הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע appropriate conditioning

• פותח/ת השרשור temp
  • פורסם בתאריך
כנ"ל לגביך, תראה UFC 1.

אני אמחיש למה אני מתכוון...
קח 2 אנשים זהים
תן לאחד להתאמן 3 פעמים בשבוע במכון כושר, בSS
תן לשני להתאמן 3 פעמים בשבוע באגרוף תאילנדי
מי לוקח במכות?
תגדיר מכות. כי אני די בטוח שכל אחד מאיתנו יכול לקחת אדם שהתאמן 3 פעמים בשבוע איגרוף תאילנדי ולהרים אותו (גם אם אתה לא יודע לעשות shoot כמו מתאבק אמיתי) ולהפיל אותו על הראש ומשם הסיפור קצר.
your point?
אתה רק מחזק את הטענה שצריך טכניקה באותו מקצוע כדי להצטיין בו, מה הקשר לסיבולת?

ראיתי את כולם...
ואני מסכים איתך שלמאריוס נגמר האוויר, אבל זה לא בגלל מחסור בסיבולת אלא בחוסר נסיון.

ועדיין רויס ניצח כי הוא נלחם נגד מתאגרפים, הסיכוי שתקח מתאבק לרצפה הוא אפסי.
ואם מתאבק ששוקל 30 קילו מעלייך וגם הרבה יותר חזק ממך(האבקות זה תחום מאוד מפותח באימוני הכח שלו), ימצא מעלייך אתה יכול להגיד שלום.

ראיתי מספיק קרבות של מתאבקים(באותה קטגוריה לא 30 קילו הבדל) אונסים אנשי bjj.

אם ראית את הUFC הראשונים, ראית שרויס ניצח מתאבקים גדולים ממנו משמעותית כמו דן סאוורן וקן שמרוק.
המצב היום כמובן שונה לגמרי, המתאבקים יודעיםBJJ ברמה גבוהה ומצליחים להימנע מהכנעות, לכן כולם מתאמנים בהכל.
למרות זאת עדיין מתאבקים ברמה (אלופי דיביזיה ראשונה, אול אמריקאנס, חברי סגל אולימפי) מוצאים עצמם מוכנעים ע"י אמני BJJ.

---------- התגובה התווספה ב 19:33 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:31 ----------

תגדיר מכות. כי אני די בטוח שכל אחד מאיתנו יכול לקחת אדם שהתאמן 3 פעמים בשבוע איגרוף תאילנדי ולהרים אותו (גם אם אתה לא יודע לעשות shoot כמו מתאבק אמיתי) ולהפיל אותו על הראש ומשם הסיפור קצר.
your point?
אתה רק מחזק את הטענה שצריך טכניקה באותו מקצוע כדי להצטיין בו, מה הקשר לסיבולת?

אם תנסה סתם לבוא ולהרים אדם מיומן באגרוף תאילנדי תמצא את עצמך מהר מאוד בקלניץ' חוטף ברכיים לפנים ומרפקים.
יכול להיות שתחטוף אגרוף בדרך פנימה ואז זה יגמר בנוקאאוט, בסנטר אין לך שרירים 😃

אגב הדיון עבר מסיבולת לעניין החתימה שלי... :\

• פותח/ת השרשור
אם ראית את הUFC הראשונים, ראית שרויס ניצח מתאבקים גדולים ממנו משמעותית כמו דן סאוורן וקן שמרוק.
המצב היום כמובן שונה לגמרי, המתאבקים יודעיםBJJ ברמה גבוהה ומצליחים להימנע מהכנעות, לכן כולם מתאמנים בהכל.
למרות זאת עדיין מתאבקים ברמה (אלופי דיביזיה ראשונה, אול אמריקאנס, חברי סגל אולימפי) מוצאים עצמם מוכנעים ע"י אמני BJJ.

נכון אני מסכים איתך.
רויס היה עילוי, ויש הרבה אחרים .
אבל אם הם היו חזקים כמו המתאבקים, היו להם הרבה יותר נצחונות.

• פותח/ת השרשור
רק שתדע היכולות לספוג מכות, לא נובעת מהסנטר.
אלא מהשרירים בצוואר ובטרפזים, אני חטפתי מכות הרבה יותר חזקות מאגרוף או ברכייה, וגם כל מי שמשחק פוטבול...

אם תנסה סתם לבוא ולהרים אדם מיומן באגרוף תאילנדי תמצא את עצמך מהר מאוד בקלניץ' חוטף ברכיים לפנים ומרפקים.
יכול להיות שתחטוף אגרוף בדרך פנימה ואז זה יגמר בנוקאאוט, בסנטר אין לך שרירים 😃

אגב הדיון עבר מסיבולת לעניין החתימה שלי... :\
אתה מדבר מנסיון? כי בוא אני אציג לך נסיון אחר שלי.
אני הצטרפתי לקבוצת MMA חדשה, רוב החברה המנוסים היה להם רקע של 3-4 שנים של איגרוף תאילנדי וקארטה. 0 נסיון בBJJ והתאבקות.
לי היה 0 נסיון בהכל, עם זאת היה לי טיפה רקע תיאורתי כי הייתי רואה קרבות בזמנו וכאלה.
עבדנו בזמנו על פנקרטיון (במילים אחרות MMA ללא מכות לראש, ללא מיגון לידיים)
החבר'ה היו מאוד חזקים. כל מכה שלהם הרגשתי בטירוף. אפילו אחד מהם ששקל בערך 15 קילו יותר ממני בחור תחרותי חזק מאוד, פעם עבדתי איתו עם הלאפות והוא הכניס ברך ואני חושב שהפסקתי לנשום לכמה רגעים.
בכל אופן, חטפתי ברכיים חופשי, לבטן לראש להכל, ובכל זאת את כולם הצלחתי להפיל (ולהכניע, אבל זה סיפור אחר)
עכשיו זה מנקודת מבט של ילד שהתאמן בערך שנה משקולות (אבל AB ולא SS, הייתי חלש ברמות) עכשיו תאר לעצמך אם נותנים למישהו שיש לו אימוני כח רציניים ברקע?
אתה מדבר על קלינצ'ים? איזה בחור שפוי ינסה להפיל מישהו אחר כשהוא זקוף? (ואין דרך לתפוס מישהו בקלינץ' חוץ מזה) כולם יתכופפו למצב של דדליפט ובמקרה הטוב לא ירימו אותך.

רק שתדע היכולות לספוג מכות, לא נובעת מהסנטר.
אלא מהשרירים בצוואר ובטרפזים, אני חטפתי מכות הרבה יותר חזקות מאגרוף או ברכייה, וגם כל מי שמשחק פוטבול...

השאלה לאיפה חטפת, ברכיה טובה לסנטר אתה נופל, כנ"ל לכבד ולנקודות אחרות.
אני יכול לספוג מכות מאוד חזקות לרגליים ולבטן ולחלקים שהם כבר מחושלים אצלי.
יש אזורים שלא ניתן לחשל..

---------- התגובה התווספה ב 19:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:41 ----------

אתה מדבר מנסיון? כי בוא אני אציג לך נסיון אחר שלי.
אני הצטרפתי לקבוצת MMA חדשה, רוב החברה המנוסים היה להם רקע של 3-4 שנים של איגרוף תאילנדי וקארטה. 0 נסיון בBJJ והתאבקות.
לי היה 0 נסיון בהכל, עם זאת היה לי טיפה רקע תיאורתי כי הייתי רואה קרבות בזמנו וכאלה.
עבדנו בזמנו על פנקרטיון (במילים אחרות MMA ללא מכות לראש, ללא מיגון לידיים)
החבר'ה היו מאוד חזקים. כל מכה שלהם הרגשתי בטירוף. אפילו אחד מהם ששקל בערך 15 קילו יותר ממני בחור תחרותי חזק מאוד, פעם עבדתי איתו עם הלאפות והוא הכניס ברך ואני חושב שהפסקתי לנשום לכמה רגעים.
בכל אופן, חטפתי ברכיים חופשי, לבטן לראש להכל, ובכל זאת את כולם הצלחתי להפיל (ולהכניע, אבל זה סיפור אחר)
עכשיו זה מנקודת מבט של ילד שהתאמן בערך שנה משקולות (אבל AB ולא SS, הייתי חלש ברמות) עכשיו תאר לעצמך אם נותנים למישהו שיש לו אימוני כח רציניים ברקע?
אתה מדבר על קלינצ'ים? איזה בחור שפוי ינסה להפיל מישהו אחר כשהוא זקוף? (ואין דרך לתפוס מישהו בקלינץ' חוץ מזה) כולם יתכופפו למצב של דדליפט ובמקרה הטוב לא ירימו אותך.

עדיין, אם הייתי צריך לבחור בין אדם שהתאמן בלחימה 3 פעמים בשבוע לבין אדם שהתאמן באימוני כוח הייתי מהמר על זה שהתאמן בלחימה.

אני גם מתאמן ומתחרה ומביא תוצאות בתחרויות וקרבות וראיתי לא מעט אנשים חזקים מאוד חוטפים מכות רצח מילדים בני 17 עם טכניקה מעולה.

• פותח/ת השרשור
השאלה לאיפה חטפת, ברכיה טובה לסנטר אתה נופל, כנ"ל לכבד ולנקודות אחרות.
אני יכול לספוג מכות מאוד חזקות לרגליים ולבטן ולחלקים שהם כבר מחושלים אצלי.
יש אזורים שלא ניתן לחשל..

אני לא מסכים איתך, ראיתי מספיק קרבות שנתנו ברכיות 100 אחוז לסנטר.
והבן אדם לא זז, אבל זה הופך לדיון מטומטם.

ברור שכשרון חשוב, אבל כח חשוב לא פחות.

אני גם מסכים שטכניקה קודמת לכח, אבל בהעדר\שוויון טכניקה (IE, שני בחורים חסרי רקע בהתאבקות) החזק יותר ינצח.

• פותח/ת השרשור
אתם מדברים על שני תחומים שונים.
זה כמו שתשאלו מי ינצח בכדורגל?
הכדרוגלן או הטניסאי ?

אני לא מסכים איתך, ראיתי מספיק קרבות שנתנו ברכיות 100 אחוז לסנטר.
והבן אדם לא זז, אבל זה הופך לדיון מטומטם.

ברור שכשרון חשוב, אבל כח חשוב לא פחות.

שילוב של טכניקה, כוח וסיבולת זה שם המשחק.

---------- התגובה התווספה ב 19:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:50 ----------

אני גם מסכים שטכניקה קודמת לכח, אבל בהעדר\שוויון טכניקה (IE, שני בחורים חסרי רקע בהתאבקות) החזק יותר ינצח.

מסכים איתך לגמרי

כי למה אתה חושב שPL או סטורנגמן אמור לדעת להלחם?
איפה אמרתי שPL או סטרונגמן אמור לדעת להלחם?
הגיוני שכשאתה עומד מול בחור שהוא Striker בעל נסיון ואתה לא (אלא אם כן יש לך יתרון משמעותי עליו) הגיוני שתשחק את תפקיד הGrappler בין אם יש לך או אין לך נסיון.
מה שאני מנסה להגיד זה אם לוחם מואי טאי יבוא לשבור לך את הראש אתה לא תנסה ללכת איתו ראש בראש אלא תרים אותו ותשבור לו את הראש (כי אתה חזק ואתה יכול)
זה הכל 🥷

לא הבנתי את המאמר, ריפטו טוען שבן אדם שעושה סקוואט 200 קילו ירוץ מהר יותר ק"מ מבן אדם שעושה סקוואט 100?
זה לא ברור שיש הבדל בין כח לסיבולת? וגם אם תהיה חזק יותר זה לא אומר שתהיה לך סיבולת טובה יותר?
ברור שהRM 15 משתפר בכשאתה משפר את הRM5 אבל יש גבול, מאיזה RM מסוים זה לא משנה כמה תתחזק,אלא תצטרך לעבוד כל סיבולת\אירובי

מאמר מפגר

קימורה בלי לפגוע אישית אבל אתה מטומטם ותורם לטימטום כמו הערס המצוי בחדרי הכושר.
איך דיון בפורום פאוורליפטינג/הרמות אולימפיות/וסטרונגמן הפך לדיון על מכות?

אתה מזכיר לי את הערסים האלה במכון כושר שתמיד אומרים "מה שווה השרירים האלה, עם אקדח אני פשוט הורג אותו"

לאף אחד פה לא אכפת מרקורד הקרבות שלך כל ספורט הוא מבורך אבל אתה לא התברכת בהרבה שכל.
איך העובדה שמישהו מתחרה באחד משלושת התחומים של הפורום הזה קשור לאומנויות לחימה?
למה שאני ארצה להילחם בך? ומה זה קשור לאיך וכמה שאני מרים?

לחימה זה לחימה ופאוורליפטינג זה פאוורליפטינג.
הדבר היחיד שרצית להראות זה שאתה מתעסק בMMA. ברכותיי. אני בטוח שעוררת גלי הלם בין כל המשתמשים בפורום.
אני גם בטוח שכולם עכשיו יעברו לצד השני של המדרכה כשייראו אותך הולך ברחוב..

זה כמו לקחת גיטריסט ולהגיד שהוא לא יכול לנגן טוב על פסנתר
כמו לקחת שחקן כדורגל ולהגיד שהוא לא טוב בפוטבול
כמו לקחת מרצה למתמטיקה ולהגיד שהוא לא חכם כמו המרצה לפילוסופיה
האנלוגייה יכולה להימשך....
לפי דעתי מגיע לך טייטל חדש: ליצן MMA

לא הבנתי את המאמר, ריפטו טוען שבן אדם שעושה סקוואט 200 קילו ירוץ מהר יותר ק"מ מבן אדם שעושה סקוואט 100?
זה לא ברור שיש הבדל בין כח לסיבולת? וגם אם תהיה חזק יותר זה לא אומר שתהיה לך סיבולת טובה יותר?
ברור שהRM 15 משתפר בכשאתה משפר את הRM5 אבל יש גבול, מאיזה RM מסוים זה לא משנה כמה תתחזק,אלא תצטרך לעבוד כל סיבולת\אירובי

מאמר מפגר

הדבר היחיד שמפגר כאן הוא אתה. זה לא מאמר של ריפטו, ולא כתוב שם שום דבר בסגנון של מה שאתה מתאר. אולי כדאי לקרוא לפני שאתה מוציא את עצמך ליצן.

קימורה בלי לפגוע אישית אבל אתה מטומטם ותורם לטימטום כמו הערס המצוי בחדרי הכושר.
איך דיון בפורום פאוורליפטינג/הרמות אולימפיות/וסטרונגמן הפך לדיון על מכות?

אתה מזכיר לי את הערסים האלה במכון כושר שתמיד אומרים "מה שווה השרירים האלה, עם אקדח אני פשוט הורג אותו"

לאף אחד פה לא אכפת מרקורד הקרבות שלך כל ספורט הוא מבורך אבל אתה לא התברכת בהרבה שכל.
איך העובדה שמישהו מתחרה באחד משלושת התחומים של הפורום הזה קשור לאומנויות לחימה?
למה שאני ארצה להילחם בך? ומה זה קשור לאיך וכמה שאני מרים?

לחימה זה לחימה ופאוורליפטינג זה פאוורליפטינג.
הדבר היחיד שרצית להראות זה שאתה מתעסק בMMA. ברכותיי. אני בטוח שעוררת גלי הלם בין כל המשתמשים בפורום.
אני גם בטוח שכולם עכשיו יעברו לצד השני של המדרכה כשייראו אותך הולך ברחוב..

זה כמו לקחת גיטריסט ולהגיד שהוא לא יכול לנגן טוב על פסנתר
כמו לקחת שחקן כדורגל ולהגיד שהוא לא טוב בפוטבול
כמו לקחת מרצה למתמטיקה ולהגיד שהוא לא חכם כמו המרצה לפילוסופיה
האנלוגייה יכולה להימשך....
לפי דעתי מגיע לך טייטל חדש: ליצן MMA

הדיון התחיל בנושא מסויים והתגלגל לדיון אחר, אני בסה"כ זרמתי ותרמתי מהידע שלי.

זה שאתה קורא לי מטומטם לא מכבד אותך ולא אותי ואת הדיון בכללותו.

מעולם לא ניגשתי אל אדם שאינני מכיר בחדר כושר ו"ייעצתי" לו לגבי דרך אימון כזו או אחרת ובטח שלא צחקתי על שרירים כאלה ואחרים שלו ו/או השמעתי איומים כאלה ואחרים כלפיו, כך שאינני עונה להגדרה "ערס חד"כ"

מכיוון שאני אנונימי לחלוטין אני לא מבין איך זה שאני עוסק בMMA מעורר גל הלם כזה או אחר או רצון להתפאר בזה, אף אחד כאן לא מכיר אותי אישית. בכל הדיון הקפדתי להתייחס לגופו של עניין על סמך נסיוני האישי.

אין טעם לעבור לצד השני של הרחוב, אני אדם מאוד נחמד:)

אני ממליץ לך לקרוא את כל הדיון ולראות איך הוא התגלגל למה שהתגלגל.

גם קצת דרך ארץ לא תזיק.

---------- התגובה התווספה ב 19:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:13 ----------

הדלקתם אותי, איפה אני יכול ללמוד MMA?

אלעד, מהיכן אתה?

בצפון יש לך את דוד בנימין ואת אילן תורג'מן

במרכז יש לך לא מעט מקומות, שלח לי הודעה פרטית ואני אפרט

בדרום יש את עמית חכים בב"ש

בהצלחה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית