הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
בחירות 5 ואז מה?
ביבי לא יתן לזה לקרות, אם עד נובמבר הוא לא מקים ממשלה אז גנץ הופך לרוהמ בפועל

כחלק מההסכם כל עוד אין תקציב מאושר גנץ לא יכול להיות ראש ממשלה, זאת הסיבה שהתקציב עדיין לא אושר וזאת הסיבה שהלכנו לבחירות.

הולכים לבחירות בפעם ה5..
הולכים להעביר את החוק שראש ממשלה לא יכול לכהן עם כתבי אישום וכאן ביבי יוצא מהתמונה.

לא תהיה קואליציה עם בן גביר ועם עבאס..

אני באמת אשמח לשמוע איך הולכים להעביר חוק כזה בלי ממשלה מכהנת ובלי רוב של 61 חברי כנסת.

כחלק מההסכם כל עוד אין תקציב מאושר גנץ לא יכול להיות ראש ממשלה, זאת הסיבה שהתקציב עדיין לא אושר וזאת הסיבה שהלכנו לבחירות.

אני באמת אשמח לשמוע איך הולכים להעביר חוק כזה בלי ממשלה מכהנת ובלי רוב של 61 חברי כנסת.

הנה מוסבר פה..
בעברית אפילו....

החוק שמוציא את נתניהו מחוץ למשחק: התרחיש שמאיים על רה"מ

החוק שמוציא את נתניהו מחוץ למשחק: התרחיש שמאיים על ראש הממשלה - וואלה! בחירות 2021

הולכים לבחירות בפעם ה5..
הולכים להעביר את החוק שראש ממשלה לא יכול לכהן עם כתבי אישום וכאן ביבי יוצא מהתמונה.

לא תהיה קואליציה עם בן גביר ועם עבאס..
אמנם זה נראה כמו בחירות 5 והסיכויים לזה גבוהים
אבל אל תיהיה בטוח.. לא פוסל תמיכה מבחוץ מעבאס לקואליצית ביבי-חרדים-כהאניסטים.

הנה מוסבר פה..
בעברית אפילו....

החוק שמוציא את נתניהו מחוץ למשחק: התרחיש שמאיים על רה"מ

החוק שמוציא את נתניהו מחוץ למשחק: התרחיש שמאיים על ראש הממשלה - וואלה! בחירות 2021

רשום שם בעברית מאוד ברורה "אם יהיה רוב של 61 חברי כנסת שמתנגדים לנתניהו". אתה יכול בבקשה להסביר להדיוט כמוני שמציץ בתוצאות האמת איפה אתה רואה רוב כזה?
ואני אשאל אפילו יותר מזה, גם בהנחה והדמיונות שלך יתממשו ויהיה רוב כזה, אתה רואה רוב כזה מורכב מבנט וסער שיושבים ביחד עם הרשימה המשותפת ומרצ רק כדי להפיל את ביבי?
חוששני שאתה לא מבין את חוקי הפורמט.

רשום שם בעברית מאוד ברורה "אם יהיה רוב של 61 חברי כנסת שמתנגדים לנתניהו". אתה יכול בבקשה להסביר להדיוט כמוני שמציץ בתוצאות האמת איפה אתה רואה רוב כזה?
ואני אשאל אפילו יותר מזה, גם בהנחה והדמיונות שלך יתממשו ויהיה רוב כזה, אתה רואה רוב כזה מורכב מבנט וסער שיושבים ביחד עם הרשימה המשותפת ומרצ רק כדי להפיל את ביבי?
חוששני שאתה לא מבין את חוקי הפורמט.

כן, בהחלט.. בשביל להפיל את ביבי ולהציל את המדינה מלופ אין סופי של בחירות..

אמנם זה נראה כמו בחירות 5 והסיכויים לזה גבוהים
אבל אל תיהיה בטוח.. לא פוסל תמיכה מבחוץ מעבאס לקואליצית ביבי-חרדים-כהאניסטים.

עבאס יכניס כהניסטים לממשלה?!
נשמע כמו התאבדות.

כן, בהחלט.. בשביל להפיל את ביבי ולהציל את המדינה מלופ אין סופי של בחירות..

שוב, אתה פשוט לא מבין איך המשחק הזה עובד.
אם סער ובנט יעשו את זה הם אולי יצילו את המדינה מלופ אינסופי של בחירות אבל על הדרך ישרפו את הקריירה הפוליטית שלהם ויגישו את ממשלת ישראל למפלגות כמו מרצ והרשימה המשותפת, בחירות חמישיות נשמע לי כמו חלום מתוק ליד זה. חוץ מזה בנט אמר בפירוש שלא יישב בשום ממשלה שלפיד בראשותה כך שאין לי מושג מאיפה מגיעות התקוות המופרכות שלך.
אגב, אני סתם זורק רעיון, גם אם לפיד או מרב מיכאלה יתגמשו הם יוכלו להציל את המדינה מלופ אינסופי של בחירות, למה רק בנט וסער צריכים להתגמש? אני יודע למה, כי בשמאל יש מוסר כפול. הם מצפים מבנט וסער להתגמש ולוותר על האידיאולוגיה שלהם ומביבי לוותר על 30 מנדטים ולפרוש אבל רק להם מותר לא לזוז מהנישה שלהם. אם גדעון סער יישב עם מרצ והמשותפת הוא יוכל לשכוח מהקול שלי ושל עוד אלפים כמוני שהצביעו לו לעולמי עולמים, אני אישית לעולם לא אסלח לו אם הקול שלי יילך לקואליציה של מרצ העבודה והמשותפת. עם רע"ם דווקא אין לי בעיה, רשימה שפויה ולא אנטי ישראלית להבדיל מהמשותפת.
שיהיה בהצלחה לקואליציה החדשה שאתה מנסה להרכיב:79nb:

עבאס יכניס כהניסטים לממשלה?!
נשמע כמו התאבדות.
תגיד מה שתגיד על נתניהו, כל המגרעות וכולי, אבל אתה לא יכול להגיד שהוא לא קוסם הקטעים האלה, והוא הוכיח את זה כמה פעמים בעבר... גם הלא רחוק.

איפה שהוא שתה קפה באוהל הבדואי , הוא קיבל 65% מהקולות של הכפר (לא מלהיב במיוחד, איזה 200 איש אבל עדיין מטורף)
אגב ביבי לא ביבי @Dark Soul Omega שים לב איך מפלגות השמאל וויתרו על כל הערכים שלהם כדי שיהיה פוטנציאל להקים קואליציה : עיסאווי פריג', המועמד מספר 5 ברשימת מרצ, אמר בריאיון לאולפן ynet כי המפלגה מוכנה בתרחיש מסוים לשבת בממשלה בראשות נפתלי בנט מימינה: "אני לא פוסל שום דבר, יש מטרה, בוא נתמקד מאחוריה. יש דבר שנקרא פשרה. אנחנו לא רוצים ראש ממשלה

רוצה לומר- על הזין זכויות להט"ב, שלום וכו - העיקר לא לשבת עם ביבי. אין שום דיבור על דברים מהותיים או שינויים או משהו קרוב לזה, רק להפיל את ביבי. הזוי.

אין שום דיבור על דברים מהותיים או שינויים או משהו קרוב לזה, רק להפיל את ביבי
כל הקמפיין של מרצ היה מבוסס רק על זה, השלטי חוצות והתשדירי תעמולת בחירות (במקרה ראיתי כמה פעם כשהשלט היה רחוק ולא היה לי כוח לקחת אותו ולהעביר את החרא הזה 😁), הכל התמקד ב "אם אנחנו לא עוברים את אחוז החסימה אז יהיה לו רוב" ותמונה של ביבי ליצמן ודרעי. שום מילה על מה הם יעשו ולמען מה הם יפעלו.
גם כחול לבן כמעט אותו דבר.

כן אבל חלק מהם לפחות אמרו משהו בנוסף, מרצ לא שמעתי אותם מדברים על כלום חוץ מביבי

איזה כי אנשים מונעים מפחד יותר מאשר תקווה.
ראה דוגמא ״הערבים נוהרים לקלפיות״

שביבי אמר שכחול לבן רוצים להקים ממשלה בתמיכת הערבים.. זה היה אסון! בגידה במדינה! גיס חמישי!!
אבל שביבי רוצה להקים ממשלה בתמיכת הערבים (עבאס).. זה פיוס , הבנה , שיקום החברה הערבית...

ממש ממשלת ימין על מלא!!!
🤣🤣🤣

שביבי אמר שכחול לבן רוצים להקים ממשלה בתמיכת הערבים.. זה היה אסון! בגידה במדינה! גיס חמישי!!
אבל שביבי רוצה להקים ממשלה בתמיכת הערבים (עבאס).. זה פיוס , הבנה , שיקום החברה הערבית...

ממש ממשלת ימין על מלא!!!
🤣🤣🤣
גם אם זה לא פיוס הבנה ושיקום, זה עדיף מבחירות 5, לא?

ממש ממשלת ימין על מלא!!!
🤣🤣🤣
אני רק הייתי רוצה שאותם אלה שאומרים שאין להם בעיה שהערבים יהיו בכנסת , שיהיו אמיתיים ויגידו אם הם מסכימים שיהיו בכנסת בכל תפקיד , האם גם היו נותנים לעבאס / נניח לראש הרשימה המשותפת להיות שר הביטחון , להיות מודע לכל הפעילות הצבאית וכדו' .
אם לא , אז מזה החארטה הזאת להכניס אדם שלא סומכים עליו במאה אחוז , לא בזה שהוא לא יעשה את התפקיד שלו כמו שצריך כי הוא לא מקצועי אלא לא סומכים עליו שישמור על סודיות שתשמור על ביטחון המדינה וחושדים בו בבגידה במדינה .
ודרך אגב אם כן סומכים עליו בכל תפקיד אז לא אמורה להיות בעיה להכניס אותו לכנסת .

אני רק הייתי רוצה שאותם אלה שאומרים שאין להם בעיה שהערבים יהיו בכנסת , שיהיו אמיתיים ויגידו אם הם מסכימים שיהיו בכנסת בכל תפקיד , האם גם היו נותנים לעבאס / נניח לראש הרשימה המשותפת להיות שר הביטחון , להיות מודע לכל הפעילות הצבאית וכדו' .
אם לא , אז מזה החארטה הזאת להכניס אדם שלא סומכים עליו במאה אחוז , לא בזה שהוא לא יעשה את התפקיד שלו כמו שצריך כי הוא לא מקצועי אלא לא סומכים עליו שישמור על סודיות שתשמור על ביטחון המדינה וחושדים בו בבגידה במדינה .
ודרך אגב אם כן סומכים עליו בכל תפקיד אז לא אמורה להיות בעיה להכניס אותו לכנסת .

שר הבטחון זה תפקיד בממשלה, לא בכנסת. אתה מתכוון אולי לועדת החוץ והבטחון. אבל האמת שזה בכל מקרה לא משנה, כי מה שאתה מתאר זו טהרנות חסרת קשר למציאות. יש מגוון רחב של תפקידים בכנסת שלא קשורים לבטחון ובראשם ייצוג ציבורי וחקיקה - דבר שבהחלט מגיע למיליון וחצי אזרחים אפילו אם כמה מהם מחבלים. הסיעות והח"כים לא מחליטים על דעת עצמם באיזה ועדות ישבו או איזה שרים יהיו וזה גם לא יד המקרה אלא זה נקבע בהסכמים עם שאר נציגי העם הנבחרים. כלומר, לא צריך לסמוך רק על ח"כ מסוים ב-100% כמו שצריך לסמוך גם על כל שאר הח"כים ב-100% שלא יציעו תפקיד למי שאינו מתאים. במילים אחרות, אם יושב ערבי במשרד הבטחון זה לא רק כי הוא נבחר לכנסת אלא כי רוב העם לכאורה (דרך נציגיו) הסכים לכך. המצב שאתה מתאר הוא כזה בו רוב העם לא מסכים לכך, כמו היום, ולראיה התרחיש הנ"ל מעולם לא קרה אפילו שכבר עשרות שנים יש פה ח"כים ערבים.

שר הבטחון זה תפקיד בממשלה, לא בכנסת. אתה מתכוון אולי לועדת החוץ והבטחון. אבל האמת שזה בכל מקרה לא משנה, כי מה שאתה מתאר זו טהרנות חסרת קשר למציאות. יש מגוון רחב של תפקידים בכנסת שלא קשורים לבטחון ובראשם ייצוג ציבורי וחקיקה - דבר שבהחלט מגיע למיליון וחצי אזרחים אפילו אם כמה מהם מחבלים. הסיעות והח"כים לא מחליטים על דעת עצמם באיזה ועדות ישבו או איזה שרים יהיו וזה גם לא יד המקרה אלא זה נקבע בהסכמים עם שאר נציגי העם הנבחרים. כלומר, לא צריך לסמוך רק על ח"כ מסוים ב-100% כמו שצריך לסמוך גם על כל שאר הח"כים ב-100% שלא יציעו תפקיד למי שאינו מתאים. במילים אחרות, אם יושב ערבי במשרד הבטחון זה לא רק כי הוא נבחר לכנסת אלא כי רוב העם לכאורה (דרך נציגיו) הסכים לכך. המצב שאתה מתאר הוא כזה בו רוב העם לא מסכים לכך, כמו היום, ולראיה התרחיש הנ"ל מעולם לא קרה אפילו שכבר עשרות שנים יש פה ח"כים ערבים.
אף פעם הם לא ניסו , הם לא רצו , הם לא היו מאוחדים , ולא היה כזה דיבור על זה מהצד הימני כביכול ביבי וכדו' , מה גם שנראה מה יגיד גדעון סער בני גנץ ובנט על הרעיון .

בכל אופן נראה לי שאם אתה מכניס מישהו הביתה כדאי שתבדוק מיהו ואם אתה לא מוכן שהוא יהיה לבד בחדר שינה אל תשאיר אותו גם לבד בסלון .

אף פעם הם לא ניסו , הם לא רצו , הם לא היו מאוחדים , ולא היה כזה דיבור על זה מהצד הימני כביכול ביבי וכדו' , מה גם שנראה מה יגיד גדעון סער בני גנץ ובנט על הרעיון .

בכל אופן נראה לי שאם אתה מכניס מישהו הביתה כדאי שתבדוק מיהו ואם אתה לא מוכן שהוא יהיה לבד בחדר שינה אל תשאיר אותו גם לבד בסלון .

אתה שוב מערבב בין הממשלה/קואליציה, אליה מעולם לא הצטרפה סיעה ערבית, לכנסת בה באופן קבוע יושבות 3-4 סיעות ערביות או מעורבות. ראוי להבין את ההבדל בין הרשויות, תפקידיהן ומגבלותיהן.
ובכל אופן ההשוואה של להכניס הביתה לא מתאימה גם כי כבר הראיתי שיש מנגנוני ביקורת (בפרט העם ונציגיו), אז אף אחד לא "נשאר לבד בסלון" בלי שהעם עצמו ירצה בכך וגם כי זה לא "להכניס הביתה", הם אזרחים בדיוק כמוך, גרים איתך בבית ישנים איתך כפיות במיטה עוד מהחנוכת בית.

אם עבאס תומך מבחוץ הוא יהיה ראש ועדת חרטא כלשהי ויקבל מביבי הסכמות על עוד תקצוב וכו'. הוא לא הולך להיות שר בטחון או בקבינט.
אגב ש"ס כבר אמרו שהם מוכנים לזה, נשאר הסכמה של הכאניסטים

סמוטריץ׳ ממש לא כהניסט, והוא מקום ראשון בבלוק אבל ניחא..
הוא אמר שבשום פנים ואופן לא.
הוא יותר קרוב בדעות שלו לכהניסט מאשר לאדם נורמאלי. בהגדרה הוא לא, פשוט הכללתי אותו ביחד עם בן גביר
שבשום פנים ואופן לא.
חפש בגוגל- פוליטיקאים שהפרו הבטחות

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית