הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד קפאין משפיע על גופנו?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
_מעודכן המדע מאחורי קפאין פייסבוק.png

כיצד קפאין משפיע על גופנו?

קפאין מצוי בעיקר בקפה, תה ומשקאות אנרגיה. רבים מאתנו צורכים קפאין כדי להרגיש ערניים יותר וזוהי ההשפעה הכי מוכרת שלו. איך הקפאין עובד ועל מה עוד הוא משפיע?

הקפאין חוסם שני קולטנים במוח. חסימה של אחד מהם מובילה לאפקט מעורר וחסימה של השני גורמת לעלייה במוליך העצבי דופמין, שמעודד ערנות ומצב רוח טוב.
עם הזמן מתפתחת עמידות לקפאין (מספיקה לכך כוס קפה אחת ליום) ואז נותר רק האפקט המעורר של הקפאין, ללא האפקט על מצב הרוח. כדי להחזיר את הרגישות לקפאין יש להפסיק לצרוך אותו למספר ימים, אם כי חלק מהאנשים יצטרכו להתנזר מקפאין גם 7-10 ימים (שזו משימה "קצת" בלתי אפשרית לחלקינו).

יתרונות נוספים של קפאין:

תפקוד קוגניטיבי:
באמצעות העלאת רמות האדרנלין והדופמין, קפאין מגביר את המיקוד ומשפר את מצב הרוח. עם ההסתגלות לקפאין לא תהיה השפעה נוספת על הדופמין, אלא רק שמירה על רמות יציבות וההשפעה על המיקוד תהיה פחותה.

ביצועים באימונים:
מינון של 3-6 מ"ג קפאין לק"ג משקל גוף תורם לשיפור הכוח באימוני התנגדות (200-400 מ"ג). מומלץ לצרוך את הקפאין 30-45 דקות לפני האימון מכיוון שהוא מגיע לשיא לאחר כ-45 דקות.

את תחילת השימוש יש לבצע מההמלצה המינימלית ואף פחות - 2 מ"ג/ק"ג, תוך ניטור תופעות לוואי כגון קשיי הירדמות, פגיעה באיכות השינה או הגברת רגשות חרדה. עלייה במינון צריכה להתבצע בהדרגה, שוב, תוך תשומת לב לתופעות לוואי. כמו כן, מומלץ להתחשב בתזמון התיסוף ביחס למועד השינה.

התאוששות מאימונים:
נראה שצריכת קפאין במקביל לצריכת פחמימות עשויה לשפר את קצב מילוי מאגרי הפחמימה בגוף לאחר אימונים. היתרון הוא בעיקר עבור מי שמתאמן לעיתים תכופות (כל יום ואף יותר מפעם ביום).

שריפת שומן:
קפאין בטווח הקצר מעלה את ההוצאה האנרגטית במנוחה ובטווח הארוך מעודד פירוק שומן. חשוב לציין שמדובר בהוצאה אנרגטית די זניחה ואין להסתמך עליו כמסייע לירידה במשקל.

איך ניתן למקסם את היתרונות מקפאין?
בניגוד להיגיון הבריא, פחות קפאין יתרום לנו יותר. למרות שאוהבי הקפה כנראה רגילים לשתות קפה לפחות פעם ביום, מכיוון שהגוף מסתגל עם הזמן לקפאין מומלץ להפחית את צריכת הקפאין לפעם-פעמיים בשבוע כדי למקסם את יתרונותיו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מינון של 400-600 מ"ג קפאין (כמו 6-8 כפיות נס קפה או 2-3 כפות קפה שחור) תורם לשיפור הכוח באימוני התנגדות. מומלץ לצרוך את הקפאין 30-45 דקות לפני האימון מכיוון שהוא מגיע לשיא לאחר כ-45 דקות.

זה לא יותר מידי לתיסוף לפני אימון?

ברוב התוספים שאני מכיר מדובר על 200-300 מ"ג קפאין למנה.

זה לא יותר מידי לתיסוף לפני אימון?

ברוב התוספים שאני מכיר מדובר על 200-300 מ"ג קפאין למנה.
אכן מינון שנשמע גבוה למדי.
ההמלצות נעות על 3-6 מ"ג/ק"ג משקל גוף. הייתי אומר אפילו להתחיל ב-2 מ"ג לק"ג אם לא הייתה התנסות קודמת.

מה שקורה במחקר לא בהכרח יהיה ישים עבור המתאמן הממוצע.

400-600 רק לפני אימון?!
אז לכמה נגיע בסיומו של יום?
אם נשתה עוד אספרסו בבוקר/בערב!
עוד פחית זירו!

נשמע לי מטורף

מה שקורה במחקר לא בהכרח יהיה ישים עבור המתאמן הממוצע.

כשאני צרכתי 300 מ"ג על 80 ק"ג מ.ג הייתי מסיים אימון חצי בן אדם,
אולי כן כדאי להבהיר לא לעבור את הפי 3 ממ.ג בשום מצב.

אם מישהו אחר שיקרא את זה ויחליט לתסף קפאין בכמויות האלה כנראה שהוא יהיה בבעיה קצת.

הקדם אימון שלי מכיל לכפית 428מג קפאין
זה כבר נותן פיצוצים במוח
פעם חשבתי שהקפאין שהיה לי לא משפיע כי לא הרגשתי כלום מכדור של 200, אז לקחתי 3 כדורים (שקלתי באזור 110). וואלה השפיע גם השפיע, פתאום התחלתי להזיע והדופק עלה לשמים 😱 וזה עוד עם זה שהייתי רגיל לשתות לא מעט קפה

פעם חשבתי שהקפאין שהיה לי לא משפיע כי לא הרגשתי כלום מכדור של 200, אז לקחתי 3 כדורים (שקלתי באזור 110). וואלה השפיע גם השפיע, פתאום התחלתי להזיע והדופק עלה לשמים 😱 וזה עוד עם זה שהייתי רגיל לשתות לא מעט קפה
בטח עשית אימון,ואז סידרת תבית,עוד אימון,יצאת לריצה,עוד אימון,התחלת לחרוש את הגינה,ועוד אימון,ואז צבעת תבית,ואז עוד אימון,ואז התרסקת!!

שקלתי 90, לקחתי 4 כדורים
לא הצלחתי להירדם בלילה
מה שקרה לך קרה לי גם, מזעזע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית