הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההרגשה בסוף אימון

דברים1

משתמש קבוע
1,819
746
נק' מוניטין:
1,255
1,819
746
אני משתדל לאכול נניח 2-4 שעות לפני אימון ארוחה של פחמימה יכול להיות בגטים / פיתות וכדו' . מרגיש שזה לא כבד עובר מספיק זמן , 40 דק בערך לפני האימון אוכל בננה . האימון שלי לא ארוך מידי , מתאמן 3 פעמים בשבוע . אבל בסוף כל אימון יש לי הרגשה שבא לי להקיא , בחילה ועומד להתעלף .

לעוד מישהו זה קורה ? כל סוף אימון אני אומר לעצמי זהו יותר אני לא מתאמן אי אפשר עם ההרגשה הזאת . (אחרי כמה שעות מתכננן את האימון הבא ) מישהו יכול לעזור בנושא ?

אתה מקפץ ומתגלגל בגוגיסטו
לא נעים אם יפלט משהו תוך כדי
אל תתחיל אפילו

רק אציין שהחוש ריח שלי התחדד נורא,ואני מזהה ארוחות צהריים לפי ריחות גוף
#לא_אמרתי_כלום

אל תאכל משהו כבד מדי. תנסה לאכול ארוחה קטנה (כריכים למשל) כמה שעות לפני האימון וחצי שעה לפני האימון לשתות מיץ/קדם-אימון כדי לתת אנרגיה לגוף.
תחושת הבחילה יכולה לנבוע גם מפרמטרים אחרים, למשל מעט שעות שינה.

אני כמו @nlr666 אוכל הרחק הרחק מהאימון.
לפעמיים גם לא אוכל ״מוצק״
אולי שייק עם פחמימה
יותר נעים בבטן,בלי סיכון לעלות מהסקוואט ולהקיא על כל הריצפה

• פותח/ת השרשור
אל תאכל משהו כבד מדי. תנסה לאכול ארוחה קטנה (כריכים למשל) כמה שעות לפני האימון וחצי שעה לפני האימון לשתות מיץ/קדם-אימון כדי לתת אנרגיה לגוף.
תחושת הבחילה יכולה לנבוע גם מפרמטרים אחרים, למשל מעט שעות שינה.
אני באמת לא ישן הרבה , כריכים זה מה שאני אוכל , מזה מיץ קדם אימון ?

האימון שלי כן ארוך אז אולי זה פחות רלוונטי אבל אשתף בכל זאת.

שעתיים וחצי גג לפני האימון אני אוכל ארוחה יחסית גדולה קלורית אבל קטנה מבחינת נפח, משהו כמו פריכיות/אורז/טורטיות, פחמימה שתתעכל יחסית בקלות, עם קצת עוף/טונה (בשר לא שומני) ואני מוסיף מעט טחינה/חמאת בוטנים.
אם זו הארוחה הראשונה ביום אז זה יהיה קצת שונה כי אני לא בדיוק אוהב לאכול חזה עוף ואורז לארוחת בוקר, אז משהו כמו שיבולת שועל עם סקופ ומעט חמאת בוטנים ואולי עוד קצת שטויות.

ישר לפני שאני יוצא לאימון אני צורך עוד מנה קטנה של פחמימות בלבד (משהו כמו 150-200), אותו עיקרון פחמימה כמו בארוחה שקדמה, לא רוצה סוכר אבל גם לא פחמימה שיש בה הרבה סיבים. אני אוהב פצפוצי אורז.
עם זה אני שותה מונסטר.

על החלק שישר לפני האימון (150-200 קלוריות פחמימה) אתה יכול לוותר אם האימון שלך לא כזה ארוך ובמיוחד עם הארוחה הקודמת הייתה לפני שעה.

בגדול זה להתנסות ולמצוא מה נוח לך. אני מוצא שלבוא קצת נפוח לסקוואטים יכול להיות מעט מעצבן אבל משתלם להמשך האימון.
יכול להיות שהבחילות הן מרעב בכלל ולא מנפיחות.

אני אוכל ארוחת שלמה בשעתו דקה לפני האימון, והיו גם פעמים שנשנשתי שניצלים תוך כדי אימון.

עכשיו אם אוכל משהו מעבר לארוחת בוקר קטנה, ארגיש בחילה באימון.

מה נשתנה?
זמן האימון!

עכשיו אני נח חצי דקה, דקה, בין הסטים, זה אימון אירובי, אוכל עולה.
באימון כוח עם 4-10 דקות מנוחה בין הסטים, אני גם יכול לאכול תוך כדי אימון.

תנסה לחכות יותר זמן בין הסטים אם מותר לך בתוכנית. תאוורר את החדר היטב.

נערך לאחרונה:
קודם כל תוודא שאתה שותה מספיק מים במהלך היום, וזה יכול להיגרם גם בגלל שהגוף שלך פשוט לא רגיל עדיין לנפח. אם זה משהו שאתה ממש חושש ממנו הייתי עושה גם בדיקות דם לוודא שהכל תקין.

לעוד מישהו זה קורה ?
לי, כמה פעמים, וכמוך ניסיתי לצום יותר זמן לפני האימון ובסוף גיליתי שזה קרה דוקא מרעב.
תנסה לשחק עם זה אני אישית גיליתי שלאכול שעה וחצי בערך לפני האימון זה סבבה, ואם אני מרגיש עוד נפיחות (האמת שאני יכול אפילו לזהות לפי המראה של הבטן שלי מתי אני מוכן) אני מחכה קצת, אולי טיפה מבלה בשירותים עד שמרגיש מוכן.
אבל בכל מקרה אני מנסה לא למשוך את זה יותר מידי כי אז אני רעב ובאמת יש לי את ההרגשה הזאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית