הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

anterior pelvic tilt + טכניקה (סרטונים) ושאלות

• פותח/ת השרשור RNT
  • פורסם בתאריך

RNT

משתמש מתחיל
61
11
נק' מוניטין:
11
61
11
יש לי anterior pelvic tilt והאמת שזה נראה ממש מוגזם
upload_2021-4-25_20-17-2.png
זה נראה ככה פחות או יותר, יש לי סקוואט ודדליפט בתכנית, אני עושה 10000 צעדים ביום או מנסה לפחות מה כדאי לעשות וממה זה קורה? איך אני יכול לשפר את זה?

חוץ מזה אשמח לביקורת לטכניקה בתרגילים

סקוואט:

פרס:

חתירה יד יד:

חוץ מזה יש לי בעיה עם כתף שמאל יש לי כאבים באזור של בין החזה לכתף (בתמונה) וגם איפשהו למעלה באזור הכתף ששם דווקא קשה להצביע על הכאב, זה כבר ככה חודש חודשיים גם יוצאים לי קליקים כואבים לרוב רק בכתף הזאת שאני למשל מסובב את היד במעגל, בכתף ימין אין בכלל קליקים שאני עושה את אותה תנועה והכל טוב, זה מורגש בפרס לפעמים פעם כן פעם לא לפעמים גם בבנץ' ובתרגיל ליד אחורית ביום יום פחות אולי לפעמים אני חייב לעשות קליק בכתף שמאל ולרוב הוא כואב, כדאי ללכת לראות פיזיותרפיסט? או שאולי מישהו יודע ממה זה נובע?

upload_2021-4-25_20-27-40.png

אני גם לא כל כך בטוח לגבי הידיים זאת אומרת שאני עושה 6 סטים שבועיים 2X8-12 יד קדמית 2X8-12 יד אחורית 3 פעמים בשבוע
ראיתי הרבה שרושמים שזה לא מספיק ועדיף לעשות 8-9 סטים שבועיים השאלה אם כדאי להוסיף? אם כן כדאי להוסיף, להוסיף עוד סט או שכדאי אפילו להוסיף סט שתיים של עוד תרגיל לכל אזור?

קבצים מצורפים

• upload_2021-4-25_20-16-5.png
    upload_2021-4-25_20-16-5.png
    KB 10.4 · צפיות: 37
נערך לאחרונה:
פעם כשהדגמתי למישהו איך לעשות סקוואט עם מוט, הוא אמר שהכל טוב ויפה אבל הוא מפחד שהגוף שלו יקבל את הצורה הזאת עם הטוסיק אחרי תקופה... מה אומרים על זה? @kotzer @elchonon

ציניות בצד, הנה דף באינסטגרם של מאמן מארה״ב שנותן תרגילים איך ״לסדר״ את זה. אם תתמיד אני חושב שזה יכול לעזור:
1.Login • Instagram - Upper crossed syndrome
2. Login • Instagram - Lower crossed syndrome
תבדוק איזה משני המצבים יותר נכון לך.

תחזק שרירי בטן גלוטס וגב תחתון וזה אמור להשתפר. שים לב שיש קימור טבעי ומשתנה בין אנשים, יש סיכוי שאתה סתם אוכל סרטים.
upload_2021-4-25_20-52-39.png

לא רופא, לא כלום, בסך הכל מדבר על סמך הנסיון שלי עם מתאמנים וידע.

בסופו של דבר APT יכול לנבוע מכמה דברים, א' חוזקה יחסית של שרירים מסוימים על אחרים, וקושי להגיע לטווח תנועה מלא בירך.

Untitled+design+%283%29.png

איך אני הייתי ניגש לזה, מוסיף כפיפות בטן, בדגש שהתנועה נטו מגיעה מעמוד השדרה, ולא מהאגן.

ומבצע דדליפט, סקואטים כרגיל, ומתעד את האימונים לreference.

כמו כן, כדאי לדעתי להוסיף hip trusts בדגש על טווח תנועה מלא בירך, כלומר פשיטה מלאה של הירך. משקל לא מעניין פה, העיקר טווח תנועה.

ומוסיף מתיחות לכופפי הירך, למשל couch stretch

Mobilization of the Week: Couch Stretch - YouTube

אבל כל זה בהנחה שזה באמת מפריע לך, תאכלס כל עוד אין כאב מה אכפת לך.

פעם כשהדגמתי למישהו איך לעשות סקוואט עם מוט, הוא אמר שהכל טוב ויפה אבל הוא מפחד שהגוף שלו יקבל את הצורה הזאת עם הטוסיק אחרי תקופה... מה אומרים על זה? @kotzer @elchonon
לא יודע, אני לא חושב שיש לי תחת מוגזם מהסקוואטים.

לא יודע, אני לא חושב שיש לי תחת מוגזם מהסקוואטים.

לא התכוונתי לתחת כשריר, אלא על הצורה שמתקבלת במהלך הסקוואט (כמו בתמונה שrnt פרסם) שגורם לו לצאת החוצה כשהגב מעוגל
זה נראה תופעת לוואי של סקוואטים כבדים אם אתה לא עושה דדליפט

לא התכוונתי לתחת כשריר, אלא על הצורה שמתקבלת במהלך הסקוואט (כמו בתמונה שrnt פרסם) שגורם לו לצאת החוצה כשהגב מעוגל
זה נראה תופעת לוואי של סקוואטים כבדים אם אתה לא עושה דדליפט
לא מכיר את התופעה. ולא מבין למה שמישהו יעשה סקוואטים כבדים אבל לא דדליפט.

לא מכיר את התופעה. ולא מבין למה שמישהו יעשה סקוואטים כבדים אבל לא דדליפט.

סקוואט תרגיל הרבה יותר נפוץ מדדליפט במכון ממוצע... כל מי שלא מבין יותר מידי, סביר להניח שעשה/עושה כבר סקוואט ודדליפט אף פעם לא (כי זה דופק את הגב)

ההפך, זה תופעת לוואי של חוסר פעילות וישיבה ממושכת. שרירי הליבה והגלוטס נחלשים ושרירי הגב וההיפ פלקצרס נתפסים.

ושל טכניקה לא נכונה:
squat-lower-back.jpg

הסקוואט נראה בסדר, תצלם עם קצת יותר תאורה ועם מכנס בהיר שיראו הבדל בין הפלג גוף עליון לתחתון, לא בטוח אם יש מספיק עומק

פרס - תנסה להקפיד כמה שיותר על PPT, ברייס חזק ולקחת מרפקים קדימה, זה יעזור לך המון כשתיישם את זה

חתירה יד יד - זה נראה משעמם, קודם כל תנעל את היד שעל הספה, היא אמורה להיות ישרה עד הסוף ונעולה
וכמו שהמאסטר @elchonon אמר לי לפני המון זמן - כוח מתפרץ בתרגילי גב אני מאוד אוהב ליישם את זה ולהיות הכי מתפרץ שאני יכול

כשאתה מושך את הדאמבל אתה כאילו מושך לאט או לא במהירות שאתה באמת יכול לעשות, תנסה כל חזרה למשוך הכי מהר מתפרץ ואקספלוסיבי שאתה יכול בתנאי שאתה לא לוקח מומנטום מוגזם ולא מתחיל לרקוד עם האגן, האגן והחזה שלך כרגע לא זזים ויציבים וזה טוב, תשמור עליהם ככה אבל תהיה יותר מתפרץ ואקספלוסיבי, תיישר את היד ובעיקר תתחיל להתקדם כי המשקל הזה נראה לי מאוד קל לך

לא יכול ממש לדעת מה יש לך בכתף, תעלה טכניקה בבנץ' ובעיקר תלך להתייעץ עם פיזיו, אני מאמין שהוא יוכל גם לעזור לגבי הAPT אבל לא בטוח
היד הקדמית והיד האחורית עובדים בהמון תרגילי לחיצה ומשיכה, בעיקרון נראה לי ש6 סטים שבועיים עם חזרה מכשל יספיקו לך, היד האחורית למשל עובדת חזק בפרס

יש לי מתאמן עם גב מעוגל מידי, מה שנראה כמו ATP. בוקס סקוואט מאוד עזר, זה מכריח אותך להשתמש יותר בגב התחתון, וגם דדליפט.

לדעתי זה נובע מחוסר כיווץ בטן, ויותר כיווץ גב. כדאי ללמוד את הנושא של ברייסינג.

ממליץ לנסות כפיפות בטן בעמידה עם משקל (אפשר גם בישיבה פשוט בעמידה זה יותר ספציפי), זה אמור לעזור להחזיר דברים למקום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית