מדמח בפתוחה- אפיק מעבר

• פותח/ת השרשור
אני גם לומד מדמ"ח אבל באוניברסיטה אחרת,
ממה שאני שומע מחברים הקורסים בפתוחה (במיוחד אלגברה ואינפי) מאוד קשים וכשאני משווה את החומר שלנו לשל הפתוחה מבחינת הסילבוס אז יש בפתוחה יותר נושאים שנלמדים, מצד שני כל קורס גדול אצלנו הוא 5 נקודות זכות ובפתוחה הוא 6 נקודות זכות אולי בגלל זה.
ממוצע 87 בשנה ראשונה במדמח בפתוחה הוא מאוד לא סביר ולא משהו שהיית ממליץ לבנות עליו לרוב הגדול של האנשים, אני הולך להגיד משהו לא פופולרי אבל כדי להוציא ממוצע 87 בשנה הראשונה (בלי קורסים חוזרים או להתקדם בקצב איטי ממש של קורס בסמסטר) חייב את הניצוץ, הכישרון המתמטי שאין אותו לכולם.

אם אתה יודע שיש לך את זה אז לך על זה,
אם אתה יודע שאתה לא מהאנשים האלה, ואתה מוכן לעבוד מאוד קשה ולהיות מוכן לאפשרות שיש מצב שתחזור עוד קורסים שבפעם הראשונה לא תקבל ציון גבוהה מספיק לאפיק מעבר אז לך על זה.

יש עוד משהו שלא ברור לי מה עושים עם הממוצע הזה שלך של 87, כאילו אם תעבור לאוניברסיטה החדשה אז הקורסים האלה פשוט ייחשבו לך כ"פטור" כלומר עובר ללא ציון? כי אם כן זה חבל, כי עם שנה ראשונה כזו אתה יכול כבר להתחיל להגיש קורות חיים ולמצוא עבודה ואז כבר לדעתי אין טעם לעבור מקום.

בקשר לחלוקה שעשית לקורסים שאתה מתכנן לעשות זה נראה הגיוני וסביר בהחלט.
שיהיה בהצלחה:lol:

הסיבה הזאת כן הייתה גורמת לי לרצות להישאר בפתוחה (עניין הציון שלא נכנס לממוצע)
מצד שני, היוקרה של תל אביב *בקרב המעסיקים* תשחק תפקיד משמעותי במקומות העבודה הראשונים (?)
לא יודע עד כמה התואר של הפתוחה משאיר את אותו הרושם על המעסיק הפוטנציאלי..

מה גם שבאמת הבנתי שהקורסים בפתוחה מעט יותר קשים, מה שגורם לתואר להימרח ליותר מ3/3.5 שנים וזה שיקול משמעותי מבחינתי..

הסיבה הזאת כן הייתה גורמת לי לרצות להישאר בפתוחה (עניין הציון שלא נכנס לממוצע)
מצד שני, היוקרה של תל אביב *בקרב המעסיקים* תשחק תפקיד משמעותי במקומות העבודה הראשונים (?)
לא יודע עד כמה התואר של הפתוחה משאיר את אותו הרושם על המעסיק הפוטנציאלי..

אפילו בתור סטודנט אני לא יודע לענות על זה, לא יודע כמה מעסיקים יעזו לפסול אותך עם ממוצע גבוהה מהפתוחה, אבל אין ספק שתל אביב וטכניון עם שם יותר יוקרתי.

מה גם שבאמת הבנתי שהקורסים בפתוחה מעט יותר קשים, מה שגורם לתואר להימרח ליותר מ3/3.5 שנים וזה שיקול משמעותי מבחינתי..

יכול להיות שהקורסים יותר קשים, קצת קשה להגיד כי צריך לעשות קורסים בפתוחה ועוד מקומות כדי להשוות באמת אבל לפי החשבון גם אם הם יותר קשים זה משתלם כי כל קורס גדול בפתוחה שווה 6 נקודות זכות. במקרה שלך יש לך 7 קורסים גדולים (אשנב, מבוא למדמח, אינפי 1-2,אלגברה 1-2, מבני נתונים) ועוד אחד שהוא גם גדול (בדידה) אבל שווה רק 4 נק"ז. עכשיו עוד משהו על הפתוחה שהבנתי שמספיק רק 108 נקודות זכות כדי להיות זכאי לתואר לעומת מקומות אחרים שבהם 120.
אז המצב שלך אחרי שנה אמור להיות כזה: 40 נק"ז מתוך 108 שזה 42% מהתואר.
באוניברסיטאות אחרות אני לא יודע אם בכלל קיים הקורס הזה אשנב ואם ייתנו לך פתור.
בכל מקרה באוניברסיטאות אחרות זה יראה כך: 35 נק"ז מתוך 120 שזה 30% מהתואר ויש את אשנב שלא ברור לי אם תקבל עליו נקודות זכות בכלל כי לא מכיר מקביל שלו באוניברסיטאות אחרות.
ככה שלפי החשבון בפתוחה גם תסיים יותר מהר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית