הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
עוד הוכחה (המי יודע כמה) שכל שרשור בסוף מגיע לנושא דת. מתי מתחילים לדבר על ריפטו?
זה שמשהו קרה 100% מהפעמים לא אומר שזו האמת, אולי רק נכון לעכשיו, אבל לא כקביעה להמשך הדרך.
אלוהים מת, בקיצור.

סלח לי באמת שאני שואל לא מתוך הרצון להעליב אבל מה המשיכה בזה? מה הרעיון בלהיות עבד? ולא לערער את רצונו של האדון שלך?
הרי כול דבר שהשגנו בחיים אלו הייו מערעור רצונות אחרים? מה מושך אדם לוותר על החופש שלו באופן מוחלט?
שאלה מעולה באמת , אני חושב שביום שכל בני האדם יעשו רק את מה שהם נמשכים אליו לא נגיע למקום טוב כמו שנאמר לא תתורו אחרי ללבכם ואחרי עיניכם , אז לגבי יש בזה המון דברים שמושכים אותי אבל באופן כללי אדם צריך לחשוב זה האמת או לא ? ברגע שזה האמת מזה משנה מה המשיכה שלי ? אני לא צריך לשאול מה בא לי לעשות ואז לעשות אני צריך לשאול מה אני צריך לעשות ואז לעשות .

אני לא מנסה להיות צודק מולם, אני מנסה להסביר לך שאיך המדינה צריכה להתמודד מולם, לא קשור למה שנראה לך. צריך מי שמבין בתנ"ך שיסתכל על הדברים.

ושאתה מביע דעה על משהו שאתה לא מבין בה בגרם, זה טפשי לחלוטין.
תקשיב אני יחזור על זה פעם אחרונה , אתה אומר הם לא מבינים אני למדתי ואני למדתי . אתה פוסל את הדעה שלי כי אתה אומר שאני לא מבין בכלום שוב הם יכולים להגיד אותו דבר עליך. (וכך שוב כול זרם אחר שלא מסכים איתך) הטיעון שלך חלש כול אתה נשאר בטענה הזאת
(קח את דוגמת החד קרן שלי)
מה שאני מנסה להבין זה למה אתה צודק
(נצא עכשיו מנקודת הנחה שאני שוטה בחשכה ואתה צריך להוביל אותי על האור)
שאלה מעולה באמת , אני חושב שביום שכל בני האדם יעשו רק את מה שהם נמשכים אליו לא נגיע למקום טוב כמו שנאמר לא תתורו אחרי ללבכם ואחרי עיניכם , אז לגבי יש בזה המון דברים שמושכים אותי אבל באופן כללי אדם צריך לחשוב זה האמת או לא ? ברגע שזה האמת מזה משנה מה המשיכה שלי ? אני לא צריך לשאול מה בא לי לעשות ואז לעשות אני צריך לשאול מה אני צריך לעשות ואז לעשות .
זה לא עניין של נמשכים זה עניין של היגיון , אני מערער על סמכות מסויימת ורואה אם היא נכונה לפי לוגקיה פשוטה ועובדות

תקשיב אני יחזור על זה פעם אחרונה , אתה אומר הם לא מבינים אני למדתי ואני למדתי . אתה פוסל את הדעה שלי כי אתה אומר שאני לא מבין בכלום שוב הם יכולים להגיד אותו דבר עליך. (וכך שוב כול זרם אחר שלא מסכים איתך) הטיעון שלך חלש כול אתה נשאר בטענה הזאת
אני לא נכנס למי צודק ומי לא.
שוב נסיון כושל מצידך להסיט את הדיון.
כתבת שדיברת עם רפורמים והם נשמעים לך הגיוניים. על זה כתבתי שדעתך לא משנה, כי אתה לא מבין בנושא.

אולי בשיחה פנים מול פנים נצליח לדון ביתר יעילות, אתה מוזמן לאימון משותף, @nlr666 תביא אותו איתך.

זה לא עניין של נמשכים זה עניין של היגיון , אני מערער על סמכות מסויימת ורואה אם היא נכונה לפי לוגקיה פשוטה ועובדות
לא הבנתי מה אתה אומר מזה לוגקיה פשוטה ועובדות ?

ויש הבדל התורה ניתנה למשה שמסרה ליהושע וכו משם זה הגיע אלינו וככה אנחנו יודעים מה האמת ומהי האמת , הם טוענים טענות ללא בסיס לא מביאים אסמכתא והוכחות לדבריהם מהכתובים

אני לא נכנס למי צודק ומי לא.
שוב נסיון כושל מצידך להסיט את הדיון.
כתבת שדיברת עם רפורמים והם נשמעים לך הגיוניים. על זה כתבתי שדעתך לא משנה, כי אתה לא מבין בנושא.

אולי בשיחה פנים מול פנים נצליח לדון ביתר יעילות, אתה מוזמן לאימון משותף, @nlr666 תביא אותו איתך.
דווקא אתה זה שמסיט את הנושא שוב ושוב
אם אתה רוצה להיתקע ככה בסדר
הדעה שלך לא חשובה אתה באמת מבין בתנך כי למדתה באופן שגוי אותו
למה? כי אני החלטתי ואני מבין יותר בתנך
למה? כי אני החלטתי
ובחייאת ראבק אלחנן תפסיק לנסות לפתות אותי לדייט איתך יש לי מכון בבית הכול טוב ואני מסודר

דווקא אתה זה שמסיט את הנושא שוב ושוב
אם אתה רוצה להיתקע ככה בסדר
הדעה שלך לא חשובה אתה באמת מבין בתנך כי למדתה באופן שגוי אותו
למה? כי אני החלטתי ואני מבין יותר בתנך
למה? כי אני החלטתי
ובחייאת ראבק אלחנן תפסיק לנסות לפתות אותי לדייט איתך יש לי מכון בבית הכול טוב ואני מסודר
מה הבעיה? תרגיש מוחמא שאני רוצה דייט איתך.

אימון איתנו זה לא כמו המכון שלך, זה ליגה אחרת. אימון אחד איתנו, שווה ל20 לבד 😛

חוץ מזה, יש לי אח דיסלקט, יותר קל להבין אחד את השני פנים מול פנים, מאשר בכתיבה מצומצמת.

לא הבנתי מה אתה אומר מזה לוגקיה פשוטה ועובדות ?

ויש הבדל התורה ניתנה למשה שמסרה ליהושע וכו משם זה הגיע אלינו וככה אנחנו יודעים מה האמת ומהי האמת , הם טוענים טענות ללא בסיס לא מביאים אסמכתא והוכחות לדבריהם מהכתובים
למשל , אני יודע שאין שום נזק בלנסוע בשבת , למה? כי זה רק יכול לעזור לי בחיים. (כי אני לפעמים רוצה לעבוד בשבת או לצאת ולהנות מהחיים. וכו')
מה הבעיה? תרגיש מוחמא שאני רוצה דייט איתך.

אימון איתנו זה לא כמו המכון שלך, זה ליגה אחרת. אימון אחד איתנו, שווה ל20 לבד 😛

חוץ מזה, יש לי אח דיסלקט, יותר קל להבין אחד את השני פנים מול פנים, מאשר בכתיבה מצומצמת

וואו ברכות רוב הדיסלקטים שאני מכיר נוראים באספקט הזה.
היה לי שותף בתלמוד התורה שלקח לו שעה להסביר לי פשוט מה זה ענווים (הוא אשכרה פשוט הראה לי את המילה וזהו)

למשל , אני יודע שאין שום נזק בלנסוע בשבת , למה? כי זה רק יכול לעזור לי בחיים. (כי אני לפעמים רוצה לעבוד בשבת או לצאת ולהנות מהחיים. וכו')
איך אפשר לענות על דבר כזה בכלל ? זה כמו שתגיד לבגוד או לגנוב זה לא עושה נזק וזה עוזר לך . זה פוגע בקב"ה וזה נגד רצונו , ובנינו זה גם נזק לך , כי במקום שתדע לשלוט בעצמך וברצונות שלך אתה פשוט עושה מה שבא לך בלי לדעת להתאפק אבל זה עניין אחר , אם זה הטיעון שלך אז לא נראה לי שנגיע למצב שאנחנו מבינים אחד את השני , אתה מבחינתך אם לא רואים בעין מישהו נפגש או נזק ישיר אז אין נזק , אני מבין שיש עולם רוחני והרבה דברים שאני לא רואה בעין כן קורה ונעשה .

אתה מאמין שאין נזק בלנסוע בשבת, אתה לא יכול לדעת (גם אני מאמין שאין שלא תטעה). למשל מישהו שעבד איתי פעם עבד בשבת ובדרך חזרה נתקע עם האוטו (לא זוכר מה קרה, לא עקרוני), וכל הכסף שהוא הרוויח על אותו יום הוא השקיע באוטו, הוא טען שזה אלוהים העניש אותו על זה שעבד בשבת, לא אני ולא אתה לא יכולים להוכיח שזה לא נכון.

אתה מאמין שאין נזק בלנסוע בשבת, אתה לא יכול לדעת (גם אני מאמין שאין שלא תטעה). למשל מישהו שעבד איתי פעם עבד בשבת ובדרך חזרה נתקע עם האוטו (לא זוכר מה קרה, לא עקרוני), וכל הכסף שהוא הרוויח על אותו יום הוא השקיע באוטו, הוא טען שזה אלוהים העניש אותו על זה שעבד בשבת, לא אני ולא אתה לא יכולים להוכיח שזה לא נכון.
אבל אתה יכול להגיד את זה על כול דבר : אל תפריד בשר וחלב כי אז אתה תחנק מזה שאכלתה סטייק אחרי כמה שעות אחרי שוקו.

התקופה של כת ריפטו בפורום:lol:
תקופת הזהב חלב
אבל אתה יכול להגיד את זה על כול דבר : אל תפריד בשר וחלב כי אז אתה תחנק מזה שאכלתה סטייק אחרי כמה שעות אחרי שוקו.
נכון, ואומרים את זה.
כמו שפעם קראתי לחבר לעשות ריצה בערב יום כיפור, הוא אמר לי "מה אתה משוגע זה יום כיפור זה אסור אני בטוח אשבור איזה רגל" (עזוב שהוא אכל שתה עישן וראה סרטים, אבל הוא קרא בתורה ביום הזה:lol:)

תקופת הזהב חלב

נכון, ואומרים את זה.
כמו שפעם קראתי לחבר לעשות ריצה בערב יום כיפור, הוא אמר לי "מה אתה משוגע זה יום כיפור זה אסור אני בטוח אשבור איזה רגל" (עזוב שהוא אכל שתה עישן וראה סרטים, אבל הוא קרא בתורה ביום הזה:lol:)
אז תכלס כן זאת הבעיה שלי עם הגישה הזאת ולמה אני לא מבין אותה.
ושמע בתקופה שבה הייתי שומר על יום כיפור בגלל שכבדתי את המשפחה שליכי התאחרתי אצלהם
קראו לי דברים הזוים שהיה קל לפרש אותם בתור אלוהים מנסה להגיד לי פשוט לעזוב הכול וללכת לעשן:lol:😆

קראו לי דברים הזוים שהיה קל לפרש אותם בתור אלוהים מנסה להגיד לי פשוט לעזוב הכול וללכת לעשן:lol:😆
אולי זה באמת מה שהוא ניסה להגיד לך וכעס עליך שהמשכת בשטויות שלך של לצום 🙄

אז תכלס כן זאת הבעיה שלי עם הגישה הזאת ולמה אני לא מבין אותה.
ושמע בתקופה שבה הייתי שומר על יום כיפור בגלל שכבדתי את המשפחה שליכי התאחרתי אצלהם
הקב"ה לא מחכה עם נבוט לראות מי עושה טעות ולתת לו זאפטה בראש , שוכן איתם בתוך טומאתם גם שאדם חוטא הקב"ה מחייה אותו באותו רגע ומחכה מתי הוא יחזור בתשובה , אין לו השגה כמה הקב"ה אוהב כל אחד ואחד מאיתנו כבן ממש .

וכמובן שצריך להכיר את הבורא ואת הדרך שלו בשביל להבין איך לפרש מה הוא מנסה לומר לך .. אז תתחיל בללמוד גמרא ושולחן ערוך שתסיים נדבר 😃

הקב"ה לא מחכה עם נבוט לראות מי עושה טעות ולתת לו זאפטה בראש , שוכן איתם בתוך טומאתם גם שאדם חוטא הקב"ה מחייה אותו באותו רגע ומחכה מתי הוא יחזור בתשובה , אין לו השגה כמה הקב"ה אוהב כל אחד ואחד מאיתנו כבן ממש .

וכמובן שצריך להכיר את הבורא ואת הדרך שלו בשביל להבין איך לפרש מה הוא מנסה לומר לך .. אז תתחיל בללמוד גמרא ושולחן ערוך שתסיים נדבר 😃
זה כמו שאתה תגיד לי שיש אלוהים ואני יגיד לך לקרוא את מחקרים על המפץ הגדול ושתסיים נחזור לדבר .
דרך אגב לפניי יוסף קראו אנשים עדיין היו יהודים וחשבו שהם פועלים לפי דרכו של הבורא

איך אתה יודע את כל זה? הקב''ה התגלה בפניך? אתה הדובר של הקב''ה?
יש לנו את התורה ששם מסופר לנו מה הוא רחום אף אתה רחום וכו' יש ספר שנקרא תומר דבורה של הרמ"ק שם כתוב ללכת בדרכים שלו ורשום את הדרכים שלו .

ותקרא על סדום ועיר סמוכה לה שההבדל ביניהם היה שנה ולזאת חיכה עוד וזאת הגיע זמנה
זה כמו שאתה תגיד לי שיש אלוהים ואני יגיד לך לקרוא את מחקרים על המפץ הגדול ושתסיים נחזור לדבר .
דרך אגב לפניי יוסף קראו אנשים עדיין היו יהודים וחשבו שהם פועלים לפי דרכו של הבורא
לא הבנתי את המשפט של לפני יוסף .
ולא גדלתי בתור חרדי , שמעתי וקראתי בעבר לא התרשמתי אין הוכחות לכלום וזה המצאה של בנאדם מסויים להבדיל התורה , שכמעט כל העולם יגיד לך שאברהם יצחק ויעקב אמת ומשה אמת .. יש היסטוריה לכל דבר , כמו שיגידו לך פתאום שהסתירו את זה מימך כי זה היה סוד אבל סבא של סבא שלך היה פינגווין וככה היה בכל העולם זה נשמע הזוי ... מאיפה הסיפור הזה ? אבל שאותו סיפור עובר מדור לדור מעל אלפיים שנה מי יכול להתכחש לזה ?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית