הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אירובי ואנאירובי - תהליכים מנוגדים?

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
שלום, אני נמצא בתהליך של מסה נקייה במטרה לעלות במשקל בצורה מאוד מתונה, עקבית וממושכת.

קראתי כאן בפורום לא פעם שאימוני כוח במטרה לפתח שריר מנוגדים לאימוני אירובי, במקרה שלי ריצות.

אני רץ לא מעט, כמה עשרות ק"מ בשבוע בקצבים מאוד גבוהים ועושה עוד ארבעה אימוני כוח בשבוע.

נשים רגע בצד את עניין ההתאוששות.

השאלה היא כזו:

אם אני מחזיר את כל הקלוריות ששרפתי ביום של ריצה ואימון כוח וסוגר בסוף היום עודף קלורי, למה שתהליך הגידול במסת השריר יפגע?

אם אני מחזיר את כל הקלוריות ששרפתי ביום של ריצה ואימון כוח וסוגר בסוף היום עודף קלורי, למה שתהליך הגידול במסת השריר יפגע?
בגלל זה
עניין ההתאוששות

שאימוני כוח במטרה לפתח שריר מנוגדים לאימוני אירובי
זה לא ככה בידיוק, אתה יכול לעשות אירובי מתון גם 4 פעמים בשבוע ביחד עם אימוני כוח. אבל ברגע כשזה לא מתון כמו לרוץ כמה עשרות ק''מ זה עניין אחר.

• פותח/ת השרשור
בגלל זה

זה לא ככה בידיוק, אתה יכול לעשות אירובי מתון גם 4 פעמים בשבוע ביחד עם אימוני כוח. אבל ברגע כשזה לא מתון כמו לרוץ כמה עשרות ק''מ זה עניין אחר.

לא הבנתי את הבגלל זה.
בשביל לעלות במסה צריך להיות בעודף קלורי.
ביום של ריצה ואימון כוח נניח שרפתי 3,000, אכלתי 3,300, למה שלא יבנה השריר?

לא הבנתי את הבגלל זה.
בשביל לעלות במסה צריך להיות בעודף קלורי.
אמרת נשים את עניין ההתאוששות בצד
אני אומר בגלל ההתאוששות לא יבנה שריר (לפחות לא כמו שאתה רוצה)
זה כמו לשאול נניח - אני אוכל בפלוס מתאמן אבל לא ישן טוב. כן יבנה שריר אבל יבנה הרבה יותר אם תישן טוב
אותו דבר לגבי התאוששות

היי HH10,

אין בעיה לבצע גם וגם כחלק מתכנית אימונים, אך קח בחשבון ככל שנפח הריצות גדל, כך הפגיעה בעליית מסה תגדל. מבלי להיכנס לטכניקליות, מתרחשת תופעה בשם "תופעת ההפרעה" אשר נובעת מגירויים מנוגדים, המסתגלים להתאמה היקפית. במילים פשוטות יותר, התגובות המולקולריות לאימוני התנגדות ולב-ריאה מתנגשים.

במידה ואתה כן רוצה להיכנס לטכניקליות, ראה מאמר זה: https://bit.ly/3912h8v

בהצלחה!

התגובות המולקולריות לאימוני התנגדות ולב-ריאה מתנגשים.

קראתי את המאמר, קטונתי אבל נניח המשפט הבא : אימונים אירוביים כמו ריצה פוגעות באיתות mTOR, הנחשב קריטי להיפרטרופיה ולבניית חוזק.

ממה שאני יודע, מה שנוגע בהיפרטרופיה זה כמבצעים אימונים אירובים בעלי נפח גבוה מה שלא מאפשר התאוששות ראויה.
אם ריצה פוגעת בהיפרטרופיה, אז לרוץ 3 ק"מ בשבוע בקצב 10 פוגעת בהיפרטרופיה? ממש לא

נערך לאחרונה:
זה לא רק התאוששות וקלוריות, כמו שיש גבול כמה מסת שריר אפשר להוסיף בזמן מסוים, יש גבול כמה סיבולת וכוח אפשר לפתח בו זמנית.

סיבולת גונב לך אנרגיה, חלבון, התאוששות מאימון הכוח, לכן התקדמות בכוח תאט וכן להיפך. זה לא יעצור, רק מאט.

כמו שאם תעשה 100 סטים לאימון לא תתקדם יותר מאשר 30 סטים. הסיבולת זה כמו אימון ארוך יותר. יש שלב בה אתה לא מוסיף להתקדמות שלך, אלא או פוגע בה, או מתקדם ממש לאט בכל מה שאתה מנסה.

היי Biggg: ריצה 3 ק"מ בשבוע לא אמורה להשפיע לרעה, מכיוון שמדובר בנפח ריצה מינימלי מאוד. תסתכל על התמונה המלאה: מדובר בפאזל שלם, ונדרש להתייחס לזה כך. לא רק התאוששות הוא גורם משפיע בפאזל ההיפרטרופיה, אלא קיימים גורמים פיזיולוגים שעלולים להשפיע. לדעתי אתה צריך להתייחס למאמר כחלק מתמונה כוללת, הרי המשפט הזה מקושר למאמר שלם. כלומר, זה לא סתם משפט שמופיע באופן אקראי. צריך להתייחס לקונטקסט המאמר כשלם, ולא כפרט. זה מובן הרי שהכותב ניסה לקשר את המשפט הזה לפסקאות שקדמו, ולא להתייחס אליו כמשפט מנותק וגורף.

נערך לאחרונה:
היה תופעה כזאת בספורט בעבר רצו לפתח כושר גופני על ידי ריצות ארוכות ולשלב ריצות קצרות שזה משפיע על הכדוריות האדומות והשני על הלבנות . כמובן שזה לא עבד והחליטו תחילת שנה שאין משחקים ריצות ארוכות ולקראת ובהלך העונה ריצות קצרות בשיא המהירות עם הפסקות קצרות .

היי Biggg: ריצה 3 ק"מ בשבוע לא אמורה להשפיע לרעה, מכיוון שמדובר בנפח ריצה מינימלי מאוד. תסתכל על התמונה המלאה: מדובר בפאזל שלם, ונדרש להתייחס לזה כך. לא רק התאוששות הוא גורם משפיע בפאזל ההיפרטרופיה, אלא קיימים גורמים פיזיולוגים שעלולים להשפיע. לדעתי אתה צריך להתייחס למאמר כחלק מתמונה כוללת, הרי המשפט הזה מקושר למאמר שלם. כלומר, זה לא סתם משפט שמופיע באופן אקראי. צריך להתייחס לקונטקסט המאמר כשלם, ולא כפרט. זה מובן הרי שהכותב ניסה לקשר את המשפט הזה לפסקאות שקדמו, ולא להתייחס אליו כמשפט מנותק וגורף.
התייחסתי לשורה הזו כי אתה יחסת לזה (אם הבנתי נכון) חשיבות בתשובה שנתת עם הצירוף של המאמר
לא יודע להכנס לתגובה מולקולרית וכו' אבל לדעתי גם אין צורך. נפח גבוה + עצימות גבוה = חוסר התאוששות. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לעומת זאת נפח נמוך + עצימות נמוכה כזו שלא פוגעת בהתאוששות לא תגרע בהיפרטרופיה

פותח האשכול מצרף לך את הסרטון הבא אולי יעזור לך.

אי אפשר לשים את עניין ההתאוששות בצד. אימון כוח אחרי ריצה תמיד יהיה פחות ״טוב״ בהשוואה לאימון שהגעת אליו מאושש.
מצד שני אפשר בהחלט להשיג תוצאות מאוד טובות בשני הענפים במקביל, רק לא את התוצאות האופטימליות.
אם אתה שוקל 80 קילו ורץ 40 דקות ל 10, במשקל 75 קילו תוכל לרוץ מהר יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית