הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע appropriate conditioning

• פותח/ת השרשור temp
  • פורסם בתאריך
הוא לא חידש כלום לטעמי.
לדעתי, אירובי בסיסי יכול להועיל לרובנו. כל מי שעושה מילואים (קרביים), מתאמן בספורט או שיש לו תחביב שדורש סיבולת כלשהי וכו' יפיק תועלת מאירובי.
אגב, לא מזמן היה קרב בין מאריוס פודיזנאובסקי (זכה כמה פעמים בתחרות האיש החזק בעולם) לסוס מת בשם טים סילביה. יתרון הכוח שייך אתם יודעים למי... תהנו 😃

http://www.megavideo.com/?v=Z2378V5E

לטעמי ההודעה הזאת שלך מוציאה אותך אפילו יותר אהבל (עד כמה שזה קשה להאמין..)מאשר הלינק למחקר ה exercise after stroke .

אם אני בכל זאת רוצה לשלב כוח עם אירובי (מיונים לצבא) ולא מסתדר לי קרוספיט, מה הייתם מציעים לי?

אם יש לך אפשרות לעשות אימוני כוח, אני מציע שתלך על התוכנית CFWF שנמצאת בקישור הבא: http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=75338&postcount=26
ההתקדמות קצת פחות מהירה מאשר ב- SS הרגילה, אבל יש שם מקום להכניס אימוני אירובי.

אירובי זה דבר משעמם ומייגע לפי דעתי - אבל אני חושב שיש פה חשיבות בקטע של הלב ריאה.

יש מקום לשלב קצת אירובי.

לגבי המכשיר האליפטי - האם הנזק לברכיים מופחת יחסית לריצה על ההליכון?

לטעמי ההודעה הזאת שלך מוציאה אותך אפילו יותר אהבל (עד כמה שזה קשה להאמין..)מאשר הלינק למחקר ה exercise after stroke .

לא נתתי לינק ישיר לתועלות האירובי לאחרי שבץ אלא לחיפוש כללי בגוגל סקולאר, שדווקא יש שם כמה מאמרים מאוד רלוונטיים פשוט יש רק תקציר שלהם ולא ניתן לקרוא אותם במלואם.
כבר אמרתי שיצאתי קצת ליצן כשנתתי לינק לחיפוש ולא למאמרים עצמם, אח"כ נסיתי למצוא את המאמרים השלמים ולא הצלחתי.

הוא באמת לא חידש כלום לדעתי.
ובכוונה נתתי לינק לקרב של מאריוס פודז' הגורילה בן גורילה הזה, כדוגמא למה כוח לבדו לא מספיק.

• פותח/ת השרשור
לא נתתי לינק ישיר לתועלות האירובי לאחרי שבץ אלא לחיפוש כללי בגוגל סקולאר, שדווקא יש שם כמה מאמרים מאוד רלוונטיים פשוט יש רק תקציר שלהם ולא ניתן לקרוא אותם במלואם.
כבר אמרתי שיצאתי קצת ליצן כשנתתי לינק לחיפוש ולא למאמרים עצמם, אח"כ נסיתי למצוא את המאמרים השלמים ולא הצלחתי.

ובכוונה נתתי לינק לקרב של מאריוס פודז' הגורילה בן גורילה הזה, כדוגמא למה כוח לבדו לא מספיק.

מה הקשר בין הקרב של מריוס למה שאתה אומר, ברור שכח לא שווה כשרון.
אתה חושב שמריוס יביס את מייקל ג'ורדן בכדרוסל, את מארדונה בכדרוגל וכו?

אם תרצה להתייחס ספציפית לחשיבות של כח בMMA פתח נושא נפרד.

מי שראה את הקרב, ראה שמאריוס הפסיד בעיקר כי הוא שפך מנוע.
וזה קורה הרבה עם לוחמים שמאסת השריר שלהם גבוהה.
במאמר הוא נתן דוגמא לכבאים, לדעתי זה מקצוע שבו באופן ברור צריך סיבולת בשילוב כוח, לסחוב אנשים מעולפים מבניין בוער עליה וירידה בחדרי מדרגות הלוך ושוב... בנאדם עם מסת שריר גדולה ללא סיבולת פשוט ישפוך מנוע.

סיבולת לא הכרחית לאדם הממוצע שעושה את זה בשביל הפאן או יופי וכו'

עבר לא מעט זמן ועדיין לא הבנת...
הוא לא הפסיד כי הוא חזק יותר אלא כי אין לו מושג וניסיון

• פותח/ת השרשור
במאמר הוא נתן דוגמא לכבאים, לדעתי זה מקצוע שבו באופן ברור צריך סיבולת בשילוב כוח, לסחוב אנשים מעולפים מבניין בוער עליה וירידה בחדרי מדרגות הלוך ושוב... בנאדם עם מסת שריר גדולה ללא סיבולת פשוט ישפוך מנוע.

מאריוס הפסיד כי הוא לוחם פחות טוב ומנוסה(אבל עוד פעם נושא לדיון אחר).
ברור שיותר קשה לזוז שאתה שוקל הרבה, אבל יש מספיק אנשים שמסתדרים מצויין
אגב טים סילבה שקל יותר ממנו באיזה 20 קילו והסתדר בסדר.

יש לך מספיק דוגמאות של ספורטאים גדולים בעלי כושר טוב(גוגל it).
לך הבייתה תרים את אבא שלך סחיבת פצוע ולך איתו 50 מטר,תספר לי איך היה.
תבין שזה לא משנה כמה הסיבולת שלך מעולה, אם לא תוכל לסחוב אותו זה לא משנה.
רוב האנשים יהיו בעליי כושר מספיק טוב ללכת 50 מטר, אם הם יהיו חזקים מספיק הם יוכלו ללכת 50 מטר עם בן אדם על הגב.

• פותח/ת השרשור
תוספת, ראיתי את החתימה שלך.
אתה חושב שאתה יכול לנצח בקרב מישהוא ששוקל 30-40 קילו מעלייך?

אתה חושב שמריוס הפסיד כי אין לו סיבולת? יותר מזה, אתה חושב שלמריוס אין סיבולת?? LOL

תוספת, ראיתי את החתימה שלך.
אתה חושב שאתה יכול לנצח בקרב מישהוא ששוקל 30-40 קילו מעלייך?

אני כבר מנצח אנשים כאלה. מציע לך לראות UFC 1

---------- התגובה התווספה ב 19:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:12 ----------

קימורה, מריוס הוא פאקינג strongman, למה נראה לך שאין לו סיבולת? ראית תחרויות שלו פעם?

בתחרויות שאני ראיתי אותו לא ראיתי דברים שדורשים סיבולת, אלא בעיקר כוח והמון.

אגב, ואני מוכן להתווכח על זה, מאריוס הפסיד בעיקר כי נגמר לו האוויר. סתם רציתי לתת דוגמא לאדם מאוד מאוד חזק שמתעייף מהר.
אבל זה כמו שאמרו דיון לאשכול אחר...

אם יש לך אפשרות לעשות אימוני כוח, אני מציע שתלך על התוכנית CFWF שנמצאת בקישור הבא: http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=75338&postcount=26
ההתקדמות קצת פחות מהירה מאשר ב- SS הרגילה, אבל יש שם מקום להכניס אימוני אירובי.

אוקיי תודה. יש לי עוד כמה שאלות-
1.אם אני רוצה להכניס 3 ריצות בשבוע, פעמיים אינטרוולים , פעם אחת ארוכה (לפחות 5 קילומטר), באיזה ימים היית מכניס אותן?
2. כשכתוב שם Metcon הכוונה זה לקחת איזה wod כלשהו? אפשר להשאיר אחד קבוע או שחייבים כל פעם לשנות?
או שבעצם במטקון לשים את הריצות שאני מתכנן?
3. אם אני אשים במטקון את הריצות שאני מתכנן ואוסיף עוד איזה ריצה, אולי ביום שבת, זה אפשרי דבר כזה?
4. מטקון בלי הריצות שאני מתכנן להוסיף, יכול לשמש כאירובי מספיק או שלא?

תודה רבה,

אגב, ואני מוכן להתווכח על זה, מאריוס הפסיד בעיקר כי נגמר לו האוויר. סתם רציתי לתת דוגמא לאדם מאוד מאוד חזק שמתעייף מהר.

לא ראית הכל כנראה.
יאללה, תפתח אשכול, דווקא מעניין.

תוספת: אתה טוען שאתה יכול לנצח בקרב מישהו ששוקל 40 ק"ג יותר ממך (נניח ששניכם בערך באותו גובה)? זה נשמע הזוי לגמרי.

• פותח/ת השרשור
אני כבר מנצח אנשים כאלה. מציע לך לראות UFC 1

---------- התגובה התווספה ב 19:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:12 ----------

ראיתי את כולם...
ואני מסכים איתך שלמאריוס נגמר האוויר, אבל זה לא בגלל מחסור בסיבולת אלא בחוסר נסיון.

ועדיין רויס ניצח כי הוא נלחם נגד מתאגרפים, הסיכוי שתקח מתאבק לרצפה הוא אפסי.
ואם מתאבק ששוקל 30 קילו מעלייך וגם הרבה יותר חזק ממך(האבקות זה תחום מאוד מפותח באימוני הכח שלו), ימצא מעלייך אתה יכול להגיד שלום.

ראיתי מספיק קרבות של מתאבקים(באותה קטגוריה לא 30 קילו הבדל) אונסים אנשי bjj.

לא ראית הכל כנראה.
יאללה, תפתח אשכול, דווקא מעניין.

תוספת: אתה טוען שאתה יכול לנצח בקרב מישהו ששוקל 40 ק"ג יותר ממך (נניח ששניכם בערך באותו גובה)? זה נשמע הזוי לגמרי.

כנ"ל לגביך, תראה UFC 1.

אני אמחיש למה אני מתכוון...
קח 2 אנשים זהים
תן לאחד להתאמן 3 פעמים בשבוע במכון כושר, בSS
תן לשני להתאמן 3 פעמים בשבוע באגרוף תאילנדי
מי לוקח במכות?

• פותח/ת השרשור

כנ"ל לגביך, תראה UFC 1.

אני אמחיש למה אני מתכוון...
קח 2 אנשים זהים
תן לאחד להתאמן 3 פעמים בשבוע במכון כושר, בSS
תן לשני להתאמן 3 פעמים בשבוע באגרוף תאילנדי
מי לוקח במכות?

זה דיון מפגר.
אבל בוא נעשה אתגר, כמה אתה שוקל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית