הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעוניין לקנות רכב - עזרה

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך
של האישה
פרימיום במחיר סביר!

קבצים מצורפים

• D72A7B60-8CB6-4716-BE59-E05828018846.jpeg
    D72A7B60-8CB6-4716-BE59-E05828018846.jpeg
    KB 89.9 · צפיות: 62
  • פותח/ת השרשור
קודם כל תודה לכולם.

הכי חשוב- בדיקה במוסך שאתה בחרת ולא המוכר
בדיקת היסטוריית ביטוחים כאן: מרכז הסליקה של חברות ביטוח

חוץ מזה אני ממליץ לבדוק את האופציה של סיאט איביזה שלדעתי זה הרכב בעל היחס עלות תועלת הכי גבוהה שמתאים למה שאתה מחפש. מזדה 2 וi20 גם אחלה.

או וובי או סבב טלפונים לכל החברות

אם אין לי שום קשר למוסך ספציפי? האם צריך ללכת למוסך שנמצא בקרבת הרכב שאני מעוניין לקנות ?
יש מקומות עם המלצות למוסכים כאלו שהם אמינים ?

הכי חשוב
לבדוק מסמכים/רישונות רכב
שנה,ידיים,קילומטרז(אם תואם למסמכים)
• אם יש עיקול על הרכב
• אם רכב משועבד

הכי נכון ובטוח לקחת אותו לבדיקה,במכון שאתה מכיר,לאחר סבב של הבוחן,תכנסו לחדר והוא יסביר מה התקלות ברכב.
כאן מגיע שיקול שלך אם ״לספוג״ את עלות התיקונים ולרכוש את ברכב או לעבור לרכב הבא.
יש כאלה שהם מתחייבים בבדיקה-אז הם משלמים.
אם לא אתה משלם על הבדיקה!
עדיף ליפול ב400₪ ולא ב60,000!

ושתדע לא כל רכב שנראה נוצץ מבחוץ רצים לקנות,לפעמיים זה ״הסתרה״ של מצב מכני או שאסי.

יש דברים שצריך לשים אליהם לב במיוחד במסמכים ?
עיקול/שעבוד זה נבדק בדואר?
יש לך המלצה על מוסכים לבדיקה?

א. אם אתה קונה רכב ממגרש אז עדיף שזה יהיה מגרש של אחת מחברות הליסינג ולא מגרש פרטי
ב. במידה ואתה קונה ממגרש ליסינג יש לבדוק איזה סוג ליסינג זה היה - תפעולי של חברות או פרטי מימוני (ועל כן, לבקש גם אישור עו"ד)
ג. אחרי בחירת הרכב לבדוק בעצמך מחירון (רק יצחק לוי) ולשכלל הכל - ק"מ, ליסינג, יד, חודש עליה לכביש
ד. לאחר הסיכום הכספי - לדרוש שלאחר בדיקת רכב כל מה שימצא לא תקין (כדוגמה : גומיות, ברקסים, צמיגים,מצבר) יתוקן על חשבונם
ה. לדאוג מבעוד מועד לביטוח רכב, מכיוון שזה רכב ראשון שלך אז אין לך עבר ביטוחי, לכן יש לדאוג לאישור עבר ביטוחי נקי של אחד ההורים ולהצהיר שנהגת ברכבים שלהם

א.למה עדיף מגרש של חברות ליסינג ולא פרטי? (לא סגור ממש על ההבדל). האם יש לך המלצות למגרשים ספציפים שאתה ממליץ עליהם?
ב. יתכן ואקנה ממגרש משהו שלא היה בליסינג? אלא פשוט מישהו רצה למכור ולכן ביקש שהמגרש יעשה את זה? מה ההמלצה שלך בנושא.
ג. אני הרבה פעמים רואה ביד 2 מחירים גבוהים מלוי יצחק, למה זה ? זה שיטת המצליח? או שבאמת לוי יצחק לא מדייק.
ה. איך אני יכול לדאוג לביטוח לפני שיש לי את הרכב? והאם יש לך המלצה לחברת ביטוח כלשהי ?

פותח הפוסט ביקש רכב,לנסיעות קצרות או נסיעות מועטות..
לשם מה להחזיק גרמני(ואני משוגע על גרמני)
אבל אין צורך

קוראני ויפני שולטים בכבישי ישראל

•גרמני הכל טוב ויפה,עד ש... פתאום חיישן יתקלקל,והופ תצטרך למכור איברים בגוף

האמת שרשמתי שזה יהיה בעיקר לנסיעות בינערוניות , לא בטוח כמה קצרות הן יהיו.

לפי הדרישות שכתבת אתה יכול ללכת על המזדה 2 בלב שלם, אתה תהנה ממנה.
הייתה לי מזדה 2 בערך 4 שנים עד שנאלצתי להיפרד ממנה, אחלה אוטו בעיקר לעיר, אמנם זוללת דלק אבל זה גם תלוי בנסיעה שלך.
תשוטט ביד2, תתקשר למוכרים ותקבע להגיע לראות את הרכב. אם הרכב נראה לך והמחיר סבבה, קח אותו לבדיקה במכון רישוי.
משם זה רק תשלום והעברת בעלות בדואר, שם גם תראה אם הרכב מעוקל (במקרה כזה כמובן אתה מפוצץ את העסקה, או מתקשר ליצחק).
עדיף שתלך עם מישהו שקצת בעניינים והחליף רכב או שניים בחייו.
בהצלחה

אם אני אתקשר ליצחק, הרכב כבר לא יהיה מעוקל.
כמה זוללת דלק? יותר מ1 ל12 או 1 ל14 ?
יש מחלות ספציפיות למזדה 2 שאתה מכיר ?
אני רואה שיש כמה רמות גימור, אבל לא הצלחתי להבין איך אני משווה בין רמות גימור בין שנים שונות. למשל הבדל בין דינמיק 2017 לבין דינמיק 2019.
או לחלופין בין pure white 2017 לדינמיק 2020.

שוב תודה לעוזרים.

א.למה עדיף מגרש של חברות ליסינג ולא פרטי? (לא סגור ממש על ההבדל). האם יש לך המלצות למגרשים ספציפים שאתה ממליץ עליהם?
ב. יתכן ואקנה ממגרש משהו שלא היה בליסינג? אלא פשוט מישהו רצה למכור ולכן ביקש שהמגרש יעשה את זה? מה ההמלצה שלך בנושא.
ג. אני הרבה פעמים רואה ביד 2 מחירים גבוהים מלוי יצחק, למה זה ? זה שיטת המצליח? או שבאמת לוי יצחק לא מדייק.
ה. איך אני יכול לדאוג לביטוח לפני שיש לי את הרכב? והאם יש לך המלצה לחברת ביטוח כלשהי ?

ראשית, לקנות מיד פרטית זה סתם לשלם כמעט מחירון ברוב המקרים, אפשר למצוא רכב שחזר מליסינג ולקנות בעד עשרות אחוזים פחות.
מגרשים פרטים בדרך כלל הרכבים שלהם יד שנייה ומעלה והרבה מקרים רכבים שעברו תאונות.
בחברת ליסינג אתה גם מקבל אחריות ובמידת הצורך יש לך אבא ואמא לחזור או אפילו לתבוע.
לגבי חברות - יש את : ליס פור יו, שלמה סיקסט, אוטו סנטר, אלבר

מחירון - אך ורק ע"פ יצחק לוי, במקרה של תביעת ביטוח הרכב יחושב אך ורק על לידי מחירון יצחק לוי בשכלול כל הנתונים

ביטוח - אין משהו ספציפי מומלץ כי יש הרבה פרמטרים לתמחור הביטוח - גיל הנהג הצעיר, ותק נהיגה, עבר ביטוחי וסוג הרכב
לכן לעשות השוואת מחירים.
לא הייתי ממליץ לעשות בוובי, אבל כן לקבל קנה מידה, ואם תמצא שהביטוח הכי זול לדוגמה בחברת הפניקס - אז לחפש סוכן ביטוח שעובד עם הפניקס.
כן, ייתכן ותשלם קצת יותר (אפשר להתמקח) אבל בעת מקרה ביטוח עדיף שיהיה לך סוכן ביטוח שידאג לפרטים הקטנים. פחות ממליץ על הישירים כמו ביטוח ישיר ו AIG
לא התכוונתי לעשות ביטוח לפני שיש רכב אלא לדאוג למסמכים - "עבר ביטוחי של 3 שנים אחרונות" אמרת שזה רכב ראשון, במידה ולהורים יש רכב אז לדאוג לטופס עבר ביטוחי שלהם ותצהיר שנהגת ברכבים שלהם אחרת ההבדל יהיה משמעותי (יותר מפי 2 בביטוח מקיף)

לא הייתי ממליץ לעשות בוובי
למה לא?
חוסך את הכאב ראש של לעבור חברה חברה.. מסכים שאפשר לחסוך כמה שקלים בלי וובי

אם אין לי שום קשר למוסך ספציפי? האם צריך ללכת למוסך שנמצא בקרבת הרכב שאני מעוניין לקנות ?
תשאל מכרים וכו' אם הם מכירים מוסך כזה
אבל הכי חשוב שהוא יהיה מוסך נייטרלי זאת אומרת שבוודאות למוכר אין קשר אליו, בתכלס כל מוסך כזה יכול להתאים אם לא תמצא משהו מומלץ.

למה לא?
חוסך את הכאב ראש של לעבור חברה חברה.. מסכים שאפשר לחסוך כמה שקלים בלי וובי

אפשר לבדוק בוובי ואם יצא שבחרת X הביטוח הכי זול אז לחפש סוכן ביטוח שעוד עם חברת X
בדרך כלל סוכניות ביטוח גדולות וותיקות עובדות עם כל החברות ביטוח.

אל תתקרב לחברות ליסינג או לשום חברה כזאת או אחרת, שוק הרכב הפרטי הוא כל כך גדול שאין שום סיבה לתת לחברות ליסינג ומגרשי מכוניות לתפור אותך בדגמים שאתה יכול למצוא במחיר יותר טוב בשוק הפרטי וגם ברוב המקרים מדובר ברכבים במצב יותר טוב מאלה ששוכבים במגרשי מכוניות או אצל חברות ליסינג.
בשביל רווק עם הצרכים שלך כמעט כל סופר מיני קוריאנית/יפנית תתאים, צריכת דלק מאוד נמוכה אבזור טוב ביחס למחיר אמינות גבוהה וחלקי חילוף זולים ביחס לקונצרנים אחרים כמו ואגיות למיניהן. במחיר שציינת אתה יכול להביא רכב מהסוג הזה בשנתונים מאוד מתקדמים ואולי אפילו חדש תלוי ברמת האבזור אבל פחות מומלץ למישהו עם צרכים כמו שלך להוציא רכב חדש ולספוג את ירידת הערך המהירה.

אל תתקרב לחברות ליסינג או לשום חברה כזאת או אחרת, שוק הרכב הפרטי הוא כל כך גדול שאין שום סיבה לתת לחברות ליסינג ומגרשי מכוניות לתפור אותך בדגמים שאתה יכול למצוא במחיר יותר טוב בשוק הפרטי וגם ברוב המקרים מדובר ברכבים במצב יותר טוב מאלה ששוכבים במגרשי מכוניות או אצל חברות ליסינג.
בשביל רווק עם הצרכים שלך כמעט כל סופר מיני קוריאנית/יפנית תתאים, צריכת דלק מאוד נמוכה אבזור טוב ביחס למחיר אמינות גבוהה וחלקי חילוף זולים ביחס לקונצרנים אחרים כמו ואגיות למיניהן. במחיר שציינת אתה יכול להביא רכב מהסוג הזה בשנתונים מאוד מתקדמים ואולי אפילו חדש תלוי ברמת האבזור אבל פחות מומלץ למישהו עם צרכים כמו שלך להוציא רכב חדש ולספוג את ירידת הערך המהירה.

בתקציב שלו הוא אמור לקנות שנתון 2017-2018, אם יגש לשוק הפרטי הוא ימצא או רכבים פרטים יד ראשונה או רכבים פרטים יד שנייה שבעלות קודמת הייתה ליסינג.
משמע - ביד פרטית ראשונה - רוב המוכרים ידרשו מחירון עם מעט גמישות
ביד שניה ליסינג לשעבר - הוא כבר יהיה יד 3 ואחרי זה למכור יד 3 הרבה יותר בעייתי למכור רכב יד שנייה

לפותח הפוסט - תמצא רכב יד ראשונה (00 בעלים ברשיון) מליסינג מימוני פרטי (לבעל הרכב יש תמיד אינטרס לשמור על הרכב ולטפל בו כמו שצריך כי זה ליסינג שהוא בעצם מימון/הלוואה, תבדוק את הרכב, תתעקש על תיקון ליקויים, תבקש אחריות על גיר ומנוע, תבטח את הרכב וסע לשלום.

בתקציב שלו הוא אמור לקנות שנתון 2017-2018, אם יגש לשוק הפרטי הוא ימצא או רכבים פרטים יד ראשונה או רכבים פרטים יד שנייה שבעלות קודמת הייתה ליסינג.
משמע - ביד פרטית ראשונה - רוב המוכרים ידרשו מחירון עם מעט גמישות
ביד שניה ליסינג לשעבר - הוא כבר יהיה יד 3 ואחרי זה למכור יד 3 הרבה יותר בעייתי למכור רכב יד שנייה

לפותח הפוסט - תמצא רכב יד ראשונה (00 בעלים ברשיון) מליסינג מימוני פרטי (לבעל הרכב יש תמיד אינטרס לשמור על הרכב ולטפל בו כמו שצריך כי זה ליסינג שהוא בעצם מימון/הלוואה, תבדוק את הרכב, תתעקש על תיקון ליקויים, תבקש אחריות על גיר ומנוע, תבטח את הרכב וסע לשלום.

חברות ליסינג הן השטן, אתה גם משלם הרבה יותר על אותו הרכב מאשר בשוק הפרטי והחברות האלה כל כך טובות בהסוואה של העובדה הזאת שאתה ברוב המקרים אפילו לא מרגיש שאתה משלם יותר, אתה גם משלם יותר בזה שירידת הערך של הרכב שלך היא יותר חדה בזמן המכירה, וגם הרכבים האלה הם לרוב אקזמלפרים שבחברות מנסים להיפטר מהם. קרובת משפחה שלי קנתה רכב 0 קילומטר מחברת ליסינג גדולה בדיוק בשיטה שהצעת לפותח האשכול לקנות ובלי להתייעץ עם אף אחד רק כדי לגלות אחר כך שברישיון הרכב רשום שהרכב "עלה לכביש" כבר שנה קודם ולמרות שהוא עלה רשמית לכביש רק בשנת 2019 הרכב מודל 2018 שפשוט שכב אצל החברה למשך תקופה, ונוסף על זה כשהיא מחפשת להחליף לרכב חדש חברות רכב מציעות לה הרבה פחות מהמחירון על הרכב בטרייד אין בגלל שמדובר ברכב שהיה בבעלות קודמת של חברת ליסינג.
אני לא יודע למה אתה חושב שתשלם בשוק הפרטי קרוב למחירון על רכב יד שניה, רכב חדש סופג ירידת ערך של 15K בערך רק בשבועיים הראשונים שלאחר מועד הרכישה. אם כבר ביד שניה אתה מקבל רכב במצב שקרוב לרכב מהחברה אחרי שמישהו אחר ספג את ירידת הערך וללא שטיקים של חברות ליסינג, מה גם שאתה חופשי לבדוק את הרכב איפה שבא לך. אתה רק צריך להיות סבלני ולדעת לחפש כמו שצריך בלי לקפוץ על כל הצעה שאתה רואה.

כמה זוללת דלק? יותר מ1 ל12 או 1 ל14 ?
יותר לכיוון 10-11 בנהיגה בזבזנית, אבל הגרסאות של השנים האחרונות קצת פחות זוללות

יש מחלות ספציפיות למזדה 2 שאתה מכיר ?
כלום, תדלק וסע

אני רואה שיש כמה רמות גימור, אבל לא הצלחתי להבין איך אני משווה בין רמות גימור בין שנים שונות. למשל הבדל בין דינמיק 2017 לבין דינמיק 2019.
או לחלופין בין pure white 2017 לדינמיק 2020.

דינמיק 2017 ודינמיק 2020 זו אותה רמת גימור, רק בשנתון שונה. זה בערך כמו להשוות בין רכבים שונים כי יש הבדלים קלים בדגמים.
תשווה בין רמות גימור של אותה שנה בהתאם למה שהתקציב מאפשר לך, 2017 למשל.
pure white זה הדגם המפואר ביותר בכל השנים (הבדלים של אבזור, חישוקים, מערכות וכדומה)
יש שנים שיש גם רמת גימור active שהיא הבסיסית ביותר.
מצרף לך מפרט טכני של 2017, לעיונך

קבצים מצורפים

• mazda-2-mifrat-2017-11.pdf
    KB 588.6 · צפיות: 114
, רכב חדש סופג ירידת ערך של 15K בערך רק בשבועיים הראשונים שלאחר מועד הרכישה.
17% ברגע שנמסר לך הרכב
הקטע עם 00 שנה אחורה מליסינג זה שאתה מדלג על ההפסד הזה

לגבי נפילות בליסינג, אפשר ליפול ככה גם בקנייה מפרטי או מגרש.

לגבי נפילות בליסינג, אפשר ליפול ככה גם בקנייה מפרטי או מגרש.
צודק בהחלט!
**לדעתי**הכל עניין של מזל,אתה יכול לרכוש רכב ואחרי יום ילך מחשב...
סדר העדיפות שלי: מה״בטוח״ לפחות ״בטוח״
חברת לייסינג
אדם פרטי
מגרש

*בכל מקרה קח לבדיקה,לבדקות ניירת רישונות,לבדוק אם אין עיקול/שיעבוד

לאחר הקנייה אני מציע ״ליישר קו״ מבחינת טיפול 10,000 דהיינו פילטרים,מסננים,פלגים,רפידות בלם וכו וכו כל מה שקשור לבטיחות ותקינות.
צמיגים חשוב מאוד!

בהצלחה
״המפתחות בפנים״ 😃

חברות ליסינג הן השטן, אתה גם משלם הרבה יותר על אותו הרכב מאשר בשוק הפרטי והחברות האלה כל כך טובות בהסוואה של העובדה הזאת שאתה ברוב המקרים אפילו לא מרגיש שאתה משלם יותר, אתה גם משלם יותר בזה שירידת הערך של הרכב שלך היא יותר חדה בזמן המכירה, וגם הרכבים האלה הם לרוב אקזמלפרים שבחברות מנסים להיפטר מהם. קרובת משפחה שלי קנתה רכב 0 קילומטר מחברת ליסינג גדולה בדיוק בשיטה שהצעת לפותח האשכול לקנות ובלי להתייעץ עם אף אחד רק כדי לגלות אחר כך שברישיון הרכב רשום שהרכב "עלה לכביש" כבר שנה קודם ולמרות שהוא עלה רשמית לכביש רק בשנת 2019 הרכב מודל 2018 שפשוט שכב אצל החברה למשך תקופה, ונוסף על זה כשהיא מחפשת להחליף לרכב חדש חברות רכב מציעות לה הרבה פחות מהמחירון על הרכב בטרייד אין בגלל שמדובר ברכב שהיה בבעלות קודמת של חברת ליסינג.
אני לא יודע למה אתה חושב שתשלם בשוק הפרטי קרוב למחירון על רכב יד שניה, רכב חדש סופג ירידת ערך של 15K בערך רק בשבועיים הראשונים שלאחר מועד הרכישה. אם כבר ביד שניה אתה מקבל רכב במצב שקרוב לרכב מהחברה אחרי שמישהו אחר ספג את ירידת הערך וללא שטיקים של חברות ליסינג, מה גם שאתה חופשי לבדוק את הרכב איפה שבא לך. אתה רק צריך להיות סבלני ולדעת לחפש כמו שצריך בלי לקפוץ על כל הצעה שאתה רואה.

אני בתחום הרכב עובד כבר 13 שנים ויש לי את הניסיון שלי. מי שחושב אחרת שיעשה כראות עיניו.
נתתי את המלצתי מתוך ניסיון. אני לא מתווכח על זה.
*בכל מקרה קח לבדיקה,לבדקות ניירת רישונות,לבדוק אם אין עיקול/שיעבוד

אין צורך, אם יש שעבוד לרכב הוא לא יוכל לעשות העברת בעלות.
מאשר לבדיקת מישכון שעושים בדואר - חבל על הכסף..

אני בתחום הרכב עובד כבר 13 שנים ויש לי את הניסיון שלי. מי שחושב אחרת שיעשה כראות עיניו.
נתתי את המלצתי מתוך ניסיון. אני לא מתווכח על זה.

חלילה להתווכח, איש הישר בעיניו יעשה. גם אני רק נתתי את המלצתי מתוך ניסיון עם חברות ליסינג.
אני לא יודע אם זה מותר ואם לא אז מחילה אבל לפתוח האשכול אני ממליץ להיכנס לפורום בשם קארספורום, יש שם אנשים שמבינים הרבה יותר ממני ומהמתאמן הממוצע שגולש ב-lbs ויוכלו לספר לך גם על האופציה הטובה ביותר לרכישת רכב וגם על איזה דגם הכי מתאים לצרכים ולתקציב שלך.
אגב, בדיקת שיעבוד זה משהו שנעשה די בקלות דרך הבנק של מוכר הרכב כך שלא כדאי לוותר על הבדיקה הזאת, וגם במידה ואתה קונה רכב מיד שניה פרטי בסוף אתה רק צריך לקחת את הבדיקה למכון עם המלצות טובות בקרבת הבית שלך והם כבר יבדקו את כל מה שצריך ומעבר, אתה לא צריך להבין בשום דבר. נהוג שהמוכר מתחייב בבדיקה אם משהו יוצא לא תקין ואם הכול יוצא כשורה הקונה משלם על הבדיקה.

**לדעתי**הכל עניין של מזל,אתה יכול לרכוש רכב ואחרי יום ילך מחשב...
אני מסכים חלקית, אני חושב שיש הרבה עניין של מזל אבל כמה שאתה בודק יותר את מה שניתן לבדוק אתה נשאר עם פחות דברים שהם "מזל".

@Ohad אני ממליץ מאוד לחפש מישהו שמבין עניין מבחינת מה לבדוק, למה לשים לב וכו', תחפש בין חברים, משפחה, חברים של חברים, חברים של משפחה וכו'. שני הרכבים הנוכחיים שלי קניתי עם גיסי שיש לו נסיון של 20 שנה בתור מכונאי רכב ובוחן רכב ובזכותו פסלתי כמה רכבים תוך דקות ספורות שאחרת כנראה הייתי מוציא 500 שקל על בדיקה ואז פוסל, או לוקח בלי לדעת שהרכב היה בתאונה וכו'.

איזה קנס???? עלתזה שהוא לא יכול לקנות את הרכב.

אם יש שעבוד יגידו לו בדואר כשינסה להעביר בעלות ועל המוכר לדאוג להסרת שיעבוד.

ואם הוא קונה מחברת ליסינג אז בכלל אין מה לדאוג בקשר לזה.

איזה קנס???? עלתזה שהוא לא יכול לקנות את הרכב.

אם יש שעבוד יגידו לו בדואר כשינסה להעביר בעלות ועל המוכר לדאוג להסרת שיעבוד.

זכרון דברים שווה ערך לחוזה
לכן,קודם מעלים ת.ז פלוס מס רכב פלוס מס רשיון רכב,לבדיקת שעבוד/עיקול!
לא להסתמך על המוכר שיגיד לך ״אל תדאג אח שלי אני מסיר תשעבוד אחרי שנלחץ ידיים״

בהחלט,הם דואגים לכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית