הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
אני לא מומחה לשום דבר, אתה יכול רק לפני שאתה מדביק פה קישורים מויקיפדיה לקשור בין העמים האלה מצפון ומסוריה לסורים של היום? כי אני יכול לתת לך הוכחה אחת ויותר ואפילו אלף הוכחות ויותר שקושרות את היהודים שחיים היום לצאצאי ממלכת יהודה שישבה בארץ ישראל לפני כמה אלפי שנים טובות.
רשום שם כדוגמה לעם שחדר מהצפון ומסוריה עם בשם חיקסוס. טרחת לבדוק לפני שאתה מקשר אותם לסורים של היום מי הם? מה המוצא שלהם?
אגב, אתה יודע שעל החיקסוס כתוב בתנ"ך? אוסף סיפורי האגדות והמעשיות? כשזה כתוב בויקיפדיה זה פתאום היסטוריה:79nb:

בחלקו בתנך יש גם תיאורים היסטורים ובנוסף למעשיות והאגדות.. זה לא פוסל.
רובם אינם נכונים כמו בניית הפרימידות ע"י בני ישראל..

בחלקו בתנך יש גם תיאורים היסטורים ובנוסף למעשיות והאגדות.. זה לא פוסל.

תודה רבה. אחרי שאמרת את זה אני את שלי עשיתי כי זה בדיוק מה שאני אומר.
אף אחד לא יודע בודאות איך נבנו הפירמידות ומי בנה אותם, אם זה מה שבחרת לקחת מכל הדיון הזה אז אפשר לחכות שיפתרו את הסוגייה הזאת. גם אם בני ישראל לא בנו את הפירמידות זה לא סותר אפילו בפסיק את מה שאמרתי לאורך כל האשכול המאוס הזה.
ואם גם אתה מודה שבתנך יש תיאורים היסטוריים שבחלקם הם נכונים אז כנראה ששנינו מסכימים שהפרחים לא רק לגויים לא ככה?

תודה רבה. אחרי שאמרת את זה אני את שלי עשיתי כי זה בדיוק מה שאני אומר.
אף אחד לא יודע בודאות איך נבנו הפירמידות ומי בנה אותם, אם זה מה שבחרת לקחת מכל הדיון הזה אז אפשר לחכות שיפתרו את הסוגייה הזאת. גם אם בני ישראל לא בנו את הפירמידות זה לא סותר אפילו בפסיק את מה שאמרתי לאורך כל האשכול המאוס הזה.
ואם גם אתה מודה שבתנך יש תיאורים היסטוריים שבחלקם הם נכונים אז כנראה ששנינו מסכימים שהפרחים לא רק לגויים לא ככה?

הפירמידות במצרים – ויקיפדיה (wikipedia.org)

בניגוד לדעה הרווחת,[1] הפירמידות במצרים לא נבנו על ידי העבדים בני ישראל ולמעשה לא נבנו על ידי עבדים כלל. לאחרונה נתגלו בקרבת אתר הפירמידות בגיזה מספר אתרי קבורה שבהם נקברו בוני הפירמידות. מחקר קברים אלו ניתן להסיק כי בוני הפירמידות היו פועלים בשכר, בעלי מעמדות שונים, אשר התגוררו בעיר גיזה - בסמוך לאתר הבניה הענקי.

מצטער , אבל בסופו של דבר , ללא החלטת האום לתת "אישור" ותמיכה להקמת מדינת ישראל ובנוסף התמיכה הכלכלית שהמדינה קיבלה בתחילת דרכה ועד היום מקבלת.
קשה לי להאמין שמדינת ישראל הייתה שורדת את המלחמות ואת האויבים שנמצאים על גבולותינו.

הפירמידות במצרים – ויקיפדיה (wikipedia.org)

בניגוד לדעה הרווחת,[1] הפירמידות במצרים לא נבנו על ידי העבדים בני ישראל ולמעשה לא נבנו על ידי עבדים כלל. לאחרונה נתגלו בקרבת אתר הפירמידות בגיזה מספר אתרי קבורה שבהם נקברו בוני הפירמידות. מחקר קברים אלו ניתן להסיק כי בוני הפירמידות היו פועלים בשכר, בעלי מעמדות שונים, אשר התגוררו בעיר גיזה - בסמוך לאתר הבניה הענקי.

מצטער , אבל בסופו של דבר , ללא החלטת האום לתת "אישור" ותמיכה להקמת מדינת ישראל ובנוסף התמיכה הכלכלית שהמדינה קיבלה בתחילת דרכה ועד היום מקבלת.
קשה לי להאמין שמדינת ישראל הייתה שורדת את המלחמות ואת האויבים שנמצאים על גבולותינו.

אין כמעט מדינה בעולם שלא מקבלת סיוע כלכלי כולל האויבים שנמצאים על גבולותינו (אתה חושב שהמצרים או הסורים לא נתמכו על כספים מברית המועצות וגם מאמריקה?), מה הנקודה שלך? אני לא אמרתי שמדינת ישראל קיימת רק בזכות עצמה אבל היא קמה רק בזכות עצמה. אף אחד לא השאיר לנו מדינה כנדוניה, אף אחד לא אישר לנו שום דבר, אף אחד לא נלחם את המלחמות שלנו, התיישבות יהודית בארץ ישראל הייתה לפני האו"ם וההחלטה שלו רק הפכה את העניין לרשמי. אתה חושב שאם החלטת האו"ם הייתה לדחות את חלוקת הארץ למדינה יהודית וערבית היינו פשוט מקפלים הכול והולכים הביתה? האו"ם זה לא יותר מגוף ראווה שאין לו שום סמכות ואפשר לראות את זה גם היום, היהודים התיישבו בארץ ישראל לפניו ויהיו כאן גם הרבה אחרי שהאו"ם יתפרק. ומה גרם להם להתיישב פה מכל המקומות בעולם? אני בטוח שגם במקרה הזה אתה יכול לנחש.
המחתרות שיחררו את ישראל מהכיבוש העותמני ולאחר מכן מהכיבוש הבריטי, הצבא הוא זה ששיחרר את ירושלים את יהודה ושומרון והגולן מהכובשים הערבים, אתה באמת חושב שהכסף של ארצות הברית או שהאו"ם עשו את כל זה? אנחנו עשינו הכול, אנחנו הקמנו את המדינה הזאת ואנחנו גם שומרים עליה ומסכנים את החיים שלנו למען זה, המקסימום שהאו"ם עושה זה לשבת מהצד עם פופקורן וארצות הברית מסייעת בכסף ולא בהרבה יותר מזה.
להגיד שרק בזכות הגויים יש לנו מדינה זה למחוק יותר ממאה שנים של עשייה יהודית כאילו כלום.

@Dark Soul Omega אז בסוף אנחנו מצביעים ביבי? 🤯

לא בטוח אם זה נאמר בהקשר לדברים שלי אבל לא רק מצביעי ביבי חושבים ככה. אני לצורך העניין מעולם לא הצבעתי לביבי ולא נראה לי שאצביע לו בעתיד.
הציונות לא שייכת לביבי, למצביעים שלו או לימין בכלל.

איך 6.5 מיליון היהודים שחיים כאן (כבר יותר מזה) הגיעו לחיות במדינה מפותחת שקמה כאן? מה גרם למי שהקים את המדינה הזאת להקים אותה דווקא פה? ומי נתן לו את הלגיטימציה להקים אותה פה?
ולמה מה שאתה אומר סותר את מה שאני אמרתי? יש המון חלקים בתנ"ך שהם בלוף, בעיקר הסיפורים שנוגדים את חוקי הפיזיקה, אבל מבחינה היסטורית גרידא יש המון חלקים בתנ"ך שמוכחים היסטורית.
אתה מדבר על לגיטימציה להמשך הקיום של ישראל, אני דיברתי על שורש כל הלגיטימציה של העם היהודי להקים מדינה בישראל. בלי השורש הזה אין לגיטימציה להמשך הקיום של העם היהודי במדינת ישראל, כי בלי התחלה אין המשך לכלום.

פעם התנ"ך היה הכרחי בשביל שנקבל לגיטמיות להיות פה (במיוחד שהשטחים והריבונות היו של הבריטים). היום לא. זה גם כל כך פשוט לעשות את הניסוי המחשבתי ולהגיע בעצמך למסקנה ששום גילוי היסטורי שמפריך את העבר הרחוק שלנו כעם לא באמת יגרום למיליוני אנשים לעזוב את כל העולם שהם בנו פה לעצמם, משפחתם וקרוביהם ולעבור למקום שאין להם בו כלום.

שום גילוי היסטורי שמפריך את העבר הרחוק שלנו כעם לא באמת יגרום למיליוני אנשים לעזוב את כל העולם שהם בנו פה לעצמם, משפחתם וקרוביהם ולעבור למקום שאין להם בו כלום.

זה קצת מצחיק שאתה אומר את זה כי זה בדיוק, אבל ממש בדיוק מה שקרה במאה ה-19 כשיהודים התחילו לעלות מכל העולם לארץ ישראל ולהתיישב בה אחרי אלפיים שנות גלות.
כנראה שאם היית חי אז ומישהו היה מקשיב לך מדינת ישראל לא הייתה קיימת היום. אולי אפילו העם היהודי לא היה קיים היום.

זה קצת מצחיק שאתה אומר את זה כי זה בדיוק, אבל ממש בדיוק מה שקרה במאה ה-19 כשיהודים התחילו לעלות מכל העולם לארץ ישראל ולהתיישב בה אחרי אלפיים שנות גלות.
כנראה שאם היית חי אז ומישהו היה מקשיב לך מדינת ישראל לא הייתה קיימת היום. אולי אפילו העם היהודי לא היה קיים היום.

מצחיק? אתה מדבר איתי על עליה של כמה אלפי יהודים לעומת מיליונים שנשארו בגולה. ושם עוד היו לנו פוגרומים! אתה מבין, אנשים מעדיפים לחיות באותו מקום שפאקינג עושים בהם פוגרומים מאשר לעזוב ואתה מדבר איתי על החשיבות של התנ"ך בלגיטימיות של ישראל ב-2021 שגם העניים פה חיים כמו מלכים לעומת אותה תקופה.

אתה בטח יודע גם שיהודים עלו לא רק לפה, אלא גם לארה"ב ולדרום אמריקה. ובכמויות גדולות יותר - עד היום יש יותר יהודים שם מאשר פה.

מצחיק? אתה מדבר איתי על עליה של כמה אלפי יהודים לעומת מיליונים שנשארו בגולה. ושם עוד היו לנו פוגרומים! אתה מבין, אנשים מעדיפים לחיות באותו מקום שפאקינג עושים בהם פוגרומים ואתה מדבר איתי על החשיבות של התנ"ך בלגיטימיות של ישראל ב-2021 שגם העניים פה חיים כמו מלכים לעומת אותה תקופה.

לא ידעתי שיותר מחצי מיליון יהודים זה "כמה אלפים". אתה צריך קצת לבדוק מספרים לפני שאתה זורק טענות כאלה לאוויר. חצי מיליון בני אדם בעליות לארץ ישראל לא כולל העליות לאחר קום המדינה שבהם האוכלוסייה יותר מהכפילה את עצמה בקנה מידה של צפיפות אוכלוסין בשנים ההן זה מספר מטורף.
אתה כנראה לא מבין משהו מאוד פשוט. כשאני מדבר על רצף קיומי של העם היהודי אני מדבר על ציר זמן שמתחיל בנקודה מסוימת ומגיע עד ימינו אנו, אם אני אוציא מציר הזמן הזה חתיכת אפילו הכי קטנה אין לכל שאר הציר הזה שום קיום. כל הרצף הקיומי שלנו פה הוא תולדה של נקודת ההתחלה על הציר הזה, ונקודת ההתחלה היא הנקודה שמתארת את ההתיישבות היהודית המוקדמת ביותר שמתוארת, תחזיק חזק, בתנ"ך.
אתה עכשיו מושך את הדיון למניעים שגרמו לכל יהודי לעלות לישראל או להישאר בניכר, זאת יומרה מאוד גדולה מצידך לדעת מה המניעים של כל אחד ואני לא מתיימר להיות מספיק חכם כמוך כדי לדעת מה המניעים של כל יהודי בעולם לעלות לארץ או להישאר בגולה, אני בסך הכול אומר דבר פשוט שאני באמת מתחנן שמישהו כבר יצליח להבין פה לפני שהוא יורה על אוטומט את כל הבולשיט הפסאודו נאור שלו, אם פעם התנ"ך היה הכרחי כדי שנקבל לגיטימיות להיות פה כמו שאמרת אז הוא לנצח יהיה הכרחי כדי שנקבל לגיטימיות להיות פה, כי תולדת העם היהודי הם ציר זמן שבו כל שלב נשען על השני. אני אפנה גם אותך לקרוא את מגילת העצמאות ולהבין מה כתוב שם, ועל בסיס מה כותבי המגילה הזאת ביססו את הזכות הלגיטימית שלהם כנציגי העם היהודי לבנות את מדינת ישראל בארץ ישראל.
אני יודע שאותך ממגדל השן זה לא מעניין מה קרה פעם ואתה חי היום בשת 2021 אבל בהסתכלות קדימה על עתיד המדינה הזאת אסור למי שמנהל אותה לשכוח על בסיס מה אנחנו מתיישבים כאן כי ברגע שנשכח את זה המדינה הזאת לא תתקיים יותר, לא כי אלוהים ישמיד אותנו או כי העולם עומד על לימוד תורה אלא כי ברגע שהאידיאל הזה ימות אף אחד לא יהיה מוכן לשלם את המחיר שכרוך בלהחזיק ולבנות את המדינה הזאת.
לא ממקום של התנשאות אבל לאט לאט אני מבין כמה האידיאל הזה גדול מדי לתפיסה עבור מי שמנהל את הדיון הזה, בעיניי זה אמור להיות משהו מובן מאליו לכל אדם שחי פה מרצון שלעם היהודי יש זכות היסטורית על ארץ ישראל ושאנחנו חיים כאן מתוקף הזכות ההיסטורית הזאת (לא הדתית, ה-י-ס-ט-ו-ר-י-ת).

@דברים1
אחי
אתה חייב להפסיק לנסות להטיף פה בפורום על חרדים ותורה
מצחיק איך שמתפתח דיון לגיטמי שכל אחד אומר את דעתו ושצד אחד אומר א' זה בסדר שצד שני אומר ב' זה הטפה . אני לא בגיל של ריבים וויכוחים אז רק אענה לך שאם זה מפריע לך כנראה שאתה חייב להפסיק לקרוא פה את הדיון : )

מצחיק איך שמתפתח דיון לגיטמי שכל אחד אומר את דעתו ושצד אחד אומר א' זה בסדר שצד שני אומר ב' זה הטפה . אני לא בגיל של ריבים וויכוחים אז רק אענה לך שאם זה מפריע לך כנראה שאתה חייב להפסיק לקרוא פה את הדיון : )
כל הקטע שהדיון ממשיך בלי סוף ואמרתי את זה כבר כבר מקודם.
רוב הדתיים/חרדים פה בארץ מטיפים על כל העניין הזה. לא פעם אחת, באים אליי בעבודה ומנסים להחזיר אותי בתשובה ונמאס לי. כל פעם שמדברים איתי על זה אני אומר בפירוש שאני לא מעוניין לדבר על זה.
אני ממש לא רב איתך חביבי ולא מתווכח, אם לא שמת לב אני לא קראתי כאן 99% מהתגובות ואני לא אקרא+לא אגיב כי אני נמנע כבר מהנושא. זה נושא שלא ייגמר הוויכוחים/דיונים עליו.

לא ידעתי שיותר מחצי מיליון יהודים זה "כמה אלפים". אתה צריך קצת לבדוק מספרים לפני שאתה זורק טענות כאלה לאוויר. חצי מיליון בני אדם בעליות לארץ ישראל לא כולל העליות לאחר קום המדינה שבהם האוכלוסייה יותר מהכפילה את עצמה בקנה מידה של צפיפות אוכלוסין בשנים ההן זה מספר מטורף.
אתה כנראה לא מבין משהו מאוד פשוט. כשאני מדבר על רצף קיומי של העם היהודי אני מדבר על ציר זמן שמתחיל בנקודה מסוימת ומגיע עד ימינו אנו, אם אני אוציא מציר הזמן הזה חתיכת אפילו הכי קטנה אין לכל שאר הציר הזה שום קיום. כל הרצף הקיומי שלנו פה הוא תולדה של נקודת ההתחלה על הציר הזה, ונקודת ההתחלה היא הנקודה שמתארת את ההתיישבות היהודית המוקדמת ביותר שמתוארת, תחזיק חזק, בתנ"ך.
אתה עכשיו מושך את הדיון למניעים שגרמו לכל יהודי לעלות לישראל או להישאר בניכר, זאת יומרה מאוד גדולה מצידך לדעת מה המניעים של כל אחד ואני לא מתיימר להיות מספיק חכם כמוך כדי לדעת מה המניעים של כל יהודי בעולם לעלות לארץ או להישאר בגולה, אני בסך הכול אומר דבר פשוט שאני באמת מתחנן שמישהו כבר יצליח להבין פה לפני שהוא יורה על אוטומט את כל הבולשיט הפסאודו נאור שלו, אם פעם התנ"ך היה הכרחי כדי שנקבל לגיטימיות להיות פה כמו שאמרת אז הוא לנצח יהיה הכרחי כדי שנקבל לגיטימיות להיות פה, כי תולדת העם היהודי הם ציר זמן שבו כל שלב נשען על השני. אני אפנה גם אותך לקרוא את מגילת העצמאות ולהבין מה כתוב שם, ועל בסיס מה כותבי המגילה הזאת ביססו את הזכות הלגיטימית שלהם כנציגי העם היהודי לבנות את מדינת ישראל בארץ ישראל.
אני יודע שאותך ממגדל השן זה לא מעניין מה קרה פעם ואתה חי היום בשת 2021 אבל בהסתכלות קדימה על עתיד המדינה הזאת אסור למי שמנהל אותה לשכוח על בסיס מה אנחנו מתיישבים כאן כי ברגע שנשכח את זה המדינה הזאת לא תתקיים יותר, לא כי אלוהים ישמיד אותנו או כי העולם עומד על לימוד תורה אלא כי ברגע שהאידיאל הזה ימות אף אחד לא יהיה מוכן לשלם את המחיר שכרוך בלהחזיק ולבנות את המדינה הזאת.
לא ממקום של התנשאות אבל לאט לאט אני מבין כמה האידיאל הזה גדול מדי לתפיסה עבור מי שמנהל את הדיון הזה, בעיניי זה אמור להיות משהו מובן מאליו לכל אדם שחי פה מרצון שלעם היהודי יש זכות היסטורית על ארץ ישראל ושאנחנו חיים כאן מתוקף הזכות ההיסטורית הזאת (לא הדתית, ה-י-ס-ט-ו-ר-י-ת).

מה אני אגיד לך אחי, תמשיך לחשוב שהיסטוריה של לפני 3000 שנה מצדיקה את הקיום שלך בשטח הזה יותר מהעובדה שאתה אשכרה גר כאן פיזית כל החיים שלך עם המשפחה שלך והחברים שלך ועוד מיליוני יהודים אחרים (אלא אם כן אתה עולה, אבל גם עלייה היום בד"כ נעשית משיקולים חברתיים וכלכליים יותר משיקולים הסטוריים, כמו כל הגירה).

דרך אגב, לא היו פה יותר מחצי מיליון יהודים במאה ה-19. ע"פ ויקיפדיה רק ב-1914 (שזה כבר המאה ה-20 בכלל) היו פה כ-85 אלף יהודים מתוך כמה מיליונים בעולם.

מה אני אגיד לך אחי, תמשיך לחשוב שהיסטוריה של לפני 3000 שנה מצדיקה את הקיום שלך בשטח הזה יותר מהעובדה שאתה אשכרה גר כאן פיזית כל החיים שלך עם המשפחה שלך והחברים שלך ועוד מיליוני יהודים אחרים (אלא אם כן אתה עולה, אבל גם עלייה היום בד"כ נעשית משיקולים חברתיים וכלכליים יותר משיקולים הסטוריים, כמו כל הגירה).

דרך אגב, לא היו פה יותר מחצי מיליון יהודים במאה ה-19. ע"פ ויקיפדיה רק ב-1914 (שזה כבר המאה ה-20 בכלל) היו פה כ-85 אלף יהודים מתוך כמה מיליונים בעולם.

א. אני אמרתי שהעלייה לארץ התחילה במאה ה-19 ולראיה יישובים כמו זכרון יעקב נהלל ראשון לציון ופתח תקווה שהוקמו על ידי עולים מהמאה ה-19, לא אמרתי שבמאה ה-19 היו כאן חצי מיליון יהודים. אם תמשיך לקרוא בויקיפדיה תראה שסך כל העולים בעליות הגדולות הלגאליות והבלתי לגאליות עד לקום המדינה הוא חצי מילין עולים שעלו לכאן לפני שהמדינה בכלל קמה. לא מבין למה הלכת דווקא לשנת 1914 ואיך זה מייצג את כל מה שאמרתי.

ב. תמשיך לחשוב שאני חושב שההיסטוריה מצדיקה את הקיום שלי בשטח הזה יותר מהעובדה שאני אשכרה גר כאן פיזית כל החיים שלי עם המשפחה שלי והחברים שלי או שבכלל צריכה להיות תחרות בין הדברים. אתה לא הראשון שמסלף את הדברים שלי או פשוט מבין אותם לא נכון ולי כבר באמת אין כוח לחזור עליהם.

נערך לאחרונה:
כל הקטע שהדיון ממשיך בלי סוף ואמרתי את זה כבר כבר מקודם.
רוב הדתיים/חרדים פה בארץ מטיפים על כל העניין הזה. לא פעם אחת, באים אליי בעבודה ומנסים להחזיר אותי בתשובה ונמאס לי. כל פעם שמדברים איתי על זה אני אומר בפירוש שאני לא מעוניין לדבר על זה.
אני ממש לא רב איתך חביבי ולא מתווכח, אם לא שמת לב אני לא קראתי כאן 99% מהתגובות ואני לא אקרא+לא אגיב כי אני נמנע כבר מהנושא. זה נושא שלא ייגמר הוויכוחים/דיונים עליו.
בשום מצב לא אמרתי לחזור בתשובה רק הצגתי הסתכלות וחשיבה אחרת , ושוב פעם הדבר העיקרי לדעתי בנושא פה זה להגיד שיש אנשים שהם שונים במחשבה וברצונות ובשאיפות אבל עדיין זה לא אומר שהם שונאים אחד את השני , או שהם לא יכולים לאהוב ולהסתדר אחד עם השני ולחיות בכיף ובשלום ביחד .

כל זה התחיל מזה שאמרו על בן גביר שהוא הומופוב בגלל שהוא נגד המצעדי גאווה.
דרך אגב למי אתה מצביע ?

בשום מצב לא אמרתי לחזור בתשובה רק הצגתי הסתכלות וחשיבה אחרת , ושוב פעם הדבר העיקרי לדעתי בנושא פה זה להגיד שיש אנשים שהם שונים במחשבה וברצונות ובשאיפות אבל עדיין זה לא אומר שהם שונאים אחד את השני , או שהם לא יכולים לאהוב ולהסתדר אחד עם השני ולחיות בכיף ובשלום ביחד .

כל זה התחיל מזה שאמרו על בן גביר שהוא הומופוב בגלל שהוא נגד המצעדי גאווה.
דרך אגב למי אתה מצביע ?
לא מצביע. הצבעתי לגנץ בחירות קודמות והלך לזבל.
ביבי ייבחר לא משנה מה נעשה.

יש מישהו שאתה מאמין שיכול לטפל בבאלגן שהולך בדרום ? לא מכליל אבל כל הנושא של הבדואים, ולדוגמא הנושא של הסודנים בת"א או בכלל.
יש המון ריקבון והמון קומבינות וטובות הנאה ,צריך אנשים כמוהו במערכת שבאים מאהבת ישראל והרגשת שליחות, הוא לעצמו מאוד מצליח ובכלל לא צריך את זה אבל מרגיש מחויובות ושליחות .
דרך אגב אני לא בדעות אבל גם לדוגמא בני גנץ , מאוד חשוב שאנשים כאלה (לא שאני מכיר אישית) יהיו במערכת שהם אנשים טובים שתרמו ואוהבים את המדינה ורוצים באמת בטובת המדינה , לצערי בגלל המידות הטובות שלו שהוא מתאים במדינה שלנו זה לא מתאים , כי צריך להיות כמה שיותר כריש נוכל וכדו' .

הגענו למצב שאם היום אתה רואה 6 מרצדסים שחורים אתה לא חושב שבפנים יושב מורה לאנגלית ורופא ילדים , אלא יותר בכיוונים אחרים ושלילים .
אין כוח למשטרה , לצבא , ולאזרחים החלשים , ויש פשוט אנשים שמנצלים וחוגגים על זה .
לא רואה מצב שבן גביר לא יהפוך את העולם לשנות את הנושא שקורה בדרום שהפשע חוגג והאזרח הטוב הוא האומלל , שחייל מותקף והוא מפחד להגיב בצורה שתגן עליו בצורה הטובה ביותר כי הוא יותר מפחד מהמערכת שאמורה לשמור עליו . ועוד ועוד ועוד
ואתה באמת מאמין שבן גביר הוא זה שהולך לפתור את המצב הזה?

לא מזמן היה חבר כנסת שרצה להציע הגבלה על ילודה
אלון שוסטר? אתה כנראה לא הבנת למה הוא מתכוון. הוא הציע לבטל את התמריצים שהמדינה נותנת להוליד הרבה ילדים, כמו קצבאות ילדים ומענקי לידה.

לחיות על חשבונך ? זאת הבדיחה הכי מצחיקה הם טוענים שאתה חי על
לא משנה מה החרדים טוענים, הרוב המוחלט של הציבור החרדי חי על חשבון הציבור היהודי הלא-חרדי.
הנתונים מדברם בעד עצמם:
EtEMtCgW8Ak15cF

תעשיית הקולנוע והתיאטרון בארץ מקבלת תיקצוב ממשרד התרבות.. ותאמין לי שהם מקבלים סכומים זעומים לעומת הסכומים שהממשלה זורקת לעבר
הציבור החרדי!
אבל הוא כן צודק בזה שהמדינה לא צריכה לממן את הדברים הללו שכל קשר בינם לבין רווחת האזרחים מקרי בהחלט.

אוקיי, למה אז שתממן את תעשיית הקולנוע הכושלת של הארץ ולא את החרדים
ואולי... לא נממן אף אחד מהם? 🤭

אתה יכול גם להיות אברך, אין מניעה ממך
שנית, אם אתה קפיטליסט אתה מאמין שהאזרחים צריכים לשלם הון על טיפולים רפואיים?
מה אתה מנסה להגיד?
אם כבר פתחת דיון, בתור קפיטליסט אני מאמין ששווקים חופשים ופתוחים לתחרות יובילו למחירים נמוכים יותר, טכנולוגיה מתקדמת יותר והתייעלות כוללת של השחקנים בשוק. אם אתה מנסה לרמוז שאני תומך במה שרע ומתנגד למה שטוב אתה צודק, אבל לא על זה הדיון.

אח יקר אתה יכול להיות מוהל מורה לתורה והכו' בלי לקבל מימון מהממשלה , סטודנטים זה מקצוע אקדמי יש רף שצריך להגיע עליו , אין באמת תרומה שאתה יושב ולומד תורה
המדינה רק מפסידה כסף ממימון התרבות, היא לא מרוויחה דבר. היא השקיעה ספציפית בתקצוב סרטים 50 מיליון, אבל מה עם לימודי אומנויות בתיכון? מלגות לסטודנטים? תקצוב תאטראות ושאר הסבסוד העקיף?
אגב, מה המדינה מרוויחה מתקצוב ספורט? תודה רבה לנבחרת הכדורגל הלאומית, אבל מה כספי המיסים שלי עושים אצלה? למה אין נבחרת פאוורליפטינג לאומית? אין שום סיבה שהמדינה תגייס מיסים בכפייה על משהו שאפילו לא מעניין את רוב האזרחים.

קבצים מצורפים

• EtEMtCgW8Ak15cF.jpeg
    EtEMtCgW8Ak15cF.jpeg
    KB 42.7 · צפיות: 22
המדינה רק מפסידה כסף ממימון התרבות, היא לא מרוויחה דבר. היא השקיעה ספציפית בתקצוב סרטים 50 מיליון, אבל מה עם לימודי אומנויות בתיכון? מלגות לסטודנטים? תקצוב תאטראות ושאר הסבסוד העקיף?
אגב, מה המדינה מרוויחה מתקצוב ספורט? תודה רבה לנבחרת הכדורגל הלאומית, אבל מה כספי המיסים שלי עושים אצלה? למה אין נבחרת פאוורליפטינג לאומית? אין שום סיבה שהמדינה תגייס מיסים בכפייה על משהו שאפילו לא מעניין את רוב האזרחים.
שזה לא תבין אותי לא נכון אני גם בעד להרחיק את את ידה של הממשלה מהשוק החופשי
אבל השוואה של מימון גופים אלו לחרדים שלא באמת מביאים תועלת למדינה היא אבסורדית.
המדינה לא מפסידה מימון התרבות כי שוב היא מרווחיה בצורה עקיפה מהתעשייה. ( עיסוק אנשי צוות במה וכו')
וגם מכירה של אותם מוצרים וחברות לחוץ לארץ ,סתם דוגמה יש לי חבר שמכר סדרה לנטפליקס חלק גדול מהרווח שלו הלך למדינה.
על הסבסוד למקצועות בתיכון אפשר להגיד על הכול
למה צריך באמת לימודי כימה בארץ? במה זה עוזר?

גם בספורט וגם בתרבות יש רווח כי תהיה בטוח שביום שהמדינה תרוויח מינוס מכול העניין הזה היא תהיה הראשונה להוריד עליהם את הגרזן.
אז יש רווח השאלה האם הרווח הזה מספיק ? לפי דעתי לא אבל זה עדיין יותר טוב מחרדים שיושבים ולומדים תורה בלי לתרום משהו בחזרה בכך.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית