הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית שנתנו לי בחדר כושר

• פותח/ת השרשור Trx1998
  • פורסם בתאריך

Trx1998

משתמש מתחיל
273
65
נק' מוניטין:
190
273
65
היי נרשמתי לחדר כושר נתנו לי תוכנית,לא התאמנתי בחיים אשמח לדעתכם.
הכל 3 סטים ו10-12 חזרות,פול באדי 3 פעמים בשבוע.

רגליים:
סקוואט
דדליפט
לאנגים
סמית משין לתאומים.

חזה:
בנץ פרס
פרפר במכונה

גב:
פולי עליון רחב
חתירה במכונה

כתפיים:
לחיצת כתפיים דאמבלים.

יד קדמית:
כפיפות מרפקים דאמבלים

יד אחורית:
פולי קצר.

אני חושב שבמוט או דמבלים יש יותר טווח תנועה,מאשר מכונה...
לדוגמא בגב
דמבל ראו׳ז עם תמיכה של הספה,יוצרת טווח תנועה ענקי! לכיווץ הלאטיסימוס דורסי

עם משקלים קלים הגב עובד פחות. במכונה אתה יכול להרים כבד בלי שתהיה את הבעיה הזאת, ולקבל גירוי גדול יותר.
אני לא אומר שצריך לעשות רק מכונות - אבל אני אומר שבאופן חד משמעי, משקל חופשי לא תמיד יותר טוב ממכונות. אלא אם היפרטרופיה בכלל לא מעניינת אותך, ואז זה משהו אחר.

אתה גם מקבל גירוי בחלק קטן יותר מהגוף מהסיבה שציינתי קודם וזה חד משמעית פוגע בהתקדמות שלך, ובגלל זה גם השוואה שמתייחסת רק לאיפה המשקל יותר גבוה היא לא נכונה.
אני לא מוצא שום סיבה לעבוד על מכונות בשום תרגיל שאפשר לעשות באופן חופשי ולייצר התקדמות במשקלי עבודה, כל אחד לפי ה-RPE שלו. מי שחושב אחרת יותר ממוזמן לנסות את זה על עצמו, קשה לי להסביר את מידת השינוי שאני אישית הרגשתי בזמנו כששיניתי פאזה ועברתי מהמכונות שהמדריך במכון אמר לי לעבוד עליהן לאותם תרגילים בורסיה החופשית שלהם.

אם נשווה פנדליי או ברבל רואו לתרגיל עם תמיכה לחזה אתה מפספס הרבה range of motion בתרגילים עם התמיכה לחזה לכן החופשיים עדיפים. אם אתה מעדיף עם תמיכה לחזה זה משהו אחר ותעשה מה שנוח לך

זה פשוט לא נכון. יש לא מעט מכונות שאיתן אתה יכול לעשות טווח תנועה מלא, ולא רק לתרגילי הגב.
לא בא להגיד מה עדיף, אבל הטענה הספציפית שטענת פשוט לא נכונה.

זה פשוט לא נכון. יש לא מעט מכונות שאיתן אתה יכול לעשות טווח תנועה מלא, ולא רק לתרגילי הגב.
לא בא להגיד מה עדיף, אבל הטענה הספציפית שטענת פשוט לא נכונה.
הטענה שפנדליי וברבל רואו יש יותר טווח תנועה מאשר התרגיל שאתה נתמך בספה ומפספס 10-15 ס''מ של טווח תנועה בגלל הספה לא נכונה?

עכשיו אני רואה שהוא דיבר על מכונה ולא על התרגיל שחשבתי שהוא מדבר עליו. בכל מקרה אני לא מכיר מכונה שעובדת על הגב ועל אותה כמות שרירים כמו פנדליי למשל.

הטענה שפנדליי וברבל רואו יש יותר טווח תנועה מאשר התרגיל שאתה נתמך בספה ומפספס 10-15 ס''מ של טווח תנועה בגלל הספה לא נכונה?
המון אנשים מעדיפים לעשות רוא׳ז עם מוט,וספה ישרה עם הגבהה.
התרגיל הזה ספציפית לדעתי טוב יותר מפנדלי ראו׳ז.
מה גם שאי אפשר לחרטט איתו

הטענה הכללית שבמכונות אין טווח תנועה מלא כמו בעבודה עם משקולות חופשיים. ובקשר לתרגיל הספציפי יש לנו בחדר כושר מכונה לחתירה עם תומך חזה והטווח תנועה שלה מלא, אולי אצלך בחדר כושר זה אחרת.

אם נשווה פנדליי או ברבל רואו לתרגיל עם תמיכה לחזה אתה מפספס הרבה range of motion בתרגילים עם התמיכה לחזה לכן החופשיים עדיפים. אם אתה מעדיף עם תמיכה לחזה זה משהו אחר ותעשה מה שנוח לך

זה לא נכון. יש מכונות שנותנות גם יותר טווח תנועה. לא כל המכונות נולדו שוות.

אני חושב שבמוט או דמבלים יש יותר טווח תנועה,מאשר מכונה...
לדוגמא בגב
דמבל ראו׳ז עם תמיכה של הספה,יוצרת טווח תנועה ענקי! לכיווץ הלאטיסימוס דורסי
שוב, זה תלוי במכונה.

אתה גם מקבל גירוי בחלק קטן יותר מהגוף מהסיבה שציינתי קודם וזה חד משמעית פוגע בהתקדמות שלך,
העבודה של הגב שעליו אתה מנסה לעבוד בדוגמה שעליה דיברנו תהיה זהה אם לא גדולה יותר. זה בדיוק העניין

36 סטים שבועיים לרגליים.
אולי כדאי לעבוד על תרגיל או שניים בהתחלה... ולדי הרבה זמן. כהעדפה אישית, בסוף אתה תחליט.
עשה את המינימום בשביל המקסימום.

נקודה נוספת היא שזו לא באמת תכנית, סתם רשימת מכולת של תרגילים. החוכמה היא לדעת להתקדם.
אני בעצמי כרגע די מאלתר, אבל אני בראש שלי יודע שזה לתקופה קצרה יחסית, ואחרי הרבה הבנה על עצמי בזמני כמתאמן.
כשאשיג את מה שארצה או מה שאוכל דרך האלתור, אסיים לאלתר, אולי.

טיפ ממני:
נסה ליהנות, זה יכול להיות בגלל עבודה עם זמני מנוחה מסוימים, מתכונת שבועית מסוימת, תרגילים מסוימים וכו'.
שוב, לדעתי, בעיקר בהתחלה, קריטי ההבנה של כמה כיף התחום.
בהמשך תתעלל בעצמך אם יש צורך, אבל יש זמן כנראה עד שתגיע למצב כזה. ואולי גם ממנו תהנה.

תקרא על התחום, תלמד מאחרים ומעצמך, תשאל, תחכים, תאהב, תרצה, תשאף.
בהצלחה.

המון אנשים מעדיפים לעשות רוא׳ז עם מוט,וספה ישרה עם הגבהה.
התרגיל הזה ספציפית לדעתי טוב יותר מפנדלי ראו׳ז.
מה גם שאי אפשר לחרטט איתו
אנחנו מדברים על התרגיל הזה?
upload_2021-4-7_22-52-43.png

אני לא רואה פה דרך להביא את המוט כמה שיותר קרוב לחזה כמו הפנדליי או ברבל רואו חופשי

כאן (בתמונה)הוא לא נעשה כמו שצריך.
עושים אותו עם מוט ישר,או מעוקל.
ועל ספה ישרה,עם הגבהה משני הצדדים.
מבטיח לך אושר צרוף!!

כאן (בתמונה)הוא לא נעשה כמו שצריך.
עושים אותו עם מוט ישר,או מעוקל.
ועל ספה ישרה,עם הגבהה משני הצדדים.
מבטיח לך אושר צרוף!!
זה עדיין לא משנה את העובדה שיש ספה בינך לבין המוט מה שחותך הטווח תנועה... כמובן שכל אחד יעשה מה שהוא אוהב ומעדיף

הנה.
טווח תנועה ענקי
אין מקום לצ׳יטינג
ואין כאן מקום לאגו ליפטינג

נטו סחיטה של הלטיסימוס

קבצים מצורפים

• 14E6FEDF-B504-409F-93DF-9066283FA3A0.jpeg
    14E6FEDF-B504-409F-93DF-9066283FA3A0.jpeg
    KB 83.3 · צפיות: 36
למה פתאום טווח תנועה משנה?

אם טווח תנועה היה השיקול היחידי בבחירת תרגילים, היינו רק עושים מתח. כל הזמן. טווח תנועה מלא לא?

טווח תנועה עקבי הוא מדד טוב להעמסה פרוגרסיבית, וכמו כן שוני בטווחי תנועה, הוא כלי טוב לייצור וריאציות באימונים על מנת לייצור גירוי חדש לעידוד אדפטציה. זה למה אפשר לעשות חתירה בטווח תנועה מלא, חלקי, מתח לא מתח לא משנה. bench board presss floor press וכו'....

מעבר לכך אין שום דבר פסול לתאומים בסמיט או לא סמיט כי אין מעורבות מייצבים בתרגיל. באותה מידה אפשר להגיד שלעשות כל תרגיל שהוא לא תרגיל מבודד הוא מיותר כי אין עבודת מייצבים וזה לא פונקציונלי וכל החרא הזה - אבל זה ממש לא משנה. מה שמשנה זה.... התקדמות והיא נמדדת על פי הקריטריונים של המתאמן או מאמן.

אם המטרה היא לחזק שריר X, ותרגיל מונפץ אחד מחזק אותו, אז מה זה משנה אם הוא על סמיט, מכונה, כבל, או מוט או דאמבל.

באמת לא מבין את האובססיביות הזו לגבי מה נכון ולא נכון שהכל תלוי במבחן התוצאה - והכל יכול לעבוד באותה מידה שהוא לא יעבוד. הכל תלוי מתאמן

אם טווח תנועה היה השיקול היחידי בבחירת תרגילים, היינו רק עושים מתח. כל הזמן. טווח תנועה מלא לא?

טווח תנועה עקבי הוא מדד טוב להעמסה פרוגרסיבית, וכמו כן שוני בטווחי תנועה, הוא כלי טוב לייצור וריאציות באימונים על מנת לייצור גירוי חדש לעידוד אדפטציה. זה למה אפשר לעשות חתירה בטווח תנועה מלא, חלקי, מתח לא מתח לא משנה. bench board presss floor press וכו'....

מעבר לכך אין שום דבר פסול לתאומים בסמיט או לא סמיט כי אין מעורבות מייצבים בתרגיל. באותה מידה אפשר להגיד שלעשות כל תרגיל שהוא לא תרגיל מבודד הוא מיותר כי אין עבודת מייצבים וזה לא פונקציונלי וכל החרא הזה - אבל זה ממש לא משנה. מה שמשנה זה.... התקדמות והיא נמדדת על פי הקריטריונים של המתאמן או מאמן.

אם המטרה היא לחזק שריר X, ותרגיל מונפץ אחד מחזק אותו, אז מה זה משנה אם הוא על סמיט, מכונה, כבל, או מוט או דאמבל.

באמת לא מבין את האובססיביות הזו לגבי מה נכון ולא נכון שהכל תלוי במבחן התוצאה - והכל יכול לעבוד באותה מידה שהוא לא יעבוד. הכל תלוי מתאמן
אף אחד לא אובססיבי, עקביות והתקדמות זה הכי חשוב. אין משהו לא בסדר לדעתי בלחפש תרגילים יעילים יותר אבל בסוף הכל עניין של העדפה, אל מה שתתחבר ותתמיד שם יש יותר סיכוי להצליח.

אני חושב שבסופו של דבר,זה איפה כל מתאמן "מרגיש״ יותר טוב שעבד לו.
אחד ירגיש פגז במכונה,ואחד בחופשי

לא סתם חדרי הכושר שמו את זה וגם את זה
@Dmk
בהקבלה לפוסט אחר,לכן המציאו פיצה עם פפרוני(בשר כלשהוא) שתהנה משתי העולמות

אני חושב שבסופו של דבר,זה איפה כל מתאמן "מרגיש״ יותר טוב שעבד לו.
אחד ירגיש פגז במכונה,ואחד בחופשי

לא סתם חדרי הכושר שמו את זה וגם את זה
@Dmk
בהקבלה לפוסט אחר,לכן המציאו פיצה עם פפרוני(בשר כלשהוא) שתהנה משתי העולמות
יש בזה משהו.
לא אמרתי שמשקל חופשי הוא לא טוב, אבל להעדיף משקלים חופשיים זה ממש לא חובה או יותר טוב. זה היה המסר
בתור אחד שהתחיל לאכול את זה בשנים האחרונות - שלמות. פיצה פפרוני זה החיים.
יאללה עוד דיון על דת בדרך

• פותח/ת השרשור
עזבו פפרוני ומכונות שאומרים להוציא חזה החוצה הכוונה לכווץ שכמות?יענו לוקחים את הכתפיים אחורה ואז החזה יוצא?
שאלות של מתחיל חחחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית