעיה מילדות
שהיד קדמית שלי והחזה
מבחינת צורה גנטית הם מאוד בעייתים
גם קטנים מבחינת מימדים וגם לא מצליחים לגדול
לעומת גב,יד אחורית
נניח אלך ליועץ
למה אצלו בתוכנית שלו הוא כן יצליח לשפר?
ראיתי אנשים שבקושי השקיעו באוכל וכדומה וגדלו בצורה מאוד יפה (ללא ייעוץ)
והיו כאלה שהיו עם ייעוץ
אז אני מגדיר את האנשים שיש להם "פוטנציאל" לגדול בשריר גם בלי ייעוץ
כרגע אני לא חושב שאני אחד מהם (שוב במקומות ספציפים בגוף)

הכוונה לייעוץ מתכוון למובילים ברשתות החבריות כגון:
מר סוכר , בר פחימה , גיל גרנות , מייק ביקוב (מהאתר) , קובי ירושלמי

למה אצל "יועץ" יהיה לך באמת יותר התקדמות?
לא בהכרח שתהיה יותר התקדמות, אבל...
כי כל אחד עושה טעויות בהתחלה, ייעוץ חיצוני מוצלח יכול לחסוך לך את זה בתמורה לכסף.
אם אתה מרוצה מקצב ההתקדמות שלך, התהליך לא קשה במיוחד והתוצאות שלך לשביעות רצונך - אין סיבה שתיקח ייעוץ.
אם אתה יודע איך למצוא וליישם מאמרים שידריכו אותך בתהליך מבלי לעשות טעויות מתוך פאניקה ואימפולסיביות - אתה לא צריך ייעוץ. אתה צריך זמן וסבלנות.
אם אתה לא מרוצה מהתהליך ולא יודע מה לעשות - אין לך בעיה רצינית, כי אתה מבין שאתה צריך עזרה וזה רק עניין של כסף.

אם אתה נתקע בדברים בסייסים אבל אתה חושב שאתה יודע את כל מה שאתה צריך (למשל אתה חודשיים בחיטוב ולא יורד במשקל למרות שאתה "בטוח שאתה בגירעון", לא מצליח לעלות במסה "למרות שאוכל מלא מלא אוכל") - כנראה שהבעיה היא חוסר מודעות לזה שאין לך מספיק ידע. מכאן יש לך 2 אופציות:

- אתה צריך יועץ שבכלל יגרום לך להבין שיש בעיה בידע ובהתנהלות, ומשם ינסה לתקן אותך. אתה תחסוך פה זמן ותצליח להתקדם.
- אתה צריך להניח את האגו בצד, להגיד "אני טועה איפשהו", ולהבין לבד איפה אתה טועה בעזרת חשיבה ביקורתית. אתה תחסוך פה כסף ותצליח להתקדם.

*לפעמים זמן זה כסף. לפעמים פחות.

נניח יש לי בעיה מילדות
שהיד קדמית שלי והחזה
מבחינת צורה גנטית הם מאוד בעייתים
גם קטנים מבחינת מימדים וגם לא מצליחים לגדול
לעומת גב,יד אחורית

יועץ טוב לא יגרום לך לחצות איזה גבול גנטי (לכאורה), אבל כנראה יוכל להסביר לך במה כדאי להשקיע מאמץ ובמה פחות כי זה באמת בלתי ניתן לשינוי (בגלל גנטיקה, צורת שריר או לא יודע מה). יש מצב שהוא ינסה איתך דברים שיש לו בארסנל ולך אין, יש מצב שהוא יגיד לך שאין לך שאיפות ריאליות ושחרר מזה.
לנו אין מושג אם מה שאתה כותב נכון או לא, או אם היעדים שלך מושפעים מכתבות זולות ב-T-nation, או שאולי שיש לך רגליים על הקרקע.
בשורה התחתונה אם לא תסתכן - לא תדע אם תוכל להרוויח.

כמובן שאתה טועה כי השם שלי לא ברשימה. אני היועץ הכי טוב בישראל (ואם לא זה רק כי אני בחו"ל, עסוק בלהיות היועץ הכי טוב שם).
יש לי תמונות לפני-אחרי של מלא לקוחות, אני מדבר בביטחון ויש לי 100K עוקבים על כל ריבוע שיש לי בבטן (הרבה בהתחשב בזה שיש לי 14).

רציני - אין באמת טעם שתכניס שמות לעניין הזה... "נחשב" זה דבר סובייקטיבי. סביר להניח שאין לאדם הממוצע יכולת להבחין בין שיווק לטוב לייעוץ טוב.
תנסה להיות האדם שמעבר-לממוצע.

• פותח/ת השרשור
לא בהכרח שתהיה יותר התקדמות, אבל...
כי כל אחד עושה טעויות בהתחלה, ייעוץ חיצוני מוצלח יכול לחסוך לך את זה בתמורה לכסף.
אם אתה מרוצה מקצב ההתקדמות שלך, התהליך לא קשה במיוחד והתוצאות שלך לשביעות רצונך - אין סיבה שתיקח ייעוץ.
אם אתה יודע איך למצוא וליישם מאמרים שידריכו אותך בתהליך מבלי לעשות טעויות מתוך פאניקה ואימפולסיביות - אתה לא צריך ייעוץ. אתה צריך זמן וסבלנות.
אם אתה לא מרוצה מהתהליך ולא יודע מה לעשות - אין לך בעיה רצינית, כי אתה מבין שאתה צריך עזרה וזה רק עניין של כסף.

אם אתה נתקע בדברים בסייסים אבל אתה חושב שאתה יודע את כל מה שאתה צריך (למשל אתה חודשיים בחיטוב ולא יורד במשקל למרות שאתה "בטוח שאתה בגירעון", לא מצליח לעלות במסה "למרות שאוכל מלא מלא אוכל") - כנראה שהבעיה היא חוסר מודעות לזה שאין לך מספיק ידע. מכאן יש לך 2 אופציות:

- אתה צריך יועץ שבכלל יגרום לך להבין שיש בעיה בידע ובהתנהלות, ומשם ינסה לתקן אותך. אתה תחסוך פה זמן ותצליח להתקדם.
- אתה צריך להניח את האגו בצד, להגיד "אני טועה איפשהו", ולהבין לבד איפה אתה טועה בעזרת חשיבה ביקורתית. אתה תחסוך פה כסף ותצליח להתקדם.

*לפעמים זמן זה כסף. לפעמים פחות.

יועץ טוב לא יגרום לך לחצות איזה גבול גנטי (לכאורה), אבל כנראה יוכל להסביר לך במה כדאי להשקיע מאמץ ובמה פחות כי זה באמת בלתי ניתן לשינוי (בגלל גנטיקה, צורת שריר או לא יודע מה). יש מצב שהוא ינסה איתך דברים שיש לו בארסנל ולך אין, יש מצב שהוא יגיד לך שאין לך שאיפות ריאליות ושחרר מזה.
לנו אין מושג אם מה שאתה כותב נכון או לא, או אם היעדים שלך מושפעים מכתבות זולות ב-T-nation, או שאולי שיש לך רגליים על הקרקע.
בשורה התחתונה אם לא תסתכן - לא תדע אם תוכל להרוויח.

כמובן שאתה טועה כי השם שלי לא ברשימה. אני היועץ הכי טוב בישראל (ואם לא זה רק כי אני בחו"ל, עסוק בלהיות היועץ הכי טוב שם).
יש לי תמונות לפני-אחרי של מלא לקוחות, אני מדבר בביטחון ויש לי 100K עוקבים על כל ריבוע שיש לי בבטן (הרבה בהתחשב בזה שיש לי 14).

רציני - אין באמת טעם שתכניס שמות לעניין הזה... "נחשב" זה דבר סובייקטיבי. סביר להניח שאין לאדם הממוצע יכולת להבחין בין שיווק לטוב לייעוץ טוב.
תנסה להיות האדם שמעבר-לממוצע.
הבנתי.
יש דברים שמסכים יש דברים שלא
אני כן עוקב בדברים מסויימים
כגון קלוריות , אימונים וכדומה
נניח:
לחיצת חזה עם דאמבלים נניח 5x5 שבסטים האחרונים המשקל הוא 40-42.5
ולידי יכול להיות ילד שמרים 20 כל יד והחזה יותר גדול
ברמה הנראית לעין.
האם ידוע לך מי קובע צורה גנטית לשריר?
הכוונה מבחינה אנטומית האם יש רופא /מקום שמבצע בדיקות כאלו?
נניח לדעת השריר מתחיל מ x נגמר ב y
זה החלק הפוטנציאלי לגדילה

אני כן רוצה לייחס חשיבות כי אני כרגע במצב ביניים כפי שתיארת (ואתה צודק)

ואני צריך לדעת האם הדרישות שלי ריאליןת (אם יש צורה בעייתית לחזה יכול להיות שזה כן מפריע מבחינת מראה ואפילו גדילה)

נ.ב
כן יש לי עור עודף קל שיכול גם להשפיע לרעה מבחינת מראה ואולי זאת הבעיה

למה אנשים מביאים גנן אם הם יודעים איך לטפל בצמחים שלהם בעצמם? אתה אומנם יודע את העקרונות של הגינון, אבל גנן יוכל להגיד לך אם למרות ההמלצות הכלליות פה ספציפית אתה צריך להוסיף מים, להפחית מים, להרחיק את הצינור השקיה מהצמח או להפך, אולי להעביר את העציץ לצל או לשמש וכו...

למה אנשים מביאים גנן אם הם יודעים איך לטפל בצמחים שלהם בעצמם? אתה אומנם יודע את העקרונות של הגינון, אבל גנן יוכל להגיד לך אם למרות ההמלצות הכלליות פה ספציפית אתה צריך להוסיף מים, להפחית מים, להרחיק את הצינור השקיה מהצמח או להפך, אולי להעביר את העציץ לצל או לשמש וכו...
מי מביא גנן לשאלות?
לוקחים גנן כי למי יש כח לטפל בצמחים

• פותח/ת השרשור
כי אני מסתכל על זה בתור:
יועץ זה פשוט אחד שמשחק איתך בקלוריות
קצת מוריד קצת מעולה בהתאם לחיטוב/מסה
רוב התוכניות אימונים יהיו אותו הדבר
למתחילים זה
Full body
טיפה מתקדים ab
ולאחר מכן abc (pull push legs)

אז אני מנסה להבין לפני שאני נכנס לתהליך האם באמת יהיה הבדל לטובה ממה שאני עושה עכשיו (ש שוב אני כן קצת נתקע אבל היו תקופות שהייתי יותר מחוטב ועם שריר אבל עדיין לא ברמה טובה)

אלו שאלות גם מסקרנות וגם להבנה של תחילת תהליך אצל יועץ ולדעת האם זה "שווה"
כי מן הסתם תהליך כזה זה יותר מחודש חודשיים וכן רוצה לדעת שלא בסוף הלכתי למישהו שעשה בדיוק את מה שעשיתי ועדיין לא הגעתי למה שרציתי מבחינת נתונים/ מראה (בגבול הטעם הטוב)

אני מצטרף ל @Yuval Maimon , איפה השם שלי ברשימת מפורסמים המשפיעים?

הנה דוגמה למפורסם ומשפיע ישראלי שאין לו טיפת ידע
קישור לצפייה: https://youtu.be/m-pzOiCmh2M

בגדול, אתה מזלזל בידע של אנשי מקצוע כי אתה פשוט לא מבין במורכבויות של המקצוע.

בתור אחד שליווה פאוורליפטרים מהטופ הישראלי, זה לא רק AB או ברו ספליט, זה משחק מורכב של מתמטיקה, ניתוח תנועה, הבנה פסיכולוגית מסוימת, ועוד הרבה מורכבויות לבנות תוכנית ברמה גבוה.

למי שמסתכל מהצד, זה רק להרים משקל, אבל אתה לא מבין את המורכבות, ולכן אתה לא מבין את התועלת.

• פותח/ת השרשור
אני מצטרף ל @Yuval Maimon , איפה השם שלי ברשימת מפורסמים המשפיעים?

הנה דוגמה למפורסם ומשפיע ישראלי שאין לו טיפת ידע
קישור לצפייה: https://youtu.be/m-pzOiCmh2M

בגדול, אתה מזלזל בידע של אנשי מקצוע כי אתה פשוט לא מבין במורכבויות של המקצוע.

בתור אחד שליווה פאוורליפטרים מהטופ הישראלי, זה לא רק AB או ברו ספליט, זה משחק מורכב של מתמטיקה, ניתוח תנועה, הבנה פסיכולוגית מסוימת, ועוד הרבה מורכבויות לבנות תוכנית ברמה גבוה.

למי שמסתכל מהצד, זה רק להרים משקל, אבל אתה לא מבין את המורכבות, ולכן אתה לא מבין את התועלת.

אני כן מזלזל באנשי כאלו (אבל מדגיש לא כולם) מכיוון שעד היום לא ראיתי איזשהו יועץ שמציג את הדברים שאמרת כגון:
משחק מורכב של מתמטיקה,ניתוח תנועה,הבנה פסיכולוגית וכדומה
אם יש מישהו כזה אני כן אשמח.
מה שיותר קריטי אצלי
זה שמישהו יידע לאבחן אצלי את ה"בעיות" שציינתי כמו יד קדמית (שבפועל יש גם אי סימטריה ויד ימנית הרבה יותר חלשה וקטנה לא משנה כמה ניסיתי לעבוד ובמיוחד mind muscle connection לקוי)
כנל לגבי מבנה גנטי בחזה להבין האם המבנה לקוי או מסת שריר בחזה ירודה

אני כן מחפש מישהו שנותן יןתר מסתם תפריט סטנדרטי ותוכנית אימונים וקצת משחק של קלוריות
במידה ואתה מכיר מישהו (אשמח מישהו אישי) אני כן אשמח לשמוע!
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

רק אני לא יודע מי זה מר סוכר ובר פחימה?
כוכבים עולים בתחום
בפועל כוכבים באינסטגרם
אבל כן יצא לי לראות שינוי של אנשים קרובים שהיו איתם בתהליך
ואני עדיין לא יודע האם זה בגלל ה"כוכבים" האלו
או בגלל פוטנציאל יותר טוב לאנשים האלו

אני כן מזלזל באנשי כאלו (אבל מדגיש לא כולם) מכיוון שעד היום לא ראיתי איזשהו יועץ שמציג את הדברים שאמרת כגון:
משחק מורכב של מתמטיקה,ניתוח תנועה,הבנה פסיכולוגית וכדומה
אם יש מישהו כזה אני כן אשמח.
מה שיותר קריטי אצלי
זה שמישהו יידע לאבחן אצלי את ה"בעיות" שציינתי כמו יד קדמית (שבפועל יש גם אי סימטריה ויד ימנית הרבה יותר חלשה וקטנה לא משנה כמה ניסיתי לעבוד ובמיוחד mind muscle connection לקוי)

אני כן מחפש מישהו שנותן יןתר מסתם תפריט סטנדרטי ותוכנית אימונים וקצת משחק של קלוריות
במידה ואתה מכיר מישהו (אשמח מישהו אישי) אני כן אשמח לשמוע!
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

כוכבים עולים בתחום
בפועל כוכבים באינסטגרם
אבל כן יצא לי לראות שינוי של אנשים קרובים שהיו איתם בתהליך
ואני עדיין לא יודע האם זה בגלל ה"כוכבים" האלו
או בגלל פוטנציאל יותר טוב לאנשים האלו
אני מלווה ספוטאי עילית בפאוורליפטינג, אני פחות מתעסק בפיתוח גוף, אבל אני יכול לדמיין לעצמי שמדובר במורכבויות דומות לפאוורליפטינג.

@OA הוא ספורטאי ומאמן פיתוח גוף מעולה למיטב ידיעתי, אני בטוח שהוא יכול להסביר לך את המרכבויות של הספורט, ומה יש לו לללמד ולתרום לך.

אני במקרה מתאמן אצל בר פחימה. הגעתי לתוצאות מדהימות תוך חצי שנה.
אני יכול להגיד לך בצורה הכי פשוטה, אם המאמן יודע לגשת נכון ללקוחות הוא:
א. המעקב של איש מקצוע, נותן לך נקודת מבט מקצועית לגבי ההתפתחות שלך. הרבה פעמים מעורבות "רגשית", גורמת לנו לפרש לא נכון נקודות תקיעה וכד'.
ב. מחוייבות, יש לי מקרים, שאני מרגיש "מחוייב" כדי לא לאכזב.
ג. המסגרת המלאה- תזונה וכושר, כולל שינויים תוך כדי תנועה, היא משהו שקשה מאוד לדעת לזהות בעצמך.

עדיף שקודם תדע מה השם שלהם, ובכל מקרה איך מישהו מוביל ברשתות אמור לענות לצורך שלך בליווי אימונים ותזונה?
עדיף שתמקד את המאמצים שלך בלחפש מישהו שמוביל בידע שלו בתחום ולאו דווקא ב"רשתות".
@OA הוא ספורטאי ומאמן פיתוח גוף מעולה למיטב ידיעתי, אני בטוח שהוא יכול להסביר לך את המרכבויות של הספורט, ומה יש לו לללמד ולתרום לך.
מעריך המון.
נשמע שאתה יודע מה הבעיות שלך מעולה אז למה אתה צריך מישהו מבחוץ שיאשר אותך?

אתה קודם כל צריך להבין מה אתה מחפש ולאיזו מטרה אתה רוצה להגיע, אח"כ למצוא את האיש מקצוע המתאים.
זה שלמישהו יש בעוקבים K לא עושה אותו ליותר טוב מכל מאמן אחר שלא באינסטגרם כלל.

גם אני וגם אלחנן אאל"ט לא מתפארים בכמות עוקבים אסטרונומית אבל אני יכול להגיד בבטחה שמבחינת ידע יש לנו
הרבה יותר מה למכור מרובם המוחלט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית