הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקיעה קלה בחיטוב

• פותח/ת השרשור Ohad625
  • פורסם בתאריך

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
אהלן, אני בערך 3 חודשים בחיטוב אחרי מסה ראשונה, הייתי 95 ק''ג על 1.84 ס"מ, כרגע אני שוקל 87.5 קילו מתקדם יפה רואה שנשמר גם רוב המסת שריר והכל..

אבל בשבוע וחצי הייתה לי תקיעה מסויימת וזה ביאס אותי לאללה. לפי הrmr שלי ביום מנוחה אני שורף 2500 קלוריות (יכול להיות שיותר הבנתי שיש מסת שריר יותר אז שורפים יותר אז אני לא יודע),+ אירובי ואימון משקולות 4 פעמים בשבוע יוצא שאני שורף בערך 2900-3000 קלוריות ביום, ואני כבר הרבה זמן על אותם קלוריות כל יום בערך 2300-2500 קלוריות ואם יש יום שאני שורף יותר אז משלים את הקלוריות האלה אוכל יותר, עד עכשיו כל הירידה הייתה סבבה והכל ועכשיו בשבוע וחצי האחרון נתקעתי על אותו משקל ואפילו המשקל הראה כמה מאות גרמים יותר..

יכול להיות שאני לא מחשב נכון ואולי אני שורף פחות? מה כדאי לעשות? ההעמסה האחרונה שלי הייתה בשבת שעברה, אני יודע שלוקח זמן למשקל ולפחמימות והנוזלים לרדת אבל זה היה כבר לפני 9 ימים זה אמור לרדת, ויום לפני השקילה לא אכלתי הרבה נתרן ופחמימות ועדיין זה אותו משקל.. תכננתי לעשות מחר עוד העמסה אבל אם המשקל אותו משקל אז אני כבר מתלבט אם לעשות אותה או לא מה אתם אומרים לעשות או לחכות עוד כמה ימים לראות מה קורה?

נ.ב אם מישהו מכיר תחליף לחמאת בוטנים טבעית שיהיה בערך אותם ערכים שומנים טובים וחלבון ברמה טובה כי בא לי לחדש קצת.. תודה רבה לעונים

נערך לאחרונה:
דבר ראשון, אל תסתכל ואל תסתמך על מחשבונים באינטרנט
תמצא מה המאזן הקלורי שלך על פי ניסוי וטעייה(או בכלל
תהייה(?))
פשוט תדע כמה קלוריות אתה צריך כדי לעלות, כדי לרדת וכדי להישאר באותו משקל

לפי איך שזה נשמע יכולות להיות כמה סיבות למה אתה לא יורד:
או שהמספר הקלוריות שלך ממש קרוב למאזן הקלורי הנייטראלי שלך (הבדל של 100-300)
אז בגלל זה אתה לא יורד כי אתה לא בגרעון

או שאתה לא מחשב נכון את המספר קלוריות

יכול להיות שהגוף עבר אדפטציה ועכשיו הוא שורף פחות קלוריות- משמע צריך להוריד עוד בכמות

אני אומר שתוריד עוד 200 קלוריות לפחות או שתוסיף אירובי ותחכה עוד שבוע או כמה ימים ותראה את השינוי

רק תזכור שירידה במשקל לא חייבת להיות לינארית, יש מצב שאם תישאר על אותו מספר קלוריות כמו עכשיו, עוד שבוע אתה תרד קילו וזה בגלל נוזלים

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון, אל תסתכל ואל תסתמך על מחשבונים באינטרנט
תמצא מה המאזן הקלורי שלך על פי ניסוי וטעייה(או בכלל
תהייה(?))
פשוט תדע כמה קלוריות אתה צריך כדי לעלות, כדי לרדת וכדי להישאר באותו משקל

לפי איך שזה נשמע יכולות להיות כמה סיבות למה אתה לא יורד:
או שהמספר הקלוריות שלך ממש קרוב למאזן הקלורי הנייטראלי שלך (הבדל של 100-300)
אז בגלל זה אתה לא יורד כי אתה לא בגרעון

או שאתה לא מחשב נכון את המספר קלוריות

יכול להיות שהגוף עבר אדפטציה ועכשיו הוא שורף פחות קלוריות- משמע צריך להוריד עוד בכמות

אני אומר שתוריד עוד 200 קלוריות לפחות או שתוסיף אירובי ותחכה עוד שבוע או כמה ימים ותראה את השינוי

רק תזכור שירידה במשקל לא חייבת להיות לינארית, יש מצב שאם תישאר על אותו מספר קלוריות כמו עכשיו, עוד שבוע אתה תרד קילו וזה בגלל נוזלים

אין מצב שאני לא סופר את הקלוריות נכון כי אני שוקל כל מה שאני מכניס לפה, רושם הכל ומחשב הכל..

אמרת ניסוי ותהייה אז כן בדיוק זה מה שעשיתי, במשך כמה שבועות אכלתי אותו דבר 2300-2500 קלוריות וירדתי בערך 600 גרם בשבוע משמע אני שורף כל יום בערך 3000 קלוריות, עכשיו פשוט לא מבין מה קרה, אני יודע שיש הרבה דברים משתנים כמו למשל נתרן שאכלתי או קצת יותר פחמימות זה זה נאגר, אבל לא יודע אם זה אמור להיות ברמה כזאת. יכול להיות שבגלל שירדתי במשקל אז הגוף גם שורף פחות? הרי תכלס רוב המשקל שהורדתי זה שומן לא שריר או משהו אז לא יודע אם הגוף שורף פחות..

אבל יכול להיות שבאמת אני צריך להוריד איזה 200 קלוריות לכוון יותר לכיוון 2000-2200 קלוריות ביום כי אני כבר די הרבה זמן בחיטוב אולי הגוף נתקע.. אבל יש ימים שאני משחק כדורגל כמה שעות עושה אירובי וכו' ואני לא רוצה להיות במינוס קלורי גבוה מדי (מעל אלף) כדי לא לאבד שריר בגלל זה אני מנסה להיות כמה שיותר קרוב לנייטרלי מינוס כמה מאות בלבד..

אין מצב שאני לא סופר את הקלוריות נכון כי אני שוקל כל מה שאני מכניס לפה, רושם הכל ומחשב הכל.. אמרת ניסוי ותהייה אז כן בדיוק זה מה שעשיתי, במשך כמה שבועות אכלתי אותו דבר 2300-2500 קלוריות וירדתי בערך 600 גרם בשבוע משמע אני שורף כל יום בערך 3000 קלוריות, עכשיו פשוט לא מבין מה קרה, אני יודע שיש הרבה דברים משתנים כמו למשל נתרן שאכלתי או קצת יותר פחמימות זה זה נאגר, אבל לא יודע אם זה אמור להיות ברמה כזאת. מה יכול להיות שבגלל שירדתי במשקל אז הגוף גם שורף פחות? הרי תכלס רוב המשקל שהורדתי זה שומן לא שריר או משהו אז לא יודע אם הגוף שורף פחות.. יכול להיות שבאמת אני צריך להוריד איזה 200 קלוריות לכוון יותר לכיוון 2000-2200 קלוריות ביום כי אני כבר די הרבה זמן בחיטוב אולי הגוף נתקע.. אבל יש ימים שאני משחק כדורגל כמה שעות עושה אירובי וכו' ואני לא רוצה להיות במינוס קלורי גבוה מדי (מעל אלף) כדי לא לאבד שריר בגלל זה אני מנסה להיות כמה שיותר קרוב לנייטרלי מינוס כמה מאות בלבד..
אתה שוקל את הסקופ של האבקת חלבון? סופר את כפות השמן? דברים כאלו יכולים להצטבר לעוד מאות קלוריות ביום,
במקרה שלך אם אתה אומר שאתה לא רואה ירידה הייתי ממליץ לך להוריד בעוד 200 קלוריות לשבוע הקרוב ולראות אם יש שינוי

• פותח/ת השרשור
אתה שוקל את הסקופ של האבקת חלבון? סופר את כפות השמן? דברים כאלו יכולים להצטבר לעוד מאות קלוריות ביום,
במקרה שלך אם אתה אומר שאתה לא רואה ירידה הייתי ממליץ לך להוריד בעוד 200 קלוריות לשבוע הקרוב ולראות אם יש שינוי

כן אחי, כל סקופ חלבון שוקל 33 גר', גם שמן זית שאני עושה לחביתה אפילו אני שוקל ומחשב את זה בערכים..
אוקיי אבל יכול להיות שזה בגלל ההעמסה הקודמת נשארו לי עדיין נוזלים או שזה כבר לא קשור? ומה לגבי ההעמסה מחר אם נשארתי אותו משקל אני כבר לא צריך לעשות לא? אני חולם עליה מהעמסה הקודמת (רוצה ללכת למסעדה עם החברה)

כן אחי, כל סקופ חלבון שוקל 33 גר', גם שמן זית שאני עושה לחביתה אפילו אני שוקל ומחשב את זה בערכים..
אוקיי אבל יכול להיות שזה בגלל ההעמסה הקודמת נשארו לי עדיין נוזלים או שזה כבר לא קשור? ומה לגבי ההעמסה מחר אם נשארתי אותו משקל אני כבר לא צריך לעשות לא? אני חולם עליה מהעמסה הקודמת (רוצה ללכת למסעדה עם החברה)
מתי הייתה העמסה האחרונה?
הנוזלים אמורים לרדת אבל יכול להיות שזה באמת מה שתקע את המשקל, לגבי העמסה אני יותר עובד עם הרגשה מאשר מחושב, אם אתה מרגיש באימון שהמאגרים שלך ריקים ואתה עם מאגרי גליקוגן ריקים אז זה הזמן להעמסה, בכל מקרה לא הייתי ממליץ לך להמנע מלאכול עם החברה, תלך למסעדה ותהנה, מקסימום החיטוב יקח עוד קצת זמן, כל עוד אתה לא ממהר לתחרות לא יקרה כלום אם תהנה בדרך.
אולי ההנחה הזו שגויה,
בכל מקרה אם התאמנת זו לא סיבה לאכול יותר באותו היום.
גם במסה אתה ממליץ לא להחשיב את האימונים?

• פותח/ת השרשור
אולי ההנחה הזו שגויה,
בכל מקרה אם התאמנת זו לא סיבה לאכול יותר באותו היום.
כן אבל אם שיחקתי כדורגל 3 שעות רצוף (קורה לי לפחות פעם בשבוע) שבערך אתה שורף בזה לפחות 500 קלוריות גם לא להוסיף? שלא ייצא מצב שאני בגרעון גדול מדי. ודרך אגב זה לא לפי התחושה האישית שלי אני מדדתי את זה במשך כמה שבועות ובאמת כל שבוע ירדתי בערך כמו שאמרתי 600 גרם עם 2300-2500 קלוריות ביום, אז מה פתאום בשבועיים ירדה לי הכמות קלוריות שהגוף שורף ביום?

כן אבל אם שיחקתי כדורגל 3 שעות רצוף (קורה לי לפחות פעם בשבוע) שבערך אתה שורף בזה לפחות 500 קלוריות גם לא להוסיף? שלא ייצא מצב שאני בגרעון גדול מדי. ודרך אגב זה לא לפי התחושה האישית שלי אני מדדתי את זה במשך כמה שבועות ובאמת כל שבוע ירדתי בערך כמו שאמרתי 600 גרם עם 2300-2500 קלוריות ביום, אז מה פתאום בשבועיים ירדה לי הכמות קלוריות שהגוף שורף ביום?
ממליץ לך לקרוא על אדפטציה מטבולית, זו יכולה להיות אופציה

• פותח/ת השרשור
מתי הייתה העמסה האחרונה?
הנוזלים אמורים לרדת אבל יכול להיות שזה באמת מה שתקע את המשקל, לגבי העמסה אני יותר עובד עם הרגשה מאשר מחושב, אם אתה מרגיש באימון שהמאגרים שלך ריקים ואתה עם מאגרי גליקוגן ריקים אז זה הזמן להעמסה, בכל מקרה לא הייתי ממליץ לך להמנע מלאכול עם החברה, תלך למסעדה ותהנה, מקסימום החיטוב יקח עוד קצת זמן, כל עוד אתה לא ממהר לתחרות לא יקרה כלום אם תהנה בדרך.

גם במסה אתה ממליץ לא להחשיב את האימונים?

העמסה האחרונה הייתה בליל הסדר זה היה לפני 10 ימים בגלל זה אני שואל, לגבי המאגרים אני לא יודע בוודאות אני מרגיש סבבה אבל לא יודע אם זה קשור למאגרים או לא, אני רוב השבוע על 100-150 גר' פחמימה ביום לכן עושה בערך אחת ל10-14 יום

העמסה האחרונה הייתה בליל הסדר זה היה לפני 10 ימים בגלל זה אני שואל, לגבי המאגרים אני לא יודע בוודאות אני מרגיש סבבה אבל לא יודע אם זה קשור למאגרים או לא, אני רוב השבוע על 100-150 גר' פחמימה ביום לכן עושה בערך אחת ל10-14 יום
אז לא נשמע כאילו העמסה זה משהו שאתה ״צריך דחוף״ אבל אם הארוחה הזאת עם החברה תעזור לך ותתן לך עןד פוש מנטלית לך על זה

• פותח/ת השרשור
אז לא נשמע כאילו העמסה זה משהו שאתה ״צריך דחוף״ אבל אם הארוחה הזאת עם החברה תעזור לך ותתן לך עןד פוש מנטלית לך על זה

אולי נעשה העמסה מינורית באמת של קצת מעל הנייטרלי או אפילו על הנייטרלי אבל יום שאני יאכל יותר פחמימות וככה אני ינצל מפה ומפה (גם יכניס יותר פחמימות וגם לא יתבאס על מה שאני רואה על המשקל אחרי שבוע)

אולי נעשה העמסה מינורית באמת של קצת מעל הנייטרלי או אפילו על הנייטרלי אבל יום שאני יאכל יותר פחמימות וככה אני ינצל מפה ומפה (גם יכניס יותר פחמימות וגם לא יתבאס על מה שאני רואה על המשקל אחרי שבוע)
אתה אוכל סביב ה2500 ביום אז אתה יכול מקסימום לוותר קצת על הפחמימות בבוקר ובצהריים ולסיים את היום במסגרת הקלוריות הרגילה שלך

ן אבל אם שיחקתי כדורגל 3 שעות רצוף (קורה לי לפחות פעם בשבוע) שבערך אתה שורף בזה לפחות 500 קלוריות גם לא להוסיף? שלא ייצא מצב שאני בגרעון גדול מדי. ודרך אגב זה לא לפי התחושה האישית שלי אני מדדתי את זה במשך כמה שבועות ובאמת כל שבוע ירדתי בערך כמו שאמרתי 600 גרם עם 2300-2500 קלוריות ביום, אז מה פתאום בשבועיים ירדה לי הכמות קלוריות שהגוף שורף ביום?

השבועיים הראשונים בדרך כלל אתה תוריד נוזלים וזו הירידה הגסה.

אם אתה משחק כדורגל 3 שעות בכל שבוע בקביעות אז פשוט תוסיף עוד 500 קלוריות שבועי וזה הכל,
אי אפשר לשחק עם הקלוריות לפי המאמץ הספציפי באותו היום.
ממליץ לך לקרוא על אדפטציה מטבולית, זו יכולה להיות אופציה

אדפטציה לא אמורה לקרות אחרי שבועיים (במיוחד שזה התחלת התהליך)

אם אתה משחק כדורגל 3 שעות בכל שבוע בקביעות אז פשוט תוסיף עוד 500 קלוריות שבועי וזה הכל,

סביר להניח שזו לא אדפטציה, אבל אם הוא טוען שהוא אוכל בול כמו שהוא אכל בתחילת התהליך וגם פעיל באותה מידה והמשקל לא יורד במשך תקופה אז הפתרון הוא או להגדיל את הneat או להקטין את הצריכה הקלורית, אלא אם כן מדובר על אגירת נוזלים (וסביר שזה המצב)

• פותח/ת השרשור

סביר להניח שזו לא אדפטציה, אבל אם הוא טוען שהוא אוכל בול כמו שהוא אכל בתחילת התהליך וגם פעיל באותה מידה והמשקל לא יורד במשך תקופה אז הפתרון הוא או להגדיל את הneat או להקטין את הצריכה הקלורית, אלא אם כן מדובר על אגירת נוזלים (וסביר שזה המצב)

תודה רבה חבר'ה אני אנסה לקצץ איזה 200-300 קלוריות ביום ואראה אם יש שינוי (בטוח יהיה רק נקווה שאני לא אהיה בגירעון גדול)

אז אתה אומר שאם אני בפעילות מסויימת שהיא יחסית קבועה לעשות ממוצע שבועי ולא יומי? כאילו אם אנו שורף בכדורגל 700 קלוריות למשל אז להוסיף לכל יום עוד מאה במקום באותו יום את כל הקלוריות

אבל אני לא שבועיים בתהליך אחי אני כבר שלושה חודשים..

אז אתה אומר שאם אני בפעילות מסויימת שהיא יחסית קבועה לעשות ממוצע שבועי ולא יומי? כאילו אם אנו שורף בכדורגל 700 קלוריות למשל אז להוסיף לכל יום עוד מאה במקום באותו יום את כל הקלוריות

נכון.

אבל אני לא שבועיים בתהליך אחי אני כבר שלושה חודשים..

כמה ירדת ב3 חודשים?

• פותח/ת השרשור
נכון.

כמה ירדת ב3 חודשים?
כמו שכתבתי התחלתי את החיטוב עם 95 ק''ג אחרי מסה ראשונה (שאותה התחלתי עם 81 קילו) ועכשיו אני 87.5-88 בערך 7 ק"ג. באמת בהתחלה רוב הירידה הייתה שבועיים שלושה ראשונה ירדתי איזה 4 קילו כנראה הנוזלים ואז התחיל לי ירידה הדרגתית של בערך 300-700 גרם בשבוע זה משתנה, אבל עד עכשיו הייתה לי רק פעם אחת שקרה לי שנשארתי על אותו משקל שבוע אחרי העמסה שנשקלתי, (חוץ מעכשיו מה שרציתי להתייעץ איתכם) וזה היה בערך לפני חודש וחצי חודשיים כלומר כמה שבועות אני יורד אותו דבר כבר ואוכל אותו דבר בגלל זה נראה לי מוזר.. יכול להיות שהגוף הסתגל לירידה וצריך לתת לו איזה זעזוע? אולי לצאת לנייטרלי לאיזה שבוע או מה? כי הקוביות כבר מתחילות לבצבץ עוד לא מאה אחוז אבל נראה שאני מתקרב לעשר אחוז שומן אז אולי זה קשור?

כמו שכתבתי התחלתי את החיטוב עם 95 ק''ג אחרי מסה ראשונה (שאותה התחלתי עם 81 קילו) ועכשיו אני 87.5-88 בערך 7 ק"ג. באמת בהתחלה רוב הירידה הייתה שבועיים שלושה ראשונה ירדתי איזה 4 קילו כנראה הנוזלים ואז התחיל לי ירידה הדרגתית של בערך 300-700 גרם בשבוע זה משתנה, אבל עד עכשיו הייתה לי רק פעם אחת שקרה לי שנשארתי על אותו משקל שבוע אחרי העמסה שנשקלתי, (חוץ מעכשיו מה שרציתי להתייעץ איתכם) וזה היה בערך לפני חודש וחצי חודשיים כלומר כמה שבועות אני יורד אותו דבר כבר ואוכל אותו דבר בגלל זה נראה לי מוזר.. יכול להיות שהגוף הסתגל לירידה וצריך לתת לו איזה זעזוע? אולי לצאת לנייטרלי לאיזה שבוע או מה? כי הקוביות כבר מתחילות לבצבץ עוד לא מאה אחוז אבל נראה שאני מתקרב לעשר אחוז שומן אז אולי זה קשור?

אין טעם לצאת לניטרלי עדיין לטעמי אתה יכול למשוך עוד, נסה לתת עוד שבוע ולראות אם יש תזוזה (תקפיד על הכמויות),
במידה ולא אפשר להתחיל לחשוב על לתסף אירובי / לקצץ קל'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית