הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שנה א' מדמח בפתוחה

Sadness

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אז החלטתי לקחת קורסים באוניברסיטה הפתוחה להתחיל עם מדמ"ח, אולי בעתיד אעבור באפיק מעבר בנתיים "טועם"
קצת נתונים , 5 יחל מת' 102 בבגרויות 680 ניסיון ראשון עם ניב רווח
יש לי כמה שאלות של נוב גמור

שאלותי הם:

אובייקטיביות:
- באפיק מעבר, האם אכפת למוסדות כמה זמן לקח לסיים את הקורסים שנה א' עם 85+?
- האם יש למעסיק איזשהיא דרך לגלות אם התחלתי בפתוחה?

סובייקטיביות:
-כמה שעות ביום יש להשקיע בשבוע פר קורס? אני מתאר לעצמי שזה בטח משתנה מאדם לאדם וגם מקורס לקורס, אני צריך הערכה סופר כללית לגבי הקורסים של שנה א'

-עם כמה קורסים להתחיל? חוץ מ"אשנב למתמטיקה" אני מתלבט האם עוד קורס אחד (ג'אווה) או שניים

תודה חבר'ה!

כותבים לך בגיליון ציונים "עובר" על הקורסים שלקחת מהפתוחה, אז למעסיק אין דרך לדעת ובכל מקרה זה לא משנה לאף אחד.

כמה שעות להשקיע זו שאלה שרירותית לחלוטין, זה מאוד תלוי בך.
נשמע שאתה בכיוון, קח אשנב למתמטיקה שיתן לך קצת פרופורציה למתמטיקה בתואר, ומבוא למדמ"ח שהוא לא קורס קשה כל כך ותראה איך אתה מסתדר עם זה.

קח קורסים שמקבילים למערכות המומלצות של אוניברסיטאות אחרות. יעזור במיוחד אם תעשה אפיק מעבר. לצורך העניין אני יכול להגיד לך שסמסטר ראשון בטכניון זה אינפי 1מ' אלגברה א' מבוא למדעי המחשב ומערכות ספרתיות (והרבה אנשים כולל אותי למשל הוסיפו גם פיזיקה 1מ). עכשיו בשאלה כמה לקחת זה תלוי כמה זמן יש לך להשקיע בזה, אם אתה עובד וכו' אז כמובן שיקח יותר זמן. תחשב את זה לפי זה שסטודנט "במשרה מלאה" לוקח כמות קורסים כזו ותשווה לפי הזמן שיש לך להשקיע.
לגבי האם לאוניברסיטאות איכפת כמה זמן לקח לך, לא יודע ב100% כי לא עשיתי את זה אבל ההיגיון אומר שלא יהיה להם איכפת כי הפואנטה שאנשים הולכים לפתוחה זה כי יש להם עוד דברים בחיים לעשות אז הם מצמצמים את כמות הקורסים שהם לוקחים ומורחים את התואר.

• פותח/ת השרשור
קח קורסים שמקבילים למערכות המומלצות של אוניברסיטאות אחרות. יעזור במיוחד אם תעשה אפיק מעבר. לצורך העניין אני יכול להגיד לך שסמסטר ראשון בטכניון זה אינפי 1מ' אלגברה א' מבוא למדעי המחשב ומערכות ספרתיות (והרבה אנשים כולל אותי למשל הוסיפו גם פיזיקה 1מ). עכשיו בשאלה כמה לקחת זה תלוי כמה זמן יש לך להשקיע בזה, אם אתה עובד וכו' אז כמובן שיקח יותר זמן. תחשב את זה לפי זה שסטודנט "במשרה מלאה" לוקח כמות קורסים כזו ותשווה לפי הזמן שיש לך להשקיע.
לגבי האם לאוניברסיטאות איכפת כמה זמן לקח לך, לא יודע ב100% כי לא עשיתי את זה אבל ההיגיון אומר שלא יהיה להם איכפת כי הפואנטה שאנשים הולכים לפתוחה זה כי יש להם עוד דברים בחיים לעשות אז הם מצמצמים את כמות הקורסים שהם לוקחים ומורחים את התואר.
וכמה שעות ביום תכלס לומד סטודנט? 12?

וכמה שעות ביום תכלס לומד סטודנט? 12?
בגדול, סטודנט באוניברסיטאות הגדולות לומד בערך כל הזמן. תחשוב שאני בתור סטודנט באמצע שבוע אני כל היום לומד פרט לזמן שאני אוכל/מתאמן/הפסקות, ובסופשים יש קצת סידורים/יציאה בשישי בערב שמתווספים אבל לרוב זהו בגדול. בנוסף יש אנשים שצריכים לשבת על חומר יותר זמן כדי להבין אותו מאשר אחרים כך שאי אפשר להצביע יותר מדי על מספר מדוייק. אותי למשל שואלים אנשים בפקולטה מאיפה אני בכלל מוצא זמן להתאמן כי הם LITERRALLY לומדים כל היום.

נתנו לך תשובות די טובות פה על רוב השאלות.
השקעה בקורס תלויה בעיקר במטלות, ככל שיש לקורס יותר מטלות או שהן יותר גדולות, אתה תשקיע בו יותר זמן ותדחוק הצידה את הקורסים הפחות עמוסים - אפילו אם הם יותר קשים. קורסים מתמטיים של שנה א' לרוב יקחו לך משהו בין כמה שעות ליום בשבוע (יום הכוונה יעני שאתה מרגיש ששרפת את כל היום על זה, לא ליטרלי 24 שעות) לכל מטלה. קורסים תכנותיים יקחו לך יותר זמן, זה יכול להגיע אפילו לכמה ימים, תלוי מה התכנית שנותנים לך לכתוב.
בגדול יש קורסים שדווקא נחשבים קשים יותר בפתוחה - אלגברה למשל, גם אינפי יש שטוענים שיותר קשה (משווה לטכניון). מבוא למדמ"ח דווקא סבבה בפתוחה, אבל יותר מכל - מערכות ספרתיות. לא יודע איך זה באוני' השונות, אבל בפתוחה זה פשוט קורס קל.

נתנו לך תשובות די טובות פה על רוב השאלות.
השקעה בקורס תלויה בעיקר במטלות, ככל שיש לקורס יותר מטלות או שהן יותר גדולות, אתה תשקיע בו יותר זמן ותדחוק הצידה את הקורסים הפחות עמוסים - אפילו אם הם יותר קשים. קורסים מתמטיים של שנה א' לרוב יקחו לך משהו בין כמה שעות ליום בשבוע (יום הכוונה יעני שאתה מרגיש ששרפת את כל היום על זה, לא ליטרלי 24 שעות) לכל מטלה. קורסים תכנותיים יקחו לך יותר זמן, זה יכול להגיע אפילו לכמה ימים, תלוי מה התכנית שנותנים לך לכתוב.
בגדול יש קורסים שדווקא נחשבים קשים יותר בפתוחה - אלגברה למשל, גם אינפי יש שטוענים שיותר קשה (משווה לטכניון). מבוא למדמ"ח דווקא סבבה בפתוחה, אבל יותר מכל - מערכות ספרתיות. לא יודע איך זה באוני' השונות, אבל בפתוחה זה פשוט קורס קל.
האח הקטן (תיכון) של חבר שלי לומד בפתוחה והוא הסתכל על מה שלמדנו ועל המבחנים של אינפי 1מ ואלגברה א' ואמר שזה פשוט בדיחה בהשוואה לפתוחה.

בגדול, סטודנט באוניברסיטאות הגדולות לומד בערך כל הזמן. תחשוב שאני בתור סטודנט באמצע שבוע אני כל היום לומד פרט לזמן שאני אוכל/מתאמן/הפסקות, ובסופשים יש קצת סידורים/יציאה בשישי בערב שמתווספים אבל לרוב זהו בגדול. בנוסף יש אנשים שצריכים לשבת על חומר יותר זמן כדי להבין אותו מאשר אחרים כך שאי אפשר להצביע יותר מדי על מספר מדוייק. אותי למשל שואלים אנשים בפקולטה מאיפה אני בכלל מוצא זמן להתאמן כי הם LITERRALLY לומדים כל היום.
מה דעתך על עניין התשישות בלמידה ממושכת?
זה משהו שאתה מכיר, או פיתחת כלפיו הסתגלות?

אני כרגע עושה פסיכומטרי, וראיתי שלתת הכל במכון לא עובד בטווח הארוך - ואני מדבר על כושר קוגנטיבי שיורד, ולאו דווקא על רמת המוטיבציה

אני כרגע עושה פסיכומטרי, וראיתי שלתת הכל במכון לא עובד בטווח הארוך - ואני מדבר על כושר קוגנטיבי שיורד, ולאו דווקא על רמת המוטיבציה
אני לא בטוח שאני מבין את השאלה. התשישות קוראת, וכשהמוח כבר נשרף לוקחים הפסקה חחח

אני חושב שזה מאוד משתנה מאדם לאדם ותלוי בעוד גורמים כמו רמת החיבור שלך למה שאתה לומד.

פסיכומטרי באופן כללי ברמת החומר שלו הוא ברמה מאוד ירודה, אמנם הוא דורש ממך תירגול למבנה המבחן עצמו אבל אין שום דבר שמאתגר קונספטואלית ולכן אני חושב שהוא דוגמה לא טובה למשהו שיכול "להתיש" את המוח.

פסיכומטרי באופן כללי ברמת החומר שלו הוא ברמה מאוד ירודה, אמנם הוא דורש ממך תירגול למבנה המבחן עצמו אבל אין שום דבר שמאתגר קונספטואלית ולכן אני חושב שהוא דוגמה לא טובה למשהו שיכול "להתיש" את המוח.
החלק המילולי דורש ממך מאמץ אנליטי
בנוסף, כל מאמץ אקדמי של שעה ומעלה גורם לי לתשישות.
השאלה אם זה משהו שמשתפר

השאלה אם זה משהו שמשתפר

משתפר ועוד איך, אבל גם זה תלוי בכמה תתאמץ לשפר את זה.

לאיזו תשישות אתה מתכוון? לא כלכך ברור לי אם אתה מאבד ריכוז או פשוט מאבד עניין.

השאלה אם זה משהו שמשתפר

מציע לך לחפש על pomodoro technique. יכול לעזור. ממה שקראתי ומניסיון שלי אפשר לשפר את היכולת להתרכז לאורך זמן.

מציע לך לחפש על pomodoro technique. יכול לעזור. ממה שקראתי ומניסיון שלי אפשר לשפר את היכולת להתרכז לאורך זמן.

+1
אבל שים לב שזאת טכניקה שתלויה לדעתי בבן אדם, וגם צריך להבין נכון איך לעשות אותה
אני יותר אוהב את הגישה של deep work שאתה צריך להגיע לריכוז ללא הסחות דעת והמקסימום היומי הוא לרוב 4 שעות כשמתחילים מסוגלים לשעתיים בלבד, פומודורו אם נעשה נכון יכול מאוד לעזור אבל אם במנוחות אתה עושה משהו שגונב לך ריכוז, יש קטע שמה שעשית ישב לך בראש לאיזה 40 דקות גם אם משהו קטן, attention residue בגיקית.
תנסה אבל אל תיקח את זה כאופציה יחידה

השאלה אם זה משהו שמשתפר
בוודאי שמשתפר. אתה גם לאט לאט לומד לסגל לעצמך את הרגלי הלמידה שנוחים לך ונותנים לך דרייב. להרבה אנשים למשל מה שעובד זה לשבת בקבוצות עם עוד אנשים, ואז כל אחד מדרבן את השני להמשיך לשבת ולא לקחת הפסקה.

נותנים כבוד לאוניברסיטה הפתוחה, לא כמו הגדולות אבל לפחות כמו באר שבע ובר אילן. גם אם תסיים שם לא יקרה אסון.
הייתי ממליץ להתחיל מקורס בג'אוה, כדי לבדוק שהתחום בכלל בשבילך ושאתה אוהב את זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית