הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית SS ותוצאותיה

דברים1

משתמש קבוע
1,819
746
נק' מוניטין:
1,255
1,819
746
אשמח לשמוע דעתכם (מנסיון / ידע ) מה ההשפעה של תוכנית SS לאדם שמחפש לפתח גוף .
אם בגלל שלא כל הגוף עובד אז לדוגמא הידיים ירדו לעומת איך שהתחיל , לא ירדו אבל לא יתקדמו .
שאר השרירים ישארו אותו דבר אולי שינוי קטן . מה לגבי הוספה 2 סטים באימון לידיים ?
והאם אדם שעושה מתח ללא תוספת משקל יהיה רלוונטי לעשות מתח בתוכנית כזאת שהוא לא מצליח לעלות משקלים / חזרות מאימון לאימון ? או פשוט להוסיף עוד תרגיל עזר לגב .

לא כל הגוף עובד
כל הגוף כן עובד.
אז לדוגמא הידיים ירדו לעומת איך שהתחיל , לא ירדו אבל לא יתקדמו .
שאר השרירים ישארו אותו דבר אולי שינוי קטן .
אתה מדבר על מתאמן מתחיל לגמרי שהתחיל את התכנית? בטח שהוא יגדל, כמובן אם הוא בפלוס קלורי.
מה לגבי הוספה 2 סטים באימון לידיים ?
תזכור שבשלב מוסיפים מקבילים באימון אחד וצ'ין אפס באימון אחר, צריך לראות שעוד עבודה על יד אחורית לא תפגע בהתקדמות בלחיצות.
והאם אדם שעושה מתח ללא תוספת משקל יהיה רלוונטי לעשות מתח בתוכנית כזאת שהוא לא מצליח לעלות משקלים / חזרות מאימון לאימון ?
אצלי למשל - בזמנו כשעשיתי SS יכלתי לעשות 3X5 מתח וזהו, וככה עשיתי כל התכנית אבל בחודשים האלה עליתי איזה 18 קילו אז אפשר להגיד שהתחזקתי גם במתח.
אם לא מתח אז אפשר לעשות פנדליי רואו

• פותח/ת השרשור
תזכור שבשלב מוסיפים מקבילים באימון אחד וצ'ין אפס באימון אחר, צריך לראות שעוד עבודה על יד אחורית לא תפגע בהתקדמות בלחיצות.
מוסיפים צ'ן אפס בנוסף למתח? או שזה בנוסף לתרגיל אחר לגב ?
דרך אגב מתי אמורים להוסיף ?

מוסיפים צ'ן אפס בנוסף למתח? או שזה בנוסף לתרגיל אחר לגב ?
בנוסף למה שאתה עושה באימון B, זה מה שזכור לי.
אני עשיתי מתח 3X5 באימון B וצ'ין אפס 2X8 באימון A
דרך אגב מתי אמורים להוסיף ?
לא זוכר, בעיקרון כנראה כשצריכים עוד נפח לפלג גוף עליון כדי להתקדם

אתה (ועוד כמה משתמשים פה לפי התגובות שאני קורא פה ושם) צריך להבין משהו בסיסי מאוד: SS היא תוכנית בסיס להתחלה וצבירת כוח למתאמן מתחיל. במקרה הקיצוני בו אתה עושה את כל מה שנדרש, מתפטר מעבודתך, ישן 9 שעות בלילה, אוכל 5,000 קלוריות ביום ובעל גנטיקה של כדורסלן בNBA, תצליח אולי לסחוב אותה 5-6 חודשים ואז היא תמות. במקרה כזה כמובן שתגיע לסביב ה180 סקוואט לחזרות, 200 דדליפט, 120 בנץ וכו'. אבל זה לא יקרה, ואתה כנראה תגמור להתקדם מאימון לאימון לאחר 3-4 חודשים ואז תצטרך לעבוד עם משהו אחר.

עכשיו נשאלת השאלה: האם מישהו נהפך לבאדיבילדר ב4 חודשים הראשונים שלו במכון? האם יש בכלל שינוי בגוף שלו מעבר לכמה שרירים קטנים שמבצבצים במידה והוא היה ממש חלשלוש לפני? לדעתי לא, לכן זה לא באמת משנה. אימוני כוח/באדיבילדינג וכו' לוקחים כמה שנים טובות מהחיים שלך בשביל להגיע לתוצאה איכותית. 4 חודשים לא באמת ישפיעו על גודל הידיים שלך.

בחודשים הראשונים במכון, גם אם עושים SS כמו שצריך ומגיעים למספרים יפים מאוד, לא גדלים בצורה מפחידה, אני רואה את זה על מתאמנים שלי כל הזמן. בדיוק מהסיבה שזה לוקח כמה חודשים ולא דורש הרבה נפח. אבל מתאמן שאחרי 5 חודשים סגר 180 דדליפט ל3, מבין שבשביל להפוך את זה ל240 הוא יצטרך פי 3 זמן, פי 3 נפח ופי 3 מאמץ, ושם הוא יראה גדילה משמעותית.

בקיצור זו הייתה תשובה ארוכה ואולי לא ממוקדת, אבל גם אם תעשה SS וגם אם לא, זה לא ישנה הרבה. מה שכן, באיזשהו שלב בשביל לפתח מסת שריר תצטרך ללחוץ יותר מ60 קג בנץ ו80 קג סקוואט. תבחר איך להגיע לשם.

דיברו על ss מיליארד פעם בפורום..
לא יודע למה אתה צריך לשאול ולבדוק במיוחד שאתה לא חדש פה.

אשמח לשמוע דעתכם (מנסיון / ידע ) מה ההשפעה של תוכנית SS לאדם שמחפש לפתח גוף .
אם בגלל שלא כל הגוף עובד אז לדוגמא הידיים ירדו לעומת איך שהתחיל , לא ירדו אבל לא יתקדמו .
שאר השרירים ישארו אותו דבר אולי שינוי קטן . מה לגבי הוספה 2 סטים באימון לידיים ?
והאם אדם שעושה מתח ללא תוספת משקל יהיה רלוונטי לעשות מתח בתוכנית כזאת שהוא לא מצליח לעלות משקלים / חזרות מאימון לאימון ? או פשוט להוסיף עוד תרגיל עזר לגב .

מדובר בטעות שעלתה לי בערך שנה לתקן אותה. עשיתי SS לפי הספר, שכרתי מאמן שלימד אותי את הטכניקה. המשקלי העבודה שלי עלו המון בתקופה הזאת בקצב מאוד מהיר. אבל מבחינת הרכב מסת הגוף הרוב המוחלט של הגדילה הייתה בפלג הגוף התחתון (ושם היא אמורה להיות)
הגב כתפיים וידיים לא גדלו בכלל, החזה שלי גדל קצת. אבל פלג הגוף התחתון שלי גדל מאוד. המטרה שלי הייתה מאז ומתמיד פיתוח גוף וכוח לא עניין אותי. אני הייתי בטוח שמשקלי עבודה גבוהים בתרגילי הבסיס יובילו אותי לגוף גדול ומפותח (זה נכון אבל חלקית, כי משקל זה לא הפרמטר היחיד)
ולקח לי המון זמן לתקן את האי פרופורציה שנוצרה לי בפלג הגוף העליון אל מול הפלג גוף התחתון.
התוכנית לא גרועה היא מעולה את המטרה שלה היא סיפקה, אבל לי הייתה מטרה אחרת והטעות שלי שבחרתי בתוכנית שלא התאימה לי.
בהנחה ואתה רוצה משקל מקסימלי על המוט מדובר באופציה נהדרת, בהנחה שאתה מחפש היפרטרופיה הייתי בוחר בתוכנית אחרת.

ואני יודע שהשאלה הזאת תגיע בהמשך אז אני יענה עליה עכשיו.
אפשר גם להתחזק ואתה אמור להתחזק בכול תוכנית שתעשה בסופו של דבר (לא משנה פיתוח גוף או כוח) זה שאתה לא עושה תוכנית כוח לא אומר
שאתה אמור להיות חלש ולהיות על 45 קילו סקוואט ו-30 קילו בנץ פרס. אבל כן אתה תתחזק לאט יותר בתוכנית לפיתוח גוף מאשר בתוכנית כוח
אין ספק.

• פותח/ת השרשור
מדובר בטעות שעלתה לי בערך שנה לתקן אותה. עשיתי SS לפי הספר, שכרתי מאמן שלימד אותי את הטכניקה. המשקלי העבודה שלי עלו המון בתקופה הזאת בקצב מאוד מהיר. אבל מבחינת הרכב מסת הגוף הרוב המוחלט של הגדילה הייתה בפלג הגוף התחתון (ושם היא אמורה להיות)
הגב כתפיים וידיים לא גדלו בכלל, החזה שלי גדל קצת. אבל פלג הגוף התחתון שלי גדל מאוד. המטרה שלי הייתה מאז ומתמיד פיתוח גוף וכוח לא עניין אותי. אני הייתי בטוח שמשקלי עבודה גבוהים בתרגילי הבסיס יובילו אותי לגוף גדול ומפותח (זה נכון אבל חלקית, כי משקל זה לא הפרמטר היחיד)
ולקח לי המון זמן לתקן את האי פרופורציה שנוצרה לי בפלג הגוף העליון אל מול הפלג גוף התחתון.
התוכנית לא גרועה היא מעולה את המטרה שלה היא סיפקה, אבל לי הייתה מטרה אחרת והטעות שלי שבחרתי בתוכנית שלא התאימה לי.
בהנחה ואתה רוצה משקל מקסימלי על המוט מדובר באופציה נהדרת, בהנחה שאתה מחפש היפרטרופיה הייתי בוחר בתוכנית אחרת.

ואני יודע שהשאלה הזאת תגיע בהמשך אז אני יענה עליה עכשיו.
אפשר גם להתחזק ואתה אמור להתחזק בכול תוכנית שתעשה בסופו של דבר (לא משנה פיתוח גוף או כוח) זה שאתה לא עושה תוכנית כוח לא אומר
שאתה אמור להיות חלש ולהיות על 45 קילו סקוואט ו-30 קילו בנץ פרס. אבל כן אתה תתחזק לאט יותר בתוכנית לפיתוח גוף מאשר בתוכנית כוח
אין ספק.
איך הייתה ההשפעה של התוכנית לאחר מכן בתוכנית הבאה ?
יש מצב שאיתה גדלת נניח מ1-10 בשנה 5 , אבל שנה לאחר מכן גדלת ב15 בזכותה . (הסיבה שכביכול בגללה הרבה ממליצים עליה בגלל שהיא תיתן בסיס טוב לעתיד)

דרך אגב הוספת תרגלי עזר לתוכנית ? או נטו סקוואט , דד ליפט , בנץ , מילטרי , ובנט אובר / מתח

אני די מתקומם ממתלונני הSS.
הם בעיקר מתאמנים שלא קראו את הספר, ופיתחו ציפיות מטומטמות שהתוכנית לא התיימרה לספק.

לענינו של הפוסט, ניכר @דברים1 שלא קראת את הספר, אם תרצה לדעת יותר על התוכנית, תשקיע את זמנך יותר בקריאה מאשר בסקרים ושאלות.

SS הוא בעיקר ספר לטכניקה, ומכאן ההצלחה הגדולה שלה. בעזרת טכניקה טובה, והתאוששות מעולה בעזרת עודף קלורי מכובד שמתבטא בדרך כלל בעליה דרמטית במשקל הגוף כולל בשומן, הוא מביא אותך לכוח עצום.

התוכנית עצמה, בסדר ותו לא. ניכר בספר שלמארק לא מעניין פיתוח גוף ותרגיל הבנץ' פרס, אז מי שפיתח ציפיות לאחד מהדברים האלו, כנראה לא קרא את הספר.

מי שמחפש כוח בלבד, בתרגילי הבסיס של פאוורליפטינג, וקצת מעבר, אני ממליץ לקרוא את כל הספר SS, זה לא ספר לתוכנית אימונים, זה ספר טכניקה. לעבוד עם תוכנית אחרת שתעמיס יותר על החזה, ומה שפחות מעניין את מארק אבל כן מעניין אותך.

להריץ SS זה הדבר הכי מטומטם. לקרוא את הספר וליישם את הטכניקה שלו, ואפילו את התוכנית שלו אם אתה מבין מה המטרה של התוכנית וזה מה שאתה רוצה, זה הדרך הנכונה לעשות את זה.

• פותח/ת השרשור
אני די מתקומם ממתלונני הSS.
הם בעיקר מתאמנים שלא קראו את הספר, ופיתחו ציפיות מטומטמות שהתוכנית לא התיימרה לספק.

לענינו של הפוסט, ניכר @דברים1 שלא קראת את הספר, אם תרצה לדעת יותר על התוכנית, תשקיע את זמנך יותר בקריאה מאשר בסקרים ושאלות.

SS הוא בעיקר ספר לטכניקה, ומכאן ההצלחה הגדולה שלה. בעזרת טכניקה טובה, והתאוששות מעולה בעזרת עודף קלורי מכובד שמתבטא בדרך כלל בעליה דרמטית במשקל הגוף כולל בשומן, הוא מביא אותך לכוח עצום.

התוכנית עצמה, בסדר ותו לא. ניכר בספר שלמארק לא מעניין פיתוח גוף ותרגיל הבנץ' פרס, אז מי שפיתח ציפיות לאחד מהדברים האלו, כנראה לא קרא את הספר.

מי שמחפש כוח בלבד, בתרגילי הבסיס של פאוורליפטינג, וקצת מעבר, אני ממליץ לקרוא את כל הספר SS, זה לא ספר לתוכנית אימונים, זה ספר טכניקה. לעבוד עם תוכנית אחרת שתעמיס יותר על החזה, ומה שפחות מעניין את מארק אבל כן מעניין אותך.

להריץ SS זה הדבר הכי מטומטם. לקרוא את הספר וליישם את הטכניקה שלו, ואפילו את התוכנית שלו אם אתה מבין מה המטרה של התוכנית וזה מה שאתה רוצה, זה הדרך הנכונה לעשות את זה.
עדיין לא עונה על השאלה שנשאלה . אשמח להתייחסות לשאלה .
שתבין זה ישמע לך הזוי אבל לפני 12 שנה התאמנתי והיה לי ידע לא רוצה להגיד מטורף כי זה יהיה לא נכון אבל היה לי ידע ועשית גם SS תקופה לא מבוטלת (דרך אגב אני בזמנו נהנתי מהתוצאות שלה אבל הייתי 20 קילו פחות מימה שאני עכשיו אז כנראה הכל היה משפיע עליי לטובה)

איך הייתה ההשפעה של התוכנית לאחר מכן בתוכנית הבאה ?
יש מצב שאיתה גדלת נניח מ1-10 בשנה 5 , אבל שנה לאחר מכן גדלת ב15 בזכותה . (הסיבה שכביכול בגללה הרבה ממליצים עליה בגלל שהיא תיתן בסיס טוב לעתיד)

האמירה הזאת שצריך לעשות תוכנית כוח לבנות בסיס טוב לפי דעתי היא מביכה.
מדוע אי אפשר להתקדם בתוכנית FBW,UL,PPL כמו בתוכנית כוח לצורך העניין?
האמירה הזאת יוצאת מנקודת הנחה שבכול תוכנית שהמטרה שלה היא פיתוח גוף אתה תבצע כול הזמן סקוואט של 60 קילו, זה ממש לא נכון.
אין ספק שאתה תתקדם לאט יותר בתוכנית שהמטרה שלה היא פיתוח גוף מאשר בתוכנית כוח. אבל אתה תתקדם זה לא משנה מה המטרה שלך.
יעידו על זה הלקוחות שלי, אף אחד מהם לא התחיל עם תוכנית כוח כולם התחילו עם FBW פשוטה ואף אחד מהם לא תקוע על 60 קילו סקוואט.

אני מודד את ההשפעה שלי בסופו של דבר בשיפור הרכב הגוף כי פיתוח גוף זאת המטרה שלי ואני בטוח שהייתי יכול להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות אם הייתי מבצע FBW רגילה ולא SS, אבל אני מניח שאתה מדבר על משקלי עבודה. זה פשוט גרם לי לעבוד יותר כבד ממה שהייתי יכול לעבוד בהנחה והייתי מבצע FBW במקום ה-SS. אחרי ה-SS הרצתי PPL שממש גרמה לי להיפרטרופיה מכיוון:
1.שעבדתי כול הדרך מ-MEV ל-MRV
2.התדירות שלי שונתה, פלג הגוף העליון קיבל יותר תדירות.
3.התאמנתי קרוב לכשל טכני
4.הוספתי וואריציות אחרות שהן לא רק בנץ,סקוואט,דדליפט,פאוורקלין.
ברגע שהוספתי את כול אלו זה מה שגרם לי להיפרטרופיה טובה ביותר ביחד עם התקדמות במשקלים\חזרות בתרגילים שאני מבצע.

דרך אגב הוספת תרגלי עזר לתוכנית ? או נטו סקוואט , דד ליפט , בנץ , מילטרי , ובנט אובר / מתח
לפי הספר סקוואט,דדליפט,בנץ פרס,פאוור קלין,פרס.

מביך כמעט כמו לחסל מחבל בודד עם טיל כשאפשר להוריד אותו בקלות עם צלף. שתי השיטות יבצעו את העבודה, אבל הצלף יעשה את זה בצורה ״נקיה״ יותר

• פותח/ת השרשור
האמירה הזאת יוצאת מנקודת הנחה שבכול תוכנית שהמטרה שלה היא פיתוח גוף אתה תבצע כול הזמן סקוואט של 60 קילו, זה ממש לא נכון.
אין ספק שאתה תתקדם לאט יותר בתוכנית שהמטרה שלה היא פיתוח גוף מאשר בתוכנית כוח. אבל אתה תתקדם זה לא משנה מה המטרה שלך.
יעידו על זה הלקוחות שלי, אף אחד מהם לא התחיל עם תוכנית כוח כולם התחילו עם FBW פשוטה ואף אחד מהם לא תקוע על 60 קילו סקוואט.

אני מודד את ההשפעה שלי בסופו של דבר בשיפור הרכב הגוף כי פיתוח גוף זאת המטרה שלי ואני בטוח שהייתי יכול להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות אם הייתי מבצע FBW רגילה ולא SS, אבל אני מניח שאתה מדבר על משקלי עבודה. זה פשוט גרם לי לעבוד יותר כבד ממה שהייתי יכול לעבוד בהנחה והייתי מבצע FBW במקום ה-SS. אחרי ה-SS הרצתי PPL שממש גרמה לי להיפרטרופיה מכיוון:
1.שעבדתי כול הדרך מ-MEV ל-MRV
2.התדירות שלי שונתה, פלג הגוף העליון קיבל יותר תדירות.
3.התאמנתי קרוב לכשל טכני
4.הוספתי וואריציות אחרות שהן לא רק בנץ,סקוואט,דדליפט,פאוורקלין.
ברגע שהוספתי את כול אלו זה מה שגרם לי להיפרטרופיה טובה ביותר ביחד עם התקדמות במשקלים\חזרות בתרגילים שאני מבצע.

אי אפשר לשלוח לך הודעה פרטית .
אפשר לשמוע איך הייתה התוכנית FBW שלך ? כמה סטים שריר גדול וכדו' . עדיין התמדת בהעלת משקלים ?

לפי הספר ממה שזכור לי, כמו שכתבתי למעלה, מוסיפים מתח ומקבילים אחרי כמה שבועות. בנוסף, אם במקום פאוורקלין היית עושה חתירה/מתח (נכון, לא לפי הספר) אז עם זה ועם התוספת שאמרתי הייתה לך עבודה יותר מאוזנת מבחינת פלג גוף עליון/תחתון.
אני מסכים בהחלט, פשוט צריך תכנית, כלומר לא רשימת תרגילים אלא תכנית עם תכנון התקדמות ואפשר לאזן אותה יותר מבחינת פלג גוף עליון/תחתון או קבוצות שרירים וכו'

עדיין לא עונה על השאלה שנשאלה . אשמח להתייחסות לשאלה .
שתבין זה ישמע לך הזוי אבל לפני 12 שנה התאמנתי והיה לי ידע לא רוצה להגיד מטורף כי זה יהיה לא נכון אבל היה לי ידע ועשית גם SS תקופה לא מבוטלת (דרך אגב אני בזמנו נהנתי מהתוצאות שלה אבל הייתי 20 קילו פחות מימה שאני עכשיו אז כנראה הכל היה משפיע עליי לטובה)
אין לי תשובה בשבילך, אף פעם לא עשיתי SS למרות שאת הספר קראתי.

מביך כמעט כמו לחסל מחבל בודד עם טיל כשאפשר להוריד אותו בקלות עם צלף. שתי השיטות יבצעו את העבודה, אבל הצלף יעשה את זה בצורה ״נקיה״ יותר

אוקיי, מה זה בדיוק בסיס יותר טוב?, מדוע צריך בסיס יותר טוב?
איך בסיס יותר טוב יתרום לי בהנחה והמטרה שלי היא פיתוח גוף?
משקלי עבודה גבוהים? אני מכיר בחור שעושה בלג פרס 350 קילו לחזרות, אני אפילו לא קרוב למספר הזה אבל עדיין יש לי קוואדס הרבה יותר גדולים ממה שיש לו בהרבה. כי משקלי עבודה זה לא הפרמטר היחיד.

לפי הספר ממה שזכור לי, כמו שכתבתי למעלה, מוסיפים מתח ומקבילים אחרי כמה שבועות. בנוסף, אם במקום פאוורקלין היית עושה חתירה/מתח (נכון, לא לפי הספר) אז עם זה ועם התוספת שאמרתי הייתה לך עבודה יותר מאוזנת מבחינת פלג גוף עליון/תחתון.

אתה מפספס את הנקודה חבר, המטרה של התוכנית היא לא לתת לך עבודה מאוזנת על הגוף או לגרום להיפרטרופיה מקסימלית.
הייתי יכול להוסיף מקבילים ומתח ולהחליף את הפאוורקלין בחתירה\מתח ואפילו להוסיף עבודה על כתף אמצעית וידיים בסוף כול אימון.
אבל אז התוכנת לא הייתה SS. בסופו של דבר המטרה של התוכנית היא עלייה במשקלי העבודה
ולא לדאוג לאיזון בין פלג הגוף העליון והתחתון.
בסופו של דבר לתוכנית יש מטרה אחת שאותה היא מבצעת בצורה מעולה. הדבר האחרון שצריך לעשות זה לנסות "להנדס" אותה למטרה אחרת.
בסופו של דבר המטרה המקורית לא תבוצע בצורה מקסימלית, והמטרה הנוספת גם לא תבוצע בצורה מקסימלית.

אפשר לשמוע איך הייתה התוכנית FBW שלך ? כמה סטים שריר גדול וכדו' . עדיין התמדת בהעלת משקלים ?
אני ביצעתי PPL אחרי ה-SS, מבחינת סטים זה משתנה כול אחד יעבוד בנפח שונה בסופו של דבר. ובוודאי שהתמדתי בעלייה במשקלים\חזרות,
אתה תצטרך להגביר את העומס.
הייתי ממליץ לך לצפות בערוץ Renaissance Periodization ביוטיוב הוא ממש נותן לך את כול הידע שאתה צריך.

הייתי ממליץ לך לצפות בערוץ Renaissance Periodization ביוטיוב הוא ממש נותן לך את כול הידע שאתה צריך.
הייתי מוסיף גם לקרוא את הספרים שלהם, שמייק ישראטל כתב עם צ'אד סמית', והאחרים.

בתור אחד שגם קרא, וגם צפה בתוכן שלהם, הספרים זה ליגה אחרת.

הדבר האחרון שצריך לעשות זה לנסות "להנדס" אותה למטרה אחרת.
אבל הדברים שאמרתי זה לא להנדס, זה חלק מהתכנית, מה שאתה אמרת (כתף אמצעית, ידיים וכו') זה כבר לשנות ולהפוך את התכנית למשהו אחר.
בסופו של דבר המטרה של התוכנית היא עלייה במשקלי העבודה
נכון, לא רק בפלג גוף תחתון.
אני נגיד כן גדלתי עם SS בכל הגוף ואפילו, שים לב, בידיים למרות שלא עשיתי סט אחד של בידוד לידיים.
אני לא אומר ש SS זו התכנית האידיאלית אבל אם לא עשית את התכנית במלואה אל תאשים אותה בזה שלא קיבלת את התוצאות שרצית. לי בזמנו SS עזר (יותר נכון לקרוא על SS עזר) בעיקר להבין את ההבדל בין תכניות אימון לבין רשימת תרגילים, שחשבתי עד אז שזה תכניות אימון.

אבל הדברים שאמרתי זה לא להנדס, זה חלק מהתכנית, מה שאתה אמרת (כתף אמצעית, ידיים וכו') זה כבר לשנות ולהפוך את התכנית למשהו אחר.
רק בשלב השלישי מוסיפים מתח בגלל שבשלב הזה הפאוורקלין והדדליפט שלך כול כך גבוהים שאתה לא מסוגל להתאושש מהם.
בהנחה והוספת את מתח והמקבילים (ובכלל לא מדברים על מקבילים) כמו שאמרת אחרי מספר שבועות שינית את המטרה של התוכנית.
כי בסופו של דבר לתוכנית יש מטרה אחת וזה עלייה במשקלי העבודה בסקוואט,פרס,בנץ,דדליפט,פאוור קלין. המתח בא רק בתור תרגיל עזר בגלל חוסר התאוששות מהמשיכות וגם אותו מוסיפים רק בסוף.

נכון, לא רק בפלג גוף תחתון.
לא טענתי לרגע שמוסיפים משקל רק בתרגילי פלג גוף התחתון. טענתי שרוב ההיפרטרופיה תהיה בפלג הגוף התחתון.

אני נגיד כן גדלתי עם SS בכל הגוף ואפילו, שים לב, בידיים למרות שלא עשיתי סט אחד של בידוד לידיים.
השאלה היא לא כמה גדלת בידיים, השאלה היא כמה גדלת בידיים ביחס לחזה הגב והרגליים שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית