הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ירידה חדה מדי בחיטוב

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
אהלן, אני בערך חודשיים בחיטוב אחרי מסה, בתחילת החיטוב הייתי שוקל 95, 1.84 ס"מ. אני שוקל כל אבל כל אוכל שאני מכניס לפה, סופר את הקלוריות בצורה מדוייקת מאוד, אני משתדל להיות כל יום בגירעון של 300-600 קלוריות לפי החישוב..

ביום ללא אימון אני אוכל בערך 2200-2300 קלוריות וביום עם אימון אוכל 2500-2600, עכשיו קרה לי משהו לא הגיוני. לפני עשרה ימים עשיתי העמסת פחמימות, ביום הזה נשקלתי בבוקר הייתי 90.5 ק"ג, נשקלתי כמה ימים אחרי הייתי 91 אמרתי לעצמי אוקיי זה נוזלים של ההעמסה שעשיתי זה יירד בקרוב, אז בשישי האחרון נשקלתי שוב הייתי 89.9, אמרתי סבבה זה סביר, והיום נשקלתי שוב הייתי 88.7 ק"ג איך זה הגיוני? הגיוני שזה נוזלים כי אני כבר חודשיים בחיטוב? אני חושש לרדת מהר מדי שלא לאבד מסת שריר.

החלוקה שלי ביום היא בדרך כלל כזאת:
180-200 גר' חלבון
80-100 גר' שומן
השאר פחמימה שזה יוצא לרוב 100-150 גר'
יש פה משהו שאני עושה לא בסדר? (כמובן מתאמן ab ארבע פעמים בשבוע)

נערך לאחרונה:
לדעתי זה בסדר גמור
תמשיך להישקל ולראות שהכל בסדר עם המשקל.
בכל מקרה נראה מה עוד אנשים יגידו.

אנשים חושבים שאם יורדים במשקל מהר זה אומר שיורדים בשריר.
הוא נתחיל מזה שאין לך, או לאף אחד אחר סיכוי לדעת אם ירדנו בשריר או בשומן או גם וגם במהלך החיטוב

אם אתה מקפיד על תזונה, בעיקר מספיק חלבון, משלב אימונים תוך כדי החיטוב(אימונים כמעט כמו במסה או אפילו אותם אימונים מבחינת אינטנסיביות ומשקלי עבודה), מתאושש מספיק(שינה וימי מנוחה)
אין סיבה ״שתאבד״ שריר

הירידה החדה שלך הייתה כנראה מנוזלים, שים לב שכל השבוע אתה על פחמימה נמוכה, יש פחות נוזלים בגוף(גליקוגן ומים בעיקר)
ירדת בעשרה ימים קצת יותר מקילו וחצי זה הגיוני סך הכל

קצב ירידה במשקל אמרו להיות בסביבות 0.8-1.5% ממשקל גוף, כמובן שזה תלוי במשקל הגוף ובהרכב הגוף

במשקל גוף שלך אני חושב שקצב של 2% בשבוע הוא קצב סבבה.

• פותח/ת השרשור
הוא נתחיל מזה שאין לך, או לאף אחד אחר סיכוי לדעת אם ירדנו בשריר או בשומן או גם וגם במהלך החיטוב

אם אתה מקפיד על תזונה, בעיקר מספיק חלבון, משלב אימונים תוך כדי החיטוב(אימונים כמעט כמו במסה או אפילו אותם אימונים מבחינת אינטנסיביות ומשקלי עבודה), מתאושש מספיק(שינה וימי מנוחה)
אין סיבה ״שתאבד״ שריר

הירידה החדה שלך הייתה כנראה מנוזלים, שים לב שכל השבוע אתה על פחמימה נמוכה, יש פחות נוזלים בגוף(גליקוגן ומים בעיקר)

קצב ירידה במשקל אמרו להיות בסביבות 0.8-1.5% ממשקל גוף, כמובן שזה תלוי במשקל הגוף ובהרכב הגוף

כן אחי, אני מקפיד על כל מה שאמרת, ואפילו האימונים שלי בחיטוב יותר טובים מהמסה, לישון אני יושן בין 7-10 שעות ביום אין מצב שפחות משבע שעות, חלבון אוכל כמו שכתבתי שזה מספיק.. פשוט חלק אמרו לי שאם יש מינוס קלורי גבוה מדי זה יכול לפגום בשריר אולי חלק מזה נכון אולי לא.. לפי מה שאתה אומר אז אני יכול להוריד קילו בשבוע אפילו ולהיות רגוע?? אם כן אז למה הרוב ממליצים על ירידה הדרגתית יותר נגיד של 500-700 גרם בשבוע? זה רק מי שהמשקל שלו נמוך יחסית?
ועוד משהו לגבי המנוחה, אם אני עושה יום ראשון נגיד a שזה חזה יד אחורית וכתפיים, אין בעיה שיום אחרי אני יעשה b גב יד קדמית רגליים נכון? וכמובן אחרי זה יום מנוחה.. או שעדיף לשמור תמיד על יום מנוחה בין אימון לאימון כמה שאפשר?
ואמרת כמות נמוכה של פחמימות לדעתך להוסיף לכיוון 150-200 גר' או שזה בסדר?

נערך לאחרונה:
כן אחי, אני מקפיד על כל מה שאמרת, ואפילו האימונים שלי בחיטוב יותר טובים מהמסה, לישון אני יושן בין 7-10 שעות ביום אין מצב שפחות משבע שעות, חלבון אוכל כמו שכתבתי שזה מספיק.. פשוט חלק אמרו לי שאם יש מינוס קלורי גבוה מדי זה יכול לפגום בשריר אולי חלק מזה נכון אולי לא.. לפי מה שאתה אומר אז אני יכול להוריד קילו בשבוע אפילו ולהיות רגוע?? אם כן אז למה הרוב ממליצים על ירידה הדרגתית יותר נגיד של 500-700 גרם בשבוע? זה רק מי שהמשקל שלו נמוך יחסית?
ועוד משהו לגבי המנוחה, אם אני עושה יום ראשון נגיד a שזה חזה יד אחורית וכתפיים, אין בעיה שיום אחרי אני יעשה b גב יד קדמית רגליים נכון? וכמובן אחרי זה יום מנוחה.. או שעדיף לשמור תמיד על יום מנוחה בין אימון לאימון כמה שאפשר?
ואמרת כמות נמוכה של פחמימות לדעתך להוסיף לכיוון 150-200 גר' או שזה בסדר?

דבר ראשון, אי אםשר להמליץ על ירידה במשקל גוף בקנה מידה של גרמים, אי אפשר להשוות אדם ששוקל 70 קילו על אחוז שומן נמוך ואדם ששוקל 110 קילו על אחוז שומן גבוה מאוד

תמיד עדיף להסתכל על הירידה כאחוזים .

״מינוס גבוה מידי״(?) איך אתה יודע כמה קלוריות אתה שורף ביום? איך אתה יודע מה זה ״מינוס גבוה מידי?

אדם ששוקל יותר ויש לי יותר מסת שומן ישאף לרדת יותר במשקל מאשר אדם ששוקל פחות עם מסת שריר שונה
בגלל זה תמיד צריך להתכל על הרכב הגוף בעיקר ו על המטרה.
צריך לשאוף לירידה מסויימת באחוזים כמו 1.5 או אפילו 2 אחוז משקל גוף בשבוע

אני יכול להגיד על עצמי שאני שוקל 71 ואני יורד בשבוע כמעט קילו משקל גוף

לגבי התבנית אימונים שלך:
אימון a שלך הוא בדיוק קבוצות שרירים של push)כל השרירים המשתתפים בדחיפה)

ואימון b הוא השרירים של pull שהם משיכה, ורגליים בנוסף

הייתי ממליץ לך לעבוד:
ABXABXX
X זה יום מנוחה

וגם תשנה קצת את קבוצות השרירים: באימון a במקום כתפיים תעשה כתף קדמית וצידית
את הכתף האחורית תעביר לאימון b ששם היא משתתפת כמעט בכל תרגילי הגב

לגבי הפחמימה- הכל זה בחירה שלך
העיקר שתגיע לכמות חלבוןמספיקה
אפשר גם להוריד את השומן למינימום שזה בערך 45-50 גרם

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון, אי אםשר להמליץ על ירידה במשקל גוף בקנה מידה של גרמים, אי אפשר להשוות אדם ששוקל 70 קילו על אחוז שומן נמוך ואדם ששוקל 110 קילו על אחוז שומן גבוה מאוד

״מינוס גבוה מידי״(?) איך אתה יודע כמה קלוריות אתה שורף ביום? איך אתה יודע מה זה ״מינוס גבוה מידי?

אדם ששוקל יותר ויש לי יותר מסת שומן ישאף לרדת יותר במשקל מאשר אדם ששוקל פחות עם מסת שריר שונה

לגבי התבנית אימונים שלך:

הייתי ממליץ לך לעבוד:
ABXABXX
X זה יום מנוחה

תודה אחי.. כן התכוונתי כאילו עם המשקל שלי שזה תשעים קילו זה קצת יותר מאחוז ביינתים אז נראה שזה סבבה.. לגבי השומן מעדיף שלא להוריד אני מאמין שזה יותר חשוב לגוף מפחמימות במיוחד בחיטוב, את כל השומן כמעט אני צורך משומן איכותי.. תודה על העזרה אחי

אין סיבה ״שתאבד״ שריר

אתה ממש טועה. אין שום קשר להרכב הגוף. קצב הירידה צריך להיות בין 0.5-1% ממשקל הגוף. לא יותר מזה. לפעמים שעושים העמסה יש עליה בנוזלים אז ירידה חדה אחרי זה בסדר לחלוטין.

לגבי התבנית אימונים שלך:

הייתי ממליץ לך לעבוד:
ABXABXX
X זה יום מנוחה

אפשר בהחלט לדעת מה הניטרלי שלך, כמה קל אתה שורף ביום מן הסתם אי אפשר לדעת בוודאות אז בגלל זה מנחשים בערך, אין ברירה אחרת. אם הגרעון הקלורי גדול מדיי יש אפשרות לבדוק, אם משתמשים באפליקציה כמו myfitneespal למשל או פשוט תפריט תזונה רגיל. בגדול הגרעון חייב להיות עד 500 קל ולא יותר. לכל אדם, לא משנה בכלל מה המשקל או אחוז שומן, ירצה לרדת במשקל. בן אדם באחוז שומן גבוה ובן אדם באחוז שומן נמוך ירצו לרדת שניהם במשקל אבל לרדת כמה שפחות במסת השריר לא משנה בכמות המסת שריר שיש להם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית