הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עלייה במסת שריר מסה>חיטוב>מסה

• פותח/ת השרשור ddagan
  • פורסם בתאריך

ddagan

משתמש מתחיל
70
1
נק' מוניטין:
1
70
1
שלום לכולם,

תמיד מרגיש לי שאני בתהליך של מסה אני "גודל" ויזואלית (בעקבות הנוזלים לרוב) ובמראה אני יותר גדול וגם צובר קצת מסת שריר בהתאם.
לאחר מכן בחיטוב אני מרגיש שאני חוזר לאותה נקודה שהייתי בה לפני המסה ולאחר מכן שוב במסה חוזר לאותה נקודה שהייתי בה לפני כן.
נניח הייתי 88 ק"ג .. ירדתי ל81-82 ק"ג .. ואח"כ במסה הבאה עליתי חזרה ל88-89 ק"ג באותו מצב שהייתי בו לפני כן.
במילים אחרות השאלה שלי היא אם כל הזמן יורדים ועולים במשקל ועושים תהליכי מסה חיטוב וחוזר חלילה ... מתי השריר גדל? האם זה בכלל אפשרי למתאמנים לא מתחילים?

שלום לכולם,

תמיד מרגיש לי שאני בתהליך של מסה אני "גודל" ויזואלית (בעקבות הנוזלים לרוב) ובמראה אני יותר גדול וגם צובר קצת מסת שריר בהתאם.
לאחר מכן בחיטוב אני מרגיש שאני חוזר לאותה נקודה שהייתי בה לפני המסה ולאחר מכן שוב במסה חוזר לאותה נקודה שהייתי בה לפני כן.
נניח הייתי 88 ק"ג .. ירדתי ל81-82 ק"ג .. ואח"כ במסה הבאה עליתי חזרה ל88-89 ק"ג באותו מצב שהייתי בו לפני כן.
במילים אחרות השאלה שלי היא אם כל הזמן יורדים ועולים במשקל ועושים תהליכי מסה חיטוב וחוזר חלילה ... מתי השריר גדל? האם זה בכלל אפשרי למתאמנים לא מתחילים?

בזמן מסה אתה אמור להעלות מסת שריר במידה והשאר ההתנהלות שלך נכונה, השאלה אם אתה מודד היקפים או משהו שאתה חטוב?
איך אתה בעצם יודע שחזרת לאותו מצב שהיית לפני כן?

• פותח/ת השרשור
בזמן מסה אתה אמור להעלות מסת שריר במידה והשאר ההתנהלות שלך נכונה, השאלה אם אתה מודד היקפים או משהו שאתה חטוב?
איך אתה בעצם יודע שחזרת לאותו מצב שהיית לפני כן?

כן אני יודע, הכוונה שלי לעניין העלאת מסת השריר זה שאני מעלה מסת שריר, בחיטוב היא קצת יורדת למרות שאני מקפיד על חלבון גבוה ומשקלים גבוהים כמו במסה ואז שאני במסה שוב אני מגיע שוב לאותה נקודה שהייתי בה לפני החיטוב (אני עושה בד"כ 2-4 חודשים חיטוב ו8-10 חודשים מסה, למרות שבקורונה זה לא בדיוק הסתדר והייתי דיי ניטלרלי).

אני יודע שאני חוזר לאותו מצב בעיקרון לפי המראה.

• פותח/ת השרשור
ונניח ואין? השאלה שלי בתאכלס היא מבחינת ההיגיון איך מתבצעת העלייה בשריר אם כל פעם עושים מסה חיטוב מסה חיטוב

ונניח ואין? השאלה שלי בתאכלס היא מבחינת ההיגיון איך מתבצעת העלייה בשריר אם כל פעם עושים מסה חיטוב מסה חיטוב
נניח ואין?
איפשהו בתהליך אתה ככל הנראה שוגה, אולי אתה עולה מהר מידי במשקל במסה וככה אתה צובר יותר מידי שומן מאשר שריר, אולי בחיטוב אתה מאבד יותר מידי שריר ולא שומן, אגב הזכרת שהיית בקורונה בנייטרלי, בטח גם משקלים לא היו לך יותר מידי, זה יכול להיות חלק מהפער שנוצר.

בכל מקרה צריך לדעת באמת איפה אתה שוגה.

דרך אגב רשמת שאתה עושה 2-4 חודשים חיטוב ו8-10 חודשים מסה.
אולי כדאי לעשות חיטוב ארוך יותר עם גירעון קלורי קטן יותר .

• פותח/ת השרשור
נניח ואין?
איפשהו בתהליך אתה ככל הנראה שוגה, אולי אתה עולה מהר מידי במשקל במסה וככה אתה צובר יותר מידי שומן מאשר שריר, אולי בחיטוב אתה מאבד יותר מידי שריר ולא שומן, אגב הזכרת שהיית בקורונה בנייטרלי, בטח גם משקלים לא היו לך יותר מידי, זה יכול להיות חלק מהפער שנוצר.

בכל מקרה צריך לדעת באמת איפה אתה שוגה.

זו בדיוק הייתה הכוונה שלי אבל, פיזית אני גודל .. פשוט לדעתי זה בעיקר נוזלים .. גם מילא זה רק אני הייתי חושב ככה, אבל גם אנשים אחרים אומרים לי שגדלתי. אני לא אוכל כזה הרבה מבחינת קלוריות - במסה אני מעלה כל שלושה שבועות בערך ב100 קלוריות, עושה 3-4 פעמים אירובי - פעמיים HIIT ופעמיים LIIT.

וכן בקורונה הייתי בנייטרלי כי אכן לא היו לי משקלים ולכן העדפתי להיות על נייטרלי אבל האמת שדיברתי על המצב גם בכללי .. בעבר עשיתי חיטוב עם מייק וירדתי מ88 ל79 .. אח"כ הייתה עלייה אכן קצת מוגזמת במסה ל95 ושם באמת עליתי מהר מדי והייתי בסוג של BEAR MODE ביחס לגוף שלי.
לאחר מכן תהלייכי המסה היו יותר מתונים ועדיין לא הרגשתי שאני גודל יותר מדי ותמיד עולה במסת שריר ויורד במסת שריר פחות או יותר לאותה נקודה.

דרך אגב רשמת שאתה עושה 2-4 חודשים חיטוב ו8-10 חודשים מסה.
אולי כדאי לעשות חיטוב ארוך יותר עם גירעון קלורי קטן יותר .

יותר מ4 חודשים? נשמע לי יותר מדי

זו בדיוק הייתה הכוונה שלי אבל, פיזית אני גודל .. פשוט לדעתי זה בעיקר נוזלים .. גם מילא זה רק אני הייתי חושב ככה, אבל גם אנשים אחרים אומרים לי שגדלתי. אני לא אוכל כזה הרבה מבחינת קלוריות - במסה אני מעלה כל שלושה שבועות בערך ב100 קלוריות, עושה 3-4 פעמים אירובי - פעמיים HIIT ופעמיים LIIT.

וכן בקורונה הייתי בנייטרלי כי אכן לא היו לי משקלים ולכן העדפתי להיות על נייטרלי אבל האמת שדיברתי על המצב גם בכללי .. בעבר עשיתי חיטוב עם מייק וירדתי מ88 ל79 .. אח"כ הייתה עלייה אכן קצת מוגזמת במסה ל95 ושם באמת עליתי מהר מדי והייתי בסוג של BEAR MODE ביחס לגוף שלי.
לאחר מכן תהלייכי המסה היו יותר מתונים ועדיין לא הרגשתי שאני גודל יותר מדי ותמיד עולה במסת שריר ויורד במסת שריר פחות או יותר לאותה נקודה.

אז כדאי באמת למדוד הקפיים כדי להיות בטוח, חבל לשער אתה סתם תיכנס לתסביך.

אם תהיה מדוד כל הזמן ותייצר לעצמך רוטינה של אוכל אני לא רואה סיבה שלא תתקדם כל הזמן, אבל בשביל זה דורש תמיד השקעה, ולא מסה סבירה - או וואט אבר.

אם אתה על 81 קילו , ואתה במשך 10 חודש עולה ל88 , זה אומר שעלית במסה נקייה פחות מקילו לחודש בצורה איטית ומבוקרת .
ואז ב2-4 חודש אתה יודע 7 קילו . זה אומר 3/2 קילו לחודש .
העלייה שלך היא איטית אז אין סיבה שתצבור יותר מדי שומן במידה ואוכל נכון חלבון ומתאמן טוב .
ובירידה אתה יורד יותר מדי ועוד טוען שמגיע לאותו אחוז שומן ואותה מראה חיצוני . זה לא הגיוני , אולי אתה יורד מהר מידי ומאבד שריר בדרך .
אולי כדאי לעשות גירעון קטן יותר . זה אמור לצאת לדוגמא שאם עלית 7 קילו נקי ,והגעת מ81 ל88 , אז להגיע לאותו אחוז שומן תרד ל 84 - 86 קילו נניח .

אבל לא ל81 חזרה .. ואז יוצא מצב שהרווחת 3 - 5 קילו "שריר נטו"

השאלה שלי בתאכלס היא מבחינת ההיגיון איך מתבצעת העלייה בשריר אם כל פעם עושים מסה חיטוב מסה חיטוב
ההגיון הוא שבמסה אתה שואף לעלות שריר עם כמה שפחות שומן ובחיטוב להוריד שומן ולשמור כמה שיותר שריר, ככה שבסוף סבב של מסה-חיטוב תהיה במשקל גבוה יותר על אותו אחוז שומן כמו לפני, או אותו משקל עם אחוז שומן נמוך יותר - בשני המקרים זה אומר יותר שריר.

זה לא המדד היחידי/עיקרי

לנושא:
אתה מתקדם במשקלי עבודה בין מסה למסה..?
בין חיטוב לחיטוב..?

ואם הכל הולך כמו שצריך ואתה רוצה להתחטב לאותו אחוז שומן שהיית בחיטוב הקודם, למשל שקלת 81-82, אז אם עלית במסת שריר ואתה רוצה להגיע לאותו אחוז שומן כנראה תשקל יותר מזה, 82-83

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית