הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בקשר לחישוב של כרוב בזמן אפייה בתנור

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
אוקי, יש כמה דברים שאני רוצה לדעת.
תמיד שאני מכין כרוב בתנור, הוא מאבד לפחות פי-4 מהמשקל שלו בערך.
נגיד זה קילו, זה יהיה לי בערך 250 300 גרם אחרי האפייה. או פחות, לא ניסיתי כל כך לבדוק באמת.

ונגיד הערכים של כרוב זה 25קלוריות ל-100 גרם.
אז נגיד אני לוקח קילו כרוב, אחרי שהוא מאבד את כל המשקל שלו, אני מחשב את כל ה-1000 קילו בתור הכל? כי משהו מוזר.
כרוב : FoodsDictionary - כרוב, ערכים תזונתיים
כרוב מבושל ( לא אפוי, אבל כנראה זה על אותו סגנון או קצת דומה, אבל אצלי מאבד יותר נוזלים כי זה בתנור ) : FoodsDictionary - כרוב מבושל, ערכים תזונתיים
כמובן פה הערכים הם כמעט כמו כרוב רגיל מה שמוזר לי.

אז לשאלה עצמה, כרוב אפוי אני מחשב לפי האפייה או אחרי?
נגיד כרובית אם אני אופה 1000 גרם ( לא מגיע למצב הזה, סתם נותן דוגמה ), אז אני אקבל בערך 950~900 גרם, הוא לא מאבד בכלל נוזלים ולכן מה שאני מקבל לפני האפייה זה כמעט אותו דבר כמו אחרי ונגיד הערכים של כרובית הם כמו הערכים של כרוב.

כאילו ערכים של כרוב לפני אפייה וערכים של כרובית לפני אפייה דומים. אבל שניהם אחרי אפייה שונים, מ-1000 גרם נקבל בערך 300 כרוב ( פחות ) ו900 כרובית.

אז איך אני אמור לחשב כרוב? אשמח לדעת וסליחה על החפירה, תודה 😃

( כי נגיד כרוב רגיל לא משביע, אבל נגיד ירק כמו שומר או קולוראבי שזה גם אותם ערכים, הרבה יותר משביעים מהכרוב וזה בכמות של הרבה הרבה יותר קטנה מהכרוב ).

באפיה/בישול הירקות מאבדים נוזלים (מים) אבל שאר הנוטריאנטים נשארים (פחמימה/חלבון/שומן) ולכן החישוב הקלורי צריך להתבצע לפי המשקל של לפני האפייה/בישול.

• פותח/ת השרשור
באפיה/בישול הירקות מאבדים נוזלים (מים) אבל שאר הנוטריאנטים נשארים (פחמימה/חלבון/שומן) ולכן החישוב הקלורי צריך להתבצע לפי המשקל של לפני האפייה/בישול.

כן אני תמיד מחשב לפני, אבל לא קראת הכל אחי, אם אתה יכול תקרא ותענה על השאלה העיקרית שלי.
1000 גרם כרוב לפני שווה בערך 300 אחרי.
1000 גרם כרובית לפני שווה בערך 900 אחרי.
קישוא ירוק לפני 1000 שווה בערך 300 גם אחרי.
לשלושתם ערכים דומים ( הקישור פחות, הכרוב והכרובית כן), איך זה הגיוני? אחרי האפייה חלקם מאבדים מלא נוזלים וחלקם אין נוזלים בכלל, הכוונה מבחינה קלורית יותר משתלם לאכול כרובית מאשר כרוב פי 3 יותר אוכל יוצא/
הכוונה שלי, יותר משתלם מבחינת ""שובע"" לאכול 1000 גרם כרובית לפני מאשר 1000 גרם כרוב לפני כאשר אני עושה אותם בתנור, הרי 300 גרם ו900 גרם הם שונים לגמרי, בעיקר לאור העובדה שהם בעלי ערך קלורי דומה ושניהם מאבדים את הנוזלים שלהם. איך זה הגיוני?
אשמח אם תענה לי על זה

נערך לאחרונה:
חלק מהירקות יותר "רגישים" בבישול/אפיה מבחינת איבוד נוזלים וחלק פחות זה הכל.
אגב קישוא זה בערך 17 קלוריות ל100 גרם ולא חייבים לבשל אותו ככ הרבה שיאבד 70 אחוז מהנוזלים שלו.
מבחינת "משתלם" בסופו של דבר הנוטריאנטים שאתה מכניס ישארו זהים רק המשקל הנוסף מגיע ממים.

• פותח/ת השרשור
חלק מהירקות יותר "רגישים" בבישול/אפיה מבחינת איבוד נוזלים וחלק פחות זה הכל.
אגב קישוא זה בערך 17 קלוריות ל100 גרם ולא חייבים לבשל אותו ככ הרבה שיאבד 70 אחוז מהנוזלים שלו.
מבחינת "משתלם" בסופו של דבר הנוטריאנטים שאתה מכניס ישארו זהים רק המשקל הנוסף מגיע ממים.

כן אבל הבחינה של המשתלם שוב לא מדבר מבחינה קלורית או משהו, אלא מבחינת שובע. פר גרם.
אבל סגור, תודה:)

אתה מתכוון למאקרונוטריאנטים.
ויטמינים ומינרלים הם חלק מנוטריאנטים (קרויים מיקרונוטריאנטים) ובאופן כללי כן מאבדים מערכם, בעיקר ויטמינים שמסיסים במים, לכן אם הכוונה היא רק לחלבון, שומן ופחמימה, אז מאקרונוטריאנטים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית