הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדמח בפתוחה- אפיק מעבר

דניאל1562

משתמש מתחיל
33
9
נק' מוניטין:
9
33
9
היי, מתחיל מדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה במטרה לעבור לאוניברסיטת תל אביב בסוף השנה הראשונה.
מתכנן לקחת 3 קורסים בסמסטר הראשון ו4 בשני (לא עובד, סטודנט במשרה מלאה).
אשמח לייעוץ ממי שמכיר את הפתוחה כי אני מלא ספקות:
1. מה בדיוק מקבלים בעת ההרשמה? הבנתי שמקבלים ספרים של הקורס ומדי פעם יש מעט מפגשים פרונטליים לתרגול. חוץ מזה? הרצאות מוקלטות של כל החומר או שהלמידה באה רק מהספרים? באם יש הקלטות כאלה, כמה הן מקיפות אם בכלל? או שרק נוגעות בנקודות מסוימות

2. האם יש גישה לא מוגבלת למבחנים משנים קודמות בעת רכישת קורס?

3. בסופו של דבר צריך לקבל ממוצע 87 כדי לעמוד בתנאי האפיק, עד כמה החומר שמקבלים משאיר את הציון הזה אפשרי? זאת אומרת, אם אלמד הכל באופן מסודר ועם השקעה רצינית, איכות החומר ואיכות העברת החומר בשיטה של הפתוחה מאפשרים בכלל לאדם הממוצע להגיע לציון כזה? או שנדירים האנשים שמצליחים ללמוד בתנאים האלה?

תודה רבה!

1. ספרים, יש הרצות מוקלטות ויש (עכשיו קורונה) מפגשים פרונטלים. אתה בוחר בהרשמה איך תלמד

2. כן אבל לא בעת רכישת הקורס אלא בפתיחת הסמסטר או ככה לפחות זה אצלי

3. הפתוחה קשה מאוד מבחינת מבחנים ורמת החומר. תעבור את האפיק או לא זה תלוי נטו בך. לא בודדים עוברים את זה אבל זה לא קל בכלל. הספרים וההרצאות כמובן שעוברים בהם על כל החומר שצריך. השיטה אגב היא אותה שיטה

זה ציון הרבה יותר גבוה מהציון הממוצע בשנה א

בחרת מערכת מאוד קשוחה מבחינת כמות קורסים.

אם אתה לא מאוד טוב בללמוד + טוב בחשיבה מופשטת מתמטית, לא הייתי לוקח ככ הרבה קורסים.

אני לומד הנדסת מחשבים בעברית, יכול להגיד לך שההבדל בין שנה א לשנה ב הוא מטורף.
בשנה א הרגשתי לא שייך (השתפר בסמסטר ב, קצת), ועכשיו אני רואה הרצאות על קצב פי 2 ברוב המקצועות,
וגם הציונים קפצו מעובר לאחוזונים הגבוהים.

העניין הוא שלרוב האנשים טבילת האש הזאת היא שלב מאוד קשוח.
במדמח אני יודע שיש נשירה עצומה בשנה א.

בכל מקרה, ממליץ לך לפרק כל דבר קודם כל להגדרות שלו,
לשנן אותן היטב
ואז להבין שמה ששואלים אותך הוא אינטגרציה קשה ברמה זו או אחרת, של ההגדרות שלמדת.
אינטואיציה זה כלי טוב, אבל הוא נרכש, וגם יכול לבלבל אותך. תגיע ל100 אחוז בהירות של ההגדרות, או קרוב לשם,
ואז תשב על תרגיל ותסחט את ההגדרות בדרך לפיתרון, ככה זה יתחדד לך עוד יותר.

בכל מקרה, גם האנשים שמוציאים ציונים גבוהים, בדכ חורשים את התחת, ככה שחשוב להבין שהתארים האלה נורא אינטנסיביים.

• פותח/ת השרשור

אם אתה לא מאוד טוב בללמוד + טוב בחשיבה מופשטת מתמטית, לא הייתי לוקח ככ הרבה קורסים.

בשנה א הרגשתי לא שייך (השתפר בסמסטר ב, קצת), ועכשיו אני רואה הרצאות על קצב פי 2 ברוב המקצועות,

לשנן אותן היטב
אינטואיציה זה כלי טוב, אבל הוא נרכש, וגם יכול לבלבל אותך. תגיע ל100 אחוז בהירות של ההגדרות, או קרוב לשם,

בכל מקרה, גם האנשים שמוציאים ציונים גבוהים, בדכ חורשים את התחת, ככה שחשוב להבין שהתארים האלה נורא אינטנסיביים.

תיארתי לעצמי שכך יהיה לכן מתכנן לקחת את אשנב למתמטיקה עוד לפני שמתחיל את הקורסים של האפיק, אולי באמת אחלק את זה ל3 כל סמסטר, אפילו 2 לסמסטר א.

תודה רבה

אני לא מכיר את המנהלות של האפיק, דרישות ולכמה אתה יכול לפרוס את זה, אבל תכלס לדעתי השקעה נכונה זה לפרוס את זה כמה שאתה יכול, כדי לא בטעות לפספס על איזה מועד ( או לחילופין שלושה חודשים שחסכת כי לא רצית לפרוס) את הרף של האפיק.

87 זה ציון לא פשוט, אבל אפשרי אם אתה מאמין בעצמך וחושב שיש לך את החשיבה המתמטית הדרושה.
הוא מעל הממוצע של סטודנט שנה א כמו שכתבו כבר, אבל אם אתה לוקח פחות קורסים, אז אין סיבה שלא תצליח(או לפחות, כנראה סטודנט ממוצע היה מצליח).
מה גם, שלמרות שנוטים להגיד שהרמה בפתוחה גבוהה, אני חייב להגיד שביחס לאוניברסיטאות המובילות, הרמה יותר נמוכה, והדרישה ל87 לא תלושה בכלל.

לשנן אותן היטב

איך הפקולטה להנדסה של העברית?

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר את המנהלות של האפיק, דרישות ולכמה אתה יכול לפרוס את זה, אבל תכלס לדעתי השקעה נכונה זה לפרוס את זה כמה שאתה יכול, כדי לא בטעות לפספס על איזה מועד ( או לחילופין שלושה חודשים שחסכת כי לא רצית לפרוס) את הרף של האפיק.

87 זה ציון לא פשוט, אבל אפשרי אם אתה מאמין בעצמך וחושב שיש לך את החשיבה המתמטית הדרושה.
הוא מעל הממוצע של סטודנט שנה א כמו שכתבו כבר, אבל אם אתה לוקח פחות קורסים, אז אין סיבה שלא תצליח(או לפחות, כנראה סטודנט ממוצע היה מצליח).
מה גם, שלמרות שנוטים להגיד שהרמה בפתוחה גבוהה, אני חייב להגיד שביחס לאוניברסיטאות המובילות, הרמה יותר נמוכה, והדרישה ל87 לא תלושה בכלל.

לשנן אותן היטב

האם חלוקה כזו נשמעת יותר הגיונית:
מתכנן לקחת את אשנב למתמטיקה כהכנה ולאחר מכן לעשות
קיץ - בדידה
סמסטר א- אינפי 1, מבוא למדעי המחשב וjava
סמסטר ב- אינפי 2, לינארית 1, מבני נתונים ואלגוריתמים
קיץ הבא- לינארית 2.

האם לדעתכם הגיוני ובר ביצוע? לא עובד בכלל מוכן להקדיש המון המון שעות שבועיות.

אגב, האם האפיק מעבר מאפשר מעבר לסמסטר א בתל אביב במידה ואני עושה קורס במועד קיץ שלפניו? או שיהיה מאוחר מדי עם קבלת הציון וההרשמה?

עריכה- ראיתי שוב ששניכם לא מכירים את הפתוחה מבפנים אז פחות רלוונטי, אם מישהו אחר מכיר אשמח לדעה, תודה רבה בכל מקרה

אם אין ניסיון בתכנות, נשמע לי עמוס לקחת שני קורסי תכנות במקביל.
אם יש ואתה טוב בתכנות אז זה בסדר.

בגדול קורסים תכנותיים לוקחים הכי הרבה זמן.
וקורסים מתמטיים פורמליים נחשבים הכי קשים.

תנסה לראות תכניות לימודים כדי לקבל רושם על שילובים אפשריים

אם אין ניסיון בתכנות, נשמע לי עמוס לקחת שני קורסי תכנות במקביל.
אם יש ואתה טוב בתכנות אז זה בסדר.

בגדול קורסים תכנותיים לוקחים הכי הרבה זמן.
וקורסים מתמטיים פורמליים נחשבים הכי קשים.

תנסה לראות תכניות לימודים כדי לקבל רושם על שילובים אפשריים

זה קורס אחד. משמועות הוא גם מאוד מוצלח בפתוחה.

האם חלוקה כזו נשמעת יותר הגיונית:
מתכנן לקחת את אשנב למתמטיקה כהכנה ולאחר מכן לעשות
קיץ - בדידה
סמסטר ב- אינפי 2, לינארית 1, מבני נתונים ואלגוריתמים
קיץ הבא- לינארית 2.

האם לדעתכם הגיוני ובר ביצוע? לא עובד בכלל מוכן להקדיש המון המון שעות שבועיות.

אגב, האם האפיק מעבר מאפשר מעבר לסמסטר א בתל אביב במידה ואני עושה קורס במועד קיץ שלפניו? או שיהיה מאוחר מדי עם קבלת הציון וההרשמה?

עריכה- ראיתי שוב ששניכם לא מכירים את הפתוחה מבפנים אז פחות רלוונטי, אם מישהו אחר מכיר אשמח לדעה, תודה רבה בכל מקרה

סמסטר ב' נשמע קשוח להחריד. מנמ"א זה קורס מאוד עמוס וביחד עם שני קורסים מתמטיים רציניים זה לא נשמע לי כמו השילוב הכי טוב.
גם לינארית 2 לא נשמע כמו קורס שהייתי עושה בסמסטר קצר כמו סמסטר קיץ, הוא נחשב לעמוס וקשה מאוד.
אני במקומך הייתי מוריד את מנמא בסמסטר ב' ומכניס קורס מדמח קצת יותר ידידותי ואת לינארית 2 דוחה לסמסטר הבא אחרי הקיץ ובמקומו מכניס קורס תכנות אחר, אפשר אפילו יותר מקורס אחד אם זה שילוב ידידותי.
בכל מקרה יש קבוצות בפייסבוק של מדמח בפתוחה ממליץ לך לבקר ולהתייעץ עם אנשים שם, יש תוכניות לימודים מוכנות ומאוד מחושבות.

לשנן אותן היטב

למה ההבדל בין שנה א ל ב מטורף ? דווקא בשנה א היה לי הכי סבבה, החומר בקורסים יותר מועט מבקורסים המתקדמים בהמשך והציון בקורס יותר תלוי בראש שלך ולא בכמה ישבת וחרשת

אתה טוען שנהיית יותר חכם בין שנה א ל ב או משהו כזה ? כי זה לא הגיוני (בטח שלא בגילך כשהמוח סיים להתפתח) וזה קצת משתמע מדברייך

לפותח האשכול - אי אפשר לענות לך ולדעת אם תצליח , יש אנשים שגם אם ישבו וילמדו 16 שעות ביום לא יעברו את ה 80 ויש כאלה שעם 4 שעות למידה ביום ישבו על 90+
אני דווקא לא בעד הגישה של לקחת מעט קורסים , מניסיון דווקא שיש יותר קורסים יותר מצליחים לשלב הכל ולא מורחים את הזמן , 4 קורסים לא נשמע הרבה , זה כמו 6 באוניברסיטה רגילה בערך ?

בשנה א׳ אתה לא יודע ללמוד ולא יודע להבחן.
אבל מעל הכל אתה לא ״מבין״ כמה המבחנים קשים ולא מקבלים נקודות ״על הדרך״ כמו בתיכון.

אני זוכר את עצמי מבזבז המון זמן על נושאים קשים וזניחים ואז מתרסק על שאלות מהחומר הקל שלא תרגלתי מספיק.

השינוי המשמעותי הוא שאתה מתחיל להבין שהדרך היחידה להצליח בבחינות זה לפתור בחינות ישנות ולא ללמוד חומר תיאורטי מהשיעורים/תרגילים .

וחוץ מזה כמו כל דבר משתפרים עם הזמן ונהיים ״חכמים״ יותר ובעיקר פחות לחוצים

השינוי המשמעותי הוא שאתה מתחיל להבין שהדרך היחידה להצליח בבחינות זה לפתור בחינות ישנות ולא ללמוד חומר תיאורטי מהשיעורים/תרגילים
לא מסכים עם זה , אם המרצה לא משחזר שאלות ממבחני עבר (כמו שאמור להיות בקורסים שמכבדים את עצמם) אז המבחנים זה רק "סימולציה" ליום האחרון של הלמידה

זה ממש אינדיבידואלי באמת, אני למדתי דווקא שמעבר על החומר התיאורטי עוזר לי להבין פתרון יותר טוב וללמוד יותר יעיל מאשר לנסות לשנן תבניות של שאלות ולדעת את הפתרון אליהן. מה גם שתמיד המרצה מביא שאלה אחת לא דומה לכלום , של 15 נקודות , שעושה את ההבדל בין מי שהוציא 90+ ולמי שהוציא 70-85, וזה בדיוק מה שאי אפשר לענות עליו רק ממבחנים

זה ממש אינדיבידואלי באמת, אני למדתי דווקא שמעבר על החומר התיאורטי עוזר לי להבין פתרון יותר טוב וללמוד יותר יעיל מאשר לנסות לשנן תבניות של שאלות ולדעת את הפתרון אליהן. מה גם שתמיד המרצה מביא שאלה אחת לא דומה לכלום , של 15 נקודות , שעושה את ההבדל בין מי שהוציא 90+ ולמי שהוציא 70-85, וזה בדיוק מה שאי אפשר לענות עליו רק ממבחנים

בדיוק , רק מבחנים זה יותר משהו בקורסים "מתנה" בודדים שהכל דומה יחסית

אני גם לומד מדמ"ח אבל באוניברסיטה אחרת,
ממה שאני שומע מחברים הקורסים בפתוחה (במיוחד אלגברה ואינפי) מאוד קשים וכשאני משווה את החומר שלנו לשל הפתוחה מבחינת הסילבוס אז יש בפתוחה יותר נושאים שנלמדים, מצד שני כל קורס גדול אצלנו הוא 5 נקודות זכות ובפתוחה הוא 6 נקודות זכות אולי בגלל זה.
ממוצע 87 בשנה ראשונה במדמח בפתוחה הוא מאוד לא סביר ולא משהו שהיית ממליץ לבנות עליו לרוב הגדול של האנשים, אני הולך להגיד משהו לא פופולרי אבל כדי להוציא ממוצע 87 בשנה הראשונה (בלי קורסים חוזרים או להתקדם בקצב איטי ממש של קורס בסמסטר) חייב את הניצוץ, הכישרון המתמטי שאין אותו לכולם.

אם אתה יודע שיש לך את זה אז לך על זה,
אם אתה יודע שאתה לא מהאנשים האלה, ואתה מוכן לעבוד מאוד קשה ולהיות מוכן לאפשרות שיש מצב שתחזור עוד קורסים שבפעם הראשונה לא תקבל ציון גבוהה מספיק לאפיק מעבר אז לך על זה.

יש עוד משהו שלא ברור לי מה עושים עם הממוצע הזה שלך של 87, כאילו אם תעבור לאוניברסיטה החדשה אז הקורסים האלה פשוט ייחשבו לך כ"פטור" כלומר עובר ללא ציון? כי אם כן זה חבל, כי עם שנה ראשונה כזו אתה יכול כבר להתחיל להגיש קורות חיים ולמצוא עבודה ואז כבר לדעתי אין טעם לעבור מקום.

בקשר לחלוקה שעשית לקורסים שאתה מתכנן לעשות זה נראה הגיוני וסביר בהחלט.
שיהיה בהצלחה:lol:

כדי להוציא ממוצע 87 בשנה הראשונה (בלי קורסים חוזרים או להתקדם בקצב איטי ממש של קורס בסמסטר) חייב את הניצוץ, הכישרון המתמטי שאין אותו לכולם.
לא מסכים איתך , 87 זה לא עד כדי כך גבוה בשביל להגדיר את זה ככשרון מתמטי , באופן כללי אני לא חושב שיש מה לעשות את התואר הזה אם למשל 5 יחל מתמטיקה/פיזיקה/מחשבים לא באו לך בתיכון בקלות (עם קרוב למאה או משהו כזה) , אבל אני חושב שהרבה מהציון זה בסופו של דבר כמה השקעת ולא בהכרח כמה אתה כשרוני (כן צריך רמה מסוימת של כשרון אבל מעבר לרמה לא כזאת גבוהה זה כבר יותר תלוי בכמה אתה משקיע בלימודים ולומד יעיל)

יש עוד משהו שלא ברור לי מה עושים עם הממוצע הזה שלך של 87, כאילו אם תעבור לאוניברסיטה החדשה אז הקורסים האלה פשוט ייחשבו לך כ"פטור" כלומר עובר ללא ציון? כי אם כן זה חבל, כי עם שנה ראשונה כזו אתה יכול כבר להתחיל להגיש קורות חיים ולמצוא עבודה ואז כבר לדעתי אין טעם לעבור מקום.
מסכים , למרות שאני חושב שאחרי שנה א מיד קצת קשה למצוא עבודה אם אין ניסיון כי אין לך כמעט ידע (לא עושה עוד קורס תכנותי מתקדם יחסית ואלגוריתמים) אבל ממש מסכים עם זה כאילו אם כל כך השקעת ויש ציונים כאלה למה לעבור למוסד אחר שהוא קצת יותר טוב ולהתחיל הכל מאפס

אתה לא מתחיל מ0 אתה מתחיל משנה ב'
מסכים , למרות שאני חושב שאחרי שנה א מיד קצת קשה למצוא עבודה אם אין ניסיון כי אין לך כמעט ידע (לא עושה עוד קורס תכנותי מתקדם יחסית ואלגוריתמים) אבל ממש מסכים עם זה כאילו אם כל כך השקעת ויש ציונים כאלה למה לעבור למוסד אחר שהוא קצת יותר טוב ולהתחיל הכל מאפס
לא מסכים איתך , 87 זה לא עד כדי כך גבוה בשביל להגדיר את זה ככשרון מתמטי , באופן כללי אני לא חושב שיש מה לעשות את התואר הזה אם למשל 5 יחל מתמטיקה/פיזיקה/מחשבים לא באו לך בתיכון בקלות
הרבה אנשים משתנים מאוד בגישה שלהם מגיל 16 וגיל 23+

הרבה אנשים משתנים מאוד בגישה שלהם מגיל 16 וגיל 23+
מסכים איתך שאם זה קשור לגישה ובגלל שהוא לא למד דקה אז לא הלך בתיכון זה לא אומר כלום , אבל אם השקיע טיפה זה כן אומר, החלק במוח שאחראי על זה לא מתפתח אחרי גיל 16-17

אתה לא מתחיל מ0 אתה מתחיל משנה ב'
ברור , התכוונתי מאפס=אין נק בממוצע כי כל מה שהשגת עד עכשיו מקבל ציון עובר בינארי - כלומר לא נכנס לממוצע וצריך "לבנות" את עצמך מאפס , קצת מלחיץ לדעתי

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית