הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בנוגע לויטמינים למי שמבין בעניין

• פותח/ת השרשור shabi
  • פורסם בתאריך

shabi

משתמש מתחיל
256
1
נק' מוניטין:
177
256
1
שואל בשביל מחסור בויטמינים אצל חברה שלי

הרופא המליץ לה על 2500 מק"ג ויטמין די מידי יום
אם יש לה כדורים של 5000 והיא תיקח אחד כל יומיים זה בסדר?

כנל לגבי ויטמין בי12 .המליץ לה על 1000 מק"ג ליום
אם תיקח אחד של 3000 כל 3 ימים זה בסדר?

ואם אתם שואלים למה אבל לא לקחת בדיוק כמו שהוא אמר,זה כי עשיתי טעות בהזמנה והזמנתי כדורים במינונים גבוהים כאלה

לא משנה, שתקח כל יום כדור ולא כמו שהצעת
ויטמין D היא יכולה לקחת גם מינון כזה כל יום
וויטמין B העודפים יוצאים בשתן ככה שאין בעיה

היא לא אוכלת בשר ולא נחשפת לשמש הרבה ?

גם אני חושב שאם היא במחסור שתיקח 5000 כל יום וזהו
אבל לגבי השאלה, אפשרי לקחת 5000 ביומיים במקום 2500 ביום.

• פותח/ת השרשור
בשר היא כמעט ולא נוגעת , והיא לומדת, אז היא בלימודים רוב היום ככה שלא יוצא לה להיות בשמש יותר מדי

לא משנה, שתקח כל יום כדור ולא כמו שהצעת
ויטמין D היא יכולה לקחת גם מינון כזה כל יום
וויטמין B העודפים יוצאים בשתן ככה שאין בעיה

היא לא אוכלת בשר ולא נחשפת לשמש הרבה ?

בארץ בכל מקרה יש חסך בויטמין D בשליש מהאוכלוסיה (שחלק נכבד מהאוכלוסייה הם דתיים ונשים).
יש מחקרים שנעשו בשנים האחרונות שמראים שגם חשיפה של 15 דקות לשמש (כמו שהיה נהוג בעבר) אינו מספיק ל-RDA של D.

הכדורים של D הם פיציים ובחורות בדרך כלל אוהבות אותם. לא תהיה לה בעיה לבלוע 😃

שואל בשביל מחסור בויטמינים אצל חברה שלי

הרופא המליץ לה על 2500 מק"ג ויטמין די מידי יום
אם יש לה כדורים של 5000 והיא תיקח אחד כל יומיים זה בסדר?

כנל לגבי ויטמין בי12 .המליץ לה על 1000 מק"ג ליום
אם תיקח אחד של 3000 כל 3 ימים זה בסדר?

ואם אתם שואלים למה אבל לא לקחת בדיוק כמו שהוא אמר,זה כי עשיתי טעות בהזמנה והזמנתי כדורים במינונים גבוהים כאלה

אמנם אנחנו מדברים כאן רק על וויטמינים אבל עדיין זו המלצה של רופא. לפי דעתי תיגש לאותו הרופא ותציג בפניו את השאלות האלה. אני לא בטוח שמבחינת השפעה פיזיולוגית ,לקיחה של כדור גדול פעם ביומיים שווה ללקיחה של כדור קטן כל יום.

אמנם אנחנו מדברים כאן רק על וויטמינים אבל עדיין זו המלצה של רופא. לפי דעתי תיגש לאותו הרופא ותציג בפניו את השאלות האלה. אני לא בטוח שמבחינת השפעה פיזיולוגית ,לקיחה של כדור גדול פעם ביומיים שווה ללקיחה של כדור קטן כל יום.

למה, שתיקח ביום הראשון של השבוע כמות של שבוע שלם ואז כל השבוע היא לא תהיה צריכה לקחת.
אח"כ שתיקח כל ראש חודש כמות לחודש, וכל ראש שנה כמות לשנה.

זה לא עובד לקחת כדור כפול במינון לתקופה שווה כפול להמלצה.
כלומר 5000 ליומיים במקום 2500 ליום. הגוף צריך לקבל מנות של ויטמנים כל יום, כיוון שהגוף לא אוגר ויטמינים.
בעיקרון ויטמין D שתיקח כל יום את הכדור המרוכז יותר, בעיקרון למען הסר ספק, שתיקח 6 ימים בשבוע ובשביעי לא תקח ותשתדל לצאת לשמש.. כיוון שעודפי ויטמין D יכולים להיאגר בשומן וזה יכול ליצור בלאגן.
מבחינת הB12 כמו שאמרו כאן לפני, עודפים יוצאים בשתן.. היא יכולה לקחת את הכדורים במינון הגבוהה ולא תהיה בעיה.

ויטמין D היא יכולה לקחת גם פעם בחודש (הכמות היומית * 30)
ויטמין B12 יש לקחת בכל יום, אחרי חודש היא ככל הנראה תוכל לרדת במינונים... שזה אומר כדור פעם בשבוע.

ויטמין D היא יכולה לקחת גם פעם בחודש (הכמות היומית * 30)
ויטמין B12 יש לקחת בכל יום, אחרי חודש היא ככל הנראה תוכל לרדת במינונים... שזה אומר כדור פעם בשבוע.

אבל היא בחסר בויטמין D
בד"כ בחסר לוקחים כמויות מאוד גבוהות ככה שאתה טועה

אין שום בעיה עם מינונים גבוהים של ויטמין D, שתיקח את הכמות היומית כפול 30, פעם בחודש.
העיקר שתיקח אותה עם הארוחה הגדולה ביום - מחקרים הצביעו על ספיגה טובה יותר.

בקשר לויטמין B12, לקחת מינונים גדולים זה בזבוז כסף, כי % הספיגה יורד משמעותית עם העלייה בכמות.
לכן יש לקחת מינון יומי של כ-1000 מק"ג, מתחת ללשון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית