הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
הלימודים מסובסדים על ידי המדינה, כנ''ל נתח מתעשיית הקולנוע ועוד ועוד, החרדים גם לא צריכים לממן את זה בשבילנו..
מצד שני, רובם לא תורם לקופת המדינה
יש עוד הרבה דברים שמסובסדים עי המדינה או בפיקוח. הנקודה היא שכולם יכולים להינות מזה ולא מגזר ספציפי.

36522953_2218986598127844_5865775408972038144_o.jpg

מי אמור להתגייס: כשמדובר בעומר בן ה- 18 החילוני השאלה פשוטה- אתה בריא? יופי, תעלה על מדים ונשק - ויאללה לטירונות.
לעומת זאת, כאשר בן ה-18 הוא עמרם החרדי בא החוק ושואל - האם למדת יותר משנתיים בישיבה חרדית? אם התשובה היא כן, אז לעמרם שיחק המזל והוא ימצא את עצמו במסלול ההקלות, אפילו אם הוא כבר עזב את הישיבה.
מתי מתגייסים: כשעומר החילוני יגיע לגיל 18 אין בכלל שאלה, הוא ייאלץ להיפרד מהחברים והמשפחה, לשים את החיים שלו בהמתנה לכמה שנים ולהצטרף לצבא.

חברו עמרם החרדי, לעומת זאת, יוכל לבחור, האם מתאים לו להתגייס עכשיו עכשיו בגיל 18 או שאולי נוח לו יותר לדחות את השירות בכמה שנים עד גיל 24, להתפתח בינתיים, להתחתן ולהקים משפחה – ובעקבות זאת לקבל הקלות בשירות המאוחר יותר וכמובן יותר כסף בזמן השירות.
תגמול מהמדינה: עומר וחבריו החילונים ירוויחו בזמן השירות משכורת שתנוע בין מאות שקלים בודדים ל-2,000 שקלים לכל היותר - אם ישרתו כלוחמים באזור סיכון. תומכי לחימה למשל מרוויחים כ-1,176 ש"ח בחודש, וחיילים בעורף משתכרים 810 שקלים.
עמרם החרדי וחבריו שבחרו להתגייס בגיל מאוחר יותר, כאמור – כבר בעלי משפחה, ולפיכך צפויים לקבל משכורת גדולה פי כמה – שתגיע עד לכדי 6,000 שקלים בחודש. גם אם הוא משרת קרוב לבית בתפקיד עורפי.
אמנם הוועדה שגיבשה את המתווה ציינה שכדאי לשקול הטבות לכלל המשרתים ולא רק לחרדים – אבל זאת רק המלצה, את זה הוועדה לא חייבה במסגרת החוק.

העריקה ועונשה: לפי חוק שירות הביטחון, עומר וכל בחור חילוני בריא שהגיע לגיל 18 צריך להתגייס. אין שאלות. ואם לא יעשה את זה ייחשב לעורק, תוצא פקודה לכליאתו ואז הוא יעמוד לדין ומשם ילך לכלא.

עמרם לעומתו, לפי המתווה החדש – אין לו מה לחשוש מהכלא. לחרדים לא יהיו סנקציות פליליות על מי שמשתמט – רק לאחר כמה שנים, אולי תהיה סנקציה, כלכלית בלבד, בתקצוב הישיבה בה הוא לומד. כן כן, העונש, אם יינתן בכלל, מתייחס למוסדות לימוד ולא ליחידים. העונשים, אם יינתנו, יגיעו רק בעוד שנתיים החל משנת 2020. למה? כדי לאפשר "הסתגלות" למעבר הקשה, למרות שכבר לפני 16 שנה, משנת 2002 וחקיקת חוק טל החלה תקופת ההסתגלות, אבל כנראה שצריך עוד שנה-שנתיים להסתגלות הזאת.

בקיצור, לחוק שעבר היום בממשלה אפשר לקרוא בהרבה שמות - חוק ההקלות לנוער החרדי, חוק החמורים החילונים או אולי החוק למען שלמות הקואליציה של ביבי, אבל כאשר הפערים כל כך ברורים וכאשר הקומבינה הפוליטית של מגזר אחד המקורב לצלחת זועקת לשמיים - השם האחרון שאפשר להדביק לחוק הזה הוא החוק לשוויון בנטל.

יש עוד הרבה דברים שמסובסדים עי המדינה או בפיקוח. הנקודה היא שכולם יכולים להינות מזה ולא מגזר ספציפי.
אוקיי, למה אז שתממן את תעשיית הקולנוע הכושלת של הארץ ולא את החרדים

מה??????? שירתתי בצבא ולא קיבלתי 6 אלף , האמת שאם אני זוכר נכון גם קיבלתי פחות מ810 , 6 אלף מקבל אדם עם ילדים וזה לא משנה אם הוא חרדי או לא וגם זה תלוי כמה ילדים תפסיקו עם השקרים כבר , אם זה ככה שכל החילונים יבואו לצו גיוס ויגידו אני חרדי שרוצה להתגייס שלמו לי 6 אלף , כמה שקרים , כמה רצון לזרוע שנאה לאחר זה פשוט מטורף , מציע לכם לעשות בדיקה תעברו לחיות בצד השני אגלה לכם סוד תופתעו לדעת שהמדינה לא תתחיל לשלם לך משכורת , לזרוק עליכם כספים ולתת לכם הנחות .
זה ממש לא מתי שנוח לו עד גיל 24 , יש דבר שנקרא דחייה בתנאי שהוא לומד תורה על פי הסדרים , כי זה מה ששומר עלינו (אל תנסה לשנות את דעתנו , קבל אותה ותחיה איתה , ולא טיעון כמו אז מחר מישהו ימציא משהו אז גם לו ניתן ? זה ממש לא מישהו שהמציא משהו , בזכות התורה קיבלה הכרה בעולם וקיבלת מדינה , זה משהו שאלפי שנים מלווה אותנו ) .
אם הוא לא התייצב לשירות בלי הודעה ובלי הסבר הוא נחשב עריק , ובמקרה שתתפוס אותו משטרה גם בבדיקה משטרתית ברחוב או משהו יראו את זה ולוקחים אותו , כן לא לכל עריק שולחים לוכד עריקים לא מהצד החרדי ולא מהצד החילוני .

תעשיית הקולנוע והתיאטרון בארץ מקבלת תיקצוב ממשרד התרבות.. ותאמין לי שהם מקבלים סכומים זעומים לעומת הסכומים שהממשלה זורקת לעבר
הציבור החרדי!

מבחינתי, כקפיטליסט, שהמדינה תצא לחלוטין מהורידים. שתהיי מינימום התערבות של המדינה במגזר הפרטי.

לשאלתך, את תעשיית הקולונע הישראלית כל המגזרים יכולים להינות ממנה. כולל החרדים.

כי תעשייה כול שהיא יכולה להרוויח כסף (גם אם היא כושלת) והכרה בינלאומית למדינה.
בן אדם שיושב ולומד תורה כול היום לא תורם בשיט למדינה.
השוואות שלכם מפגרות גם עם חלקים היותר בעייתים של המדינה כמו מאפיית ההסתדרות ומקרוביה לפחות הם עובדים.
ודרך אגב אצל החילונים אתה או צריך להיות נכה לאחר וועדה או שכיר שפוטר לאחר לפחות שבעה חודשים מעבודתו, בזמן שאצל החרדים הפריוולגיה
היא פשוט להגיד :''אני לומד תורה'' וזהו.

תעשיית הקולנוע והתיאטרון בארץ מקבלת תיקצוב ממשרד התרבות.. ותאמין לי שהם מקבלים סכומים זעומים לעומת הסכומים שהממשלה זורקת לעבר
הציבור החרדי!
אתה יכול להגיד כמה כסף הממשלה נותנת למגזר החילוני לעומת החרדי?
מבחינתי, כקפיטליסט, שהמדינה תצא לחלוטין מהורידים. שתהיי מינימום התערבות של המדינה במגזר הפרטי.

לשאלתך, את תעשיית הקולונע הישראלית כל המגזרים יכולים להינות ממנה. כולל החרדים.
אתה יכול גם להיות אברך, אין מניעה ממך
שנית, אם אתה קפיטליסט אתה מאמין שהאזרחים צריכים לשלם הון על טיפולים רפואיים?
כי תעשייה כול שהיא יכולה להרוויח כסף (גם אם היא כושלת) והכרה בינלאומית למדינה.
בן אדם שיושב ולומד תורה כול היום לא תורם בשיט למדינה.
השוואות שלכם מפגרות גם עם חלקים היותר בעייתים של המדינה כמו מאפיית ההסתדרות ומקרוביה לפחות הם עובדים.
ודרך אגב אצל החילונים אתה או צריך להיות נכה לאחר וועדה או שכיר שפוטר לאחר לפחות שבעה חודשים מעבודתו, בזמן שאצל החרדים הפריוולגיה
היא פשוט להגיד :''אני לומד תורה'' וזהו.
ואיך לממן תארים של מדעי הדשא ומגדר תורם למדינה?

חבוב , מדינה קיבלת בגלל שהאום החליט..
לא בגלל שקראת תורה!
כן ובאת וטענת שצריך מדינה לשבט זולו ? והאו"ם אמר יאללה תקימו מדינה בשביל הכיף ? או שהאו"ם החליט שמגיע לעם היהודי להגיע לארץ אבותיו ולהקים מדינה יהודית .

איפה רשום שזה ארץ האבות ? איפה רשום בהיסטוריה שזה שייך לנו ? אז חבוב קיבלנו את מדינת ישראל בגלל התורה .

כן ובאת וטענת שצריך מדינה לשבט זולו ? והאו"ם אמר יאללה תקימו מדינה בשביל הכיף ? או שהאו"ם החליט שמגיע לעם היהודי להגיע לארץ אבותיו ולהקים מדינה יהודית .

איפה רשום שזה ארץ האבות ? איפה רשום בהיסטוריה שזה שייך לנו ? אז חבוב קיבלנו את מדינת ישראל בגלל התורה .
זה ממש לא נכון, תלמד היסטוריה ואת הסיבות להצבעת האו''ם בעד מדינת ישראל

אתה יכול להגיד כמה כסף הממשלה נותנת למגזר החילוני לעומת החרדי?

אתה יכול גם להיות אברך, אין מניעה ממך

ואיך לממן תארים של מדעי הדשא ומגדר תורם למדינה?
עד כמה שאני שונא את התארים האלו בסופו של יום הם גם מוצאים עבודה בתחום שלהם מרווחים כסף ומחזירים מיסים
כמה כסף המדינה מרוויחה מלימוד תורה?

עד כמה שאני שונא את התארים האלו בסופו של יום הם גם מוצאים עבודה בתחום שלהם מרווחים כסף ומחזירים מיסים
נו באמת , אז גם יש מקצועות כמו מוהל , רב מקדש , דיין בבית דין , שוחט . גם הם עובדים מקבלים כסף ומשלמים מיסים .

בתור מלצרים אולי, כשאתה מרוויח מינימום אתה לא משלם מס
כמה כסף המדינה מרוויחה מתעשיית הקולנוע? מימון סל תרופות לחסרי עבודה? אתה יודע כמה כסף מתבזבז בגלל תרבות ארגונית לקויה במשרדי הממשלה?

נגיד שאתה צודק(שאתה לא שיעור בהיסטוריה יעמיד אותך על טעותך)
לפי היגיון שלך גם המוסלמים יכולים לטעון שמגיע להם חצי מהמדינה כי כתוב שם משהו על זה בקוראן

זה ממש לא נכון, תלמד היסטוריה ואת הסיבות להצבעת האו''ם בעד מדינת ישראל
אשמח שתלמד אותי , מה הסיבות בהצבעת האו"ם להצדקה להקמת מדינה יהודית בארץ ישראל . למה לדוגמא זה לא היה בארץ אחרת ?
נגיד שאתה צודק(שאתה לא שיעור בהיסטוריה יעמיד אותך על טעותך)
לפי היגיון שלך גם המוסלמים יכולים לטעון שמגיע להם חצי מהמדינה כי כתוב שם משהו על זה בקוראן
תתקן אותי אם אני טועה , זה לא מה שהם טוענים ?
דרך אגב אני לא בקיא בנושא אבל לפי מה שהבנתי אחת הבעיות לדוגמא של איראן איתנו זה שבספרים שלהם כתוב שהקב"ה לא יחזיר אותנו למדינה ובארץ ישראל , וכל עוד הקיום שלנו פה זה סותר את מה שכתוב אצלהם , ויהיה להם יותר קל לחזק את הכתוב אצלהם ברגע שבר מינן לא תיהיה את ארץ ישראל ולא ניהיה פה .

אשמח שתלמד אותי , מה הסיבות בהצבעת האו"ם להצדקה להקמת מדינה יהודית בארץ ישראל . למה לדוגמא זה לא היה בארץ אחרת ?
השואה והתקשורת, לחץ על בריטניה לבטל את המנדט הבריטי, אינטרסים של המעצמות בעקבות המלחמה הקרה

בתור מלצרים אולי, כשאתה מרוויח מינימום אתה לא משלם מס
כמה כסף המדינה מרוויחה מתעשיית הקולנוע? מימון סל תרופות לחסרי עבודה? אתה יודע כמה כסף מתבזבז בגלל תרבות ארגונית לקויה במשרדי הממשלה?
צא מהסרט שכול מי שעשה תואר במדעי הרוח הוא מלצר , יש בזה עדיין עבודה במיוחד למרצים וחוקרי תרבות בינלאומים.
כמה המדינה מרוויחה מתעשיית הקולנוע?
לא יודע הלכת לסרט מתישהו ? אתה חושב שהסרטים שלנו שמוקרנים בחוץ לארץ לא מרווחים לנו פה כסף?
נו באמת , אז גם יש מקצועות כמו מוהל , רב מקדש , דיין בבית דין , שוחט . גם הם עובדים מקבלים כסף ומשלמים מיסים .
מה זה קשור ללימודי תורה?

השואה והתקשורת, לחץ על בריטניה לבטל את המנדט הבריטי, אינטרסים של המעצמות בעקבות המלחמה הקרה
נכון , היה דברים מסביב לא באו ביום אחד וסתם ככה נתנו לנו מתנה , אבל בשורה התחתונה הנימוק שלהם היה , לפחות ככה למדתי בבית ספר חילוני בשיעור היסטוריה , שהאו"ם החליט שמגיע לעם היהודי את האפשרות להקים מדינה במדינה ששייכת להם היסטורית , שהשייכות ההיסטורית העדות שלה זה מהתנך

תתקן אותי אם אני טועה , זה לא מה שהם טוענים ?
דרך אגב אני לא בקיא בנושא אבל לפי מה שהבנתי אחת הבעיות לדוגמא של איראן איתנו זה שבספרים שלהם כתוב שהקב"ה לא יחזיר אותנו למדינה ובארץ ישראל , וכל עוד הקיום שלנו פה זה סותר את מה שכתוב אצלהם , ויהיה להם יותר קל לחזק את הכתוב אצלהם ברגע שבר מינן לא תיהיה את ארץ ישראל ולא ניהיה פה .
הולי שיט לא תחזור בקשה לשיעורי היסטורה א ותפתח עיתון יש כול הרבה לא בסדר במה שאמרתה שאני לא יודע מאיפה להתחיל

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית