הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אסון נורא

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
מעניין שהכל מוסרט, ודווקא זה התפספס.
ואם חלילה דבר כזה קרה, אין לזה הצדקה. זה הפרעה נפשית עמוקה אם כן לתת למישהו למות בגלל אידיאולוגיה שאין לה בסיס.
אני יכול לשלוח לך מעל 5 סרטונים מהמקום של קללות על גבול הפרעות נגד שוטרים.
אף אחד לא הסריט מה קרה איפה שפינו גופות.

אני יכול לשלוח לך מעל 5 סרטונים מהמקום של קללות על גבול הפרעות נגד שוטרים.
אף אחד לא הסריט מה קרה איפה שפינו גופות.
נגד שוטרים, אני מבין, האנשים במירון הרגישו שהם אשמים. אם אני הייתי שם ומרגיש שהם אשמים, אולי גם אני הייתי מצטרף.
תאר לעצמך שבן משפחה או קרוב משפחה שלך מת מרשלנות משטרתית, איך אתה מגיב?

אני לא אומר שזה הסיבה למה שקרה, אני מסביר שככה הם הרגישו.

נגד חיילים זה סיפור אחר לגמרי, אני לא בטוח שזה נכון שהיה אלימות כלפם בזמן הפינוי, ואם כן זה טימטום רציני.

אני מסכים עם הטענות על איך דברים התנהלו, ואין ספק שיש דם על הידיים של מנהיגים דתיים שהיו מעורבים בעניין.

אבל זה באמת נושא מאוד מורכב, כיף לשבת בבית ולבקר איך הדברים היו צריכים להיות, אבל בשטח זה לא כזה פשוט.
הפחד החרדי מהמדינה, זה שהיא פעמים רבות לוקחת מהם את המקומות הקדושים ומחללת אותם. קח לדוגמה את הכותל, זה נחשב רכוש מדיני, וצורם לכל חרדי שהרפורמים יכולים לעשות שם ככל העולה על רוחם.
אין ספק שאת מירון צריך לשפץ, ולמפרע אנו רואים עד כמה שזה היה טעות לא לתת למדינה להביע דעה. אבל חשוב להבין מאיפה זה מגיע.

אם באמת נעבוד בשיתוף אחד עם השני, ולא ננסה להשתלט ולנכס לעצמינו כל דבר, יהיה טוב יותר לכולם.
מירון זה לא רכוש פרטי, אך זה כן קדוש לאנשים מסוימים.

גם אני רואה ביהדות הרפורמית המון עוולות שכופרות בערכים מאוד בסיסיים של היהדות אבל זה עדיין לא נותן לי או ליהדות האורתודקסית בעלות על הכותל ברמה שתמנע מהם לקיים את הפולחן שלהם באתר שקדוש להם כמו שהוא קדוש לאורתודוקסים. זאת לא סיבה למנוע מהממשלה להשליט אחיזה על האתר שתוביל לסדר כמו שצריך להיות וימנע מוות מיותר, מה גם שזה בכלל לא תלוי בהם ואם בג"ץ לא היה שם רגליים זה כבר היה קורה מזמן. לצערי מנהיגי הקהילה החרדית הוכיחו פעם אחר פעם שטובת הציבור שלהם לא מעניינת אותם כהוא זה והסיבה העיקרית שהם מפחדים מדריסת רגל של הממשלה באתר היא אך ורק כי הם יודעים שזה יעצור את צינור המזומנים שמרפד את הכיסים של מנהיגי הקהילה החרדית על חשבון בריאותם ובטחונם של אלה שפוקדים את המקום, אחרת התשתיות במקום הזה כבר מזמן היו משתפרות בהתחשב בסכומי הכסף האדירים שהאתר הזה מגלגל מדי שנה.
ביום שהחרדים יבינו שאין להם בעלות על היהדות ושאף אחד לא מנסה להילחם בהם אלא להפוך אותם לחלק אינטגרלי בחברה הישראלית מבלי שחופש הפולחן שלהם ואורח החיים שלהם יפגע הם גם יוכלו לקיים את אורח החיים שלהם ללא הפרעה וגם תנחש מה, הם לא יצטרכו להימחץ למוות במהלך קיום הפולחן שלהם.

נגד שוטרים, אני מבין, האנשים במירון הרגישו שהם אשמים. אם אני הייתי שם ומרגיש שהם אשמים, אולי גם אני הייתי מצטרף.

נגד חיילים זה סיפור אחר לגמרי, אני לא בטוח שזה נכון שהיה אלימות כלפם בזמן הפינוי, ואם כן זה טימטום רציני.
הייתי מכניס את ההרגשה שלי לתחת, שמלכתחילה לא הייתה מורגשת כי רואים בבירור בכל הסרטונים מה השוטרים עושים, ונותן לאנשי כוחות הבטחון לעשות את שלהם ולא מזיין את השכל שאני צריך להתפלל שחרית בזמן טיפול בזירה.

https://mobile.twitter.com/kann_news/status/1387957584959844357

גם אני רואה ביהדות הרפורמית המון עוולות שכופרות בערכים מאוד בסיסיים של היהדות אבל זה עדיין לא נותן לי או ליהדות האורתודקסית בעלות על הכותל ברמה שתמנע מהם לקיים את הפולחן שלהם באתר שקדוש להם כמו שהוא קדוש לאורתודוקסים. זאת לא סיבה למנוע מהממשלה להשליט אחיזה על האתר שתוביל לסדר כמו שצריך להיות וימנע מוות מיותר, מה גם שזה בכלל לא תלוי בהם ואם בג"ץ לא היה שם רגליים זה כבר היה קורה מזמן. לצערי מנהיגי הקהילה החרדית הוכיחו פעם אחר פעם שטובת הציבור שלהם לא מעניינת אותם כהוא זה והסיבה העיקרית שהם מפחדים מדריסת רגל של הממשלה באתר היא אך ורק כי הם יודעים שזה יעצור את צינור המזומנים שמרפד את הכיסים של מנהיגי הקהילה החרדית על חשבון בריאותם ובטחונם של אלה שפוקדים את המקום, אחרת התשתיות במקום הזה כבר מזמן היו משתפרות בהתחשב בסכומי הכסף האדירים שהאתר הזה מגלגל מדי שנה.
ביום שהחרדים יבינו שאין להם בעלות על היהדות ושאף אחד לא מנסה להילחם בהם אלא להפוך אותם לחלק אינטגרלי בחברה הישראלית מבלי שחופש הפולחן שלהם ואורח החיים שלהם יפגע הם גם יוכלו לקיים את אורח החיים שלהם ללא הפרעה וגם תנחש מה, הם לא יצטרכו להימחץ למוות במהלך קיום הפולחן שלהם.
אני לגמרי מסכים איתך שעסקנים חרדים מושחתים ודואגים רק לעצמם.
עם זאת, יש הכרה חוקית ומדינית במושג הקדשות. קהילות שונות כמו תולדות אהרון (המקום של האסון) עלו לאותו מקום עוד לפני קום המדינה, זה לא פחות שלהם מהאזורים הנוצרים בארץ שאין למדינה בעלות עליהם.

והלואי שיבוא היום שלא ילחמו נגדם. לצערי, עם כמה שאני מייחל לשלום ואחדות, אני עדיין חושב שיש נסיון "חילול" של המגזר החרדי, כמובן שעם כוונות טובות בשמות של שילוב במקצועות, ודברים כאלו, אבל בסופו של דבר, החרדי מרגיש שרוצים שיהיה ככל הישראלים, ואינו חפץ בכך, ורוצים לחלל את מה שקדוש לו, ועל זה הוא ילחם.

אני לא מבין למה שיהיה בעיה שאזורים השייכים לחרדים מחוק הקדשות לא ישאר בבעלותם אך בכל זאת תצטרך לקבל את כל האישורים כמו שכל בית צריך. ומי שנפגע בכזה מקום, האחריות על הבעלים כמו בכל בית אישי. במקרה דנן, האחריות החסידות שבאזור שלהם היה הזנחה של החוקים.
הייתי מכניס את ההרגשה שלי לתחת, שמלכתחילה לא הייתה מורגשת כי רואים בבירור בכל הסרטונים מה השוטרים עושים, ונותן לאנשי כוחות הבטחון לעשות את שלהם ולא מזיין את השכל שאני צריך להתפלל שחרית בזמן טיפול בזירה.

אתה מבלבל את השכל. תפילת שחרית היה כמה שעות אחרי האסון, האנשים רצו להתפלל. אני לא יודע איך להמחיש לך את החשיבות של התפילה לאנשים דתיים, תחשוב על המקום היחיד עם קליטה ומטען לטלפון שלך.

כמו שהיית רוצה להתקשר להורים שלך שהכל בסדר, היהודים האלו מרגישים שתפילה חשוב להם במידה שווה אם לא יותר.

ואף אחד לא כעס שהשוטרים עזרו, כעסו על כך שהם מאמינים שהם גם גרמו לאסון.

אתה מבלבל את השכל. תפילת שחרית היה כמה שעות אחרי האסון, האנשים רצו להתפלל. אני לא יודע איך להמחיש לך את החשיבות של התפילה לאנשים דתיים, תחשוב על המקום היחיד עם קליטה ומטען לטלפון שלך.

כמו שהיית רוצה להתקשר להורים שלך שהכל בסדר, היהודים האלו מרגישים שתפילה חשוב להם במידה שווה אם לא יותר.
הטפות מוסר מבן אדם שמחזק עימותים עם שוטרים בעת פינוי וטיפול בזירה אולי הכי קשה שהייתה בישראל בשביל להתפלל
שתה מיץ גזר ושחרר אולי אבאלה

נערך לאחרונה:
הטפות מוסר מבן אדם שמחזק עימותים עם שוטרים בעת פינוי וטיפול בזירה אולי הכי קשה שהייתה בישראל בשביל להתפלל
שתה מיץ גזר ושחרר אולי אבאלה
וגם לא מחוסן, אין לי תקנה.
העיקר שתצדיק שנאה, זה מה שחשוב.
בעת פינוי וטיפול בזירה אולי הכי קשה שהייתה בישראל בשביל להתפלל
עת הפינוי היה מוקדם בלילה, אני חושב בסביבות 2 בבוקר. תפילה לא אפשרית לפני 6 בבוקר בערך.
תעשה שיעורי בית לפני שאתה מחרטט.

עת הפינוי היה מוקדם בלילה, אני חושב בסביבות 2 בבוקר. תפילה לא אפשרית לפני 6 בבוקר בערך.
תעשה שיעורי בית לפני שאתה מחרטט.
אחלה לוגיקה.עזוב, ב3-4 לפנות בוקר כבר אפשר היה להתקפל משם, אחרי תפילה שחרית כמובן והמשך ההילולה, הרי האירוע נגמר בשנייה שפינו 150+ פצועים ו38 הרוגים במקום.
הוא אמר שחרית, לא יודע מה הייתה השעה ולא מעניין לי תביצה. זה צולם חצי שעה אחרי האירוע או שעה אחרי, מצאו לשוטרים תעסוקה נוספת כשניסו להתפרץ חזרה למתחם.

ושאלה קטנה...
למה אומרים שזה האסון האזרחי הנורא בתולדות המדינה? שכחו את השריפה בכרמל?

באסון הכרמל בדיוק הרוג אחד פחות. אולי יש עוד סיבות. אולי גם כי חלק מהנספים הם כוחות ביטחון בתפקיד? לא בטוח... בכל מקרה אני חושב שזה מיותר להשוות, או לומר שזה הנורא ביותר. אין ספק שמדובר באסון.

אם בן אדם הולך למירון שכל שנה מסוכן שם באופן מחריד, הוא יודע שמסוכן שם ובטח ובטח השנה עם הקורונה וכו׳
האחרונים שצריכים לשאת באחריות הם השוטרים, ואם הוא מאשים אותם, זה חסר כל בסיס

חשיבות של התפילה לאנשים דתיים? זאת הטענה?
אני מצטער אבל תפנה אותי למקום שבו השולחן ערוך אומר שתפילת שחרית לכתחילה יש להתפלל בקבר הרשב״י.

בעלייה להילולא אין שום מצווה, ממש כלום. להפך, בעלייה יש עבירות גדולות. ונשמרת מאוד לנפשותיכם, מעבר לכך, ההילולה לרשב״י יש שם כמעט כמו עבודה זרה ממש. (לא המצאה שלי, הרב שילת גם כן אומר כך.)

למה לעזעזלהתפלל שחרית דווקא בציון?
השוטרים מבקשים לא להיכנס - לא נכנסים. אין שום הצדקה דתית ובטח שלא הצדקה חוקתית לדרוש להיכנס. לא מבין בכלל את הטענה שלך.

עם זאת, יש הכרה חוקית ומדינית במושג הקדשות. קהילות שונות כמו תולדות אהרון (המקום של האסון) עלו לאותו מקום עוד לפני קום המדינה, זה לא פחות שלהם מהאזורים הנוצרים בארץ שאין למדינה בעלות עליהם

תולדות אהרון הם סאטמרים. זאת אחת החסידיות המגעילות ביותר עם יחס דוחה למדינת ישראל. אני מכיר די אישית מישהו שמת במירון, וכמה שניצלו, הם סיפרו לי על הגבורה האדירה של השוטרים ועל הבהמיות של החרדים, על היריקות של חלקם לעבר השוטרים וכמובן הצעקות ״נאצים!״ לשוטרים שנלחמים בחירוף נפש.

ואף אחד לא כעס שהשוטרים עזרו, כעסו על כך שהם מאמינים שהם גם גרמו לאסון.

אני אמנע מלהיכנס לויכוח בין חילוניים לחרדים, אבל איך לכל הרוחות המשטרה אשמה במשהו שקרה במירון? יש הרבה אשמים, אבל קודם כל אשם כל אדם שהחליט לבוא להילולה למרות שזה בבירור מסכן חיי אדם, ולגביי הדוגמה שהבאת עם המטען והפלאפון - אם זה מסכן את החיים שלי, שיתפוצץ הפלאפון. מבחינתי להישאר חי ולהיות ללא קליטה.

אם בן אדם הולך למירון שכל שנה מסוכן שם באופן מחריד, הוא יודע שמסוכן שם ובטח ובטח השנה עם הקורונה וכו׳
האחרונים שצריכים לשאת באחריות הם השוטרים, ואם הוא מאשים אותם, זה חסר כל בסיס

חשיבות של התפילה לאנשים דתיים? זאת הטענה?
אני מצטער אבל תפנה אותי למקום שבו השולחן ערוך אומר שתפילת שחרית לכתחילה יש להתפלל בקבר הרשב״י.

בעלייה להילולא אין שום מצווה, ממש כלום. להפך, בעלייה יש עבירות גדולות. ונשמרת מאוד לנפשותיכם, מעבר לכך, ההילולה לרשב״י יש שם כמעט כמו עבודה זרה ממש. (לא המצאה שלי, הרב שילת גם כן אומר כך.)

למה לעזעזלהתפלל שחרית דווקא בציון?
השוטרים מבקשים לא להיכנס - לא נכנסים. אין שום הצדקה דתית ובטח שלא הצדקה חוקתית לדרוש להיכנס. לא מבין בכלל את הטענה שלך.

תולדות אהרון הם סאטמרים. זאת אחת החסידיות המגעילות ביותר עם יחס דוחה למדינת ישראל. אני מכיר די אישית מישהו שמת במירון, וכמה שניצלו, הם סיפרו לי על הגבורה האדירה של השוטרים ועל הבהמיות של החרדים, על היריקות של חלקם לעבר השוטרים וכמובן הצעקות ״נאצים!״ לשוטרים שנלחמים בחירוף נפש.
הקורונה לא קשור לסכנה, אם כבר היה שם שליש מכל שנה אחרת בגלל הקורונה.

אני לא חושב שמישהו טוען שהשוטרים גרמו לאסון במזיד, הטענה היא שהם חסמו את היציאה שהיא גם כניסה כדי שלא יהיו שם יותר מידי אנשים, וזה גרם לאסון.

ולאנשים שבכל ימות השנה לא אוהבים שוטרים, זה שבר את גב הגמל.

אני מסכים איתך, אין טעם לעלות לשם בעיקרון, זה בהחלט נכנס לגדר עבודה זרה גבולי, אבל אני לא מנסה להכניס כאן את דעתי, אני מנסה להסביר את דעתם של הפגועים הפוגעים.

וסאטמר, זה בהחלט נושא טעון אצלי, הייתי מאבטח שם ויש לי הרבה מה להגיד אבל לא כאן. אבל תולדות אהרון לעומת זאת האנשים הכי חמים ומקבלים שתראה, אין לי מילה רעה עליהם. לא סתם כולם רצו להיות בהדלקה שלהם. אני ממליץ לך לא סתם לשפוט אנשים שלא פגשת.
אני אמנע מלהיכנס לויכוח בין חילוניים לחרדים, אבל איך לכל הרוחות המשטרה אשמה במשהו שקרה במירון? יש הרבה אשמים, אבל קודם כל אשם כל אדם שהחליט לבוא להילולה למרות שזה בבירור מסכן חיי אדם, ולגביי הדוגמה שהבאת עם המטען והפלאפון - אם זה מסכן את החיים שלי, שיתפוצץ הפלאפון. מבחינתי להישאר חי ולהיות ללא קליטה.
יש כל כך הרבה אשמים עד שנמאס למנות אותם, לא טענתי שהשוטרים האשמים הבלעדיים, או אשמים בכלל, טענתי שזה מה המתפללים הרגישו שם על סמך מה שהם ראו וחוו, ואני חושב שהם ראו מה שראיתם בסרטונים.

אם באמת נעבוד בשיתוף אחד עם השני, ולא ננסה להשתלט ולנכס לעצמינו כל דבר, יהיה טוב יותר לכולם.
מצד אחד אתה אומר את זה
הפחד החרדי מהמדינה, זה שהיא פעמים רבות לוקחת מהם את המקומות הקדושים ומחללת אותם.
מצד שני אתה מנסה להשתלט ולנכס לחרדים את המקומות הקדושים.

מצד אחד אתה אומר את זה

מצד שני אתה מנסה להשתלט ולנכס לחרדים את המקומות הקדושים.
המדינה אף היא מנכסת לחרדים להם את האזורים האלו. אני לא טוען שצריך לקחת את מה ששייך להם מהם.

כמו הבית שלך, זה שלך, אבל זה לא אומר שאין חוקים שאתה צריך לנהוג על פיהם, אסור חוקית שהבית שלך יהיה סכנה למבקרים אותך.

אם נסתכל על מקומות המקודשים עם הקדשות פרטיות כרכוש פרטי הכפוף להחלטות מדיניות מסוימות ומעורבות ממשלתית מעט פחות מהבית הפרטי של אנשים, אני חושב שנוכל למנוע חלק מהאסונות הבאים, והכי חשוב, תהיה יותר אחדות כי גם מבקרים שאינם חרדים ירגישו חופשי להגיע.

המדינה פשוט פשטה רגל, מה שקורה עם החרדים זה מה שקורה עם הבדואים להבדיל ועם הציבור הערבי .
לא מעניינים את המדינה , זה דברים שלא מגיעים לתקשורת , אין לאזרח הממוצע מושג מה הולך ואיפה ואת המדינה זה פשוט לא מעניין להשקיע בציבורים האלה עדיף פשוט להעלים עין ופחות עבודה .

איך היית מגיב אם היית הולך למלון ולא יודע בכלל כמה סכנות יש במלון הזה ולצערנו המלון בסופו של דבר קורס / יש חנק עקב ריבוי אנשים ?

המדינה צריכה לתת את הדעת שיש איזורים שהיא אחראית עליהם אם זה מבחינת ביטחון אין סיבה שיפגעו בבנאדם באף חלק באיזור הארץ וזה באחריות המדינה ! ואם זה באירועים כאלה שהמדינה צריך לדאוג שהאיזור הזה יהיה בטוח , לא מסוגלים ? לא יכולים ? תוציאו הודעה מי שבא למירון הוא באחריותיו בלבד ניסינו לאבטח את האיזור ולגרום שהאיזור יהיה חוקי ומאושר ובטוח אבל זה לא ניתן עקב פוליטקאים / חסידויות או לא יודע מה .
דרך אגב זה מה שקורה בים מדי פעם , לא ? אין מציל דגל שחור ושלטים הרחצה אסורה - נכנסת האחריות עלייך !

הקטע הזה שלשדר עסקים כרגיל הכל תקין אנחנו מעולים אנחנו שולטים במצב לקחת קרדיט שהכל מוצלח ושזה מתפרק לברח מאחריות ולהאשים את הציבור המסכן שהיה שם שחלקם אולי פעם ראשונה במירון או שחלקם לא מודעים לסכנה הממשית הקיימת זה לא הוגן !

אין מציל דגל שחור ושלטים הרחצה אסורה - נכנסת האחריות עלייך !
ואם אין שלט, והים לחלוטין גועש, אז אפשר להיכנס? לא, אתה תפעיל שיקול דעת ושכל ותבין שזה מסוכן.
זה החיים שלך,
כיף לחפש את מי להאשים,
במיוחד כשזה אף פעם לא אתה.
וגם אם באמת,
חייך שווים זאת?(פרדוקסלי במעט)

ואם אין שלט, והים לחלוטין גועש, אז אפשר להיכנס? לא, אתה תפעיל שיקול דעת ושכל ותבין שזה מסוכן.
זה החיים שלך,
כיף לחפש את מי להאשים,
במיוחד כשזה אף פעם לא אתה.
וגם אם באמת,
חייך שווים זאת?(פרדוקסלי במעט)
אז הדוגמא לא הייתה טובה , כי כשאתה בא לים אתה באמת יכול לראות ולזהות בעצמך אלא כן זה מערבולות שלא רואים .

אבל תבין מי שנכנס לא ידע איך תיהיה היציאה ! העובדה שכנכנסו כל מי שיכול להיות שם ולקחת קרדיט שזה האירוע הגדול ביותר בעולם מאז הקורונה לקח ולא אמר חבר'ה אנחנו מקרבים לאסון . זה כמו להאשים באסון ורסאי את הרוקדים שלא שמו לב שהרצפה לא יציבה - יש דברים שאתה מצפה מהגורם שאתה בא אליו שהוא ידאג לזה .

ואני הכי לא מאלה שאוהבים להאשים בלי לקחת אחריות יש לי לא מעט טענות ללא מעט גורמים גם לאלה שאני כביכול משייך לציבור שלהם . לא נראה לי שזה ידבר פה להרבה אנשים אבל כבר ארשום - יש טעות של אנשים שהולכים בצורה תבוא יהיה ניסים , סמוך על השם וכדו' זה לא נכון זאת לא הנהגה נכונה , א' כל ניסים זה בדר"כ מוריד מהמצוות שקיימת לא בהכרח טוב לאדם שכל רגע יעשה לו נס גלוי , (ודאי שכל החיים שלנו זה נס) יש דבר שנקרא טבע , ככה הקב"ה ברא את העולם , לדוגמא אדם יכניס יד לאש הוא יקבל כוויה ? כן ! ואם לפני זה הוא קיים מצוה , הוא יקבל כוויה ? כן !!! ואם לפני זה הוא קיים את המצוות הכי גדולות שיש עשה חסד למד תורה בתענית דיבור ובצום ויכניס את היד לאש הוא יקבל כוויה ? גם כן !!!! לכן ההתנהגות של סמוך על השם , או כל דבר להגיד גזירה (לא אומר שבסיפור הזה זה לא , מדבר בכללי) לא צורה נכונה , יש גמרא בתענית כמדומני על אישה שנפטרה שמלאך המוות לקחת אותה היה לה את אותו שם של מישהי שהוא היה צריך לקחת והוא טעה באישה , והשאלה שם אז איך הוא לקח אותה אם זה לא זמנה ? ורשום שהיא הכניסה את עצמה למקום סכנה , (הייתה קרובה לתנור) .

ודאי שצריך לקחת אחריות וכל דבר לבדוק ולברר , כמו שיש לנו מצוות מעקה לגג שמא יבוא מישהו ויפול , ולא להשאיר סולם שבור בבית שמא יבוא מישהו ויעלה עליו ויפול . כנ"ל בכל דבר הטבע שנוסעים על 200 קמ"ש שקשה לעצור ? אל תיסע . הטבע של מקום מסויים להכיל 100 איש אל תיכנס 1000 . ובכל דבר ודבר . כמה אנשים נעשה להם כבר נס שהוא מעל הטבע בגלוי ? אברהם אבינו ? מישאל חנניה ועזריה ? דניאל בגוב האריות ? יכול להיות שעוד לא אומר שלא אבל אנחנו מבינים שזה משהו מעל הטבע ולא דבר שקורה בנקל ולא לכל אחד . לא סומכים על הנס ! צריך לחיות כמו שהקב"ה רוצה שנחיה ולא להכריח אותו לעשות דברים - זה גם לא נקרא אמונה , אתה פשוט מדמיין משהו שטוב לך ואתה רוצה אז אתה נשען על משהו בשביל לעודד את עצמך לעשות ולתת לך רשות לקיים . אבל ברוב המקרים שהדבר נוגד את הטבע שקבע הקב"ה לא צריך לעשות .

אבל תבין מי שנכנס לא ידע איך תיהיה היציאה ! העובדה שכנכנסו כל מי שיכול להיות שם ולקחת קרדיט שזה האירוע הגדול ביותר בעולם מאז הקורונה לקח ולא אמר חבר'ה אנחנו מקרבים לאסון . זה כמו להאשים באסון ורסאי את הרוקדים שלא שמו לב שהרצפה לא יציבה - יש דברים שאתה מצפה מהגורם שאתה בא אליו שהוא ידאג לזה .
אני מניח שלא כל שנה עשרות ויותר אלפים של אנשים שונים מגיעים לשם, מופתעים מן הצפיפות והאימה.
אתה יכול תמיד להאשים את המדינה שלא שינתה את התשתית של הים, כן...
אבל תמיד השחיין יהיה זה שהוביל למותו.

וכמו שאמרת, מי שמשחק באש, נכווה. גם אם חוק המציאות לא נראה לו.

אבל תמיד השחיין יהיה זה שהוביל למותו.
.
מחילה מכבודו אבל זה לא משפט נכון ! לפני כמה שנים היה תחרות בים לא זוכר של מה אופנועי ים / שחיה / גלשנים -- לפתע תקף כריש את אחד המשתתפים , הוא ניצל אבל ברור לכולם שאם הוא היה מת הוא לא הוביל למותו והוא לא אשם , אלא האחראים היו צריכים לדאוג לתכננן את הטורניר / תחרות הזאת לא באיזור של כרישים !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית